ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
אורטל
23/07/2017 22:09
אורטל 23/07/2017 22:09
ערב טוב,

נניח ואני בעלת חנות.
ובזמן חופשה העובדת פתחה את החנות והיתה אחראית לדאוג להכל (בתאום והסכמה) ה

בבוקר מגיעה באיחור ופותחת בצורה רשלנית את המקום
(הניחה את המנעול /דלת לא באזור המיועד)
ובחור (לקוח) נתקל בזה וקיבל מכה

במידה והלקוח יחליט לתבוע או לאיים תביעה
יש לי אפשרות לדרוש את דמי ההשתתפות העצמית מהעובדת?

תודה מראש לעונים/ות
עורך דין
24/07/2017 09:36
עורך דין 24/07/2017 09:36
שלום אורטל

התשובה לשלתך שלילית אלא אם תוכלי לשכנע את בית הדין לעבודה שהתנהלותה של העובדת הגיעה לכדי רשלנות קיצונית ביותר - מה שבהכרח קשה מאד להוכיח.

מה שבאפשרותך לעשות הוא לזמן את העובדת לשימוע ולפטר אותה. לא מעבר לכך.

בהצלחה
עידן
23/07/2017 22:14
עידן 23/07/2017 22:14
במקום עבודתי (פעילות ימי הולדת) העובדים נותנים זמינות לעבודה כחודש וחצי מראש, לאחר מספר ימים יוצא שיבוץ לכל ימי ההולדת לחודש הקרוב.

אתמול ביטלו לי יום הולדת כחמש שעות לפני שהיה אמור להתקיים. הביטול היה אמנם באשמת המשפחה החוגגת ולא באשמת מקום העבודה, אך כשביקשתי תשלום (עבור יום אותו שריינתי חודש מראש!) נאמר לי ש"כידוע לי" מקרים כאלה קורים, שכאשר נקלטתי לצוות אמרו לי שאין תשלום על ביטול אירוע, ולכן אין בכוונתם לשלם לי. אני לא זוכר שאמרו לי דבר כזה או שחתמתי על משהו בסגנון, זה היה לפני כמה שנים.

בנוסף, ההתכתבות נחתמה בכך ש"כשהמצב היה הפוך, ואני נאלצתי להיעדר מאירוע, מקום העבודה לא דרש ממני כסף על היעדרותי".

המשפט הנ"ל הרתיח אותי משתי סיבות, ראשית כל מעולם לא נעדרתי מאירוע. שנית, כשמדריך נאלץ להיעדר, חובתו למצוא מחליף ואם לא ימצא - יגיע לאירוע.

היו כבר מקרים של מדריכים שהגיעו לעבודה חולים בגלל שלא מצאו מחליף מתוך הצוות הקטן. לכן ההשוואה למקרה ההפוך פסולה ומרגיזה.

מקצת חיפושים ראיתי שאין פסיקה ברורה בנושא, מה האופציות שלי?
עורך דין
24/07/2017 09:33
עורך דין 24/07/2017 09:33
בוקר טוב עידן

התשובה לשאלתך תלויה בסיכום שאליו הגעת מול המעסיק בחוזה העבודה שלך.

בהצלחה
שרית לוי
24/07/2017 00:15
שרית לוי 24/07/2017 00:15
אני עובדת כגננת אם בחינוך מיוחד,לאחרונה התברר ששנתיים לא הוסיפו לי 3 שעות חינוך(המגיעה לעובד הוראה) בנוסף לשעות העבודה,ולכך אחוז המשרה שלי עמד על 76%-אם היו מוסיפים,אחוז המשרה היה עולה ל97%(משרת אם+בונוס).
שלחתי בקשה למעסיק שיחשיב את שעות החינוך ויגדיל את אחוזי המשרה ל97%,הוא לא הסכים אך בחוזה החדש הם הורידו לי משעות העבודה 3 שעות כדי שישארו אחוזי המשרה 76% ואקבל אותה משכורת.
אני מגישה בימים אלו תביעה רטרו על הפרש של 20% במשרה
השאלה שלי האם זה הרעת תנאים(שעכשיו מצד הדין אני אקבל 76%)אל אף שהמשכורת אותה משכורת?
עורך דין
24/07/2017 08:35
עורך דין 24/07/2017 08:35
שלום שרית

המקרה שלך מצריך בירור מעמיק לאור הנסיבות החלקיות שתיארת, לא כל שכן אם ברצונך להגיש תביעה - זה בדיוק הזמן לפנות לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי מעמיק ויסודי ועל מנת שתוכלי לפעול בדרך הנכונה למיצוי הזכויות שלך.

