שלום רב,
עבדתי 33 שנים בבנק ופרשתי בסוף אוגוסט 2016 בהגיעי לגיל
פרישה. באופן קבוע פעם בשנה בערך בחודש מרץ המנהל היה מעריך את תפקודו של כל עובד עבור השנה הקודמת וכך היינו מקבלים תוספת למשכורת ובעקבות כך גם
בונוס . כמו כן מידי שנה באופן קבוע קבלנו מענק/בונוס על השתדלות והתאמצות עבור רווחיות הבנק. הבונוס חולק עד חודש יוני. המענק היה מתחלק לשנים חלק אחד לכל העובדים שקבלו שווה בשווה וזהו הבונוס הקבוע ואילו החלק השני נקרא הבונוס הדיפרנציאלי נקבע על פי הערכת המנהל לתפקוד העובד עפ"י אחוזי הערכה. בחודש אפריל 2016 קבלנו את החלק הראשון שהוא הבונוס הקבוע. אך עקב סכסוך שהיה בין הוועד להנהלה התעכבו הערכות לעובדים ואי לכך גם התעכב החלק השני של הבונוס. רק לאחר פרישתי בחודש אוקטובר 2016 קבלתי הביתה מכתב עם אחוזי הערכה על תפקודי בעבודה והערכה היתה טובה וגם זוכיתי בהפרשי
שכר. אני חיכיתי לקבל את החלק השני של הבונוס אך לשווא. פניתי למחלקת משכורות שהגיבו שלא קבלתי את הבונוס מאחר ולא הייתי בזמן חלוקת הבונוס שהיה בתחילת ינואר 2017. מה אשמתי שהיה עיכוב כה גדול בהעכרות העובדים כמעט שנה מעל הנורמה ?! אם היו נותנים את הבונוס כמדי שנה עד חודש יוני הייתי עדין בעבודה. מברור עם
עובדים שפרשו זמן קצר אחרי התברר לי שגם הם לא עבדו בתאריך חלוקת הבונוס אך הם כן קבלו את הבונוס הזה.
מה עלי לעשות בכדי שאקבל את הבונוס?
שאלה נוספת התברר שהיתה חלוקת בונוס שנקראת מענק הרתמות שהתנאים לקבלתו כל מי שעבד בין 30 לחודש יוני 2015 לבין 30 לחודש יוני 2016 אך נמצא עדין בזמן חלוקת הבונוס בבנק. אני הייתי בתקופה זו בבנק הרי פרשתי בסוף אוגוסט 2016 ורק בגלל שלא הייתי בזמן שהם חלקו את הבונוס מקפחים אותי. האם זה מוצדק?