פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - ביטוח לאומי ושמירת הריון
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
19/02/2015 09:49
בענייני ביטוח לאומי ושמירת הריון אשמח מאוד לייעוץ והכוונה!

אני מורה למחול במקצועי ויש ימים שיש לי 6 שיעורים ברצף כך שלקראת שבוע 38 התחיל להיות לי כבר קשה ללמד. הלכתי לרופא הנשים שלי שהיה ממש מקסים ודי נחרד שאני עוד מלמדת כל כך הרבה בשבוע זה ורשם לי מיידית שמירת הריון.

אתמול הייתי בביטוח לאומי לסדר משהו אחר, לא קשור, כאשר אני אוטוטו (מחר) נכנסת בע"ה לשבוע 40 ושאלתי בתמימות את הפקידה לגבי העניין הזה של שמירת ההריון, למי צריך להגיש את הטפסים וכו כדי לקבל את התשלום הזה של עד חופשת הלידה... להפתעתי היא ענתה לי ששמירת הריון מקבלים רק אחרי 30 יום של שמירה (מה שמן הסתם אומר שאני לא אקבל כי אני לא אלד בשבוע 43 הרי...) ופשוט עמדתי מולה בהלם. אני לא מלמדת משבוע 38 כי הרופא שלי הורה לי לא ללמד, איך בדיוק אני אמורה להתקיים החודש מחצי משכורת? ומה עושים עם זה?

זה לא הזוי לחלוטין שהוא הוציא אותי לשמירת הריון בשבוע שבו בוודאות אני לא אקבל את התשלום?? ולא נאמר על זה דבר? (ברור שאם הייתי יודעת שזה על חשבוני הייתי "קורעת" את עצמי והולכת ללמד למען פרנסת הפעוטה שבבית..) מרגישה ממש מרומה:(

למי לפנות? אולי בגלל המקצוע שלי יש עם מי לדבר בביטוח לאומי? היא הציעה לי להגיש בקשה להקדמת דמי הלידה, מה שאומר שה14 שבועות נספרים מהיום שהפסקתי לעבוד, ועדיין לא ילדתי אז זה אומר שאצטרך לחזור לעבודה אחרי חודשיים פלוס של חופשת לידה.

אני די אובדת עצות... אשמח לעזרה.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