ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים
 

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
מוריה
07/03/2018 17:25
מוריה 07/03/2018 17:25
שלום,
אני עובדת בחברה וחתמתי על חוזה משרה מלאה 8-17
ובפועל באישור המנהל אני עובדת עד השעה 15:30
האם לפי חוק מגיע לי שעת ההנקה?
חזרתי מחופשת לידה.
תודה לעונים
עומרי
07/03/2018 17:23
עומרי 07/03/2018 17:23
אם עבדתי משמרת אחת באולם אירועים מ 5 עד 2 בלילה וקיבלתי אישור להשתחרר באחד וחצי במקום 2 וחתמתי יציאה והבוס אישר לי לצאת מוקדם יותר ואמר שאקבל את המשכורת עד אחד וחצי ולא עד אחד ועכשיו הבוס אומר לי שמשלמים לי עד 1 על אותה משמרת ושאני לא עובד שם יותר ושאני לא פועל לפי החוקים למרות שיצאתי באישור והובטח לי כסף עד אחד וחצי כרגע הבוס טוען שהוא לא אישר לי לצאת ושאני "עובד מתמרד" ולא מעסיק אותי יותר, יש אפשרות לעשות משהו בעניין?

תודה לעוזרים.
קרינה
07/03/2018 17:10
קרינה 07/03/2018 17:10
שלום
אשמח לקבל תשובה בנושא פרטיות והאזנות בעבודה
בעבודה אני משתמשת במכשיר פלאפון אשר דרכו אני שולחת הודעות קוליות או מוציאה שיחות.
האם למעסיק יש רשות לעבור על ההודעות הקוליות/ השיחות היוצאות? לא בנוכחותי ולאחר שעות העבודה שלי.
כמובן שלא קיבלתי כל הודעה על כך ש'מאזינים' לי כביכול לאחר סיום יום העבודה.

בנוסף- לא יודעת אם זה קשור- אך הטלפון הינו אמצעי התקשורת העיקרי בעבודתי עם אנשים אחרים בעבודה.

תודה רבה
יפית
07/03/2018 16:36
יפית 07/03/2018 16:36
שלום
חתמתי על חוזה בסוף דצמבר שאני מתחילה לעבוד ב1.2 על בסיס שכר בסיס פלוס עמלות פלוס רכב וטלפון- משווקת. אותה חברה בדיוק הייתה בתהליך עם הרגולטור והחתימה אותי על חוזה שאני עובדת זמנית במשך שלושה חודשים למרות שלא נאמר לי כשהתקבלתי וביקשו שאני אעבוד אצלם(היו לי עוד הצעות). כמו כן כתבו כי אם הרגולטור יבטל את הפרויקט החברה רשאית לפטר אותי ואני לא זכאית לאף פיצוי. לאחר חודש בערך מיום התחלת העבודה גיליתי הריון לא מתוכנן(אישה נשואה בלי ילדים בת 30). לפני מספר ימים הודיעו לי כי הרגולטור דחה את הפרויקט ואני לא יכולה לעסוק בשיווק רק בכעוד כחצי שנה.כמו כן ניסחו לי הסכם שעדיין מציין שאני עובדת זמנית ושהחברה רשאית לפטר אותי עד 31.7.2018 אם הרכולטור בסוף יבטל את העסקה ולבינתיים אני אחראית על ניהול פרויקטים בשכר בסיס בלבד בלי עמלות בלי רכב ובלי טלפון.
אני בחודש שלישי להריון( עוד שבועיים נכנסת לרביעי) אני מחויבת לספר על ההריון רק מתי והאם יכולים לפטר אותי? מה התנאים שאני זכאית לבקש או לדרוש? אשמח לעזרה
תודה
ד.ור
07/03/2018 14:19
ד.ור 07/03/2018 14:19
היי .
עובד מזה כשנתיים במכירות בחברה גדולה.
לאחרונה נרכשה החברה וישנם שינויים בתנאי השכר . שכוללים. ביטול שכר שעתי .. ושכר מבוסס אך ורק על עמלות . והםחתה משמעותית של הבונוס החודשי. ובתנאי שאני אעמוד ביעד שנקבע מראש. לפי השיטה הקודמת היעד היה של המחלקה כולה.
במידה ולא אסכים לתנאי השכר . מה אמורה החברה לעשות במצב כזה?
תודה
אפרת
07/03/2018 13:51
אפרת 07/03/2018 13:51
אני בחורה דתיה עובדת בחנות בגדים החנות עובדת בחול המועד פסח אך אני דתיה ולפי ההלכה זה בעיה לעבוד בחול המועד מה זכויותי ? האם אני יכולה לבקש חופש?
סופי
07/03/2018 10:59
סופי 07/03/2018 10:59
שלום,
ברצוני להאריך את חופשת הילדה ל9 חודשים.
אני עובדת במקום עבודה כיום כ-3 שנים, רציתי לדעת האם המעסיק מחוייב לשמור לי כל המקום עבודה שלי ,גם אם אעבוד בזמן החופשה ללא תשלום במקום אחר?
והאם האיסור על פיטורים במשך 60 יום לאחר חופשת לידה תקף גם לאחר חופשת לידה ללא תשלום של כ-9 חודשים?
וכמה זמן לפני הלידה אני צריכה להודיעה למעסיק על החלטתי?
יעקב
07/03/2018 10:30
יעקב 07/03/2018 10:30
פיטרו אותי ממקום העבודה ומשלמים לי על ההודעה המוקדמת מראש, האם הודעה מוקדמת לא נחשבת לחישוב הבראה? מאחר וקיבלתי משכורת גלובלית שילמו לי שנה קדימה ועכשיו ראיתי שהורידו לי במשכורת.

