שלום רב,
אני עובדת בחברה הנוכחית סה"כ 11 וחצי שנים. לפני שנתיים עברתי לארה"ב מטעם העבודה - לצורך כך הפסיקו את העסקתי בסניף הישראלי ונדרשתי לחתום על חוזה העסקה חדש מול הסניף האמריקאי. לפני כחודשיים, חזרתי לארץ, לאותה חברה באותו תפקיד ושוב היה צורך להפסיק את העסקתי בסניף האמריקאי ולחתום על הסכם עבודה חדש בסניף הישראלי, אבל סה"כ זו אותה חברה ונאמר לי שהותק שלי נשאר כ11 וחצי שנים. חשוב גם לציין שהבוס הישיר שלי (האמריקאי) נשאר הבוס שלי גם בהיותי בישראל כי התפקיד לא השתנה.
כחודש לאחר חזרתי ארצה, החברה חתמה על עסקת מכירה לחברה אחרת ובאותו שבוע הבוס שלי פוטר יחד עם עוד חברי הנהלה בארה"ב. מאז יש לי בוס חדש מהחברה הרוכשת וכמובן יש המון שינויים ארגוניים, כטבעי ומצופה לאחר רכישה שכזו.
פרט חשוב, אני בהריון בחודש 7, ובשיחת ההיכרות הראשונה עם הבוס החדש, כמובן שהודעתי לו על כך כגילוי נאות.
כרגע יש המון קיצוצים, הרבה אנשים הולכים הביתה, ולפי השמועות התפקיד שלי כבר לא נחוץ, כלומר כנראה שאני אהיה בין המפוטרים.
יש 2 דברים שמטרידים אותי ואשמח לקבל חוות דעת מאנשי מקצוע כאן שמבינים בנושא:
1. כידוע לי, אם הפיטורים אינם קשורים להיותי בהריון, החברה רשאית לפטר אותי עם אישור של משרד התמת. במקרה שכן מפטרים אותי, האם נהוג לתת איזושהי חבילה מוניטרית לאישה הרה עם ותק כה ארוך וביצועים טובים?
2. קראתי שאם אישה נכנסה להריון לפני שעברה חצי שנה מיום העסקתה, היא לא זכאית להגנה עקב היותה בהריון. האם אני נופלת תחת הקטגוריה הזאת בגלל שחתמתי מחדש על הסכם עבודה עם הסניף הישראלי רק לפני חודשיים?
תודה רבה לעונים!