בהצלחה
אור
23/07/2017 16:43
אור 23/07/2017 16:43
היי.
לפני הלידה עבדתי במשמרות, משרה מלאה. בקרים מתחילים ב-06:30 וערבים מתחילים מ- 16 לפחות שלוש פעמים עד 24:00 ופעם בשבועיים סופ׳ש.

כמובן שמשרה זו לא מתאימה לי כעת שאני אמא, בעיקר כי הבייבי יונקת בלילה כך שאני לא יכולה לעבוד בלילות.
השאלה שלי היא האם המנהל צריך להביא לי מכתב שאין לו משרת אם, או שאני זו שצריכה להתפטר?

מה עושים במצב כזה מבחינת פיצויי הפיטורים? מכתב לביטוח לאומי?

תודה רבה...
מוריה
23/07/2017 16:39
מוריה 23/07/2017 16:39
אני עובדת בעבודה שמבחינת השעות לא נוחה לי עכשיו, בגלל הרצון לעבוד במשרת אם (כשארצה לחזור מחופשת הלידה.) אני מעוניינת לעבור תפקיד, אבל במשרד לא מציעים לי הצעה חלופית כל עוד אני לא מודיעה שאני לא ממשיכה בתפקיד הקודם, אומרים שככה זה בחוק. ביקשו ממני לשלוח מייל. סוג של הימור כי אני לא יודעת מה יציעו לי, ואולי בכלל יפטרו אותי. מה עושים?
אלינה
23/07/2017 16:38
אלינה 23/07/2017 16:38
הייתי בהסתדרות העובדים ואצל שני עורכי דין הבעיה היא כזאת אני בהריון בחודש 4 , בחודש שני להריון הודעתי על זה למנהלים שלי בכתב מאז הם התחילו לעשות הרעת תנאים מה זה אומר: הם לקחו זוג שהיא מעצבת והוא היה עד לפני שבועיים סוכן שטח והפך למנהל ומאותו רגע הוא החליט שאני לא בא לו בטוב ומעכשיו אני יותר לא יושבת במקום הישיבה שלי שישבתי בו במשך שנתיים ושאני יותר לא מקבלת פגישות ועבודה מפחינתו שאשב ולא יעשה כלום או רק עבודה פקידותית שבפועל אני עובדת במקום כמעצבת מטבחים במשך שנתיים כבר ומקבלת משכורת בסיס פלוס בונוסים בצורה הלא יפה הם כיסו את התחת כי הם מודיעים לי על כך שבשעות הם לא נוגעים לי ובשכר זאת אומר עם היו חוסרים הם יוסיפו את זה למשכורת אבל מה עם זה שאני צריכה חצי שנה עכשיו לסבול את היחס הזה והיחס נוראי כמו לדוגמא המנהל החדש הזה אומר לי קחי את הדברים שלך ותעופי מפה אמרתי לך את יותר לא יושבת במקום הזה את מפריע לי ולתוכניות שלי לא רוצה שיראו אותך כאן רק על זה לפתוח תיק זה מספיק או שאין פה קייס?