בנוסף האם מי שחתום על חוזה חודשי ולא היה בשל הודעה מוקדמת צריך להוריד לו מהשכר בסיס למרות ששוב סוכם שיקבל שכר רגיל כאילו עבד?
עדי
07/03/2018 09:08
עדי 07/03/2018 09:08
שלום אני בתחילת הריון ועובדת פקידה במוסך.. האם מותר לי להמשיך לעבוד פה? או שאני צריכה להכנס להריון בסיכון?
גבריאל
07/03/2018 09:08
גבריאל 07/03/2018 09:08
נהוג במקום העבודה שלנו שמי שלא השלים 43 שעות עבודה שבועיות באותו היום נעדר למ"ס שעות ולא השלים באתו היום
ונשאר לעבוד שעות נוספות ביום שישי השעות הראשונות שמושלמות ל43 שעות שבועיות משלמות בתעריף שעה רגיל ולא בשעות נוספות
האם זה חוקי?
מיטל
07/03/2018 08:52
מיטל 07/03/2018 08:52
שאלה, קיבלתי חופשת מחלה מרופא תעסוקתי. ביטוח לאומי אמור לשלם לי את התקופה שאני במחלה בבית? צריך לעשות משהו חוץ מלפקסס להם את סיכום רופא תעסוקתי? כבר שלחתי דוח תאונה קיבלתי פעמיים משכורת מביטוח לאומי וכיום כלום ואני אמורה חצי שנה לא לעבוד.

