פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 771
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

סיון
20/07/2015 20:59
שלום, מבקשת לדעת מה הן זכויותיי כסייעת בגן פרטי. אני עובדת 6 ימים בשבוע: א-ה 10 שעות עבודה ויום ו 4 שעות.
האם בימי העבודה הארוכים אני אמורה לקבל תשלום כשעת עבודה נוספת או תשלום רגיל לשעה.
האם אני זכאית ליום חופשי על חשבון המעביד או על חשבוני (בגלל 6 ימי העבודה).
כמה ימי חופש אני זכאית?
תודה מראש למשיבים!
עורך דין
21/07/2015 16:31
שלום סיון

בכל יום שבו את עובדת 10 שעות מגיעה לך תשלום עבור שעה נוספת. לא מגיע לך יום חופשה על חשבון המעסיק, מעבר לצבירת ימי חופשה לפי הקבוע בחוק לעובדים במשרה מלאה.

בהצלחה
נועה
20/07/2015 20:48
אני עובדת מעל לשנה באותו מקום עבודה כשכירה במשרה מלאה.

השכר משולם לפי שעות העבודה בפועל כאשר ההסכם הוא שמדובר במשרה מלאה ועל כן שעות העבודה החודשיות שלי הן 186 לפחות.

בגלל שהשכר הוא לפי שעות ויש חגים או ימים בהם לא עובדים (למשל סוכות ופסח בהם לא עבדנו בחול המועד), יוצא שבשנה האחרונה ממוצע השעות החודשי שלי היה כ- 160 (כאשר בחודש רגיל, ללא חופשות, המספר הוא 190+).

ראיתי באתר של משרד הכלכלה שמגיע לי לאחר שנה לקבל דמי הבראה - האם מדובר בסכום קבוע של החוק (5 ימים, 371 ש"ח ליום) או שהתשלום יהיה יחסי עבור שעות העבודה שלי (כי למעשה במקום 186 שעות בחודש היו רק כ- 160...)?
עורך דין
21/07/2015 16:29
שלום נועה

אם בחוזה העבודה שלך מוגדרת משרתך לפי היקף משרה מלאה מגיע לך את מלוא הזכויות של עובדת במשרה מלאה וזה כמובן כולל: דמי הבראה, צבירת ימי חופשה וצבירת ימי מחלה.

בהצלחה
אורטל
21/07/2015 16:27
היי אני התפטרתי מעבודתי ביום סיום חופשת הלידה בתאריך 21-4-15 התייצבתי בלשכה התחלתי לחתום והגשתי ב 22-6-15 תביעה לאבטלה (שי יש תקופת המתנה של 90 יום לכן לא מיהרתי)היום קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שתביעתי נדחתה בגלל:

1- לאור הטיפול ברך הנולד שבשלו יצאת לחופשה ללא תשלום אינך זמינה לעבודה במקצועך או לכל עבודה אחרת.

2- אינך זכאית לדמי אבטלה כי התייצבת בלשכת בתעסוקה בתקופה בה היית עובד.

למה הם לא אישרו לי ואיך הם מגדירים אותי עדיין עובדת?

הגשתי להם מכתב על סיום יחסי עובד מעסיק ב-21-4-15 ותלוש שקיבלתי פיצויים. יש לציין שעבדתי 3 שנים במקום העבודה אז מה העניין? אולי תבינו יותר ממני אשמח לעזרתכם תודה
דנה
20/07/2015 19:00
התחלתי לעבוד לפני שנתיים כסייעת משלבת לילד עם הפרעות קשב, בשנה הראשונה הוצמדתי לעבודה עם ילד בגילאי גן כאשר כל הזמן ציינתי שברצוני לעבוד עם ילדים בגילאי בית ספר
בשנה השנייה אכן הועברתי לעבוד בבית ספר וטוב לי עם מצבי הנוכחי
עם סיום שנת הלימודים נוצר מחסור חמור בסייעות גנים ובמועצה המקומית מפעילים עליי לחצים לחזור לעבוד בגנים ומציגים זאת בצורה שאהיה חייבת לחזור לגנים או לחלופין להתפטר
השאלה היא כזו, האם אכן ניתן לחייבני לחזור לתפקידי הקודם כסייעת בגנים? האם אוכל להתפטר בדין מפוטרת בגין כך?
תודה
עורך דין
21/07/2015 16:00
שלום דנה

