ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
סהר
22/11/2017 21:31
סהר 22/11/2017 21:31
אני מאבטח מעל שנה בשגרירות מטעם חברת אבטחה קבלנית, עד היום סידור הייתי מביא סידור עבודה שבוע מראש ובסוף השבוע היינו מקבלים את הסידור לשבוע אחריו (כמו ברוב מקומות העבודה).

בגלל בעיות לסגור סידור כמו שצריך, החברה החליטה שכולם צריכים לתת סידורי עבודה לשבועיים מראש, ז״א להתחייב למשמרות לשבועיים קדימה. מותר לחברה לדרוש את זה?
תודה לעונים.
רזי
23/11/2017 00:24
רזי 23/11/2017 00:24
סהר

אין כל בעיה חוקית במקרה אתה מתאר. לא צריך לחפש בעיות מתחת לאדמה...

לילה טוב.
ניב
22/11/2017 21:29
ניב 22/11/2017 21:29
עובד ברשת מזון - במהלך משמרת בעבודה השתמש בסלייסר ונחתך לו חלק מאגודל ימין (הוא ימני ביד) - לא מדובר בחתך קטן, אלא ממש בחתיכה שלמה מהאצבע שיצאה.

פונה למרפאת חירום ע"י מנהל המקום, שם חבשו אותו ונתנו לו כדורים מרדימים, שלא מאפשרים לו ממש לצאת מהבית. הוא בינתיים יושב בבית ומחכה לראות שוב רופא - אגב, למרות שזה סווג כ"תאונת עבודה", הוא שילם על כל הטיפול בטרם ובמכבי, ולא המקום.

הבוס שלו טוען שצריך לחכות לפחות חודש עד פניה לביטוח לאומי, ושואל אם הוא יכול לחזור לעבוד כבר בשבוע הבא, אבל הוא עדיין סובל מכאבים והכדורים מרדימים ברמה שאפילו לנהוג אסור לו.

אני רוצה לברר כמה דברים:
1. האם בעל העסק היה צריך לשלם על טיפול החירום במקום?
א. אם כן, מה ניתן לעשות בנידון כדי לקבל את ההחזר, אם כבר שילמנו אנחנו?
ב. אם לא, מה הפרוצדורה שעלינו לעשות כדי לקבל את ההחזר מהעסק בדיעבד?

2. האם הוא באמת צריך להמתין חודש שלם עד שהוא פונה לביטוח לאומי? מדובר בכאבי תופת לדבריו.

3. האם יש פעולה משפטית שניתן לנקוט נגד העסק על תאונת העבודה? מה התהליך?

המון תודה לעונים
קטי
22/11/2017 21:28
קטי 22/11/2017 21:28
אני עובדת בנתב"ג קרוב לחמש שנים וקידמו אותי בתקופה לחוצה ועמוסה, ועכשיו, חמישה חודשים אחרי שנגמר הקיץ וירד העומס דורשים שאחזור לתפקיד הקודם בגלל "חוסר התאמה".

קיבלתי זימון לשימוע בתוספת המילים "או שתחתמי שאת מסכימה לרדת בדרגת שכר; או שהמעמד יהפוך לשימוע לפני פיטורים."

בונוס: זה קורה בסוף החודש, שניה לפני שעולה שכר המינימום שאמור להשפיע גם על מדרגות השכר שלי.
מה לעשות?
טוני
22/11/2017 20:50
טוני 22/11/2017 20:50
שאלה לגבי דמי אבטלה.
אם אני מקבלת דמי אבטלה ומצאתי עבודה לחודש בודד - כיצד לנהוג?
להמשיך לחתום בלשכה התעסוקה כרגיל במהלך החודש הזה ולדווח לביטול הלאומי על ההכנסה (שנמוכה מגובה הקצבה אבל לא בהרבה) או לדלג על חודש ולחזור לחתום חודש אחרי כרגיל?
מה יותר ״משתלם״? אם אני לא חותמת חודש האם ימי הזכאות שלי נשמרים? האם אצטרך לעבור את כל תהליך התביעה מחדש?
טל
22/11/2017 20:44
טל 22/11/2017 20:44
היי, שאלה לעו"ד לדיני עבודה, בתחום ענף השמירה קיים הסכם קיבוצי שנחתם ב2014, בהסכם ישנו סעיף 30 המדבר על הנשק ובו נכתב: "המעסיק לא יגבה ולא ינכה משכרו של העובד שום תשלום בגין הנשק ו/או הביטוח ו/או הרישיון ו/או אגרה למעט המוסכם בסעיף קטן ב."