מי יכול לייעץ להדריך אשמח
אבי
07/03/2018 08:44
אבי 07/03/2018 08:44
אני זכאי לתוספת שכר בגין שעות נוספות הניתנות לי באופן גלובאלי. כמו כן, בחוזה העבודה כתוב לי כי העבודה כרוכה בשעות נוספות. אשמח לדעת - מהי המגבלה אשר חלה על המעסיק בנוגע להיקף השעות הנוספות? מהו המקסימום שעות נוספות בחודש בו הוא יכול לחייב אותי לעבוד?
מישל
07/03/2018 08:37
מישל 07/03/2018 08:37
שלום, אני עובד באולם אירועים. האולם יוצא לתקופת שיפוצים של חודש ומשהו ויוצא מצב שכל חודש אפריל לא יהיה עבודה. יש אפשרות לתבוע פיצויים? על סמך הרעת תנאים ?
ובנושא אחר מה אפשר לעשות בנושא ביטוח לאומי?
חגי
07/03/2018 00:02
חגי 07/03/2018 00:02
חייבו אותי דמי ביטוח לאומי ומס בריאות בשיעור של כ4000 ש"ח בעקבות בונוס. למיטב ידיעתי ישנה תקרה לתשלום ביטוח לאומי ומס בריאות. ביקשתי פירוט לחישוב וענו לי:
ביטוח לאומי מחושב על בסיס חודשי, כאשר קיימים כללים מוגדרים של ביטוח לאומי לגבי רכיבי שכר קבועים ורכיבי שכר בלתי קבועים. החישוב שהצגת מטה רלוונטי לברוטו חייב רגיל (כגון, משכורת חודשית, שווי רכב, ארוחות, ביטוח בריאות וכדומה).

לגבי ברוטו בלתי קבוע (כגון בונוסים, מענקים, שווי RSU פירותי, שווי הוקרה מגולם וכדומה) הכללים לחישוב ביטוח לאומי שונים:
- אם סך סכום הברוטו הבלתי קבוע בחודש נתון גבוה מ-25% משכר מינימום, יש לפרוש את הברוטו הבלתי קבוע ל-12 חודשי עבודה אחרונים. כל חלק ה-12 של הברוטו הנ"ל מצטרף לברוטו רגיל חייב בביטוח לאומי בחודשים הרלוונטיים ומבוצע חישוב ביטוח לאומי ובריאות בגין התוספת הנ"ל.
- מאחר ששכרך החודשי הרגיל אינו מגיע לתקרת ההכנסה שמעליה אין לגבות דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות, יש מקום לגביית דמי הביטוח בגין פריסת הברוטו הבלתי קבוע.
- כמובן, אם הברוטו הבלתי קבוע אינו עולה על 25% משכר מינימום, הוא מצטרף במלואו לברוטו רגיל לעניין חישוב ביטוח לאומי.

