ייעוץ אישי בחינם או בתשלום - רק תבחר/י!

לקבלת מידע כללי ללא תשלום - בחינם

ניתן לעשות שימוש באחת משתי האפשרויות הבאות: הפורום של פורטל זכויות העובדים או עמוד הפייסבוק של פורטל זכויות העובדים

יעוץ אישי 24 שעות ביממה

אנחנו מפעילים צ'אט בוט חינמי, שיכול לעזור לכל עובדת ועובד לקבל מענה אישי, ללא המתנה - בכל שעה ובכל יום, כל השנה.

לחצ/י לשיחה עם עו"ד

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews
נושא
מחבר
תאריך ושעה
שירן
19/11/2017 09:02
שירן 19/11/2017 09:02
התפטרתי מהעבודה לצורך גידול הילד.
מגיע לי פיצויים הבנתי שחלק הפיצויים מהם ממקום העבודה ולחלק נמצא במקום אחר.

את החלק של העבודה הם מחוייבים לתת לי תוך 15 ימים מהעזיבה...ביקשתי מהם להעביר את הכסף לחשבון של בעלי (אני המציא להם את כל המסמכים הנדרשים תז פרטי חן וכו...) אבל הם מסרבים!

ואמרו לי שהם יכולים להעביר את הכסף רק לחשבון שלי...זה נכון? או שאני יכולה לדרוש להיכן יופקד הכסף?
אברהים
19/11/2017 08:59
אברהים 19/11/2017 08:59
אני עבדתי באיזה שהיא מסעדה בירושלים למשך שבוע ותוך כדי עבודה גיליתי שהמנהלת שם מגעילה בצורה לא נורמלית, החלטתי לעזוב כי לא מתאים לי לעבוד עם גועלי נפש.
ב-10 לחודש קיבלתי ממנה תלוש וצ'ק (שרשום עליו למוטב בלבד ושני פסים), ניגשתי לבנק הפועלים (שהצ'ק שייך אליו) וזה היה סניף עם קופה, הפקידה שם אמרה שאסור לה לפרוט צ'ק עם שני פסים כשאין לי חשבון שם, היא הציעה לי לפנות למי שנתן לי את הצ'ק כדי לקבל צ'ק בלי פסים.

אני מציין שאין לי חשבון בנק בכלל.

פניתי למנהלת של המסעדה והחזרתי לה את הצ'ק וביקשתי צ'ק בלי פסים כי אין לי חשבון בנק, היא הגיבה שזו בעיה שלי שאין לי חשבון ולא שלה ואין לה שום פיתרון בשבילי לקבל את הכסף שלי, לא הייתה נחמדה בכלל ודיברה בצורה לא יפה.

מישהו יודע מה אני יכול לעשות במקרה הזה ומה זכותי לעשות בצורה חוקית? בלי להציע לי לפתוח חשבון בנק כי אני לא מעוניין.
יאנה
19/11/2017 08:56
יאנה 19/11/2017 08:56
היי, אשמח לעצה,

לפני כשלושה שבועות הלכתי לראיון עבודה בגן ילדים פרטי, מנהלת הגן אמרה לי לבוא ליום ניסיון, אחרי אותו יום החלטתי לא לעבוד שם, מאחר שלא חתמתי על שום חוזה, לא היו לה פרטי חשבון שלי, השאלה שלי היא כזאת, בצידה והיא לא משלמת לי על אותו יום נסיון (שהיה יום עבודה מלא) מה אוכל לעשות? תודה מראש .
ח.ו
19/11/2017 08:53
ח.ו 19/11/2017 08:53
שלום

יש לי שאלה בעיניין הלנת שכר, עבדתי תקופה ארוכה באשקלון, למשך שנה ושלושה חודשים.

ברשותי ימי חופשה שלא נוצלו ודמי הבראה, וגם לא פתחו לי קרן פנסיה לאחר 3 חודשים ולא הופרש לי כספי פנסייה לקרן אז פניתי למנהלת הסניף, עידכנתי אותה לפני הכנת המשכורות לגבי הצ'ק עם הימי חופשה והדמי הבראה, וגם תזכרתי אותה על הצ'ק 6 ימים לפני העשירי לחודש, והיא אמרה שתבדוק לי את העיניין, מאז היא סיננה אותי ורק היום היא ענתה לי ואמרה לי שאין לי צ'ק מוכן.