כמובן שקיצרתי את הסיפור ממש ויש לי הקלטות ושיחות ולמנהל הראשי לא אכפת הוא יוצא מזה כל הזמן נקי:" אוי לא ידעתי "אוי אני יעשה לו נו נו נו" ולא קוראה כלום בפועל ואני חוזרת כול יום עם כאבי ראש ולחץ דם גבוהה הם עושים את כל זה כדי שאני יקום ואלך לבד יאוש עד ליבוש ואחד העורכי דין שלחו להם מכתב מטעמי והמצב רק החמיר מה עושי ? אני רוצה לקבל את דמי לידה אבל לא בכל מחיר.
מירב
23/07/2017 16:11
מירב 23/07/2017 16:11
עבדה 5 שנים ברצף בצהרונים של חברת כיוונים, שהיא חברת בת של העיריה (מ2 בצהריים עד 6 בערב כולל יולי אוגוסט).

בסוף השנה החמישית היא לא עבדה את חודש אוגוסט (מוגדר כקיטנה ומאפשרים לכל סייעת לבחור אם רוצה לעבוד בקיטנה). כיוון שלא עבדה בחודש אוגוסט קיבלה מכתב פיטורים והעסקה מחדש ב1 לספטמבר.
האם בגין הפיטורים הנ"ל מגיע לה פיצויים כלשהם?
לא קיבלה פיצויים מהמעסיק כלל.

שאלה שנייה,

עבדה שנתיים רצופות כולל יולי אוגוסט במעון ילדים של אותה חברת כיוונים, ורוצה להתפטר ולא להמשיך לעבוד שנה הבאה. הגישה לפני כחודש מכתב פיטורין. האם זכאית לתשלום או פיצוי כלשהו? מהן זכויותיה? האם זכאית לחתום בלשכה?

תודה!
א.ס
23/07/2017 16:10
א.ס 23/07/2017 16:10
שלום רב
במידה ואני חברה (עובדת) באגודה שיתופית שלי זוהי החברה החדשה למנופאים. התקנון שלהם אומר שכל חבר בה קונה מנייה בסכום סימלי של שקל אחג והוא נחשב כאחד מהם.

עכשיו מה קורה במידה הקורפוראטיב נקלע לחובות האם אני בתור שותפה באגודה ובעלת מנייה גם שותפה לחובות?
גילי
23/07/2017 16:09
גילי 23/07/2017 16:09
מכובדיי,

במידה מקום העבודה עבר מקום, אשר מבחינה גאוגרפית מרוחק רק כ- 10 ק"מ יותר ממקום מושבו הקודם, אך בפועל זמן הנסיעה לכל כיוון התארך, בממוצע, 30 דק (פקקים שלא היו בכיוון התנועה במקומו הראשון).

האם יש לי מה לעשות בעניין מבחינה חוקית, או רק לנסות להגיע להסדר מול המעסיק? (בפועל המצב החדש גורם לי להגיע באיחור, לצאת מוקדם יותר- אמא לילדים שצריכה להוציא ממסגרות בזמן, בלי לספוג קנסות..)
י.א
23/07/2017 16:08
י.א 23/07/2017 16:08
אשתי עבדה 5 וחצי שנים בעבודה פיזית על הרגליים במשמרות של 12 שעות, כמעט כל יום בשבוע, תוך כדי החלו כאבי גב להופיע, וכאשר המצב החמיר נמצא כי יש לה 4 בלטי דיסק בגב התחתון.

בהתחלה לא היה מזור, הופסקה עבודתה למשך חודש, בהמלצת רופא, העבודה לא קיבלה את הפסקת העבודה ולא שולם לאשתי השכר באותו חודש. מאוחר יותר אשתי נכנסה להריון, כיום אנחנו הורים, ועדיין לאשתי בעיות גב רבות.

בעבר אשתי ניסתה להגיש תביעה, על מנת לקבל הכרה בפציעה שלה במהלך העבודה, את זו היא הגישה דרך העבודה, שהגישה אותה בשמה (אני לא יודע כמה אני סומך על מקום העבודה שלה, או כל מקום אחר לצורך העניין, תגיש בעצמך לדעתי) וזו חזרה ונדחתה.

רציתי לדעת אם יש בשר להגיש תביעה/בקשה, תובענה או כל דבר אחר - לקבלת סעד כספי ו/או הכרה בנכות...

כעת נמצאה לאשתי משרה באותו המקום כאשר היא יושבת, על מנת שלא תעמוד, זאת לאחר הוראה משני רופאים תעסוקתיים שונים.

