ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
מריה
05/05/2016 14:00
מריה 05/05/2016 14:00
שלום,
לאחר 3 חודשים של חלד עפ"י חוק. האם ניתן להודיע למקום העבודה על המשך חופשה פר חודש ?

ז"א אם לצורך העניין חופשת הלידה מסתיימת ב 20 ליוני. האם אני יכולה עכשיו להודיע שאקח עוד חודש וכך למעשה כל חודש בשלושת החודשים הבאים.?
עידן
05/05/2016 14:00
עידן 05/05/2016 14:00
שואל בשביל חבר:

החבר עבד במשך חודשיים וחצי במקום עבודתו, ולאחר תקופה זו המעסיק ביקש ממנו להשאר בבית ולא להגיע לעבודה במשך יומיים עקב תקלה במשרד.

מאז עבר כמעט חודש ועד עכשיו הוא בבית, ובכל פעם שהתקשר לברר האם לחזור אמרו לו בינתיים שלא.

(יש לציין כי לאחר שבוע היום בו הוא הפסיק להגיע למשרד, החבר התקשר למעסיק ושאל אם הוא עדיין עובד בחברה ונאמר לו שכן).

לא ברור לו אם הוא עדיין עובד אצלהם או שמא פוטר שלא בהודעה מסודרת מטעם המעסיק.

1. האם המעסיק מחויב בשימוע או בהודעה מסודרת על פיטורים, או שאם אין כזה שימוע משמע היחסי עובד מעביד עדיין בתוקף?

2. האם במשך התקופה בה החבר ישב בבית הוא זכאי לשכר? (הוא עובד במשרה מלאה על בסיס שכר שעתי).
קרן
05/05/2016 13:56
קרן 05/05/2016 13:56
ישנו מעון שהצוות שלי מגיע פעם בשבוע לעשות להם מפגשים שיקומיים עם בעלי חיים. כבר שנה שאנו במעון וכל הזמן יש בעיות עם התשלום. חצי שנה שלמה שאני עוברת מיד ליד מהנהלת חשבונות למנהלת ואף אחד לא משלם (וגם צועקים עלי "מה אץ רוצה") על הדרך. קיבלתי תשלום על שם חברה בעמ (ואני עוסק מורשה) שינו את הצ'ק אחרי שבועיים והמשכנו את הפעילות שם למען הדיירים בלבד. עברה שוב חצי שנה והם מסננים אותי. אחרי המון ריבים הוציאו לי שוב צ'ק על שם חברה בעמ. שבועיים שאני מנסה להשיג את המנהלת והיא מסננת אותי. אתמול שלחתי הודעה שאם לא אקבל תגובה אעביר לעורכת דין. לא קיבלתי תשובה.

הבוקר אמרתי למדריכה שלי לא להגיע למקום וצלצלה אלי המנהלת בצרחות שהכל שולם לי והיא לא מבינה מה אני רוצה ממנה. במילים האלו. הסברתי לה שוב שמגיע לי תשלום ושהיא לא צריכה לדבר אלי ככה. היא זרקה את הטלפון למנהל בשם אליעזר שאמר לי שהוא עובד עם מעל חמש מאות ספקים ומעולם לא נתקל בשיחה כזו, שהם אק צווחים עלי ואני מסבירה להם, הייתם עןבדים חצי שנה ללא משכורת? ובתמורה קיבלתי שזה לא הלנת שכר כי אני ספקית שלו ולא שכירה, אז שאשלח את מה שאני חושבת שמגיע לי והם יעשו חושבים!

אמרתי ששלחתי כמה פעמים, אשלח שוב את אותו מייל ואשמח הפעם לאישור קבלה. ענה לי שלא יודע אם יענו לי או לא נראה מה יהיה.

מעולם לא נתקלתי בכזה זלזול! ועוד במקום שמנצל את טוב ליבנו כי כל מה שמעניין אותנו זה הדיירים. אני אבודה ובעיקר בשוק מהיחס והזלזול. מה אתם הייתם עושים?
מור
05/05/2016 13:54
מור 05/05/2016 13:54
התפטרתי מהעבודה, ובעוד כחודש אני מתחילה חדשה.