על מנת לתת תשובה מנומקת ומלאה לשאלתך יש לקרוא את חוזה העבודה שלך ולקבל תשובות רבות לשאלות באשר לאופי העסקתך לאורך השנים. פני לשיחה אישית עם עורך דין לצורך כך.

בהצלחה
הודיה
20/07/2015 18:04
ליפני שנה ו-9 חודשים עבדתי בסופר 3 חודשים ובחודש השלישי שהיה לי בסופר ניכנסתי להריון.

באותו חודש עשיתי תאונת דרכים עקב זה נאלצתי לשבת בבית בזמן הזה לא התקשרו אליי לשאול לשלומי לא התקשרו לשאול מה איתי ואם אני חייה.

הייתי מביאה להם חופשות מחלה ולא קיבלתי תשלום על חופשות המחלה יש לציין שעבדתי בסופר תחת קבלן ועדיין גם לא קיבלתי מכתב פיטורין וגם הבנתי לפי הבנות בסופר שהם לא מעוניינים האחרים והקבלן להחזיר אותי לסופר האם אפשר לתבוע אותם?
עורך דין
21/07/2015 15:59
שלום הודיה

את צריכה לחזור לעבודה בסיום תקופת המחלה שלך. לא פוטרת, משמע את עדיין עובדת בחברה. אם יפטרו אותך, לא יציבו אותך במשמרות או כל דבר אחר שימנע את המשך עבודתך פני בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי על מנת לטפל במקרה.

בהצלחה
יהודה
21/07/2015 15:08
שלום, קיבלתי הודעה מחברת הביטוח כי קופת הגמל פנסיה וריסק נסגרו. הפסקתי לעבוד (עבודה מזדמנת בחברת שמירה) מנובמבר עקב מצב רפואי. עבדתי בחברה 3 שנים. בשבועיים האחרונים שלחתי מייל למעסיק לברר מדוע הקופה נסגרה ולא הייתה תגובה ממנו. היום בבוקר שלחתי לו שוב הודעת סמס שבעקבות מצב רפואי אני לא יכול להמשיך לעבוד שם (יש לציין שבאפריל שלחתי לו הודעה שאסור לי לעבוד בגלל השיקום). ולכן או שיפטר או שאתפטר בגין מצב רפואי והוא לא מגיב. מה צריך לעשות?
אוריאן
21/07/2015 15:00
צהריים טובים

לפני כמה חודשים החלקתי במקום העבודה שנמצא בתוך שטח של אוניברסיטה כל שהיא בדרום ופרקתי את הברך ביטוח לאומי הכיר בי בתור נפגע עבודה האם אני צריך לתבוע את בית העסק או את האוניברסיטה על הנזק הרפואי שנגרם לי כתוצאה מהתאונה?
מירי
21/07/2015 14:57
שלום,

במידה ואדם נפצע בתאונת עבודה.. במהלך כל התקופה לא פוטר/ התפטר ועדיין היה שייך לחברה בה עבד.

לאחר כמעט חצי שנה, וקבלת מכתב מרופא תעסוקתי עבר שימוע במקום עבודתו, ששם טענו כי תקופת עבודתו נחשבת עד החודש האחרון בו עבד, דהיינו, חצי שנה אחורה, לפני התאונת עבודה.