אשמח לעזרה, בתודה
אלכס
23/07/2017 16:07
אלכס 23/07/2017 16:07
אם יש לי בעיה עם המעסיק הקודם שלי, למי צריך לפנות ומה התהליך?
לדוגמה פניתי למעסיק לפני שבועיים והוא לא מחזיר לי תשובה. בנוסף המעביד הודה כנראה בטעות שעשה עבירה פלילית ובדק חומרים פרטיים שלי כעובד לשעבר- יש לי הוכחה לכך ואני מאוד כועס שהם עשו את זה..מרגיש חשוף ושפגעתי גם בעובדים אחרים עם מידע שהיה בצילומי מסמך פרטיים וכו' (חומרים שהיו בטעות במחשב בעבודה).

האם עליי לפנות למשטרה או לבית הדין? ואם לבית הדין מה התהליך?
שני כהן
23/07/2017 13:34
שני כהן 23/07/2017 13:34
אם אני חולה במחלה כרונית, וטופלתי עד עכשיו דרך שיקום נכים.
ואני סובלת מכאבים ועוברת ניתוחים. יש זכויות אחרות לגבי ימי מחלה בעבודה?
כשהתקבלתי לעבודה הצהרתי על המחלה.
סיון
23/07/2017 09:44
סיון 23/07/2017 09:44
ב- 28/06 פוטרתי ע"י המעסיק שלי בשיחה בעל פה וסוכם שאעבוד עד סוף יולי. נכון להיום עדיין לא קיבלתי ממנו מכתב פיטורין וכעת הוא טוען שמועד סיום העסקה יקבע בכתב ולא בשיחה והוא רוצה שאעשה חפיפה לעובדת חדשה. לי כבר יש עבודה חדשה ב- 1/8. האם הוא יכול להתכחש למה שסוכם בשיחה ?
ליאת
22/07/2017 12:03
ליאת 22/07/2017 12:03
שלום רב, אני נהגת אוטובוס וכך גם בעלי, עבדו יום אחד בחברת אוטובוסים ולא היינו מוכנים להמשיך מאחר והמעביד לא שומר על תקנה 168. עבדנו יום שלם מבלי לעבור על החוק כמובן בחודש שעבר. את התשלום עבור יום זה היינו אמורים לקבל ב10.7 אך מיום זה אני מתקשרת ומגיעה למשרד של החברה והוא מתחמק ממני לא עונה לטלפונים וכאשר עונה משקר שאבוא למשרד ואז המשרד סגור בקיצור לא רוצה לשלם. במקרה בעלי בא למשרד שלו בהפתעה ואצליח לדבר איתו פנים מול פנים. עוד בטלפון הוא ביקש ממני אם אפשר לשלם לנו במזומן . לי לא הפריע העיקר שישלם. התנהל וויכוח בין בעלי ובינו ופתאום הוא קיצץ לנו מהשעות שעבדנו ורצה לשלם פחות, לקח את הכסף שרצה לתת מהשולחן ולא נתן לבעלי דבר. " ואמר לא תקבלו גם את זה" חשוב לי לציין שהכל מוקלט ויש לי גם את הטכוגרפים שמראים בדיוק מה עבדנו. הוא קורא לנו שקרנים ורמאים ומשמיץ אותנו ובינתיים מושך זמן ולא משלם את מה שמגיע לנו. אם צריך אני מעוניינת בייצוג של עו"ד אשמח שתעזרו לי ותכוונו אותי.. על היום שעבדנו מגיע לשתינו יחד 926ש" ח אנו לא מתכוונים לוותר על כך. לטיפולכם אודה.
דמיטרי
22/07/2017 10:28
דמיטרי 22/07/2017 10:28
שלום רב , אני עובד בתור קופאי בכניסה לפארק ספורט עירוני של עיריית קרית אתא בשישי שבת בלבד או בתור גיבוי מתי שצריך ,אני מועסק דרך חברת "התאמה" איתי עובדים עוד 2 אנשים שהם עובדי עיריה כתף אל כתף באותו התפקיד , כאשר התקבלתי לעבודה כריתת החוזה וכל ההתנהלות היתה מול מחלקת כוח אדם בעיריה ואילו את המשכורת ואת התלוש אני מקבל מחברת "התאמה" לפי מיטב הבנתי מי שעובד דרך קבלן אמור