1. האם מותר לי לעבוד אצל מי שהיה לקוח בשנת 2013 2014 או אפילו 2015 אך כיום לא לקוח כבר זמן ממושך?

2. כתוב לי שחצי שנה זה אי תחרות. אני עוברת לעבוד בחברה שעוסקת בתחום דומה בענף ויש לה מחלקה קיימת של התחום שלי, אני הולכת להיות ראש התחום של אותה מחלקה. האם זה נחשב תחרות? במה אני אעבוד אם לא במקצוע שלי הרי. מה הנזק שיכול להיגרם לי אם אתבע?

3. החוזה שיש לי מהעבודה שאני עוזבת מכיל את הסעיפים של אי תחרות. אני לא חתומה על כל עמוד אלא רק בסוף החוזה (האם זה תקף לגבי? איך אני יודעת שהמעסיק לא הוסיף את הסעיף / שינה את התקופה במרוצת השנים)

4. זה הכי הזוי - קיבלתי מתנה מהם לפני כחצי שנה ועכשיו במסגרת הדברים שאני צריכה להחזיר כמו את המחשב שהוא רכוש החברה, ביקשו ממני. הם לא זקפו לי את המתנה בתלוש ואין שום מסמך, פשוט אמרו לי קחי ואף שלחו לי טכנאי שיתקין לי אותה בביתי. כל לגבי שירות מסויים שהם שילמו עלי, ניתוק באופן פתאומי.. האם זה חוקי?
חן
05/05/2016 09:13
חן 05/05/2016 09:13
שלום רב,

אני מעוניינת להתפטר מהעבודה, המשכורת היא חודשית, במסמך התנאי העסקה שקיבלתי כשהתחלתי לעבוד כתוב: "בתום שישה חודשי העסקה מלאים בחברה, יתקיים דיון לגבי המשך העסקתך בחברה וידון נושא גובה שכרך החדש" (לא הוזמנתי לדיון כלשהו ולא פנו אלי בעניין, ומצד שני אני המשכתי כרגיל לעבוד ולא פניתי אליהם בעניין).

התחלתי לעבוד ב 9 בספטמבר (9/9/15) כשכל חודש בחברה מבחינת משכורות נסגר ב-24 לחודש ומתחיל חודש ב-25. עד היום עבדתי שם 7 וקצת חודשים כשבחודש הראשון זה בעצם רק חצי חודש וכנ"ל בחודש עכשיו שהתחיל ב25/4/16.

האם אני חייבת בהודעה מוקדמת ובכמה ימים מראש? רוב תודות!
סתיו
05/05/2016 08:10
סתיו 05/05/2016 08:10
האם יום חופש בתשלום מוגדר כיום עבודה לכול דבר בעניין לצבירת 186 שעות חודשיות.
חודש שלם שלי מוגדר 186 שעות בחודש זה לקחתי יום חופש בתשלום ובנוסף לזה עבדתי 12 שעות נוספות רצוף שלפיהם אני אמור לקבל שעתיים ראשונות 125% והשאר 150% . המעסיק טוען שלא שאני אמור להשלים ל186 שעות ולכן הוא מחשב לי לפי תעריף רגיל
ואני טוען שיום חופש בתשלום נחשב כיום עבודה בעניין השלמה 186 שעות
נמי
05/05/2016 00:06
נמי 05/05/2016 00:06
שלום, אני מורה חדשה בשנת הסטאז ובתלוש משכורת שלי ירד לי יותר מחצי מהמשכורת תחת התיבה של ניכויים אחרים.
סמל: 625, תאור: עיקול. מישהו יודע מה זה?
אנונימי
04/05/2016 23:43
אנונימי 04/05/2016 23:43
שלום,
רציתי לדעת מה הזכויות שמגיעות אם התפטרתי אחרי 4 שנות עבודה?
סילבי
04/05/2016 19:34
סילבי 04/05/2016 19:34
שלום רב, התחלתי לעבוד ב1.3.16 במקום עבודה, נאלצת לעבור ניתוח וימי המחלה לאחר הניתוח יכולים להגיע ל14 יום לפחות , מי משלם לי על ימי המחלה האלה??
ג'ולי
04/05/2016 19:12
ג'ולי 04/05/2016 19:12
אנו מוגדרות כעובדות בחצי משרה אך בפועל עובדות שעות עבודה של משרה מלאה לעיתים עובדות 6 שע' אך לרוב 8 שע' מהן הזכויות המגיעות לנו אם יש כאלו בתשלום דמי הבראה , קרן השתלמות ופנסיה ? הכל מחשיבים לנו כחצאי משרה ... ומאיזו שעה צריך להחשיב כתשלום שעה נוספת ?
בתאל
04/05/2016 17:42
בתאל 04/05/2016 17:42
שאלה.. ב 1.6 אני חוזרת לעבודה אחרי חצי שנה של חופשת לידה.