סעיף קטן ב אומר ש"המעסיק רשאי לגבות מהעובד תשלום בשיעור שאינו עולה על 50 אחוז מאגרת רישיון הנשק ככל שקיים לעובד רישיון נשק אישי על שמו. עם זאת מוסכם ומובהר כי במקרה שהעובד יסיים את עבודתו אצל המעסיק מכל סיבה שהיא ואם העובד לא השלים שנת עבודה מלאה. יחזיר לו המעסיק את החלק היחסי של התשלום שנגבה מהעובד כאומר בסעיף זה לתקופה שבה לא עבד ואשר בגינה שולם אגרת רישיון נשק".

חברת מודיעין אזרחי מסרבת לשלם את עלות אגרת חידוש רישיון נשק ארגוני בסך 180 שח בטענה שאין התייחסות לנושא בהסכם הקיבוצי וגם לאחר הצגת הסעיף הנל מתוך ההסכם הם טוענים שזה לא מדבר על הרישיון נשק האישי של המאבטח ובנוסף זה שהם דרשו ממאבטחים לשלם מכיסם הם פעלו כחוק מכיוון שהם לא ניכו מהמשכורת את העלות.

מי צודק לגבי נושא הנשק??

שאלה שנייה היא לגבי הדמי חגים, לפי החוק חובה לשלם דמי חגים שחלו בימי עבודה בתנאי שעובד עבד לפני ואחרי, בעל וותק של 3 חודשים ושהחג לא חל ביום מנוחה ושישי. השאלה היא במידה וסדרן העבודה לא שיבץ אדם בסידור עבודה לעבודה ביום לפני/אחרי בגלל שכמות המאבטחים הנדרשת היא קטנה לעומת יום רגיל ולכן זה גם נחשב להיעדרות בהסכמה, האם עדיין החברה צריכה לשלם דמי חגים למרות שהעובד לא עבד יום לפני בגלל הסיבה הנל. שאלה שנייה, בהסכם קיבוצי שבוע עבודה מוגדר כ5 ימים בשבוע, האם החברה יכולה לחייב למשל עבודה בשישי/שבת כיום עבודה אחרי החג למרות שזה לא מוגדר כשבוע העבודה וכמובן שכמות המאבטחים קטנה יותר (מודיעין אזרחי טענו לכמה ימי חג שיום עבודה אחרי החג הוא למי שעבד בשבת ולא ראשון). והשאלה השלישית בנושא היא האם עובד שעבד לילה ביום של צאת החג, מותר לחברה לשלול לו את הזכות לדמי חגים מכיוון שלטענתם הוא התחיל משמרת ביום של החג ולכן כביכול עבד בחג לא מגיע לו את הדמי חגים וגם מכיוון שזה עבודה לאחר צאת החג לא מגיע לו שעות חג מן הסתם. בנושא זה גם האם בכלל מותר להם לשלול דמי חג גם למי שעבד בחג עצמו כאשר העבודה עצמה היא לפי הגרלה וכביכול המאבטח מוכרח לעבוד ואז הוא מפסיד את הדמי חג שיכל לקבל במידה ולא היה עובד בחג.

תודה מראש
רחלי
22/11/2017 20:43
רחלי 22/11/2017 20:43
עובד וותיק עובד מעל שנתיים בחברה. קיבל מכתב פיטורין מהרגע להרגע ובו נכתב ״כהמשך לשיחתנו״ (כניסיון לרמז על שימוע, אשר בכלל לא התבצע, אלא ישיבת עבודה רגילה לחלוטין). במכתב נמסר כי העובד מפסיק את עבודתו בחברה לאלתר. ללא הודעה מוקדמת. נתבקש ממנו להחזיר את הרכב באותו הרגע (רכב אשר מוצמד לו מהרגע הראשון בו התחיל את עבודתו ולא מגולם במשכורת). מיותר לציין את התחושות הלא פשוטות, ואת חוסר האונים- האם עליו להחזיר את הרכב במידי? מה במשך ההליך? כיצד ניתן להוכיח שלא היה שימוע?
שאלה 22/11/2017
עובדת במסעדה כ...
22/11/2017 20:34
עובדת במסעדה כעובדת אחראית משמרת 22/11/2017 20:34
היי רציתי לדעת עם יש אפשרות להוריד כסף כל חודש על העברה בנקאית שהמעסיק שלי מפקיד לי תמשכורת כל חודש ולא נותן בצק על זה אפשר לגבות כסף ? ובנוסף לדעת עם בעל עסק יכול לא לכתוב שעות בתלוש המשכורת ? נגיד עדיתי 260 שעות והוא כתב 230 שעות
גלית
22/11/2017 18:32
גלית 22/11/2017 18:32
שלום רב, בתחילת ספטמבר התחלתי לעבודה לפי שכר גלובלי מסוכם מראש על סך 5500 שח. בחודש האחרון הורד לי סכום של 501 מהשכר, כאשר ההסבר היה לא ברור. הייתי בשלושה ימי מחלה עליהם הבאתי אישור בגלל נפילה במקום העבודה. איך אוכל לדעת האם ההורדה חוקית?
שני
15/10/2017 21:58
שני 15/10/2017 21:58
היי אשמח למענה ,