מה אני עושה?
עומרי
19/11/2017 08:48
עומרי 19/11/2017 08:48
שלום,

אישתי עבדה במשך שנה כמנהלת אתר נופש לפני שיצאה לחופשת לידה.

בחודש השמיני להריון הוחלט בהמלצת רופא לצאת לחופשה עד הלידה.

היא יכלה לקבל אישור רפואי לשמירת הריון אך בשיתוף עם המעסיק הוחלט כי תנצל ימי מחלה וחופשה שעומדים לרשותה עד יום הלידה. (מכסת ימי המחלה והחופשה שהופיעו בתלוש השכר התאימו למספר ימי החופשה/מחלה שביקשה אישתי לנצל עד תאריך הלידה המשוער)

ימי החופשה והמחלה נוצלו, הוצגו אישורים רלוונטיים מהרופא המטפל.

המעסיק החסיר בשכר האחרון כ4000₪ בטענה שמכסת ימי המחלה והחופשה שהוצגו בתלוש לא נכונים וכי החליט לקזז.

המעסיק לא מוכן לשלם או להסביר את עצמו ועכשיו לשאלתי.

האם יש טעם לשכור את שירותיו של עורך דין במקרה כזה או ששכר הטרחה יעלה על הסכום אותו אנו מבקשים להשיב או שניתן לתבוע גם הוצאות משפטיות?

תודה
חן
19/11/2017 08:38
חן 19/11/2017 08:38
שבוע טוב
אני רוצה לשאול בנוגע לימי מחלה זה דחוף
אני עובדת משרה חלקית (פעמים בשבוע) לפני כחודש חליתי שבועיים ובתוך השבועיים האלה הייתי אמורה לעבוד 3 משמרות בכל שבוע
הוצאתי 10 ימי מחלה מתוך 17 ימים שצברתי
בתלוש משכורת מופיע לי 4 ימים
יום ראשון ללא תשלום
יום שני ושלישי רשום תעריף 27.92 באחוז 50 וכמות 11 סה"כ 153
ז"א שהם הורידו לי חצי מהשכר השעתי במקום 27.92 שילמו לי על 13 וקצת ... זה חוקי? תקנו אותי אם אני טועה כי אמורים להוריד לי חצי מהשעות ולא מהשכר
יום רביעי שילמו ולא שילמו לי יומים נוספים. מזכירה בשבועיים האלו הייתי אמורה לעבוד 3 פעמים בשבוע ולא פעמיים כמו בד"כ.

שפניתי למנהלת שלי היא ענתה שזה ביחס למשמרות שלי \ למשרה בלי קשר לימים שבו הייתי אמורה לעבוד.

אשמח לקבל עזרה ... תודה
יובל
19/11/2017 08:34
יובל 19/11/2017 08:34
עבדתי ארבע משמרות במקום שבו כל משמרת נמשכת 24 שעות. לא סוכם ביני לבין המעסיק על שכר, והנחתי שמדובר במינימום.

להפתעתי, בתלוש המשכורת שקיבלתי נכתב שעבדתי 32 שעות במקום 96, שהשכר השעתי הוא 16 ש"ח, ומשהו בשם "שכר שהייה" שאין לי מושג מה הוא אומר.

התפטרתי ודרשתי שכר מינימום מלא על כל השעות שעבדתי, אך לא קיבלתי.

האם יש לי עילה / סיבה לתבוע? או סיכויים טובים?
נתנאל
19/11/2017 08:31
נתנאל 19/11/2017 08:31
עבדתי שבוע בתור מלצר במסעדה והיו כמה דברים שאני הייתי רוצה לברר האם זה כחוק.

1. כשהגעתי למשמרת ראשונה התברר לי שחייב חולצה שחורה ולי הייתה חולצה אפורה כהה המנהלת מצדה טענה שהיא לא צריכה לספק לי חולצה כזאת ואם אני לא אלך לקנות חולצה כזאת אני לא אעלה למשמרת משמע אני מפוטר לבסוף הייתי חייב לקנות מכספי חולצה בלי החזרים רציתי לדעת האם זה כחוק?