במקום עבודה שלי אין משרת אם מוגדרת .. יש את השעת הנקה עד 16:00 ואחרי זה מסתדרים עם המנהלת.. העבודה היא מ 9-18

יש לי שעה נסיעה הלוך וחזור בגלל הפקקים לעבודה..
אם אני חוזרת לעבודה ועוזבת אחרי חודש חודשיים כי לא מסתדרת עם המרחק והשעות מה הזכויות שלי?
מור גבאי
04/05/2016 17:37
מור גבאי 04/05/2016 17:37
היי,
לפני 4 שנים התחלתי לעבוד במקום עבודה מסוים יומיים לפני סוף חודש, עבדתי ביומיים האחרונים של החודש ולא קיבלתי תלוש משכורת ולא שולם עליי ביטוח לאומי בחודש זה. רק עכשיו אחרי 4 שנים יצרו איתי קשר מביטוח לאומי לגבי חוב שיש לי שם.

כשביקשתי מהמעסיקים הקודמים שלי את התלוש של החודש החסר הם טוענים שאין תלוש על חודש זה והם לא יכולים להנפיק תלוש אחרי 4 שנים, אך מוכנים לכתוב מכתב שאכן עבדתי בחודש זה ולא הונפק תלוש משכורת. את ביטוח לאומי זה לא כל כך מעניין, הם בכל זאת דורשים ממני לשלם דמי ביטוח מלאים עבור אותו חודש ומתעלמים מהעובדה וההוכחות שאכן עבדתי.

מה ניתן לעשות במצב כזה? למי לפנות?
אורנית
04/05/2016 17:36
אורנית 04/05/2016 17:36
יש לי חברה שעבדה בחברת נסיעות שהתגמולים על המכירות שולמו במשכורת על אותו חודש שהלקוח טס. משמע, החברה עבדה עד סוף חודש אפריל ועשתה מכירות לחודשים הקרובים . היא קיבלה משכורת ותגמולים רק על המכירות של חודש אפריל, ששאלה בחברה מדוע לא ביצעו גמר חשבון מלא נאמר לה שהיא צריכה לחכות כל חודש ואם ההזמנות לא יתבטלו ישלמו לה בכל חודש את התמלוגים על אותו חודש, האם זה תקין ?
חי
04/05/2016 17:34
חי 04/05/2016 17:34
שלום רב.
המשכורת שלי היא לפי שעה. ככל שהסניף מכניס יותר ככה השעתי עולה.
שאלתי היא איך יחושבו פיצויי הפיטורין שלי? האם לפי משכורת אחרונה או לפי ממוצע כלשהו של משכורות אחרונות?
ואם התשובה היא ממוצע, אז האם יכנסו חודשים שהיו בהם חגים, ימי מחלה או ימי חופשה? הרי הם חודשים עם פחות שעות עבודה והם יורידו את הממוצע?
תודה רבה על העזרה
ספיר
04/05/2016 17:26
ספיר 04/05/2016 17:26
היי,

כרגע במהלך חופשת לידה. בעוד חודש מסתיימים להם השלושה וחצי חודשים שמגיעים לי כחוק.

