ב-26 למאי התקבלתי דרך כוח אדם לעבוד בסופר
משרה חלקית שכוללת שישי שבת (הייתי חודש 4 ובכוח אדם ידעו על ההריון) ואני נחשבת לעובדת מטעם חברת הכוח אדם עד ה26 לחודש הזה, כלומר 3 חודשים.
מפה לשם סיפרתי למנהלת של הסניף על ההריון אחרי שבועיים והכל היה בסדר עד לפניי שבועיים בערך.
בשעות הצהריים קצת לפני שהייתי צריכה לצאת למשמרת שלי התחלתי להרגיש רע וביקשתי אישור לחפש מחליפה בשביל לצאת לרופא לבדוק מה קורה, קיבלתי אישור ומצאתי מחליפה. הייתי אצל הרופא וחזרתי לבית. בערב זה המשיך ונהיה יותר גרוע אז כבר נסעתי למיון ושם אחרי בילוי של כמה שעות הוחלט להשאיר אותי להשגחה
בלילה על מנת לשלול רעלת הריון , הודעתי למנהלת שאני לא אגיע והיא אמרה שבסדר גמור ושאעדכן אותה.
בצהריים אחרי זה שוחררתי לבית עם מכתב שאני נמצאת עדיין בקבוצת סיכון ושעליי להגיע למיון על כל סימן שחוזר וקיבלתי 3 ימי מנוחה.
החלטתי להשתמש ביום מנוחה אחד כדיי לנוח ובשבת יצאתי לעבוד כרגיל . עברו כמה ימים ושוב לקראת יום חמישי התחלתי להרגיש את התופעות חוזרות עם סימנים חדשים שלא היו . הרופא השאיר לי הפנייה למיון שבסוף החלטתי לא ללכת כי לא היה לי כוח שוב להתקע במיון 5 שעות . פשוט הודעתי למנהלת שאני אשאר בבית כי אני לא מרגישה טוב.
הגיעה עוד שבת והגעתי לעבודה ופתאום אני קולטת שאני רשומה בסידור עבודה לשבוע הבא רק למשמרת אחת ביום שישי וזהו.
אחר כך המנהלת ביקשה שאני אעלה אליה למעלה ושם הכל התחיל, אמרה לי שאם שוב פעם לא אגיע היא תפטר אותי ושהיא מזמן רצתה לפטר אותי אבל התחרטה כי אני
אם חד הורית ואמרתי לה שאני מוכנה להביא לה את האישורים
מהבית חולים אם היא רוצה והיא אמרה שלא צריך והיא מאמינה לי אבל פשוט לא מתאים לה לחפש לי מחליפה ברגע האחרון (למרות שאני זאת שמחפשת מחליפה ומוצאת)
טוב בסדר שתקתי לא היה לי כלכך מה להגיד הייתי בהלם
ואז הגעתי אתמול למשמרת שלי ואני רואה שהפעם רשמו אותי פעמיים השבוע לעבוד , ביום ראשון ובשבת. ולפניי שקרה כל מה שהיה עם הבית החולים עבדתי לפחות 4-5 פעמים בשבוע.
בקיצור אני לא מסוגלת לעבוד בתנאים כאלה ואני לא יכולה שכביכול היא "תעניש" על זה שלא באתי 3 פעמים למרות שהכל עם אישור רפואי.
אז מה שאני רוצה לדעת , זה אם יש לי בכלל מה לעשות בעניין?
כי הבנתי שבגלל שאני עובדת משרה חלקית היא מחוייבת לתת לי לפחות 3
משמרות בשבוע, ושהיא בכלל לא יכולה לאיים עליי בפיטורין ולהגיד לי שפעם הבאה היא תעיף אותי גם בגלל הריון וגם בגלל שאם יוחלט להיות
שימוע זה רק הכוח אדם יכול לעשות.
בכלל נשמע לי תמוהה שהיא כזאת טובת לב ובגלל זה לא העיפה אותי. כניראה יש משהו בחוק שמונע ממנה ואין לי מושג מה. אבא שלי אומר שבגלל שהם לא יכולים לפטר אותי אז הם מנסים לגרום לי
להתפטר מעצמי.
מה אני יכולה לעשות בעניין? אם בכלל יש משהו שאפשר לעשות למרות שאין לי
וותק של 6 חודשים עדיין? כי אני יודעת שזה
הרעת תנאים אבל לפי מה שבדקתי זה נחשב להרעת תנאים בתנאי שיש לי וותק.
בקיצור. אני רוצה לדעת אם יש משהו לעשות שאדע אם בכלל שווה לי לשכור
עורך דין לכל העניין מבלי שזה ייצא בזבוז כסף?
תודה