לא הצלחתי למצוא אסמכתא לכך באינטרנט. האם ההוראה מעלה אמיתית ונכונה ? האם אפשר קישור לחוק המסביר זאת ? תודה.
מי לואים
06/03/2018 23:18
מי לואים 06/03/2018 23:18
קיבלתי למשכורת ינואר תגמול מילואים על הפרשי השכר במהלך השנה בין שווי יום עבודה לשווי יום מילואים.
(לא מדובר במענק שניתן במאי)
בעקבות הסכום שנכנס בבת אחת חויבתי במס הכנסה + ביטוח לאומי + ביטוח בריאות גבוהים מהרגיל.
קראתי באתר "כל זכות" שאין לחייב במס הכנסה עבור תגמול זה אך אינני בטוח שמדובר באותו עניין.
אשמח אם תאירו/תעירו בנושא.
תודה וערב טוב.
אודליה
22/02/2018 09:10
אודליה 22/02/2018 09:10
שאלה נוספת בנושאי פנסיה: עבדתי בעברי במסעדה שהוסיפה אותי לחברת הביטוח שלה. כעבור שנה המסעדה נסגרה וחוק הניוד נכנס לתוקף וקיבלתי מכתב שכל מה שצברתי עבר ואוחד בחברה אחרת. כיום אחרי 3 שנים אני מגלה שאני עדיין משלמת דמי ניהול לחברה ההיא למרות שלא הפרשתי להם כלום ולא נעזרתי בשירותיהם - משמע הפוליסה הייתה אמורה להיסגר. האם עליי לקבל החזרים עבור שלוש השנים האחרונות ?
איציק
06/03/2018 22:54
איציק 06/03/2018 22:54
תבדקי כיצד נשארה יתרה עם בק.פנסיה ישנה ולא פעילה אם הכספים נויידו לק.פנסיה חדשה פעילה.
בכל אופן, שילמת כנראה דמי ניהול מצבירה בלבד מאחר ולא היו הפקדות לטענתך.
ממליץ לפנות לק.פנסיה חדשה להשלמת זנב הניוד שנישאר.
במידה ומדובר על פוליסת ביטוח מנהלים חוק הניוד לא רלוונטי אין ניוד אוטונטי מפוליסת ביטוח מנהלים לק.פנסיה.
אסתר
06/03/2018 21:46
אסתר 06/03/2018 21:46
שלום לכולם.
עבדתי במקום עבודה במשך כחודשיים.
משכורת אחת שילמו יחסית בזמן, משכורת אחת מסבנים אותי מאוקטובר עד עכשיו (נשלם מחר, נפקיד לך מחר את הצ'ק וכו...)
מבחינת חוקית אני מאמינה שאפשר לתבוע. מה התהליך? מה החוק?
אשמח לעזרה.
קרולינה
06/03/2018 21:45
קרולינה 06/03/2018 21:45
היי משהו מאוד חשוב. התחלתי לעבוד בתחילת פברואר במוקד שירות לקוחות. תחילת שעת עבודה היא :7:45 עד 5.
אני כל יום מגיעה לעבודה ב7:15-7:30 יש על זה תיעודים במערכת. הרגע פניתי למנהלת שלי ואנרתי לה לעדכן שעות מפני שלא נכנסתי למערכת והיא עשתה את זה מ7:45.אמרתי שהגעתי ב7:15, היא אמרה לי שלא משלמים על השעות שאת באה לפני כן מתחילים לשלם מ7:45 והשעות שאני נמצאת פיזית בעבודה מ7:15 לא נחשבים ולא משלמים עליהם. לא ראיתי שום דבר כזה בחוזה של העבודה ובנוסף אף אחד לא עדכן אותי על דבר כזה. רציתי לדעת האם זה חוקי, בן אדם מתכנן את הזמן שלו לפי אוטובוסים להגיע לעבודה, הוא אמור לקבל תשלום על הרגע שהוא מגיע. בבקשה אשמח לתשובה האם זה חוקי?
מעיין
06/03/2018 21:01
מעיין 06/03/2018 21:01
שלום אני עבדתי כמנהלת חנות בסניף יצאתי לחופשת לידה ו4 ימים סגרו לי את הסניף .
עדכנתי את מקום העבודה שאני מתכוונת לחזור יש כשהחופשה נגמרת והתינוק נכנס לגן..
קיימנו פגישה ובפגישה הציעו לי שתי הצעות של סניפים לניהול אחד שללתי כי אין לי אפשרות להגיע זה נסיעה ארוכה באוטובוסים . השניה אמרתי שאני אוכל לתת רק משמרות בוקר ושני שישי בחודש אם ויתאפשר לי אתן גם ערב אבל לא אוכל להתחייב לזה כמובן שנאמר לי שגם הם לא יכולים להתחייב לי למשרה הזאת בתנאים שאני צריכה כרגע לתקופה קצרה כי הם מחוייבים לעובדים אחרים .. ובמידה והם יחזרו אלי אם תשובה שלילית לגבי זה אמרו שיציעו לי לעבוד כמוכרת ולא מנהלת.. או שאני אציע משהו.. לא מבינה כל כך מה הזכויות שלי פה .. למה אני צריכה לסבול מזה ..
במידה ואני אומרת להם שלא מתאים לי ושאני לא יכולה להתחייב למשמרות ערב כמו שעשיתי לפני הלידה האם אני יכולה לשלוח מכתב התפטרות ולקבל כל מה שמגיע לי או להתעקש על התנאים החדשים שאני צריכה והאם הם מחוייבים לי?! ומה מגיע לי ?!
יובל
06/03/2018 15:44
יובל 06/03/2018 15:44
שאלה:עובדת משובחת ביותר שלי, עבדה בגן 36 שעות בשבוע וקיבלה שכר גלובלי לפי היקף המשרה שעבדה. היא
נכנסה להריון ויצאה לחופשת לידה, חזרה לפני חודש (על אף שלא הייתי זקוקה לעובד בשלב הזה, אבל היא בחורה מהממת) היא הודיעה לי לפני הגעתה שהיא משנה את המשרה ל20 שעות שבועיות וכעת כשעמדתי לשלם על החודש שילמתי לה באופן יחסי למשרה החדשה.