2. במשך שבוע שלם שעבדתי לפחות 6 שעול כל יום יצאתי להפסקה רק פעם אחת והיא לרבע שעה ואחרי רבע שעה האחראי משמרת אמר לי לחזור כי יש עוד אנשים שרוצים לצאת להפסקה האם זה חוקי?

3.כל פעם לפני משמרת המנהלת לא נתנה לי לעלות למשמרת כי לא הייתה עבודה (לא היו לקוחות במסעדה ) למרות שאני הייתי רשום לבוא בשעה מסויימת היא חייבה אותי לחכות בלי כניסה למערכת (בלי תשלום) לפעמים חצי שעה לפעמים גם שעה. האם זה חוקי?

4. המנהלת חייבה אותי להביא עט מהבית כדי לרשום את ההזמנות של הלקוחות האם זה חוקי?

5. לא החתימו אותי על שום טופס כמו בכל העבודות הקודמות האם זה מותר?

6.המנהלת מביאה לכל המלצרים את הטיפים בשקיות וזה השכר שלהם במזומן בלי תלוש האם זה כחוק?

במתוטה ממכם אשמח לתשובות מפורטות על מנת שלא יהיו לי אי הבנות, תודה רבה מראש וותזכו להרבה שמחה.
אני
18/11/2017 23:16
אני 18/11/2017 23:16
התקבלתי לעבודה וחתמתי על הסכם עבודה עם התחיבות לשנה,
לא היתה חפיפה כך שלמרות שעברו 3 חודשים העבודה לא ברורה,
האם בנסיבות אלו באפשרותי להפר את ההסכם?
במידה ולא מהן הסנקציות המוטלות על עובד המפר הסכם זה?
עופרי
15/11/2017 08:52
עופרי 15/11/2017 08:52
חברה אשר עובדת בחברה פרטית כבר 7 חודשים ומקבלת שכר גלובלי. לאחרונה שוחחה עם המעביד על הפרשות לפנסיה והוא טען שמעסיק פרטי שהוא עצמאי אינו מחוייב להפריש לפנסיה ושזה מגולם בתוך המשכורת נטו שלה. כאשר התקבלה עבודה נאמר לי ששכרי יהיה × נטו פלוס בונוסים.עם זאת, בתלושי השכר לדבריה אין שום איזכור להפרשה כלשהי לקרן פנסיה.

האם הוא צודק? האם הוא לא מחוייב להפריש לה לפנסיה כבר מהיום הראשון לעבודה? ואם זה אכן מגולם בתוך המשכורת, צריכה להיות שורה כלשהי בתלוש המשכורת,לא? אשמח לכל הסבר. תודה רבה.
עורך דין
16/11/2017 12:35
עורך דין 16/11/2017 12:35
שלום עופרי

המעסיק "מורח" את חברתך. אין דבר כזה. חובת ההפרשה לפנסיה חלה על כל המעסיקים בישראל ללא הבדל.

בהצלחה
שלום
15/11/2017 08:50
שלום 15/11/2017 08:50
אשמח להתייעצות- תודה מראש לעונים על הקדשת הזמן, לא מובן מאליו בכלל!! עובד בעל ותק, שהוחמר מצבו הבריאותי ואין ביכולתו לעסוק במה שעשה קודם לכן, ניתנה לו עבודה חלופית כי לפטר אותו אסור .. האם מותר לחברה לדרוש שאותו עובד יגיע לבדיקה של רופא תעסוקתי שמייצג את החברה על מנת שיפסוק האם יכול לחזור לעבודה הקודמת?או שניתנת לאותו עובד אפשרות לעשות את הבדיקה אצל רופא תעסוקתי ניטרלי? ולא אחד שהחברה מתגמלת כדי לפסוק לטובתה? (היו מקרים דומים בחברה שלמרות שעובד היה במצב שלא יכול לעבוד פיזית אותו רופא פסק כי אכן יכול... דבר שגרם להחמרת מצב רפואי..לפי המעסיק חובה להגיע לאותו רופא...
עורך דין
16/11/2017 12:32
עורך דין 16/11/2017 12:32
שלום לך

אתה יכול לפנות לקבלת חוות דעת של רופא תעסוקתי במסגרת קופת חולים.