אני עובדת כסייעת בחינוך המיוחד בעיריית תל אביב, במהלך עבודתי הייתי בהריון ראשון ועברתי הפלה אחת בשבוע 8.

ומאז לקח לי 8 חודשים להיקלט שוב. ההריון הזה מאוד יקר עבורי.

רופא הנשים שלי הפנה אותי לרופא תעסוקתי ע"מ שיאפשר לי מגבלות במקום העבודה, מהסיבה שחלילה לא אעבור שוב הפלה וגם עקב הסיכון הרב בו אני נמצאת שמהווה סכנה עבורי ועבור העובר. ( עבודה פיזית, ילדים בעלי התנהגויות קשות ואלימות, התפרצויות וכדו')

רופא תעסוקתי רשם בפירוש שאיני יכולה לעבוד בתחום החינוך המיוחד או בכל תפקיד הדורש עבודה מול ילדים בעלי אופי אלים.

בעקבות זאת עיריית תל אביב לא מצאה עבורי משרה חלופית אחרת (אני שנה בעירייה וטוענים שאין לי מספיק ותק) ולכן רשמה מכתב מפורש לביטוח לאומי שאין להם תפקיד אחר עבורי במסגרת העירייה.

על סמך כך שלחתי מסמכים לביטוח לאומי ע"מ שיאפשרו לי שמירת הריון. היום קיבלתי כי בקשתי נדחתה.

הבקשה שלי הייתה מהסיבה שמקום העבודה מהווה סכנה עבורי ועבור העובר. ובנוסף לכך שלחתי מסמכים רפואיים המעידים על ההפלה הקודמת ועל הסיכון שבו אני נמצאת בהריון הנוכחי. ( המתומה, דימומים, צוואר רחם רגיש והקאות) .

כיום אני נמצאת בשבוע 20 ללא תעסוקה או משכורת. מהסיבה שעיריית תל אביב התנערה מההעסקה בשבילי.
אודה לעזרתכן מהן הזכויות שלי, מה עלי לעשות? ולמי לפנות ע"מ שהבקשה לשמירת הריון תתקבל מול ביטוח לאומי... או שבכלל עלי להתנהל מול העיריה.

תודה מראש
חולדאי
22/11/2017 15:31
חולדאי 22/11/2017 15:31
עיריית תל אביב והועמד בראשה... רון חודאי

אין פלא שההתנהלות כזאת.

בושה
עורך דין
16/10/2017 07:16
עורך דין 16/10/2017 07:16
שלום שני

אני ממילץ לפנות להתייעצות פרטנית מול עורך דין שכן לעניות דעתי נסיבות הפסקת עבודתך בעיריית תל אביב בעיותיות לאור העובדה שאת בהריון ולאור הוותק שלך. במהלך הפגישה עם עורך הדין תוכלי לשאול ולבדוק לגבי האפשרות להגיש ערר על החלטת המוסד לביטוח לאומי שלא לאשר שמירת הריון.

בהצלחה
רינת
17/10/2017 23:31
רינת 17/10/2017 23:31
תקחי עורך דין שמתמחה בניהול תיקים מול הביטוח הלאומי, את צריכה להגיש ערעור על ההחלטה הנ"ל. תשמרי את כל המסמכים שיש לך שמבססים את טענת כי אינך יכולה לעבוד במקום העבודה הנ"ל בזמן הריון ותשמרי את הפניות שלך גם לביטוח לאומי ולמי שפנית על מנת למצוא עבודה חלופית אשר תתאים לך. הייתע לוקחת עורך דין אשר ינסח מכתב ויבדוק האם יש לך באמת עילה לשמירת הריון.
שלף
22/11/2017 15:10
שלף 22/11/2017 15:10
עבדתי במקום עבודה בתפקיד בקרת אבטחה כחודשיים ויום אחד לפני תחילת המשמרת המעסיק ביקש שאגיע לשיחה במשרד בלי שום הקדמה או התרעה.