הודעתי לעבודה שאני אשאר בבית עוד שלושה חודשים והם מבקשים ממני מכתב עם תאריך חתום על ידי על מועד החזרה שלי. האם זה חוקי לבקש דבר כזה?

אני לא יודעת אם ארצה לחזור למרום העבודה הקודם. עד מתי מותר לי להודיע להם אם אני לא מתכוונת לחזור? האם אני אמורה לקבל פיצויים אם כן מה עליי לעשות? (עבדתי שם מעל שנה).

באופן כללי אשמח לדעת על הסכויות שמגיעות לי.

תודה מראש!
איתן
04/05/2016 15:46
איתן 04/05/2016 15:46
שלום רב,
התחלתי לפני כעשרה חודשים לעבוד בחברת אבטחה, יצאתי לקורס שמונה ימים וחתמתי על שנת התחייבות, ההסכם היה שאעבוד באתר מסויים. וכפי שסוכם בעל פה מול אחראי האבטחה שאעבוד באותו האתר רק בקרים - כך היה.
לאחר כשישה חודשים אחראי האבטחה קודם ועזב את הסניף, מאז ההתנהלות נעשתה מול מנהל הסניף.
התייצבתי למילואים ושכחזרתי מנהל הסניף הודיע לי שהסכם זה לא אפשרי יותר, ושאם ארצה אלך לעבוד בעיר אחרת.(הפרת הסכם). המשרה החדשה הצריכה ממני לעשות השלמת קורס של עוד שישה ימים, ומנהל האבטחה דרש ממני לחתום על עוד חודשיים התחייבות.
הסכמתי לעבוד באתר אחר מאשר להישאר בלי עבודה, יש לציין שלכל אורך ההתנהלות המעסיק לא היה מוכן לשחרר אותי ללא קנס.
עבדתי במשך חודשיים באתר אחר בעיר אחרת עם זמן נסיעות גבוה.
לאחר כחודשיים טסתי לשבוע בידיעה, בהבנה והסכמה, כשחזרתי היה מאבטח אחר באתר ומנהל הסניף זימן אותי לשיחה לאחר כשבוע שלא עבדתי, הסביר לי שהוא צריך מאבטח שיהיה במספר אתרים, במידה ומישהו טס וחו"ל או חולה שיוכל לעבוד במספר מקומות. (שונה ממה שסוכם.)
הותיר אותי שבוע נוסף ללא משמרות.
לאחר כשבוע ישבנו לשיחה והסביר לי שהאופציה היחידה היא אתר שנמצא אומנם קרוב, אך הוריד לי בשכר בשלושה שקלים, והעבודה עצמה היא שמירה, לא אבטחה.
סיכמנו גם כן שאחזור לעבוד באתר הקודם למשך שבועיים ואז נחליט מה נעשה, לאחר כשבוע שלח לי הודעה שאינני משובץ שבוע הבא, שאלתי למה והשיב כי יש קיצוצים בשעות, שוב..
שבוע ללא עבודה.
לאחר שחשבתי על זה סיכמנו שאנסה שם, באתר השמירה, ניסיתי שלושה ימים והעבודה לא לטעמי, לא בשבילי.
מתחילת השבוע אני מנסה להשיג אותו בטלפון והודעות והוא לא עונה ולא מגיב, במשך שלושה ימים הלכתי למשרד פיזית ורק היום היה, דיברנו על העניין והחזרתי את כל הציוד וביקשתי להשתחרר אם אינו מסוגל לספק לי מה שסוכם בהתחלה או אפילו לאחר מכן, הוא מבקש שאשלח מייל עם הפסקת עבודה, בכדי להכין גמר חשבון שאשלם על הזמן הנותר.
ההתנהלות שלו מולי הייתה מזעזעת לאורך כל הזמן, סינונים של הודעה, שיחות, יחס משפיל.
מה עושים? לא עשיתי דבר אחד פסול מול החברה, לא הגיוני שאשלם להם כסף על הפרות וזלזול שנעשו מולי.
אשמח לעצות, תודה.
בתיה
04/05/2016 15:39
בתיה 04/05/2016 15:39
שלום,
הוצבה מצלמה בחדר העבודה בו אנו עובדים.
למצלמה יש אפשרות להקליט את השיחות בחדר.
האם הדבר מותר?
ירון
04/05/2016 15:19
ירון 04/05/2016 15:19
כיום בן 25, עובד במשרה מלאה במסעדה. לאור בעיות רפואיות נאלצתי לעבור ניתוח לא פשוט. ההחלמה ממנו כנראה שתגיע לחודש.
בימי הצבירה שלי אצל המעסיק ישנם רק 3-4 ימי מחלה שהוא אמור לשלם לי. אני מועסק שם כארבעה חודשים.
אשמח להבין אם ביטוח לאומי תפקידו להשלים את שאר ימי החודש. או לוותר על "המלחמה" מראש.
השכר משלושת החודשים האחרונים ממוצע 8000 נטו לחודש.
ביטוח לאומי משלם סכומים כאלו בכלל?
לגביי הבטחת הכנסה שהבנתי שאני צריך לגשת לוועדה, אך ישנו רכב על שמי. מה שגורע מהזכאות להבנתי.

