פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - מה אני צריכה ויכולה לעשות?
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
06/02/2018 21:16
שאלה בנושא שכר ואי תשלום ביטוח לאומי - לפני כשנה עבדתי כמארחת במסעדה ולאחר כשבועיים התפטרתי. תקופת העבודה שלי במקום החלה ב30.12.16 והסתיימה מתישהו בינואר 2017. בגלל שהמקום עבד בבלאגן טוטאלי, לא נרשמו שעות העבודה שלי בשום מקום מלבד מה שאני רשמתי לעצמי, ביקשתי שיסדירו את העניין אך הנושא לא טופל ובינתיים עזבתי. לאחר שהתפטרתי שלחתי את שעות העבודה שהיו לי למנהלת והיא שלחה לי צ'ק משכורת באיחור רציני של חודש וקצת. הבלגתי על העניין, רק שהיא לא שלחה לי תלוש משכורת, רק צ'ק. ביקשתי ממנה שתנפיק לי תלוש משכורת על החודשים בהם עבדתי, וכתגובה הונפק לי תלוש על פברואר 2017 במקום דצמבר-ינואר. כשביקשתי שישלחו לי תלושים מדוייקים על החודשים בהם עבדתי, לא קיבלתי את מבוקשי והעניין נמרח ונשכח. עכשיו פתאום קיבלתי חוב מביטוח לאומי על חודשים בהם כביכול לא עבדתי, ומתוכם החודשיים בהם עבדתי במסעדה הזו. כשהתקשרתי להנהלת חשבונות הם טענו ששם רשום שתחילת העבודה שלי היא מ30.12 עד 31.12 (מאוד לא נכון) ושבגלל שלא הגשתי מכתב התפטרות ואין לי כל הוכחה לכך שעבדתי במקום שבועיים ולא יומיים, אין ביכולתה לעזור לי ולהנפיק את תלושי המשכורת.
יש בידי התכתבות במייל עם מנהלת המסעדה אז (שהתחלפה מאז) בה אני מציינת את שעות ותאריכי העבודה שלי במקום, והיא כתגובה כתבה שתרשום צ'ק משכורת על תקופת עבודה זו. יש גם את מספר שעות העבודה לעומת סכום הכסף שקיבלתי (השכר היה 35 לשעה, לחלק לסכום הצ'ק, הוכחה לכך שעבדתי את מספר השעות שעבדתי), ויש לי תלוש משכורת עליו רשום תחילת עבודה 30.12.16 והתלוש הוא למעשה על פברואר. יש לי את ההתכתבות במייל עם מנהלת המקום בו אני מציינת בפירוש שהתלוש שנשלח לא נכון ושיש לתקן לחודשים בהם באמת עבדתי, וכתגובה היא מציעה לשלוח תלוש על ינואר במקום פברואר, במקום לשלוח גם על דצמבר.

מה ניתן לעשות בנושא? על פי החוק הם היו חייבים להוציא תלוש משכורת ולשלם עלי ביטוח לאומי, אבל זה לא נעשה. עכשיו אאלץ בזכותם לשלם קנס של מאות שקלים לביטוח לאומי.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