לא נאמרה המילה ״שימוע״ או המילה ״פיטורים״. בשיחה אמר שבגלל טעות שלי בעבודה באחת המשמרות (אפרט בפרטי) לא אוכל להמשיך לעבוד במקום אלא רק לאחר שיחה במשרדי החברה . זה כשבדיוק בתום השיחה הייתי אמורה להיכנס למשמרת. הוריד אותי ממשמרת מעכשיו לעכשיו.

הגעתי לשיחה במשרדים ונאמר לי שמשבצים אותי מחדש ושלא אוכל לחזור לאותו מקום. קבעו לי ראיון למקום אחר ולא קיבלו אותי לשם. ביקשתי לחזור למקום שעבדתי בו כי זה הותיר אותי ללא עבודה. הסכימו לקבל אותי רק לתפקיד מאבטחת ביטחונית ולא לתפקיד הקודם, בהבטחה שעם הזמן בהמשך אוכל לחזור לתפקיד הקודם. לא הייתה לי ברירה אלא להסכים, אני גרה לבד ללא תמיכה מהמשפחה ולא יכולה להרשות לעצמי לא לעבוד. עבדתי בערך משמרת וחצי ואז שלחו אותי לקורס מאבטחים, שם הבנתי שזה לא מתאים לי וביקשתי לא להמשיך את הקורס. לא לכולם מתאים להיות מאבטח ביטחוני.

החברה שלחה אותי לעוד כמה ראיונות, הלכתי לרובם, לא קיבלו אותי לאף אחד מהם והיו מקומות שפשוט התנאים היו פחות טובים מהעבודה המקורית שממנה העיפו אותי או שעות שלא מתאימות לי.

ככה במשך 3 שבועות אני בלי עבודה מסודרת, לא עבדתי כמעט בכלל בשבועות האלה אפשר להגיד שהחברה הזאת מרחה אותי פשוט ואתמול אמרו לי שאין להם יותר מה להציע לי ושאגיש מכתב התפטרות במייל.

שאלתי היא האם מגיע לי תשלום על הזמן שלא עבדתי בגללם?
לירז
22/11/2017 15:06
לירז 22/11/2017 15:06
שלום לכולם
קצת מבולבלת

קראתי איפשהו שמבחינת חוק כעובדת שכר שעתי אני מחוייבת לתת חודש לאחר התפטרות (לאחר העסקה של שנה+2)
וממקור אחר של עובדת שעכשיו עזבה הבנתי שלפי חוק זה 20 יום.

אשמח לתשובה מהגורמים המתאימים
תודה מראש:)
דניאלה
22/11/2017 12:44
דניאלה 22/11/2017 12:44
שלום,
האם יש מניעה להעביר מכתב התפטרות במייל?
התפטרתי היום ורציתי להעביר מכתב מסודר בנוסף להודעה כתובה שהועברה בווטסאפ ונאמר לי שלא יהיה אף אחד במשרדים כדי לקבל אותה ושלהעביר את המכתב באימייל לא נחשב.
האם זה נכון? זה חשוב מכיוון שמדובר בעבודה שגם ככה יש לי חודש התראה מראש ואני לא יכולה שיסחבו אותי עוד כמה ימים עד שיהיה במשרד מישהו לקבל את המכתב.
ענבל
21/11/2017 12:59
ענבל 21/11/2017 12:59
שלום, יש לי שאלה:
שלחתי מכתב תביעה למנהל שהפר תנאי חוזה עבודה.
את המכתב שלחתי בדואר רשום והיום קיבלתי הודעה מדואר ישראל שהמכתב לא נאסף ע״י הנמען.
השאלה שלי היא מהי הדרך הבאה באמצעותה מקובל לפנות לנמען?
מה השלב הבא?

תודה מראש לעונים
עורך דין
22/11/2017 10:47
עורך דין 22/11/2017 10:47
שלום ענבל

ניתן לשלוח את המכתב באמצעות שליח עם אישור מסירה - זאת הדרך הבטוחה ביותר.

בהצלחה
עופרי
21/11/2017 12:52
עופרי 21/11/2017 12:52
היי,

אני סטודנטית לאנימציה בשנה ד'. לפני יותר משנתיים (בסוף של א'), פנה אלי מעסיק ישן שאעשה עבורו עבודה (סרטון באנימציה). לצערי יצא שלא הבנתי כלל את התהליך, מכל הבחינות, שכר / זכויות יוצרים / חוזה וכו'.