השאלה היא, האם בחישוב הפיצויים יש לכלול את כל התקופה כולל תאונת העבודה או עד התאונת עבודה?
חסוי
21/07/2015 14:19
שלום,
האם המעסיק עפ״י חוק יכול לקחת מסמך עם כתב יד העובד לבדיקת גרפולוג ללא ידיעת העובד?
פיטורין
אביאל גמליאל
21/07/2015 13:38
שלום שמי אביאל הועסקתי בחנות של יינות ביתן כחודש פלוס ונפצעתי ואני בחופשת מחלה עד עכשיו, מתברר שפיטרו אותי מהעבודה...
רציתי לדעת עם זה חוקי שמפטרים אותי בזמן חופשת המחלה שלי ואם זה קשור לזה שאני עובד שמה רק חודש ולא הצטברו לי ימי מחלה..
תודה
אורטל
21/07/2015 12:53
שלום
אם אני נמצאת בשמירת הריון מרופא תעסוקתי
וביטוח לאומי לא מאשר לי קצבת שמירת הריון.
האם אקבל בלידה תשלום לידה או שאינני זכאית?
האם ישנו קשר בין שמירת הריון בלי תשלום
לבין חופשת לידה ?
טלי
21/07/2015 12:32
עבדתי במחלקת מכירות כחמישה חודשים ופוטרתי היה לי לקוח גדול שהיית אמורה לסגור אך בטרם הפיטורין הפגישה ואני פוטרתי אך היום כחודש לאחר הפיטורין נקבעה פגישה ומהמעסיק מכיש את דבר הפגישה מדובר בעיסקה גדולה שאמורה לתת לי פיצוי שאלתי האם אני יוכל לתבוע על הונאה מאחר ואמרו לי העבודה שאין פגישה למען העיסקה הגדולה והחברה מנגד טוענת שכן קבעו איתה לא ידעו לא אם טרם נסגרה ?
לירון
21/07/2015 11:52
שלום, שמי לירון, בת 32. עד לפני חצי שנה גרתי ועבדתי בירושלים. לפני חצי שנה התחתנתי עם תושב בת ים (מלידה) ועברתי לגור באזור מגוריו. במקום העבודה האחרון, בו עבדתי שלוש שנים נאמר על ידי מנהלת החשבונות שאיני זכאית לפיצויי פיטורים- זאת למרות שאני עונה על ארבעת הקריטריונים-
1. המעבר בגין חתונה
2. בעלי תושב בת ים מלידה
3. המרחק בין היישובים עולה על 40 ק"מ (עפ אתרים ו waze מדובר במרחק של מעל 60 ק"מ)
4. המרחק מהעבודה גדל באופן משמעותי

בהתחלה נאמר לי שהמרחק בין היישובים לא עונה על דרישות החוק. אחרי ששלחתי מאמר מסודר עם פרטי החוק מבקשים לבדוק זאת על ידי תעודת זהות. הבעיה שבתעודת הזהות החדשה הכתובת נשארה בית הורי כי אני גרה בדירה שכורה ולא היה טעם לשנות את הכתובת לדירה זו.
האם בגלל פרט זה יכולים להמשיך להתחמק מתשלום הפיצויים?
הסיפור הזה נסחב כבר יותר מידי זמן. שלחתי בקשה כבר לפני חודשיים ועד עכשיו מורחים אותי
אגב, יש חוזה שכירות על שם בעלי, ובתעודת הזהות שלו (כרווק. הוא טרם החליף) כתוב כתובת הוריו בבת ים.
בנוסף, יש לי תלושי משכורת ממקום עבודה בבת ים.
עדי
20/07/2015 12:43
שלום, התחלתי לעבוד בעבודה חדשה ובתלוש שכר ראיתי כי מביאים לי החזר נסיעות של 22.70. אני עובדת ברעננה וגרה ביישוב באזור וביום אני מוציאה כ-40 ש"ח על נסיעות. פניתי למנהל לבדוק מדוע אני לא מקבלת את התשלום המקסימלי- 26.40 והוא אמר לי כי אלה הנהלים של החברה ואין מה לעשות, שהם מחשבים את זה על פי כרטיס חופשי חודשי. חשוב לציין שאין לי אפשרות לעשות כרטיס כזה, הוא לא תופס לכל הקווים שאני לוקחת וגם אני נוסעת ב3 חברות אוטובוסים שונות. בדקתי גם את החוזה עליו חתמתי, שם כתוב שמשלמים על פי חוק. האם מה שהם עושים הוא חוקי ואני לא זכאית לתשלום המקסימום? תודה
עורך דין
20/07/2015 17:17
שלום עדי

