פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - חוקי העבודה
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *


* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
16/12/2017 21:32
שלום רב,
אני עובד במשרת סטודנט של 60% משרה. במהלך חודש שעבר יצאתי לחופשת מחלה של 4 ימים רצופים כאשר אני בדרך כלל עובד 3 ימים בשבוע, האחראית על החישוב שכר בחברה הורידה לי יום 1 בטענה שאיני עובד בימי חמישי מה שחוקי לפי הבדיקות שעשיתי.

מה שכן החישוב של הדמי מחלה שנעשה הוא לפי ממוצע שעות בפועל, זאת אומרת כל הסטודנטים בחברה שעובדים 60% משרה מקבלים את החלק היחסי של היום מחלה 60% מערכו (פחות או יותר -בהתאם לאחוז משרה שעבדו בחצי שנה האחרונה) ולא יום עבודה מלא של 9 שעות שהפסידו ביום שהיו חולים.

האם החישוב הזה עומד בקנה מידה אחד עם החוק?

יש לציין כי בחברה מקובל לשלם על חופש מחלה מהיום הראשון לכל עובדי החברה וכמו כן יש גם צבירה של 1.5 חודשית לכל עובדי החברה ללא תלות באחוז משרה.




פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