אני סייעת בגן עירייה ויצאתי לחופשת לידה מספטמבר עד אמצע אפריל (חלק ללא תשלום), חזרתי באופן פקטיבי על חשבון ימי חופש ומחלה שנצברו לי עד סוף השנה (לא חזרתי בכלל לעבודה וקיבלתי משכורת ותלושים בגין ימי המחלה והחופשה), ביולי -אוגוסט יש לנו הסדר שהמעסיק מוציא אותנו לחופשה ללא תשלום ואנחנו מחתימות בלשכה פעם בחודש ומקבלות משכורת מביטוח לאומי ואז חוזרות בספטמבר לעבוד.
בגלל שעדין הנקתי ביקשתי לחזור לעבודה במשרה חלקית וכל מה שהציעו לי היה סוג של הרעה בתנאים כי המשרות שהוצעו לא היו כוללות יום חופשי בתשלום (בתור סייעת אם במשקה מלאה יש לי יום חופשי בתשלום), לכן החלטתי שאני לא מקבלת את המשרות האלו והגענו יחד להחלטה שאני יצא לחלת לשנה נוספת (כי אי אפשר להיכנס לתקן באמצע שנה) וזה בתנאי שהמשרה שלי נשמרת ואני חוזרת לעבוד שנה הבאה במשרה שלי.
אז המשכתי להחתים בלשכה (נשארו לי עוד 56 ימים) ואחרי שלא נכנס לי כסף פניתי אליהם והם ביקשו מכתב מהעירייה, העירייה כתבה שאני יצאתי לחלת בגלל סיבות אישיות ובביטוח לאומי נאמר שבגלל שאני בחלת פעם שניה לא מגיע לי תשלום, גם לא לצורך גידול הילד כי חזרתי לעבודה ואז הזברתי לה שחזרתי על חשבון ימי המחלה והחופשה שלי ומדיבור שלה הבנתי שכנראה שזה לא חוקי או משהו כזה כי שאלה אותי מה שיקרת לרופא שאת חולה אז עניתי לה שלא שאמרתי את האמת שאני נמצאת בבית לצורך גידול הילד כי אני מניקה ובעבודה שלי זה מקובל (אפילו הם הנחו אותי לעשות זאת) והיא ביקשה שאני יכתוב להם את זה ויפרט את הסיבות האישיות שבגללם יצאתי לחלת פעם שניה והם יבחנו שוב אז הבקשה שלי.
אני חוששת שאולי זה שאמרתי לה שניצלתי ימי מחלה לא חוקי?!? ואז החתמתי בלשכה עוד חודשיים, שלא ידרשו את הכסף חזרה?
תכוונו אותי מה חרשום לה במכתב כדי לקבל את שאר הימים שהחתמתי בלשכה?