בהנחה שההוצאה שלך על נסיעות בדרך הקצרה והזולה ביותר הנה יותר מאשר 26.4 ש"ח המעסיק חייב לשלם לך את המקסימום הקבוע בחוק ולא ניתן להתנות על כך. זכותך לדרוש החזר דמי נסיעות רטרואקטיבי.

בהצלחה
עדי
20/07/2015 23:13
תודה רבה, יש לי עוד שאלה קטנה
אני התחייבתי ל6 חודשים בעבודה ובמידה ואני מתפטרת לפני עלי לשלם 1000 ש"ח, אם הם יסרבו לשלם לי את תשלום המקסימום מה אני יכולה לעשות? באפשרותי להתפטר ללא לשלם בגלל שהם לא משלמים לי על פי חוק?
רועי
16/07/2015 20:45
שלום,
אני אמור לקבל דמי הבראה בקרוב וישנה התלבטות האם לקחת את זה בתשלום אחד או לחלק ל-2-3 תשלומים.
האם סכום דמי ההבראה לאחר הפחתת מס הכנסה,מס בריאות, ביטוח לאומי הוא זהה או שונה בין אם מדובר על תשלום אחד או מחולק ל-2-3 תשלומים?
תודה.
עורך דין
19/07/2015 10:01
שלום רועי

סכום דמי ההבראה קבוע ומוגדר בחקיקה. התשלום עצמו מותנה בוותק שלך ובסקטור שאליו אתה שייך. ההחלטה האם לקבל את התשלום בפריסה או בפעם אחת תלויה בהסכמות שלך מול המעסיק.

בהצלחה
רועי
20/07/2015 22:20
זה ברור לי, השאלה האם תשלום אחד לאחר ניכויים הוא שווה ערך לחלוקה לדוגמא ל-2 תשלומים לאחר הניכויים? לא אמור להיות שוני בסכום לאחר הניכויים נכון?
אפרת
20/07/2015 14:52
שלום, חוזרת לעבודה בקרוב ועליי לנצל ימי חופש כחובת ניצול (עובדת מדינה בבית חולים) כיוון שסוף השנה מתקרב. נאמר לי שבימי החופש הללו אינני זכאית לקבל שעת הנקה.

האם זה נכון? אם כן, ליולדות שחוזרות לקראת סוף השנה מה אמורים לעשות? הדבר לא שיווניוני לעומת אלו שחוזרות באמצע השנה לצורך העניין מתוקף תאריך לידתן.

מקווה שהבהרתי את שאלתי.

תודה
עורך דין
20/07/2015 17:56
שלום אפרת

אני מקווה שהבנתי את שאלתך נכון... אם את יוצאת לחופשה, כמובן שלא תוכלי לנצל את שעת ההנקה שכן ניצול שעת הנקה אפשרי רק בתקופת עבודה ולא בעת חופשה.

מה לא ברור כאן?
מיטל
20/07/2015 14:46
אני לא יוצאת מזה עם החברה שאני עובדת בה.. הם עובדים עם קרן אחת בעזרת סוכן ואני ביקשתי להצטרף לקרן אחרת, אז עכשיו התקשרו אלי מהסוכן ואמרו לי שהם לא יכולים לצרף אותי כי הקרן שאני רוצה לא פעילה מעל שנה (לא הפקדתי בה הרבה זמן) ושאם אני רוצה אעביר את מה שיש לי בקרן ההיא אליהם. ברור שירצו את זה.

