פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - קיזוז ימי חופשה בגין מחסור בימי מחלה
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
25/02/2015 08:17
בוקר טוב,

אני עובד במשרה מלאה ובחודש ינואר הודעתי על התפטרותי בשל בעיה רפואית. בשל דרישת המעסיק ובשל רצון אישי לסייע לבוס עד כמה שניתן, המשכתי לעבוד ושבוע הבא הוא השבוע האחרון. בשל הבעיה הרפואית נעדרתי מעל צבירת ימי המחלה וכעת אני מצוי במצב חוסר של 3 ימים.
מנהלת המשרד במשכורות השונות החודשיות החסירה את ימי המחלה בהתאמה להעדרויות מהמכסה (ולא הורידו לי מהשכר החודשי) אך במשכורת האחרונה החליטה על דעת עצמה לקזז לי את כל ימי החופשה שנצברו לזכותי בגין החוסר של ימי המחלה.
הבוס הישיר שלי (שיודע שנשארתי כחודשיים לאחר ההתפטרות וסייעתי לו רבות למרות הבעיה הרפואית) ציין כי החוסר בימי מחלה כלל לא מדאיג אותו שבכוונתו להתעלם מכך לחלוטין ולא לבצע קיזוז עם ימי החופשה או להוריד מהשכר סכום כלשהו ושהוא ידרוש ממנה להחזיר בחזרה את ימי החופשה כדי שאוכל לפדות אותם בגמר העבודה.
מנהלת המשרד טוענת שלא ניתן בגמר העבודה להשאיר לעובד את ימי החופשה מבלי לקזז את המחסור של ימי המחלה (ושוב אני מזכירה שהבוס שלי מודע למצבי הרפואי יודע שנשארתי מעל חודשיים לאחר ההודעה המוקדמת ולכן גם צברתי ימי מחלה בחודשיים האחרונים).
האם הבוס יכול לתת הנחייה לא לקזז את ימי החופשה או שבהתאם לחוק מקום העבודה מחוייב לבצע את הקיזוז האמור.
תודה רבה על המענה

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