פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - יחס לעובדת בהריון
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
06/08/2015 11:38
שלום,

נכנסתי לעבודה חדשה להחליף מישהי לחופשת לידה ל-4 חודשים, או עד שהיא תחזור. באותה התקופה גיליתי שאני גם בהריון וסיפרתי למעסיק שלי...מאז היו כמה פעמים שהייתי צריכה לצאת קצת יותר מוקדם לכל מיני בדיקות שקשורות להריון או להגיע יותר מאוחר לעבודה בגלל בדיקות דם וכו...

כמובן זה כשלא היה ברירה וכשלא יכולתי לקבוע אותן בשעות שהן לא שעות עבודה... התגובה מצידו לכך הייתה, בסגנון: "לקחנו אותך כדי שתעבדי לא שתיהי בהריון" וכשזה הגיע לזה שבגלל כאבי גב חזקים קיבלתי חופש מחלה (ולא הגעתי רק יומיים מתוך 5 ימים שקיבלתי) הוא אמר לי בטלפון, זאת התגובה הראשונה עוד לפני שאמר תרגישי טוב, "זה לא יילך ככה אני מתחיל לגייס מישהי חדשה".

כמובן ההרגשה שאני מגיעה איתה לעבודה זה להרגיש אשמה שאני בהריון, שאני צריכה לצאת לבדיקות או לפחד להישאר בבית לנוח ולהגיע לעבודה כשאני לא מרגישה טוב... בגלל שהחוזה שלי ל-4 חודשים והם כבר נגמרו והבחורה שחוזרת אמורה לחזור בסוף ספטמבר ובעיקרון עד אז הייתי צריכה להישאר.

אז הוא יכול לפטר אותי כבר עכשיו לפני שהיא חוזרת? והאם יש מקום כלשהו שניתן לפנות אליו בגלל אותו היחס שאני מקבלת בגלל שאני בהריון?

תודה.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