הכנתי לו סרטון וקיבלתי תשלום על הזמן עבודה שהשקעתי דרך טופס 101, פלוס תקציב דל וקטן עבור הקלטות שביצעתי אך לא על המוזיקה שבה השתמשתי, משהו שלא ידעתי בזמנו שהוא קריטי לצערי.

בגלל שהייתי חסרת ניסיון השתמשתי בשיר ללא זכויות יוצרים שהורדתי מאתר. כעת הבעיה העומדת על הפרק היא: הפייסבוק הוריד לו את הסרטון בגלל זכויות יוצרים, משהו שהם נוטים לעשות, משהו שלא לקחתי בחשבון. הוא כמובן מאיים בכל כוחו עלי בגלל שהוא חושש מתביעה (משהו שלדעתי לא יקרה מפני שזאת הודעה אוטומטית של הפייסבוק והם בדרך כלל לא עושים עם זה כלום).

אני רוצה להדגיש שהוא הטריד אותי עשרות פעמים עם הודעות חוזרות, טלפונים, מיילים וכו. הוא בא עם דרישות שבעיני לא לגיטימיות.

מבקש כל הזמן לשלוח לו חומרים (עיצובים גרפיים) שנעשו לפני יותר מ-3 שנים וכל פעם שלא הייתי בטוחה שיש ברשותי הייתי מקבלת צעקות והתכתבויות שבעיני מאוד אגרסיביות. התעלמתי מכך שהדבר לא לגיטימי ועניתי לדרישותיו (בעיקר מפחד, מפני שהוא אדם מאוד אגרסיבי וקיצוני ).

כעת אני מפחדת כי מרגיש שהוא פשוט מחפש לתבוע אותי ללא הפסקה.
האם אני חשופה לתביעה?

הצעתי לו כמובן תיקון על חשבוני של הסרטון.

מה אני יכולה לעשות במידה והוא לא מסכים?

תודה מראש.
עורך דין
22/11/2017 10:46
עורך דין 22/11/2017 10:46
שלום עופרי

מהמקרה המתואר על ידך עולה כי את אכן חשופה לתביעה מצד אותו "מעסיק ישן" וכן מבעלי הזכויות בשיר בו עשית שימוש ללא היתר כדין. בכל מקרה, לא נראה שהמקרה שלך שייך לעולם דיני עבודה אלא למישור החוזי ותחום הקניין הרוחני. מומלץ להתייעץ עם עורך דין העוסק בתחומים אלה.

בהצלחה
אורית
21/11/2017 06:32
אורית 21/11/2017 06:32
במהלך תקופה עבדתי אצל אבי בעסק.
לפני מספר חודשים הגעתי לביטוח לאומי שלא קלט במערכת את ההפרשות מהשכר על מנת להסדיר את הנושא.
באותו מעמד קיבלתי מהם אישור על כך שכל חובותי אליהם מבוטלים.
יחד עם זאת מאותו הרגע הביטוח לאומי התחיל לרדוף אחרי.
בשלב ראשון קיבלתי טלפון מנציגה שביקשה לקבל פירוט על עבודתי בעסק. פירטתי לה והיא אישרה זאת וסגרה את השיחה.
חודשיים לאחר מכן קיבלתי טלפון מנציג מחלקת חקירות שרצה לזמן אותי לחקירה. סרבתי להגיע לחקירה שאינני יודעת כיצד להיערך אליה והנציג ביקש שאשלח לו את כל המסמכים המאשרים שהחוב בוטל ואת פירוט תפקידי בעסק. עשיתי זאת אך לא שמעתי ממנו שום דבר מאותו הרגע.
חודשיים לאחר מכן קיבלתי מכתב נוסף כי קיימים לי חובות בביטוח לאומי (כל החובות שכבר יש לי עליהם אישור שהם בוטלו).

שלחנו מכתב נוסף בדואר עם כל האסמכתאות בנידון אך קיבלנו בתגובה מכתב כי לא ניתן לקבל את האסמכתאות מכיוון שלא התקיימו אצל המעסיק "תנאי עובד מעביד"
מה אפשר לעשות בנידון?