אשמח לתשובה והכוונה.
תודה רבה.
דויד
04/05/2016 01:43
דויד 04/05/2016 01:43
במסגרת עבודתי יוצא לי להעסיק תחתיי הרבה עובדים לפרקי זמן קצרים יחסית.
רציתי לשאול לגבי עובדים שהתקבלו לעבודה, השקעתי מזמני ללמד אותם ויום למחרת מחליטים שהם לא רוצים להמשיך לעבוד, האם מגיע להם שכר על ימים אלה?

שאלה נוספת היא בקשר לעובדת ספציפית שקיבלתי לעבודה, לאחר שהבהרתי לה שהדרישות הן לפחות 4 משמרות בשבוע. בסיום המשמרת הראשונה הודיעה לי העובדת שהיא טסה לשבועיים... שאלת אותה מדוע בזבזה את זמני ולא באה לעבוד לאחר הטיסה? העובדת לא הגיבה... בזמן שהותה בחו"ל העובדת הודיעה לי שאיננה מעוניינת לעבוד יותר. וכעת לקראת העשירי לחודש שואלת מתי תוכל לבוא לקחת את התלוש שלה?
האם אני מחויב לתת לה שכר על השעות שנכחה בחנות ובזבזה את זמני בלימוד שווא?
עורך דין
04/05/2016 14:37
עורך דין 04/05/2016 14:37
שלום דויד

בכל מקרה וללא תנאים אתה חייב לשלם לכל עובדת ועובד שהעסקתך, בין אם החליטו לעזוב לאחר יום עבודה, לאחר שבועיים או כל פרק זמן אחר... החובה לשלם שכר עבודה הנה חובה שלא ניתן להתנות עליה בכל מקרה.

בהצלחה
נועה
03/05/2016 22:45
נועה 03/05/2016 22:45
מה מומלץ לעשות במקרה בו מעסיק לא מפריש פנסיה מזה שנה וחצי? איזה סכום (בערך) הוא היה אמור להפריש בתקופה הזו מכספו, לעובד שמרוויח ברוטו כ-8,000 ש"ח? - כלומר, כמה כסף המעסיק 'חסך' מבחינתו? ובהנחה שפונים לקופת פנסיה - עבור איזו תקופה ניתן להפריש לקופה בדיעבד, בהנחה שלא נפתחה קרן פנסיה כלל ולעובד אין חסכונות פנסיה קודמים? תודה רבה..
עורך דין
04/05/2016 14:35
עורך דין 04/05/2016 14:35
שלום נועה

יש לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לקבל את כספי הפנסיה שמגיעים לך לפי החוק. בהנתן שהמעסיק לא יעביר את הכספים ללא דיחוי נוסף, פני לעורך דין לצורך טיפול משפטי במקרה.

בהצלחה
רויטל
03/05/2016 22:44
רויטל 03/05/2016 22:44
שלום, שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה (אני חושבת שזו שאלה משפטית).

