פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - ייעוץ בדיני עבודה
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
24/10/2015 19:23
היי.
עבדתי במקום עבודה במשך ככמעט שנה.
(ברמן במסעדה)
כשהגעתי לשם (ינואר 14) הבהרתי שאני מתכוון להתחיל ללמוד באוקטובר שיגיע.
וסגרנו על 4-6 משמרות.
חשוב לציין שכל התיאומים בוצעו מול מנהלים ולא מול בעלים. וכמה חודשים לפני תחילת לימודים אמרתי להם שאני מתכוון להוריד את היקף המשרה ל2-3 לפי היכולת. ולא נראתה התנגדות.
באוקטובר כשהתחלתי ללמוד באמת עבדתי 3 פעמים בשבוע ואז הרגשתי לחץ של לימודים והגשתי 2 משמרות.
בעל המקום אמר שזה לא מתאים לו כבר וקבע שיחת שימוע.
בשיחת השימוע אמרו לי שלא מתאים היקף המשרה הזה ואמרו לי שאני לא אגיע יותר לעבודה ( ואפילו ביטלו לי משמרת באותו שבוע שכבר נקבעה מראש, שילמו לי עליה אבל אמרו לי לא להגיע)
שלחתי לבעל המסעדה במייל בקשה לגמר חשבון. ולאחר כמה ימים קיבלתי מכתב שמודיע לי שהתפטרתי, ובמשכורת האחרונה נקנסתי ב9 ימי עבודה - הודעה מוקדמת.
הגשתי תביעה בבית הדין לעבודה וקיבלתי מהם בדואר כתב הגנה שטוען שבגלל שהקטנתי את היקף המשרה אז הפיטורין נחשבים להתפטרות. העניין הוא שהם אמרו לי לא להגיע יותר לעבודה וויתרו על המשמרות של תקופת ההודעה המוקדמת.
עוד דבר, בפרוטוקול שיחת השימוע שהם שלחו לא מופיעים המון דברים.
יש לי את השיחה מוקלטת גם כן וחשוב לציין שאת רובה ניהל מנהל המסעדה באותה תקופה ולא הבעלים והוא אמר לי בעצמו שזה לחלוטין פיטורין. רק שאין לי איך להשיג אותו עכשיו...
הם טוענים שהורדתי את היקף המשרה באופן חד צדדי ולכן זה נחשב לפיטורין.
היה נסיון לגישור והמגשר והשופטת התורנית אמרו שזה ככה. אבל השופטת אמרה גם שאם הם ויתרו עליי בזמן התקופה של ההודעה המוקדמת אז זה נחשב לפיטורין.
אני פשוט מחכה עכשיו לזימון לדיון אבל אין לי כוח לדברים האלו ואני רוצה לדעת אם יש טעם להמשיך עם זה בכלל...
זה אמנם לא המון כסף אבל זה משמעותי לי מאוד כסטודנט. תבעתי את מה שהם קנסו אותי + ימי הודעה מוקדמת שהייתי אמור לקבל על פיטורין לאלתר.
אשמח ליעוץ כלשהו! תודה

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