אשמח לעזרתכם המלומדת
עורך דין
22/11/2017 10:44
עורך דין 22/11/2017 10:44
שלום אורית

מה שאפשר וצריך לעשות הוא להסדיר את הנושא מול המוסד לביטוח לאומי ולא להתעלם מהחוב, שכן אם אין המדובר בטעות החוב שלך צובר ריבית ואם לא תסדירי אותו, יוטלו עליך עיקולים. יש לפנות אל המוסד לביטוח לאומי לצורך הסדרת החוב, לבד או בייצוג של עורך דין.

בהצלחה
קארין
21/11/2017 06:30
קארין 21/11/2017 06:30
אחותי עבדה בחברה מסויימת במשך שנתיים וחצי, ממוצע משכורת בין 4000-6000. 90% משרה (מצויין בתלוש גם).

התפטרה לאחר לידה לצורך טיפול בילדה.

הפיצויים שקיבלה הם על סך 4300₪ האם זה הגיוני?

נאמר לה מהשכר שהמשרה שלה ירדה ל25% לאחר הלידה ( בחופשת הלידה בכלל) ובכל מקרה שיש לה עוד פצויים שמגיעים לה מחברת פנסייה מסויימת.

הגיוני שחברה שבה היא הועסקה מורידים לה אחוזי משרה בעודה בחופשת הלידה? והאם ייתכן שהחברה המעסיקה משלמת רק חלק מהפיצויים ואתהשאר היא צריכה למשוך מחברת הפנסייה?

אני יודעת שפיצויים שיש בחברות מנורה, מגדל וכד׳ הם פיצויים ללא כל קשר לפיצוי המעביד הלא כך?
עורך דין
22/11/2017 10:42
עורך דין 22/11/2017 10:42
שלום קארין

קשה לתת הערכה לגבי גובה סכום הפיצויים שמגיע לך מבלי לבדוק את תלושי השכר שלך. לצורך כך, עליך לפנות לחשתב שכר או יועץ מס שיבדקו את התלושים ויוכלו לערוך עבורך חישוב מדוייק של סכומי הכסך שמגיעים לך.

בהצלחה
זוהר
22/11/2017 09:26
זוהר 22/11/2017 09:26
מה המינימום על פי חוק שמעסיק מחוייב לשלם החזר נסיעות?
קראתי שרשום עד 22.6 או לפי תעריף התחבורה הציבורית שאני נוסע.

אם תעריף התחבורה הציבורית לצורך העניין הוא 40 שח ליום, אז איזה סכום המעסיק יהיה מחוייב לשלם?
עורך דין
22/11/2017 10:41
עורך דין 22/11/2017 10:41
שלום זוהר

החוק קובע תקרה של 22.60 ש"ח לכל יום כהחזר דמי נסיעות והמעסיק לא מחוייב לשלם לעובד/ת יותר מאשר סכום זה בכל מקרה.

בהצלחה
מעיין
22/11/2017 09:28
מעיין 22/11/2017 09:28
שלום לכולם

אני עברתי התקף לב בעבודה ופונתי לבית חולים באמבולנס ועברתי שני צינטןרים היה לי אוטם בלב זה מה שהבנתי דום לב האיתי שבוע מאושפז ויש לי את כול האישורים הדרושים הגשתי בקשה לביטוח הלאומי על פגיע בעבודה כדי לקבל את מה שמגיע לי ובאתר של הביטוח רשום שהיה תשובות אחרי 60 יום אני כבר חמש חודשים בבית ולא קבלתי שקל מהם...
עורך דין
22/11/2017 10:40
עורך דין 22/11/2017 10:40
שלום מעיין

מומלץ במקרה המתואר על ידך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין המתמחה בדיני עבודה.

בהצלחה
נורית
22/11/2017 09:28
נורית 22/11/2017 09:28
אני עובדת כמנהלת מכירות מזה כ 5 שנים. השכר שלי מורכב משכר בסיס ועמלות בגין המכירות.עמלות המכירה ניתנות כל חודש באופן קבוע אך משולמות מטעמי נוחיות של המעסיק אחת לרבעון. חשוב לי לחדד כי רכיב עמלת המכירה היא רכיב קבוע בתלוש ולא מדובר בבונוס חד פעמי. דמי הביטוח הלאומי משולמים תמיד ממלוא השכר כולל רכיב העמלות. כשבדקתי קצת יותר לעומק הבנתי כי ביטוח לאומי חישב את גובה הגמלה על בסיס שכר הנמוך מהשכר הרשום בתלוש כחייב בדמי ביטוח לאומי ויתרה מכך נמוך גם מהשכר הממוצע שלי לתקופה.
הוסבר לי כי מתבצעת פריסה של העמלות 12 חודשים אחורה דבר שנראה תמוה בעייני.

