פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - סיום הסכם למתן שירותים, מספר שאלות
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
21/12/2015 12:58
שלום רב,

לפני מספר חודשים חתמתי על הסכם התקשרות עם מעסיק במתכונת של משרה מלאה (אבל אני מוציא לו חשבונית וכ"ו ולא מקבל תלוש, כלומר איני נחשב כמועסק שלו). המעסיק התנהל בחוסר הוגנות מבחינתי מלכתחילה (למשל, את זה שלא אקבל תלוש אמר בפגישת העבודה שלנו) והשכר שהוא משלם לי מאוד לא משתלם לי (בקיזוז הוצאות המעסיק, נסיעות שהוא לא מפריש וכ"ו יוצא לי שכר קרוב למינימום).

אני לא אטרח לנסות להוכיח את זה, אז זאת לא הנקודה. הנקודה היא שאני מעוניין לסיים את ההתקשרות עמו. אבל יש לי מספר שאלות קודם.

לפי החוזה אני מחוייב להודיע לו שבועיים מראש במידה ואני מעוניין להפסיק את ההתקשרות. זה סביר. מעבר לכך, לפי החוזה, אני מחוייב לחפוף (תמורת שכר) מחליף. לא מצויינת תקופת הזמן שבמהלכה אני נותר מחוייב לכך. הגיונית, אי אפשר לקרוא לי חודש אחרי שסיימתי לעבוד שם לבוא ולחפוף מישהו. האם במצב שבו לא מפורשת תקופת הזמן שבמהלכה אני חייב לחפוף מישהו ולא מצויין שהיא תקופה נוספת מעבר לשבועיים, אפשר להתחשב בה מראש כתקופה שתכלל בתקופת ההודעה מראש ולא כתקופה נפרדת? מה ההגבלות?

בנוסף, השירותים אותם אני נותן הם כתיבת מאמרים אקדמיים עבור איש אקדמיה. אני מחוייב, לפי החוזה, לתכנן ולבצע מחקרים, לאסוף את הנתונים, לבצע ניתוחים סטטיסטיים ולכתוב את המאמרים. מצוין גם שכל שבוע יהיו לי שלוש פגישות עבודה עם מזמין השירותים לצורך הכתיבה. החלק שלו בכתיבה שולי, בעיקר מפריע (אין לו הבנה בסיסית), האם חוזה כזה נחשב לחוזה תקף? כלומר, פגישות העבודה כביכול הופכות זאת לעבודה משותפת מצד שני כפי שציינתי מפורט בחוזה שהכל מוטל עלי אבל בסופו של דבר, מן הסתם, המאמרים יתפרסמו בכתבי עת מדעיים על שמו.

שלישית, בפגישת העבודה האחרונה שהייתה לי איתו הוא ציין שהכסף שהוא משלם לי יוצא מכיסו ולא מהחברה שיש לו (יש לו חברה פרטית והיא עיקר העיסוק שלו, כתיבת המאמרים מיועדת לבנות לו שם שיאפשר לו להרחיב את החברה לתחומים שאפתניים יותר אבל זה לא מפורט בחוזה) ושהוא רוצה שבעתיד נכתוב בקשות למימון מחקר (גרנטים) כך שהשכר שלי ימומן מהם (!) הקלטתי אותו מבקש ממני את זה ובנוסף הוא גם ביקש ממני באמצעות אימייל וגם באופן מילולי (מוקלט) להעלות חומר לאתר שלו כדי לקדם את האתר (מה שלא מפורט בחוזה כשירות שאני אמור לתת לו) ומדי פעם הוא משאיר לי הודעות בטלפון ביום שבת שאינו יום עבודה מבחינתי (המתכונת של מתן השירותים היא במשרה מלאה, כאשר מפורט בחוזה שאיני מתחייב להגיע למשרדים מעבר לשלוש פגישות עבודה). האם זאת הפרה מהותית של החוזה? כי לא מצויין מהם ההפרות המהותיות של החוזה מצד מזמין השירותים, החוזה מדגיש בעיקר את האחריות שלי. אני יודע שהמזמין עובד בין היתר עם עורכי דין בכירים באופן מאוד שוטף, למרות שהוא אינו אחד, ולכן מעניין אותי לדעת אם חוזה כזה בכלל מנוסח באופן ראוי.

דבר אחרון, אני מעוניין להודיע לו על סיום ההתקשרות באמצעות אימייל. מדובר בתיבת אימייל שלו שממנה הוא מדי פעם שולח לי הודעות או בקשות. פעם בשבוע-שבועיים. החוזה דורש ממני להודיע בכתב על סיום ההתקשרות. האם אימייל לצורך העניין עונה לדרישה הזאת או שאנחנו עדיין תקועים עם נייר?

תודה

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