1. אני עובדת בסופר שבו יש כ- 70 עובדים , במקום קיימת אלימות מילולית ואף לעיתים אלימות פיזית כגון דחיפות וכו', המנהל והסגנים לא מתערבים ומנסים לטייח את העניין בטענה שאי אפשר לשנות אנשים. אני לא מעט ספגתי את האלימות הנ"ל וזו התשובה שקיבלתי כל הזמן והם לא יכולים להציב גבולות.
2. אני עובדת קרוב ל-4 שנים במשרה של 100% והמנהל מידי פעם שולח את העובדים כולל אותי שעה קודם , מה שיוצא שבמקום 186 שעות שגם מזה יורדת חצי שעה הפסקה ליום אז יוצא לי כ- 156 שעות בערך והמשכורת לא מגיעה למשכורת מינימום, הוא מודע למשכורת שלי ולפני יומיים בערך החליט לשחרר את העובדים בשעה 00 :14, לפי הסיכום בתחילת עבודתי הוסכם שאעבוד משעה 8 עד 16:00 , אציין שהמנהל עובד בסניף רק חצי שנה והחליט לעשות שינויים, חלק מהעובדים מגיעים ב- 6 בבוקר ויכולים להרשות לעצמם להתחיל לעבוד בשעות אלה. אני אם חד הורית לילדה קטנה ולא יכולה לבוא בשעה זו.
כשנכנסתי למשרדו ואמרתי לו שהוא גורם לי להפחתת המשכורת והוא לא יכול לשלוח את העובד מוקדם יותר אם יש לו משרה מלאה וזו הארעת תנאים, התשובה שלו הייתה שהוא יכול להזמין אותי לעבוד ביום אחד שעה וביום השני 11 שעות וכן הלאה ומצידו אני יכולה לגשת למועצת הפועלים, להקליט אותו כי זה מה שהוא רוצה. הבעיה שהמנהל מזלזל בעובדים ואיכפת לו רק מהפדיון ולא מה שמרגישים העובדים.
אני לא מעוניינת לעזוב את העבודה כי יש את כל ההטבות אחרי 3 שנים אבל גם לא מעוניינת לעבוד מול הזילזול של המנהל והפחתה במשכורת.אציין כי הוועד נוטה לא להתערב.
מה עושים במצב כזה גם לגבי האלימות וגם לגבי הזילזול והפחתה של המשכורת?
אני כרגע בחופשת מחלה 3 ימים ובטוחה שיחכה לי מכתב לשימוע לפני פיטורין בגלל העימות.