בהצלחה
א.ת
15/11/2017 08:49
א.ת 15/11/2017 08:49
בוקר אור...שאלה,מה עושים אם הבוסית שלי פוגעת לי במשרה מאז שסיפרתי לה שאני בהיריון? (אני עובדת שם חודש 6) וגם היחס שלה כלפי השתנה מאז שהיא יודעת...ממשרה מלאה העבירה אותי לחצי משרה ואפילו לפעמים שולחת אותי הביתה אחרי 3 שעות...אני חודש וחצי לפני תאריך לידה המשוער...
האם חוקי? אין לי חוזה ואני ממש אבודה
תודה מראש לעונים!
עורך דין
16/11/2017 12:30
עורך דין 16/11/2017 12:30
שלום לך

לצערנו הרב נשים רבות עדיין נתקלות בתופעות של התנכלות במקום העבודה, בשל היותן בהריון. עליך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה, על מנת לבדוק את נסיבות המקרה לעומק.

בהצלחה
שירה
15/11/2017 08:48
שירה 15/11/2017 08:48
בוקר טוב. שאלה בדיני עבודה

במקום העבודה שלי אני עובדת 8.5 שעות רגילות, אחרי זה השעתיים הראשונות משולמות לפי 125% ואחריהן 150%, אם יוצא שאני עובדת פחות מ8.5 שעות באחד הימים, "משלימים" לי אותם מה150% ואם זה לא הספיק אז מה125%.

האם זה חוקי?
עורך דין
16/11/2017 12:29
עורך דין 16/11/2017 12:29
שלום שירה

לא נשמע טוב. מומלץ לפנות לחשבת שכר שתבדוק את תלושי השכר שלך.

בהצלחה
סימונה
16/11/2017 11:39
סימונה 16/11/2017 11:39
שלום רב
לאימי עובדת זרה והרושם הוא שלעובד הזר יש בעיקר זכויות ולמעסיק שחי מכספי פנסייה דלים יש רק חובות .חברת העובדים הזרים דואגת להגן בחירוף נפש עליהם אך לא דואגת לידע על הזכויות של המעסיק .להפתעתי גיליתי כי ניתן לנכות מהעובד הזר חלק מהבטוח הרפואי ,סכום קטן ע״ח מגורים והוצאות נלוות .אשמח לדעת מה הסכומים המדויקים שניתן לנכות משכרו של העובד הזר והאם ניתן לנכות רטרואקטיבית ?לציין שהעובדת הזרה נימצאת אצלנו קרוב לשלוש שנים .
תודה מראש על המענה
אריאל
16/11/2017 11:22
אריאל 16/11/2017 11:22
שלום לכולם.
עבדתי כשלושה וחצי חודשים בתור מלצר באולם אירועים על בסיס משכורת מינימום + טיפים שנכנסים לכיסי בלי שום קשר לבעלים / משכורת.

היו לי הרבה ימים שבהם עבדתי למעלה מ8 שעות וכן שעות לילה (היו משמרות שנגמרו ב3:00 בלילה בערך).
בתלושים שקיבלתי לא מופיע שום דבר לגבי שעות נוספות - כתוב את מספר השעות שעבדתי וכולם על שכר מינימום. האם אני יכול לקבל פיצויים כלשהם?
רחל
16/11/2017 10:10
רחל 16/11/2017 10:10
שלום,
הודעתי למעסיק בכתב ובע"פ שאני מעוניינת להתפטר מעבודתי ורשמתי לו לו תאריך הפסקת עבודה 20 יום מראש
לאחר יומיים התקשר המעסיק אלי בערב לטלפון הנייד והודיע לי לא להגיע יותר לעבודה מאחר ולטענתו אני גורמת נזקים לחברה מאחר ואני מתסיסה את העובדים ( כמובן שזה שקר) והוא לא מתכוונן לשלם לי על הימים הנותרים והוא מסרב לשלוח לי ההודעה בכתב. האם אני זכאית לשמוע ו\או למכתב פיטורים ? והאם אני זכאית לקבל תשלום על הימים הנותרים ?
אשמח לשמוע את עצתכם בנושא
תודה
מירי
16/11/2017 09:11
מירי 16/11/2017 09:11
שלום רב.
אני עובדת כעצמאית. יש לי קליניקה לקוסמטיקה
אך היות ושכר עבודתי אינו עונה על מינימום .בביטוח לאומי משלימים לי ובמגביל שלחו אותי לשרות התעסוקה ושם נתבקשתי להגיע להחתים מידי חודש ובמגביל הם מחפשים לי עבודה. מה שאומר שהגעתי לשם כדורשת עבודה ע"י ביטוח לאומי.
השאלה היא מדוע שלחו אותי כדורשת עבודה כשאני מנסה לקדם את עצמי בעבוד בו אני עוסקת כעצמאית?
שנית.מדוע הם לא מאשרים לי לימודים כשביקשתי ובמקום זה מנסים לשלוח אותי לעבודות שלא תואמות לי בכלל
אשמח לדעת איך כל הגלגל הזה עובד ומה ההיגיון פה?
כי אני ממש מתוסכלת
בתודה מראש
איחוד סמינרים ...
15/11/2017 18:28
איחוד סמינרים לגמול השתלמות 15/11/2017 18:28
שלום רב,
האם ניתן לאחד 2 סמינרים לגמול השתלמות?
בת-אל
15/11/2017 17:13
בת-אל 15/11/2017 17:13
שלום לכולם