מדוע מבצעים פריסה 12 חודשים אחורה אם העמלות משולמות על תקופה של 3 חודשים (רבעון) ?
מדוע הגיוני לפרוס את תשלום העמלות על תקופה שלא בגינה הוא שולם ??

אם כבר היה הגיוני לפרוס כל חודש שבו שולמו עמלות לתקופה של 3 חודשים אחורה על מנת לקבל את השכר הממוצע ועל בסיס זה לבצע את החישוב.

היות ומטרתם של דמי הלידה להחליף את השכר בתקופה בה אינני עובדת ונמצאת בחופשת לידה הרי שראוי שישקפו את השכר הממוצע ולא פחות ממנו. כששוחחתי עם נציגה מביטוח לאומי היא הסבירה לי שזה לא משנה שהעמלות ניתנות עבור כל חודש , אלה עצם זה שהן משולמות אחת לרבעון זו הבעיה ולכן הם נידרשים לפרוס אותן.

יתרה מכך, כששאלתי אותה אם העמלות היו משולמות כל חודש במקום אחת לרבעון האם זה היה פותר את הבעיה , אמרה לי חד משמעית כן יש דרך לערער על החלטה לא הגיונית שכזאת? מדובר בהפרש משמעותי
עורך דין
22/11/2017 10:37
עורך דין 22/11/2017 10:37
שלום נורית

מומלץ לפנות ליועץ מס על מנת לבדוק את תלושי השכר שלך לעומק, שרק אז ניתן יהיה להגיע להחלטה ולהבין מה ניתן לעשות עם בכלל.

בהצלחה
דניאל
21/11/2017 12:58
דניאל 21/11/2017 12:58
עובד בשכר חודשי עבד חודש במקום עבודה מסוים.
באותו חודש היו 2 ימי חג.
כתוצאה מכך נוכו משכרו 2 ימי היעדרות (בטענה שהינו עובד חדש, ולכן מגיעים לו דמי חגים).
למיטב ידיעתי, לעובד *בשכר חודשי* מגיע שכרו המלא כפי שסוכם, ללא התחשבות בקיומם או אי קיומם של חגים באותו חודש. האם אני צודקת?
תודה רבה למי שיוכל לעזור
עורך דין
22/11/2017 10:25
עורך דין 22/11/2017 10:25
שלום דניאל

את אכן צודקת.

בהצלחה
ליאור
22/11/2017 09:38
ליאור 22/11/2017 09:38
בסיטואציה בה הוסכם בחוזה שאשלים כל חוסר שיתגלה בקופה בעבודה, האם עלי לעשות זאת למרות שהדרישה איננה חוקית? המעסיקה טוענת כי אם זה הוסכם ונחתם בחוזה זה חוקי לחלוטין. יש לציין כי היא בסך הכל מנהלת סניף ברשת ואין לה אינטרס אישי בנושא.

אשמח לריפנס בנושא, חיפשתי אך לא מצאתי ריפנס אמין.
תודה מראש
עורך דין
22/11/2017 10:21
עורך דין 22/11/2017 10:21
שלום ליאור

אם הנושא הוסכם במסגרת חוזה עבודה חתום על ידך אין מניעה לנכות ממך חוסרים בקופה על פי רוב.

בהצלחה
נטע
22/11/2017 09:38
נטע 22/11/2017 09:38
נכוויתי בידי במהלך המשמרת במוצש האחרון (מלצרית), היום הרופא אמר שהכוויה מזוהמת ונתן לי אנטיביוטיקה..
השאלה שלי זה אם יש טעם לתבוע את הביטוח?
לא הפסדתי עבודה בגלל זה (נכון לעכשיו), רק שיחררו אותי יותר מוקדם מהמשמרת..
אם אפשר לקבל פיצוי רק מלשבת בבית ולא לעבוד אני אוותר אבל אפשרי לקבל פיצוי בלי קשר?
תודה
עורך דין
22/11/2017 10:20
עורך דין 22/11/2017 10:20
שלום נטע

אם לא נותר נזק משמעותי, כמו שמקרה של כוויה שמאלצת ליטול תרופה וחולפת לדוגמא, אין טעם לפעול להגשת תביעה.