אני לא מעוניינת בזה, אז אמרו לי שאפנה למעסיק ושהוא יפתח סוכן חדש (?..).

אני עובדת שם מספטמבר 2014, לא הודעתי להם על הקרן לאחר 3 חודשים והם לא דאגו לפנות אלי אחרי חצי שנה לגבי קרן פנסיה, עכשיו שאני העלתי את כל העניין הם מושכים אותי באף ועכשיו אחרי ששלחתי להם את הדוח מהקרן שאני רוצה, הם פנו אלי ואמרו לי שאי אפשר כי לא הפקדתי מעל לשנה, מזה הסיפור הזה עכשיו? הצילו! אני מאבדת את עצמי לדעת! בחיי לא נתקלתי בחברה שעושה כזה בלאגן על משהו שהחוק מותיר!
עורך דין
20/07/2015 17:55
שלום מיטל

אם הגעת למצב שאינך יודעת כיצד להתנהל ולפתור אותו, כנראה שזה בדיוק הזמן הנכון להפגש עם עורך דין. להעביר אליו את מלוא האינפורמציה הרלוונטית ולתת לו לנהל את העניינים בשמך, מטעמך ולשביעות רצונך.

בהצלחה
הדס
20/07/2015 17:45
שלום לכולם,

אני עובדת במקום עם אנשים עם צרכים מיוחדים ולקראת הקיץ מוציאים אותם ואת העובדים לחופשה.

נאמר לי שמי שהתחיל שם את עבודתו בתחילת שנה, כלומר בחודש אוגוסט בשנה שעברה הוחתם על הסכם שמשמעותו שהוא יקבל שכר גם עבור אותו שבוע חופשה.

אני התחלתי לעבוד שם רק באמצע ינואר ולא הוחתמתי על שום הסכם שכזה ורק לאחרונה ההסכם הזה הובא לידיעתי. נאמר לי שבגלל שאינני חתומה על ההסכם התשלום עבור החופשה אמור להיות מנוכה מימי החופש שצברתי.

פניתי למנהלת וביקשתי לעבוד באותו שבוע, כיוון שלא משולם לי כמו כולם ומנוכה לי מימי חופשה שאין לי כרגע. המנהלת השיבה כי תוכל למצוא לי עבודה עבור שלושה ימים, אבל ביתר הימים אצטרך להיות בחופשה.

שאלותיי הן- האם החתמתם של חלק מהעובדים על ההסכם שבאותו תפקיד כמו שלי ואי החתמתם של עובדים אחרים שנכנסו לעבוד מאוחר יותר היא חוקית? האם המנהלת יכולה לכפות עליי לצאת לחופשה כאשר אין לי ימי חופש ואין באפשרותה למצוא לי תעסוקה במקום העבודה?

דבר נוסף, מלבד חופשת הקיץ שעליה דיברתי לעיל, מה בעניין חופשה בחול המועד של חגים? עד כה מקום העבודה שילם לי על חלק מימי החופשה וחלק ממנו ניכה לי מימי החופשה, אך מה קורה כאשר אין לי ימי חופשה שמהם אפשר לנכות?

תודה מראש
מאור
20/07/2015 14:25
שלום לכולם.
אני עובד שכיר בחברת אבטחה - חברת קבלן.

עובד לפי שכר שעתי. כרגע 11 חודשים בעבודה ומעוניין להתפטר בעוד כחודש.

כמה זמן מראש עליי לתת הודעה מוקדמת?
והאם הודעה מוקדמת אפשר לשלוח בפקס?
עורך דין
20/07/2015 17:22
שלום מאור

עובד שעתי לאחר שנת עבודה צריך לתת הודעה מראש של 14 יום לפי חוק.