להיות מועסק ישירות לאחר 9 חודשים או להיות מפוטר , אני עובד בתפקיד זה כבר שנתיים ועדיין מועסק דרך חברת "התאמה" כמובן כל זה בתנאים מופחתים ביחס לעמיתיי לעבודה , הקושי פה הוא שלחברת התאמה יש רשיון גם של קבלן שירות וגם של קבלן כוח אדם ולכן לא ברור אם מגיע לי בכלל להפוך לעובד עיריה כמו כן אני חושש לפנות ישירות למנהלים בנושא זה (כדי שלא יחליטו לפטר אותי), תוכלו לייעץ לי מה אני יכול לעשות? תודה
רחל לוי
21/07/2017 19:19
רחל לוי 21/07/2017 19:19
שלום רב
נשלחתי לוועדה רפואית של עובדי המדינה השלישית במספר. בדיון נכחה נציגת המעסיק אשר בקשה להחזיר אותי לתפקידי המקורי (העבירו אותי תפקיד דבר שנעשה באישור הוועדה הרפואית בשנתים האחרונות) עקב מצוקת כח אדם. ישנה חוות דעת של מומחה לכף יד אשר קבע כי אין להחזיר אותי לתפקידי המקורי אך אני כשירה לשירות המדינה האם הוועדה יכולה לקבוע כי אני לא כשירה לשירות לאור טענת המעסיק כי יש מחסור בכח אדם בתפקידי המקורי. הרופא האורטופד שישב בוועדה אינו מומחה לכף יד אלא אורטופד האם הוא מחוייב לקבל את המלצת המומחה הוא שהוא יכול להפוך אותה
מרה
21/07/2017 10:41
מרה 21/07/2017 10:41
שלום
אני עובדת בחנות בגדים ואסור לנו לשבת אפילו חמש דקות. רציתי לברר אם יש חוק שהמעסיק אמור לספק מקום ישיבה לעובדים.
פרישה 20/07/2017
מירה גל שולמן
20/07/2017 19:26
מירה גל שולמן 20/07/2017 19:26
האם יש חובה על המעסיק להודיע על יציאה לגמלאות לעובד?
פיטורין
20/07/2017 15:20
פיטורין 20/07/2017 15:20
היי. יצאתי לחופשת לידה ב14.03 וחזרתי לעבודה ב27.7 בתחילת חודש אוגוסט הודיעה לי המעסיקה שהיות וחלו צמצומים היא נאלצת לפטר אותי. היות ואסור לה לפטר עובדת אחרי לידה היא הציעה לי לבוא להתפטר מרצוני. כשהערתי את תשומת ליבה ע"כ שאין לפטר עובד הוראה אחרי חודש מאי היא טענה שלא הייתה אפשרות לפטר אותי אז כי הייתי בחופשת לידה. רציתי לדעת איך אני מגישה תביעה ובמה זה כרוך ? והאם מותר למעסיק להרע את תנאי עבודתי בהמשך כדי לגרום לי להתפטר?
זאב
20/07/2017 15:12
זאב 20/07/2017 15:12
מהו המסלול הפנסיוני המומלץ לאישה בת 47 שמוגדרת בנכות של 60%
והחלה עבודה כשכירה לפני כשנה וחצי נאמר לנו ללכת על יותר חיסכון ולא על אי כושר
עבודה
אשמח להתעדכן
דב קאס
20/07/2017 14:24
דב קאס 20/07/2017 14:24
אנחנו עובדים לפי שעות. בחוזה העבודה שלנו כתוב שאנחנו יכולים לעבוד עד 39 שעות ולא יותר. החברה חישבה את אחוז המשרה לצורך דמי ההבראה לפי שבוע עבודה של 43 שעות. האם זה תקין או האם החברה חייב לחשב על בסיס ה 39 שעות שמותר לנו לעבוד?
. 20/07/2017
אבטלה
20/07/2017 11:27
אבטלה 20/07/2017 11:27
אני הייתי באבטלה לפני 10 חודשים .
שוב אני לא עובדת.
האם אני זכאית שןב לאבטלה?
אגב מימשתי את יני האבטלה אז..
נוגה
20/07/2017 11:06
נוגה 20/07/2017 11:06
אשמח להתייעץ אתכם,