בהצלחה
טל
22/11/2017 09:24
טל 22/11/2017 09:24
בוקר טוב אשמח לתשובות ... עובד שעובד כל יום א-ה ולפעמים גם בשבתות במשמרות כבר שנה וחצי זומן לשימוע ביום שני אך לא שובץ במשמרות כל השבוע אתמול (יום שלישי) בעל העסק החליט שיחזור לעבוד היום ברביעי האם בעל העסק צריך לשלם לעובד על כל 3 הימים שישב בבית?
ילנה
22/11/2017 09:13
ילנה 22/11/2017 09:13
שלום רב עד היום עבדתי בחברה קבלנית בשם "תיקשוב" במוקד שירות לקוחות אחרי כמעט חצי שנה החברה החליטה לפטר אותי היום ב 21/11/2017 קיבלתי הודיעו לי על הפיטרום ובמכתב הפסקת עבודה כתוב ש"איני זכאית לקבל פיצויי פיטורים. וזאת בהתאם לקבוע בחוק פיצויי פיטורים התשכ"ג - 1963". שאלתי היא למרות הוותק הקצר שלי הטיעון של החברה נכון, האם החברה פועלת לפי החוק באמת או שמדובר בהתחמקות מתשלום פיצויי הפיטורין?
שכירה
22/11/2017 04:55
שכירה 22/11/2017 04:55
עובדת 23 שנים בארגון. לאחר שביקשתי העברה למקום עבודה אחר בתוך הארגון באותו תפקיד והמשרה הנ"ל אושרה לאחר שבוע הוחלט לא להעביר אותי מהסיבה שעדיין המשרה לא התפנתה.
בינתיים מבקשים שאעזוב את התפקיד הנוכחי בארגון לתפקיד נחות שלא ראוי ליכולות שלי .
אודה אם תשיבו האם זה תקין ? ומה העילות לתביעה בגין כך?
דורית
21/11/2017 22:51
דורית 21/11/2017 22:51
אני מדריכת פילטיס. עובדת בסטודיו פעם בשבוע ,5 שעות. מנהלת הסטודיו חייבה אותי לעשות לעצמי ביטוח .האם זה חוקי? האם לא היא אמורה לבטח אותי?
יוסי
21/11/2017 21:08
יוסי 21/11/2017 21:08
עקב עומס בעבודות שצפוי לי בלימודים בדצמבר ביקשתי מהעבודה (עבודה של משמרות של סטודנטים בלבד) לא להגיש שום משמרת בחודש זה. המנהל שלי אמר לי כי הדבר היחיד שיש באפשרותי לעשות הוא להתפטר מהעבודה. האם הדבר נחשב מתפטר בדין מפוטר? ואם לא, כיצד לנסח את מכתב הפיטורין?
יואב
21/11/2017 20:36
יואב 21/11/2017 20:36
בית דין לעבודה החזיר לוועדה בהרכב חדש לדון בהחלטה של הדרג הראשון, בהוראת בית הדין נכתב בין השאר כי הוועדה לא תחשף לחוות דעת המאוחרות מהדרג הראשון, מסיכומיה ניתן בקלות להקיש כי הוועדה התייחסה לחוות הדעת שנאסר עליה לעיין בהן. התוצאה כמובן היתה לרעתי ועבר הזמן שניתן לערער. בנוסף בתביעה להחמרת מצב שהוגשה מאוחר יותר נשלח אלי מכתב שאומר שהאישור מהרופא המחוזי לא נתן דעתו על החלטת הוועדה למרות מסמכים להחמרה, יש פה קייס רק שהתעייפתי, יש למישהו כח לזה?
הילה
21/11/2017 20:31
הילה 21/11/2017 20:31
היי

אני בזמן חופשת לידה ואמורה בעקרון עוד מעט לסיים חצי שנה.

שבוע שעבר התפטרתי מעבודתי כי הם רוצים שאחזור רק למשרה שהיתה לי לפני שיצאתי שזה משעה 9:00-18:00 ולא ניתן לגדל תינוקת עד שעה כזאת
השאלה שלי האם אני יכולה לחתום אבטלה מיד?

כמה זמן אני יכולה לחתום אבטלה? ( אף פעם לא חתמתי)

תודה רבה לעונים
אליזבת
21/11/2017 20:20
אליזבת 21/11/2017 20:20
עבדתי במקום שנה ו9 חודשים ופוטרתי בגלל שהמשרה שלי לא רלוונטית יותר. האם אני אמורה לקבל פיצויים בסכום של משכורת של חודש או של חודשיים?
כמו כן - המשרה היתה משרת סטודנט ולכן היה חודשים שבהם עבדתי הרבה שעות וחודשים שבהם כמעט ולא עבדתי , על סמך מה יקבע סכום הפיצויים במקרה זה ?
תודה