בהצלחה בהמשך דרכך.
ליאת
20/07/2015 14:13
לפי האתר שלכם מצויין שכתב הגנה בסדר דין מהיר לתביעת עבודה הינו 15 ימים.
זה לא מעט מידיי ?
חיפשתי בחוק ולא מצאתי תימוכין.
עורך דין
20/07/2015 17:21
שלום ליאת

אכן, בתביעות לשכר עבודה הדיון מתנהל בהליך מהיר, לכן יש להגיש כתב הגנה בתוך 15 יום מקבלת כתב התביעה.

בהצלחה
יעל
20/07/2015 11:50
צהריים טובים לכולם

אני עובדת שכירה במקום עבודה אשר לא הכניסו אותי לסידור העבודה מסיבה לא ברורה. כשהגעתי למשמרת המנהלת שלי חייגה אליי ואמרה לי ללכת הביתה. חשוב לציין שאני בהריון והייתי בחופשת מחלה אשר נגמרת ב-18 לחודש ויש לי אישור של רופא כמובן.

האם יש מה לעשות בנידון? האם מותר פשו טלא להכניס אותי לסידור עבודה ולגרום לי לא להרוויח כסף בזמן הריון ובכלל, בלי סיבה אמיתית?
עורך דין
20/07/2015 17:15
שלום יעל

כמובן שאסור למעסיק שלא להחזיר אותך לעבודה מיד בתום תקופת המחלה, לא כל שכן בתקופה שאת בהריון. על המעסיק לשלם את שכרך במלואו ולהחזיר אותך לעבודה באופן מיידי.

בהצלחה
נועה
20/07/2015 11:42
היי, כמה שאלות- 1. התפטרתי ממקום עבודה לאחר שנה, האם יש לי איזשהי זכאות לדמי אבטלה? 2. במהלך שנת עבודתי, לא קיבלתי שום תשלום עבור ימי חג כחוק. האם אכן תשלום ימי חג נעשה החל משלושה חודשים לאחר תחילת עבודה? ובמידה שכן, התחלתי לעבוד ב16/7/14, חג שמחת תורה חל ב16/10/15- האם אני זכאית ליום זה? תודה רבה.
עורך דין
20/07/2015 17:14
שלום נועה

1. כן - בכפוף לתקופת המתנה של 90 יום.
2. המעסיק אמור לשלם לך עבור חגים לאחר 3 חודיש ותק - כן. באפשרותך לדרוש תשלום כאמור.

בהצלחה
דור נ
20/07/2015 11:09
אהלן
שעות נוספות לאחר 8 שעות עבודה כוללות בתוכן את ה40 דקות הפסקה שאני מקבל מהמעסיק?
זאת אומרת כשאני מחשב בסוף החודש את השעות נוספות שמעל ה8, אני צריך להוריד את ה40 דקות? או שזה כלול?
עורך דין
20/07/2015 17:13
שלום דור

זמן ההפסקה אינו כלול בחישוב שעות נוספות.

בהצלחה
גדי
20/07/2015 11:06
אחי מתחת גיל 18 שהתחיל החופש הוא הלך לעבוד בתור כוח עזר בבית ספר לבעלי צרכים מיוחדים. החתימו אותו על טופס 101.

הכניסו סעיף שכתוב שבגלל שהוא כוח עזר הוא מקבל 1,500 ₪ גלובלית + נסיעות לא משנה מספר שעות חודשיות.

חישוב קצר העלה שהוא מקבל משהו כמו 15 ₪ לשעה
חוקי? יש משהו לעשות עם זה?
עורך דין
20/07/2015 17:12
שלום גדי

חוזה מסוג זה אינו חוקי ואינו מקובל. ישנה הגדרה חוקית לגובה שכר המינימום ואסור למעסיק לשלם לבני נוער שכר הנמוך מזה הקבוע בחוק. מעבר לכך, יש לשלם עבור כל שעת עבודה מן הסתם. כמו כן, יש לשלם נסיעות לפי חוק ולא לפי שיקול דעת המעסיק.