קיבלתי חוזה עבודה שבו נמצא הסעיף הנ"ל:

"לחברה תעמוד הזכות להגדיר מחדש מפעם לפעם את תפקידו של העובד, תחום פעילותו בחברה וכן מסגרת שעות עבודתו, כל זאת לפי צרכיה ובכפוף לשיקול דעתה הבלעדי."

לטענתם הסעיף סטנדרטי, האם הוא חוקי ?
ליעד
20/07/2017 11:00
ליעד 20/07/2017 11:00
שאלה. הלכתי למס הכנסה בשביל לבקש שיעור פטור עבור פיצויים שביקשתי. פיצויים שפטורים ממס. המשכורות היו ממש נמוכות. בדלפק שממלאים את הטפסים הנציג ממש זירז אותי וחיפף אותי מאחר והיה תור ענק וגם לא היה לו סובלנות אמר לי תמלא טופס 161א שים במעטפת שירות הזו שהביא לי וזרק אותי הצידה. באתי מצויד בטופס 161 מהמעביד בתלושי שכר ובערכי פדיון מחברת הביטוח. לא היה לי מושג איך למלא את זה ומדי פעם שאלתי אם יוכל לעזור כמובן חיפף אותי ואמר לך ליועץ מס הוא יעזור לך. בקיצור נשארתי בצד כרבע שעה וניסיתי לשבור את הראש. שאלתי בנימוס והבחור אמר תביא תביא ת'דברים תראי לי. מפה לשם אמר עזוב אל תמלא תשאיר ריק רשם כוכבית על זה דורש כספי פיצויים. שאלתי אתה צריך גם את 3 תלושי המשכורת האחרונים ? כי הבאתי אמר לי לא לא לא צריך (למרות שעל מעטפת השירות כתוב במפורש לצרף אותם). בקיצור אמר לי תכניס את ערכי הפדיון טופס 161 שהבאת ואת הטופס 161א הריק שרשמתי הם יטפלו בזה כבר. מרוב לחץ ששם עלי שמתי ככה ורק רציתי לעוף משם. אחרי זה הצטערתי שלא שמתי את תלושי השכר אם כבר היו סרוקים ומצולמים איתי. האם ההליך הזה קביל? האם בכלל יאשרו לי דבר כזה טופס 161א עם הערה של איזה נציג וללא תלושי שכר? תוך כמה זמן הם מחזירים תושבה? איך אפשר לדעת מה עכשיו?

תודה.
סיוון
20/07/2017 11:00
סיוון 20/07/2017 11:00
חברה שעבדה טרם ההיריון ובמהלך ההיריון כמנהלת אירועים בקייטרינג מהצהריים עד שעות הלילה המאוחרות, התפטרה בתום חופשת הלידה בטענה שאינה יכולה להמשיך ולעבוד בלילות. מיד לאחר מכן החלה לעבוד כמנהלת אירועים בבקרים במקום עבודה חדש.
האם ניתן לשלול ממנה את הפיצויים מאחר ולא היה זמן המתנה?

האם תהיה זכאית לפיצויים רק בהתפטרות לצורך גידול ילד?

תודה לכל העונים
איציק
20/07/2017 10:59
איציק 20/07/2017 10:59
לפני כמה חודשים הוקם במקום העבודה שלי וועד פרטי.

הוועד לא טרח להחתים אותי על שום טופס, לתת לי להצביע בבחירות לנציגות שלהם, לא עשה שום דבר שרלוונטי אליי מבחינתי ואפילו לא צירף אותי לקבוצת הוואצפ שלו, שם מתרחשת הפעילות שלו.