אם ברשותי קרן פנסיה לא פעילה (לא הפקדתי לקרן מעל חמישה חודשים), וכעת אני מתחילה עבודה חדשה (לתקופה של חודשיים, אם זה חשוב)- האם המעסיק מחויב לשלם לי מהיום הראשון (רטרואקטיבית) או שמאחר שהקופה לא פעילה מחכים חצי שנה כאילו שאין קרן פנסיה כלל?

קיבלתי תשובות סותרות מהאינטרנט ומהקופה ואני מבולבלת...תודה!!
עורך דין
04/05/2016 14:34
עורך דין 04/05/2016 14:34
שלום רויטל

מאחר והקרן לא פעילה המעסיק צריך להתחיל להפריש עבורך כפסים כעבור 6 חודשי עבודה ולא לפני כן.

בהצלחה
א.ק
03/05/2016 22:43
א.ק 03/05/2016 22:43
אהלן, התחלתי לעבוד באיזשהו בית קפה,
במידה ויש הבטחה שלא אקבל תביעה על הסיפור שאספר, אשמח לתת את שמו כדי שלא תדרכו במקום שמזלזל ככה בעובדים.
בכל אופן, ביום הראשון קראו לי למשמרת בוקר מוקדמת, ואחרי שעה שלחו אותי הביתה כי לא היתה עבודה, כמובן ללא שכר בכלל.
במשמרות שבאו לאחר מכן, המתנתי בין חצי שעה לשעה בכל פעם עד שתכנס עבודה כדי לעלות למשמרת.
ביום ראשון הגיע הקש ששבר את גב הגמל, אחמ"ש רשם בקבוצת ואטספ שחובה להגיע בשעה 4 להדרכת תפריט מהרשת.
מיד שאלתי אם מקבלים תשלום על ההדרכה והוא ענה:
"ההדרכה היא לכל היותר שעה, והיא עולה לי המון כסף היא עם המנהלת רשת שהבאתי אותה במיוחד, וסידרתי את זה שלא תבוא במיוחד...
חג שמח"
מה שקרה בפועל:
הייתי רשום למשמרת בוקר שמסתיימת ב4, ואם באמת התדריך היה נמשך שעה, אז לא נורא, לא אתקטנן על עשרים שקלים.
הגעתי ב11 אבל רק ב12 התחלתי לעבוד, בזמן הזה גם ביקשו ממני ומעוד מלצר שהמתין, לעזור באיזושהי החזרת פקדון של בקבוקי זכוכית מהמסעדה, ונענינו לבקשה.
לאחר מכן עבדתי במשך 3 וחצי שעות, וב3 וחצי הוא ביקש ממני לרדת ממשמרת, כלוצר המתנתי לתדריך הנ"ל במשך עוד חצי שעה מתה.
כאמור התדריך היה אמור להיות "מקסימום שעה" אך הוא הסתיים רק לאחר יותר משעתיים, בשעה 18:15.
בנוסף לשעה שחיכיתי, הייתי במקום העבודה בנוכחות חובה במשך עוד שעתיים וחצי.
חשבון פשוט: על 7 שעות קיבלתי תשלום של 87.5 שקלים, איפה נשמע דבר כזה?
נוסף על כך, הזמן בתדריך גרם לי לאחר לפגישה עם אדם חשוב שהזמן שלו יקר, וזה כשלעצמו לא בסדר.
עם המשמרות הנוספות, ובמידה והייתי ממשיך לעבוד שם, הדבר היה מצטבר למאות שקלים בחודש.
אני יודע שתחום המלצרות אפור ומנצלים מלצרים, אבל בשום עבודה לא הדריכו אותי על העבודה עצמה, מזמני הפנוי וללא תשלום.

גם במקומות בהם המתנתי לעלות למשמרת, הדבר היה זניח שכן היה מדובר במקסימום 40 דקות והשכר לשעה לבסוף היה גבוה (50 והסביבה).

