שלום,
אני עובדת כקופאית ברשת מזון חרדית בנתיבות כבר שנה וקצת.
במהלך ההריון האחרון שלי אופי העבודה שלי שונה בשל טענה שהפדיון לא מספיק גבוהה ולכן גזרו קיצוצים בכל מערך העובדים (פיטורים וקיצוץ משמרות).
נוצר מצב שאני נמצאת במשמרת מלאה עובדת יחידה (!!!!) בסופר! (נמצא מחסנאי במשך 3 שעות במשמרת שלי שחלק מהזמן הוא נמצא במחסן וחלק מהזמן למעלה בסופר).
הגעתי למצב שהוא מעבר ליכולותיי הפיזיות והנפשיות. דרישות התפקיד נהפכו לבלתי אפשריות שהרי אני עושה עבודה של 3 עובדים!
הדרישות מעבר לעשות חשבון בקופה הן כגון תפקידים שקשורים לקופה ראשית (החזרים, צ'קים, אריזות מתנה, זיכויים, חשבוניות מס וכו), כשיש עומס והמחסנאי שיודע לעבוד על קופה (צולע) אני הופכת להיות מגפון כי אין לנו מערכת כריזה, כשיש עומס והמחסנאי נתקע עם חשבון אני צריכה לעבוד על שתיי קופות במקביל (בלתי אפשרי), בסוף יום אני סוגרת שתיי קופות+הצהרות, הזמנת מוניות ללקוחות וכו..
מעבר לכך לסופר אין מאבטח. הסופר ממוקם בשכונה קשה עם אוכלוסייה מגוונת וקשת יום שהיו מקרי פשיעה בה.
לא פעם ולא פעמיים הרגשתי מאויימת מלקוחות. לקוחות צועקים עליי, מקללים, מתנקלים..
(קרה מקרה שלקוח אמר לי "אם את לא נותנת לי זיכוי של כסף אני פורץ לך את הקופה")
אני חוזרת ממשמרות כאלה רועדת ובוכה..
בנוסף, מעירים לי נורא על הלבוש שלי שהוא "לא צנוע" (אני גם חרדית ומתלבשת סולידי מאוד!! ובגדרי ההלכה פשוט אני מטופחת ושמה פאה אז נטפלים אליי). המנהל העיר לי לאחרונה על עיניין שהרגשתי ממש מוטרדת מינית!!
והכול בשכר מינימום (המשרה לי לא עולה על 18 שעות בשבוע).
המנהל בקושי מדבר איתי וגם לא אכפת לו ממה שקורה בערב במשמרות שלי בטענה "זה מה שאמרו מהמשרדים".
כשסיפרתי לו מה קרה שהתנפלו עליי הוא אמר לי "למה יצאת להפסקה בשעות לחץ?". אטימות.
אני לא יכולה להמשיך כך. אני לא יודעת מה יהיו ההשלכות של פיטורים ולא יודעת מה הן זכויותיי. כאמור אני חזרתי מחופשת לידה לפני כחודש.
אשמח לייעוץ מקצועי ואם בכלל שווה ללכת לתביעה בבית הדין לעבודה.
אציין שהמשכורות שלנו משולמות ב11 לחודש קבוע. והפסקות מחייבים אותנו להחתים יציאה גם אם אני נשארת בעבודה ואם לא החתמתי מנקים לי חצי שעה מהמשכורת.
בתודה!
אשמח לתשובה מהירה כי אני באמת לא מסוגלת להמשיך במצב הנוכחי.