אני מודה שלרעתנו ייאמר, שאף אחת מאיתנו בתקופת החופשה לא דיברה על השכר העתידי ולא סיכמנו הכל מראש.

הציפייה שלה הייתה שהמשכורת שלה תישאר כפי שהייתה ולא תשתנה.

האם זה הגיוני? היא שינתה מ36 שעות ל20 שעות ומבחינתה זה מובן מאליו שהשכר שלה נשאר כפי שהיה,בעיקר כי לא אמרתי לה דבר לפני.

לי פשוט היה ברור ומובן מאליו שאם היא מצמצמת בהיקף כך גם שכרה ישתנה.

אני מפספסת משהו?
ליה
06/03/2018 15:43
ליה 06/03/2018 15:43
אני עובדת במקום עבודה מזה 6 שנים והבת זוג שלי עובדת אותן שנים באותו מקום. אנחנו לא נשואות ולא באנו והצהרנו הצהרות רשמיות. למנהלת לא הייתה שום בעיה עם זה וגם מבחינת העבודה אנחנו עובדות בבית ספר כך שרוב היום כל אחת בכיתה שלה. מה הדין מבחינת דיני עבודה?

האם עלינו לעזוב? האם יש חוק שיכול לבוא לקראתנו? ומצד שני זה לא עניינו של אף אחד תמיד יכולים להתפתח קשרים במקום העבודה.. כמו כן קשרים יכולים להגמר... מקום העבודה הוא טוב ואנחנו לא רוצות לעזוב.

אשמח לקבל עצות חוקיות
אירה
06/03/2018 14:42
אירה 06/03/2018 14:42
היי בחודש דצמבר פוטרתי מעבודתי לאחר שעבדתי שם כ5 חודשים
קיבלתי מכתב פיטורים 3 ימים לפני סיום חוזה ולא שבוע לפני החוק או שהוא לא חל על אנשים שעובדים פחות משנה במקום עבודה .

בנוסף לא קיבלתי עד עכשיו את התלוש משכורת לחודש דצמבר. אני נכנסת בקביעות למשרד שבו עבדתי ומדברת עם המנהלים ומבקשת מהם כמעט כל יום במשך חודשיים וחצי את תלוש משכורת שלי לחודש דצמבר.

ידוע לי שיש חוק שעל כל חודש שלא הביאו לי תלוש משכור אני יכולה לתבוע ולקבל 5000 שח.

אשמח לדעת מה אומר החוק וכיצד עלי לפעול
תודה
הפלה 06/03/2018
גילה
06/03/2018 13:58
גילה 06/03/2018 13:58
האם גם בעת הפלה מגיע לעובדת שעות על בדיקות או שזה יורד מימי מחלה?
אור
06/03/2018 11:01
אור 06/03/2018 11:01
תובע ונתבע התייצבו לקדם משפט, הופנו לגישור על ידי בית דין לעבודה, הגיעו לפשרה בתנאי שהתובע יגיש הודעה ובקשה לבי"ד לדחיית התביעה והשבת אגרה על פי התקנות.
אם שולמה אגרה של 1000 ש"ח מה צפוי להיות ההחזר? יש הבדל אם התובע יבקש למחוק את התביעה או אם הוא יבקש לדחות אותה?
לינוי
06/03/2018 10:46
לינוי 06/03/2018 10:46
בעלי חולה כרוני ב fmf (התגלה בבדיקת דם מיוחדת לפני כשלושה חודשים) ודלקת מפרקים פסוריאסטית (התגלה לפני 5שנים)

מאז מזריק טיפול ביולוגי - (לדלקת פרקים) .

