פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - מקווה שתוכלו לעזור לי
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
16/03/2016 21:34
לפני כמה חודשים עבדתי בקייטנה כמפעילה לילדים אצל ספקית שנותנת את השירות עבור בתי ספר. עוד לפני שהתחלתי לעבוד היא אמרה משהו לגבי זה שצריך להוציא לה קבלות. אמרתי לה שאני לא עצמאית ולכן אני לא יכולה להוציא לה קבלות.
בכל זאת התחלתי לעבוד כי שתינו רצינו את זה (אני רציתי את העבודה והיא הייתה צריכה נותני שירות לקייטנה שלה)... ומהרושם שקיבלתי ממנה עוד לפני שהתחלתי זה שלא תהיה בעיה להוציא לה אחר כך חשבוניות חד-פעמיות במס הכנסה..
אני לא ממש הבנתי בזה אבל היא סיפרה לי שיש אפשרות כזאת או שהיא תוציא לי חשבונית על שם העסק שלה. היה נדמה שהכל טוב ויפה...
אבל זה היה חסר אחריות מצד שתינו לא לבדוק את זה לפני. בכל מקרה נתתי את השירות ועבדתי אצלה כנותנת שירות.
לא ממש היה לי ידע בנושא וחשבתי שאקבל תלוש משכורת אבל התברר לי שהיא לא יכולה להוציא לי תלוש כי אין לה עובדים. היא בעצמה נותנת שירות ועובדת עם חשבוניות/קבלות.
ביררתי במס הכנסה אם אני יכולה להוציא חשבונית חד פעמית כנותנת שירות חד פעמית בלי לפתוח תיק עצמאים והתברר לי שלא.
לפני חודשיים קיבלתי ממנה בהעברה בנקאית חצי מהכסף שהייתי אמורה לקבל על סך השירות שנתתי. היא טוענת ש:
״ לפי סיכום ההתקשרות ביננו וע״פ חוק כגח כדי העסק שלי יוכל להוציא תשלום לנותן שירות , עליו לספק לי קבלה או חשבונית מס. מחצית ממנו קיבלת מהרצון הטוב שלי ובגלל שזה למעשה סכום שאני כבר קיבלתי עבור עבודתך ואינני רוצה לגזול מאף אחד את מה ששלו. ללא הקבלה שלך אין לי איך להצהיר במס הכנסה על ההוצאה הזו ולמעשה אשלם כפול ראשית לך ואז למס הכנסה . אין לי שכירים ואני עובדת מול נותני שירות ספקי שירות כמו שאני בעצמי ספקית שירות.
השאלה מה עושים במקרה כזה? זה מסובך אני יודעת.
אודה מאוד לכל תשובה.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