אני מעוניינת לפתוח תיק תביעה נגד מעסיק קודם בגין אי תשלום שכר. השאלה שלי היא בנושא נוסף: במהלך העבודה הוא סרב לחתום על חוזה בטענה שאין עדיין ח.פ למקום ואין חשבון בנק. הסיכום בע\"פ היה על שכר חודשי של 6000 ש"ח. בפועל, כשהגיע הזמן לשלם הוא שילם לי בשיק אישי שלו מינימום (ורק אחרי שהתעקשתי על שעות נוספות הוא הוסיף אותן, בטענה שזה מתקזז עם ימים אחרים בהם עבדתי פחות מתשע שעות).
בספח של השיק הוא ביקש ממני לחתום שהוא נתן לי הלוואה וכשיפתח חשבון בנק לחברה, יעביר את אותו סכום ויכתוב כאילו החזרתי לו את ההלוואה. עכשיו מגיע לי עוד 1500 ש"ח בערך על שבוע עבודה נוסף בדצמבר. הוא נתן הוראה להנה"ח לא לשלם לי.
בנוסף, במהלך עבודתי בחברה כתבתי תכנים שהיו אמורים להיכנס לאתר האינטרנט של החברה שאני הייתי אחראית עליו. האם יש לו זכות להשתמש בתכנים אלו כשאני כבר לא עובדת שלו, ללא אישור ממני? האם זה לא פגיעה בזכויות יוצרים אם התכנים מקוריים שלי ולא נתתי אישור להשתמש בהם? יש בידי רק כרטיס עובד מצולם עם הדפסת השעות של השבוע המדובר מחודש דצמבר, אך אין לי תלוש קודם כיוון שהוא לא שילם עם תלוש. אשמח לדעת מה אני יכולה לעשות כדי לתבוע את זכויותיי?