בעניין קרן פנסיה, בעבר משכתי את החלק של הפיצויים מהחברה שמנהלת לי את החשבון ולפני שעשיתי כן, בדקתי את מצב החשבון והבחנתי שחסר סכום די גדול ממה שהיה בפעם הקודמת לה שבדקתי ויש לציין שאני כל הזמן עם היד על הדופק בנושא.
לאחר "מרדפים" לקבלת הסבר, בירורים ודין ודברים ועשרות טלפונים, אחרי שנאמר לי שאני "טועה" למרות שהיו לי אסמכתאות שהצגתי בפניהם נאמר לי שהערך של הכסף פשוט ירד ואין מה לעשות עם זה. וכך גם כשכבר משכתי את הפיצויים היה חסר עוד סכום, אשר אמנם לא היה גדול במיוחד ושוב קיבלתי את אותה התשובה.
העניין הוא שאני לקראת משיכה נוספת מאותה החברה, יודע כמה כסף יש לי,אבל חושש מהבאות, כי לי אין שמץ בענייני ביטוח ולא יודע מה חוקי לעשות ומה לא; מלא ניירת והרבה כאב ראש אך כאב שאני מוכן לחטוף, בסופו של יום מדובר בכסף שלי.
מותר להם לקחת סכומים כאלה של כסף (בערך 20 אחוז למיטב זכרוני) בלי הסבר שמניח את הדעת? אני לא בחרתי להשתמש בשירות של חברה כזאת או אחרת ועצם הכפייה הזאת מפריעה לי לחסוך כמו שאני רוצה ולהפריש את הכסף איפה שאני שם את מבטחי בו.
האם אני יכול פשוט להגיד למעסיק שאין לי עניין בחברה איקס ושבמקום, יפריש לי את הפנסיה למקום אחר נייטרלי ופרטי משלי?