מה שהוא כן עשה, זה לקחת ממני מאז שהתחלתי לעבוד שם אחוז אחד מהמשכורת, שאומנם מדובר בכמה עשרות שקלים כל פעם אבל מדובר בסכום שמצטבר, ובעיקר מעצבן אותי.

האם יש חוק כלשהו שמחייב אותי לשלם את הסכום הזה?
נוגה
20/07/2017 10:58
נוגה 20/07/2017 10:58
היי שאלה, מסתבר (ובאמת לא שמתי לב כי הייתי בחופשת לידה) שהמעסיק שלי שילם לי על חצי חודש באותו הזמן. כעת הוא דורש לנכות לי את כל הסכום מחודש הבא, והוא מדבר על ברוטו ולא נטו, לא על מה שבפועל נכנס לבנק. יוצא כבד מאוד. הגיוני? חוקי? כי מה אכפת לי איזה חישובים וניכויים הוא עשה שם, היעדרויות וכו, בכלל לא הייתי באותו חודש
אושרת עמר
20/07/2017 09:34
אושרת עמר 20/07/2017 09:34
מעסיק היוצא עם משפחתו לחו"ל לשבוע הודיע לעובדת המשק בביתו לא להגיע בשבוע זה.האם עליו לשלם לה על היום הזה?
קרן
20/07/2017 09:17
קרן 20/07/2017 09:17
שאלה. האם קרה למישהי שהרגישה שהמעסיק/ה התייחסו אליהם בצורה שונה בגלל ההריון? שכביכול אין ברירה ואי אפשר כבר למצוא עבודה אחרת?

עושים לי את המוות (ממש) ואין לי עם מי לדבר או לעשות כם זה משהו...
מ.ל
20/07/2017 09:10
מ.ל 20/07/2017 09:10
לפני שבועיים בערך ראיתי שמישהי פירסמה בפייס עבודה מהבית שיווק באינטרנט, אני בתמימותי בחופשת לידה אמרתי וואלה זה מתאים לי עכשיו להיות עם הילדה בבית ולעבוד באינטנרט... יצרה איתי קשר אתמול אותה בחורה שאמרה לי את לא צריכה ידע או ניסיון קודם בזה רק לשווק אותנו באינסטגרם ובפייסבוק בזמן שלך מתי שאת רוצה ואת מרוויחה בין 500-1000 ₪ בשבועעעע תגידו לי אתם מי לא היה קופץ על זה?

עדיין משהו לא נשמע לי אמיתי ניסיתי לקבל ממנה עוד פרטים בטלפון אמרה לי תגיעי מחר למפגש לנו ותקבלי שם את כל הפרטים אם יהיה לך שאלות תשאלי. אמרתי טוב. נכנסתי לגוגל אתמול מה שקפץ לי זה דברים טובים עליהם.
היום הגיעה השעה יצאתי מהבית ואני באוטובוס בדרך לשם וכל הדרך משהו לא מסתדר לי בראש ואמרתי והתפללתי ה' בבקשה אם זה לא טוב בשבילי אל תיתן לי להגיע עד לשם לחינם, פתאום נכנסתי שוב לגוגל וחיפשתי עליהם עוד מידע כי באתר שלהם הם מציגים את הכל בוורוד ואני מוצאת כתבה שפשוט זיעזעה אותי ומשמיים גם בן משפחה קרוב סיפר לי שהיה שם ושאם אתה נכנס אין דרך לצאת משם ואנשים ממש משתגעים מזה.

אני כותבת את הפוסט הזה גם כמישהי שכמעט נפלה בפח וגם כאמא, כי הבנתישהם שוטפים שם לאנשים צעירים את המוח לא להקשיב להורים וסוחטים מהם כספים וככה בעצם החברה שלהם מרוויחה כסף, בתור אמא אני אומרת לכם ההורים תשימו לב אלףףף עינייים, אולי יש עוד אנשים שלא מודעים ושמתמימות כמוני יכולים להגיע לשם!