כרגע אני מפסיק לעבוד שם, מה עלי לעשות מהבחינה הזו שהוא לא מוכן לשלם לי על השעות המתות?
תודה.
עורך דין
04/05/2016 14:33
עורך דין 04/05/2016 14:33
שלום לך

מוטב לפנות במקרה שלך לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לאור מורכבות המקרה ולא להסתפק בקבלת ייעוץ במידע חלקי על גבי פורום אינטרנטי.

בהצלחה
רמי כהן
03/05/2016 22:26
רמי כהן 03/05/2016 22:26
קיבלתי מכתב על הפסקת עבודה.
ואמרו כי יש לי עוד חודש לסיים את העבודה.
אך ההחלטה שונתה והמנהל אמר לי כי עלי לסיים היום את העבודה והוא ישלם לי עבור החודש .
השאלה האם זה הליך מקובל?
עורך דין
04/05/2016 14:32
עורך דין 04/05/2016 14:32
שלום רמי

תקופת ההודעה המוקדמת המגיעה לעובד שפוטר לפי חוק אינה נתונה להחלטה של המעסיק וקבועה בחוק. קרא את הכתבה באתר זה העוסקת בנושא הודעה מוקדמת ותבין בדיוק מה מגיע לך לפי החוק.

בהצלחה
שיראל
03/05/2016 21:30
שיראל 03/05/2016 21:30
לפני כשלושה שבועות התפטרתי מהעבודה שהיה לי ותק.
ביום של חג הפסח התקשרו להודיע לי שהגיע לי שי לחג (גיפט קארד) .

היום המנהלת מתקשרת אליי וטוענת שהשי לחג שניתן לי היה בטעות, והוא כלל לא מגיע לי וביקשה ממני להחזירו או שיורידו לי את השווי שלו מהמשכורת הקרובה.

רציתי לדעת אם זה חוקי ?

תודה לעונים מראש !
עורך דין
04/05/2016 14:27
עורך דין 04/05/2016 14:27
שלום שיראל

אכן אם פוטרת והמתנה לחג ניתנה לך בטעות ניתן לדרו שממך להחזיר אותה ומן הראוי שתעשי זאת.

בהצלחה
הדס
03/05/2016 21:28
הדס 03/05/2016 21:28
אני בלנית במקווה וחלק מהעבודה שלי הוא לנקות את המקווה. עבודה פיזית שכוללת ריקון של בור הטבילה קרצוף ומילוי.

יש לי הנחייה מהרופאה שלא לעשות פעילות מאומצת עקב הריון ופניתי למועצה כדי שימצאו מחליפה לצורך הניקוי כי את החלק השני והעיקרי של העבודה אני יכולה לבצע. השאלה היא האם אני מביאה אישור רפואי על האיסור לעבוד בעבודה פיזית ואני זכאית לקבל שכר או שאני אפסיד מזה ועדיף לי למצוא מישהי שתנקה ואני אשלם לה?
עורך דין
04/05/2016 14:21
עורך דין 04/05/2016 14:21
שלום הדס

בכפוף לאישור רפואי מתאים על המעסיק למצוא עבורך תעסוקה שאינה בגדר מאמץ פיזי עבורך וכמובן שיש לשלם לך שכר מלא עבור עבודתך.

בהצלחה
עמי
03/05/2016 21:27
עמי 03/05/2016 21:27
פיטורים אחרי חופשת לידה או אחרי חופשה ללא תשלום
מקום עבודה ניסה לקבל אישור מהתמ"ת לפטר במהלך חופשת לידה בעקבות צמצומים ולא קיבל אישור
עכשיו בסמוך לתחילת החל"ת מנסה שוב לקבל אישור.

למיטב ידעתי אסור להודיע לעובדת על פיטוריה באמצע התקופה או להגיד לה שהיא חוזרת לתקופה מוגבלת. הדבר סותר את חובת המעביד לסייע לה להשתלב בעבודה לאחר חופשת הלידה ולתת לה הזדמנות אמיתית להוכיח את יכולותיה והרי בעצם הפניה לתמ"ת היא סוג של "הודעה" של המעסיק שימיה ספורים בחברה וההחלטה נלקחה.

