פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - האם יש כאן עילה לתביעה??
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
13/03/2016 11:08
בעלי נהג משאית, נוהג על מערבל בטון מסוג סמיטריילר.
הוא נפצע במהלך העבודה כשאחד המשפכים (שנקראים גם שוקת) שהוא היה צריך לחבר, החליק ונפל לו על היד, בעצם מחץ אותה בין שוקת אחת לשניה, כשכל שוקת שוקלת 25 קילו.

25 קילו שנפלו לו על האיזור הרגיש הזה ביד.
אני לא יכולה אפילו לדמיין את הכאב.

בעלי היה באותו הזמן במושב בית אריה, באתר בניה לו הוא סיפק את הבטון.

לאחר שעדכן את המעסיק שלו על הפציעה, המעסיק מיהר להגיע למקום וליווה אותו לקופת החולים הקרובה, "מאוחדת" באותו המושב, על מנת שיקבל טיפול ראשוני וחבישה בסיסית.

כשהגיע לאחיות במרפאה, הנחו אותו לשטוף את היד ולספק להן את כרטיס קופת החולים שלו.

לאחר שהסביר להם שהוא לא חבר במאוחדת, אלא במכבי, טענה האחות בתוקף שהיא "לא יכולה לטפל בו".
בעלי, עם כל הסבלנות שלו שאין לי מושג מאיפה הוא הצליח לגייס, תוך כדי כאבי תופת, הסביר לה שהוא רק רוצה טיפול בסיסי, עזרה ראשונה. אין לו בעיה לשלם כל סכום שידרש, אבל הוא מטפטף על הרצפה וסובל מכאבים.
"אנחנו לא יכולים לקבל אותך, אין לך ביטוח."

הוא אמר שלא אכפת לו מהביטוח, הוא מוכן לשלם הכל, הוא רק מתחנן לאיזושהי חבישה בסיסית וזמנית, טיפול ראשוני בסיסי, החתך עמוק מאוד ובאמת שכואב לו (כשלבעלי כואב אז זה באמת כואב).
ל-א.

עכשיו תבינו,
בעלי, בן 25, אזרח ישראל, שירת 3 שנים בצה"ל, שירת כסדיר בעמוד ענן תוך כדי הובלת תחמושת וסיכון חייו , שירת כחייל מילואים במהלך צוק איתן, ראה את חבריו נהרגים וניצל מספר פעמים בעצמו ומשלם את כל מה שצריך,

מקבל בתמורה יריקה בפרצוף.

הוא לא ביקש בדיקות מעמיקות ויקרות, לא תרופות לשיכוך כאבים, שום משאב יקר. רק חומר חיטוי וחבישה זמנית עד שיגיע לקופת החולים שלו, שם יוכלו לטפל בו ביסודיות.
אבל לא. אי אפשר.

אנשים רואים בן אדם סובל שמקשט להם את הרצפה בטפטופים אדומים, ומגיבים באטימות בלתי נסבלת.
אני חושבת שזו ממש בושה, עוד דוגמה לבירוקרטיה חסרת תועלת, ולזלזול באזרחים ובתושבים.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