פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - מלצרית שנמאס לה!
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
30/03/2016 10:33
שלום רב,

אני מלצרית במשרת סטודנט כבר כשנה וחצי באותו מקום עבודה. לאחרונה מנהל חדש בעבודה החל להתנכל לי באופן אישי, ועומל בכדי לפטר אותי שלא בצדק.

שימוע אחד לפני כחודש בוצע שלא כדין מסיבות שונות, וכעת נקבע לי שימוע נוסף אתמול (יום ג 29.3). בשימוע האחרון התברר לי שזהו אינו שימוע, אלא שיחת פיטורין (שימוע פיטורין - כך הגדיר זאת המנהל).

מעוניינת לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה פיצויי פיטורין + פיצויים נוספים על התנהלות המקום כלפי לרבות הליך סיום ההעסקה, ותביעת כספים המגיעים לי בנוגע לזכויות סוציאליות (נסיעות לא משולמות כדין, דמי הבראה וכו\'). זאת ועוד, המעסיק איפס לי את הוותק במקום העבודה שלא כדין: לאחר תקופה בה עבדתי במקום אשר עולה על שלושה חודשים רצופים, סוכם שיאושר לי לא לתת משמרות במשך כחודש (מספר שבועות, על פי צרכי) בגין תקופת בחינות באוניברסיטה, נעשה בתיאום מול המנהל שלי באותו הזמן.

וכך בחודש פברואר 2015 לא הונפק לי תלוש כלל - לפי המקום כי לא עבדתי לפחות יום אחד. בתלושים לאחר מכן שמתי לב שהותק שלי בתלושים עודכן מאוקטובר 2014 למרץ 2015. בדיעבד טען המנהל כי "ככה זה, אם לא עובדים חודש אז זה מתאפס", טען שזה רק רישום ולא ישפיע על זכויותי. יש לציין שזה לא נמסר לי לפני כן.

כעת, המנהל הנוכחי טוען בפניי כי אני עובדת רק ממרץ ולא מלפני, ומסרב לתת לי את זכויותי לפי הותק האמיתי - הכולל למעלה משנה וחצי.

הדבר משפיע על חישוב פיצויי הפיטורין שלי, וכן על ימי הודעה מוקדמת, ודמי הבראה וחופשה להם אני זכאית. קיימת סוגייה שנויה במחלוקת נוספת: קיים נוהל במקום לגבי שיטת השכר (המעוגן בקובץ הודעה על תנאי עבודה שסיפק המעסיק): בסוף כל משמרת המלצר סופר את כל המזומן שעליו. מפריש 33 שח לשעת עבודה רגילה, ומקבל בתלוש חזרה 25 שח. כלומר - 8 שח תרומה למעסיק.

האם זה חוקי? ואם לא, האם ניתן לתבוע רטרואקטיבית את הסכום? את הכסף הנותר סופרים מלצרי סגירה בסוף כל יום ומחלקים לפי שעה לכל מלצר, כאשר מנוהל רישום בכתב ובפיקוח מנהל משמרת. השאלה היא - האם בחישוב הפיצויים (ממוצע משכורת לחודש, ממוצע שעות וכו') ניתן להחשיב את הטיפים במזומן כחלק מהשכר באותו החודש, אע"פ שלא מופיעים בתלוש עצמו? מהם הקריטריונים לכך? אני מעוניינת בייעוץ משפטי בהקדם בנוגע לענייני זה.

תודה רבה

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