עובד שכיר כרגיל - סובל מידי פעם מהתקפים של הfmf ונשאר לפחות 4-7 ימים בבית.

אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי מה ניתן לעשות, האם מגיע לו נכות מסויימת ? האם מגיע לו הקלות במס ? ביטוח לאומי?
שלום
06/03/2018 10:00
שלום 06/03/2018 10:00
בוקר טוב,

אשמח לייעוץ בת הזוג שלי גננת בגן ילדים, לאחרונה פוטרה אחת מעובדות צוות הגן, אותה עובדת שפוטרה, סיפרה להורי הילדים דברים שקריים ולא נכונים בעליל על בת הזוג שלי, ש לציין שבת הזוג שלי עובדת מצטיינת ומאוד מוערכת הן בקרב צוות הניהול והן בקרב ההורים, אך למרות זאת חלק מההורים כנראה התערערו עקב השקרים שסופרו להם.

שאלתי היא כזו האם יש עילה לתביעת דיבה במידה וההורים יאמרו את כל השקרים ששמעו מאותה עובדת שפוטרה?

תודה
ש.י
06/03/2018 10:00
ש.י 06/03/2018 10:00
בוקר טוב..שאלה בדיני עבודה פיטרו אותי לפני חודשיים, ולפני חודש היית המשכורת האחרונה של ימי הודעה מוקדמת הבנתי שפיצויים זה תיקני 15 עד 30 יום ממשכורת אחרונה , בדקתי עם החברה אתמול למה זה מתעכב אמרו בוא קח טופס 161 להחתים את מס הכנסה ולהחזיר תטופס השאלה שלי היא האם יש מה לעשות אם המשחק של הראש הקטן שהם עשו כדי לעכב לי את הכסף...
אתי
06/03/2018 09:59
אתי 06/03/2018 09:59
הי, אשמח להתייעצות. חמי עובד בחברת הסעות מזה כ7 שנים עקב שינוי בתנאים כגון הורדת שעות ונסיעות ארוכות שינה ברכב וכו' יש לציין שהוא בן 65 . ואין בניהם שום חוזה הכול בעל פה. חמי ביקש מכתב פיטורים אך המעסיק מסרב. האם זה פוגע בזכויות שלו אם הוא מתפטר או מפוטר? אשמח לקבל תשובה תודה רבה לעונים
איתן
06/03/2018 09:46
איתן 06/03/2018 09:46
בסוף השבוע שעבר דוד שלי שמועסק כעובד נקיון החליק בזמן העבודה על לכלוך שהיה על הרצפה ושלא היה אמור להיות שם (לא בתחום אחריותו). למזלנו אין נזק רציני, אך זו הייתה נפילה משמעותית (היה צריך עזרה בשביל לקום) וכרגע יש לו כאבים קלים כשהוא מנסה לשבת או לקום ממצב ישיבה.

האם מדובר בתאונת עבודה ומה ניתן לעשות? (חשוב לי לציין שהמעסיק התייחס בזלול לנפילה כמה דקות אחרי שהתרחשה וזו הסיבה העיקרית שאני שואל)

תודה רבה מראש
בני
06/03/2018 09:06
בני 06/03/2018 09:06
שלום.
אני אדם עם חובות גדולים מאד, ובקושי מתפרנס.
עיריית י-ם עיקלה לאשתי את כל המשכורת, ומדובר במשכורת דלה של 3300 מקסימום.
יצויין כי יש לי תיקים בהוצאה לפועל, ועוד כאלו אצל עו"ד...

האם עיקול המשכורת כולה הינה תהליך חוקי?

(5 ילדים מתחת גיל 18)

תודה מראש!