בהצלחה
גלי
20/07/2015 16:56
שלום אני מעסיקה עוזרת בביתי מדי שבוע.(אני מדווחת עליה לביטוח לאומי) והיא לא שילמה חוב לאחת מהחברות הסלולריות. כתוצאה מכך הוטל עליי צו עיקול על נכס מסוים שבידי צד שלישי.
אילו פעולות אני יכולה לבצע על מנת לא לפגוע בעוזרת שלי?
זיו
20/07/2015 16:56
היי שלום.
אני זיו בן 16 ועובד בקייטנה.

לפני הקייטנה- ריכזו את כל מי שמיועד לעבוד בקייטנות ליום של הכשרה והתלמדות בקשר לנהלי בטיחות, בניית פעולות לקייטנה וכו׳ . (כלומר- הביאו בני נוער שהם מדצים).

היום הזה היה במתנס בעיר- והניהול היה של העירייה.
העירייה טוענים שזה חלק ממסלול ההכשרה של כל מי שיש לו תעודת מדצ. אבל את תעודת המדצ והקורס כבר כולם השלימו בשנה שלפני (כל מי שנכח, היה בעלים של תעודת מד׳צ)

ולכן, הם אמרו שאפשר להחשיב את זה כמעורבות חברתית. אבל לא מוכנים לשלם על זה.

לפי הידוע לי על הכשרה התלמידות חובה לשלם כסף.

נשמע לי לא הגיוני שכשיש לי את התעודה ביד וסיימתי את כל התהליך, אני נקרא לעוד הכשרה שבכלל אמורה להיות התלמדות בתשלום. זאת התנערות של העירייה מבחינתי.

רציתי לדעת אם ראוי שישלמו לנו על היום הזה. או שלא.

תודה מראש ויום מצויין!
דיאנה
20/07/2015 16:55
אחהצ טובים

מה ניתן לעשות בנוגע לבוס שלא מוכן לתת דמי הבראה וימי חופש כשאני עובדת מעל לשנה במקום המסויים הזה.

הטענה שלו היא "אף אחת לא מבקשת את זה וכולן יודעות שאני לא נותן את הדברים האלה... יש דברים אחרים כגון בונוסים.. שכר מעל המינימום שאני מביא לכן"
יש לציין שאני אחמש"ית ולכן שכרי מעט יותר גבוה. אבל הטיעונים שלו מגוחכים לגמרי.

יש איזו עצה או משהו שאוכל לעשות ? כי אני לא מתכוונת לוותר על זה.
שולי
20/07/2015 16:54
אני עובדת בסוכנות ביטוח כבר חצי שנה. היום הודיעו לי שהחליטו לסגור את החלק של הסוכנות בה אני עובדת ורק להשאיר את המחזור.
ההודעה הינה מהיום למחר. האם המעסיק מחויב לשלם את יתרת החודש? כמה ימים?
תודה
בר
20/07/2015 16:54
אחרי חודש וחצי בעבודה החדשה התפטרתי.. אך לפניכן, כשחתמתי על החוזה בתחילת העבודה חתמתי לתת 45 ימים במידה ואני מתפטרת.

אז נכון, הולכים לפי חוזה ולא על פי חוק, אבל הבנתי שיש איזשהו חוק שמאפשר לוותר על הכתוב בחוזה.. במידה ואתה לא עבדת מעל שלושה חודשים בעבודה... האם זה נכון?
תודה רבה
רן
20/07/2015 16:34
המעסיק נתן לי מכתב פיטורין מנהליים, שלא יוכל להעסיק אותי בשנת הלימודים תשע"ו (כלשונן המכתב), שאלותיי - עד לאיזה תאריך הוא מחוייב לי לשכר. ומהו התאריך המחייבו בחוק לשלם פיצויין.
תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