השאלה שלה בעצם מה הטקטיקה הכי טובה בשביל לקבל 60 יום + 30 יום הודעה מוקדמת + מכתב פיטורין
ולהתחיל בעצם לקבל דמי אבטלה מיידית.

היא לא רואה שום הגיון לחזור לעבוד 60 יום במקום שאין בו עתיד תעסוקתי ועדיף להתמקד בחיפוש של מקום חדש.
עורך דין
04/05/2016 14:19
עורך דין 04/05/2016 14:19
שלום עמי

הפנה את חברתך לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בהקדם האפשרי, לנוכח הדברים שציינת. אסור למעסיק "ליידע" את העובדת כי תפוטר בתום התקופה המוגנת. יש מספר פסקי דין מאד ברורים בנושא זה.

בהצלחה
חבקוק
04/05/2016 14:10
חבקוק 04/05/2016 14:10
שלום רב,
מה הדין לגבי עובד בחברה שיש בה מערך הסעות, אבל אין הסעה שמגיע לישוב של העובד? העובד צריך לקחת תחבורה ציבורית כדי להגיע למקום האיסוף.
אציין שהישוב של העובד נמצא באותו רדיוס של ישובים נוספים שלהם יש הסעות (החוסר בהסעה הוא לא בגלל מרחק, אלא בגלל שרק הוא מתגורר שם).

תודה מראש
אלעד
04/05/2016 13:08
אלעד 04/05/2016 13:08
שלום רב.

עקב ניתוח מסובך שעברתי נרשם במכתב השחרור שאני זכאי לשלושה שבועות של ימי מחלה, שכפי שהבנתי אינם כוללים את משך שהותי באישפוז.

שאלתי היא - הואיל וימי החלה הקצובים לי לא מספיקים לזמן זה, והמעסיק לא מחויב לשל לי על ימי מחלה עודפים - האם ניתן לתבוע מביטוח לאומי או כל גורם אחר תוספת לימי מחלה?

תודה רבה
אלכס
04/05/2016 12:58
אלכס 04/05/2016 12:58
שלום, לפני כמה חודשים התפטרתי מעבודתי ובסיום העבודה דרשתי את הפרשי הפיצויים מקרן הפנסיה שביכולתי למשוך. כל זה קרה עוד בינואר ועד היום במאי עדיין לא הועבר לי הכסף המגיע לי. כל פעם יש תענה על טופס לא תואם או אי מענה וסינון. למרות שהעברתי את כל הטפסים הנדרשים ואף נאמר לי התאריך של ההעברה לחשבוני אין זה קרה. עכשיו שוב נאמר לי שהטופס ממקום עבודתי הקודם לא תקין או תואם. עכשיו גם פתאום האנשים המתפלים בפנייה שלי יוצאים לחופשה בתורות ונאמר לי במשך שבוע:"מחר" עד שהיום זה נהפך ל:"רק שבוע הבא". השאלה היא האם יש מה לתבוע או לעשות בעיניין, בסך הכול ביקשתי את אשר שלי לפי חוק וכן בניתי על הסכום הזה. אי קבלתו הירהרה את תוכניותי וכן את מצבי הכלכלי, לא לדבר על זה שכל יום צריך לקום ולנהל קרב מול מישהו שלא שם עליי.
תודה מראש.
אלכס.
איילת
04/05/2016 12:47
איילת 04/05/2016 12:47
התפטרתי בפברואר והתחלתי לחתום בלשכה בסוף מרץ ומפאת לחץ בזמן טרם הגשתי תתביעה לביטוח לאומי, בנתיים אני חותמת כבר חודש וחצי ועוד לא הגשתי תתביעה.

אני מגישה אותה היום בע"ה, מה קורה אם אני מפסיקה לחתום עד שאקבל תתשובה מביטוח לאומי ?

חשוב לי לציין שאני מצרפת להם את הבקשה לויתור על ה-90 ימים (שכנראה כבר לא רלונטית)

מה קורה אם אני מפסיקה לחתום עד שאקבל תשובה מביטוח לאומי ?