שאלה בדיני עבודה. אשמח לעזרה.

אני נמצאת כרגע בחופש מחלה כבר 3 חודשים (שברתי את הקרסול) עובדת במוקד טלפוני שעתיד להיסגר בתאריך 30.11 בדיוק בתאריך שבו מסתיים החופש מחלה. כל העובדים עוברים שימוע ומקבלים מכתב פיטורים. המנהלת שלי טוענת שכיוון שאני נמצאת בחופש מחלה לא ניתן לזמן אותי לשימוע.

אני עובדת באשדוד והחברה עצמה נמצאת ברמת גן ואני ממש לא מעוניינת להגיע לשימוע ברמת גן (השימועים לכלל עובדי החברה מתנהלים כרגע באשדוד) הצעתי למנהלת לחתום על טופס בו אני מוכנה להגיע לשימוע בזמן ימי מחלה כך שיהיו מכוסים בפן המשפטי ( עדיין לא החזירה תשובה) כיוון שאני זקוקה לפיצויים ולמכתב פיטורים.

האם יש משהו נוסף? תודה וסליחה על האורך
שובל
15/11/2017 12:20
שובל 15/11/2017 12:20
היי אני כרגע בחודש הראשון להיריון ואני נמצאת במקום עבודה שממש נמאס לי ממנו. אני עובדת בו כבר שנתיים וחצי ואני רוצה להתפטר,השאלה שלי היא אם עוד חודשיים,שאני אהיה כבר חודש שלישי בהריון בעז"ה,אני אשאר במקום עבודה שלי ואעבוד כמה ימים בחודש, רק כדי שיהיה לי תלוש משכורת 7 כדי אמצא עבודה אחרת ואז אתפטר,האם מבחינת הביטוח הלאומי אוכל לקבל חופשת לידה מלאה? האם זה נחשב אם שני מעסיקים שונים משלמים לי ביטוח לאומי?
אשמח לתשובתך
וידה
15/11/2017 11:19
וידה 15/11/2017 11:19
שלום,
העובדת הזרה בקשה לעזוב בסוף החודש
הסיבות: עוברת לעיר אחרת, רוצה להיות קרובה לדודתה, רוצה העלאה בשכר וכן לעבוד בשבתות ובחגים הנוצריים ובחופשות ולקבל עבור זה פדיון חופשה.
שאלתי: האם היא זכאית לפיצויי פיטרוין
האם אני צריכה לשלם לה את צבירת הפנסיה או כאשר היא עוזבת את הארץ.
האם אני יכולה בהסכמתה לשחררה לפני סוף החודש (שבוע וחצי) כי החברה שלחה לי עובדת חדשה. ואם כן האם אני צריכה לשלם לה שכר כאילו עבדה עד סוף החודש.
וידה
מורן
15/11/2017 10:53
מורן 15/11/2017 10:53
היי אשמח לעזרה,
ילדתי ב 19/5 לקחתי חלד חצי שנה ואני מאריכה לחלת עד שנה,
יש לי וותק של 5 שנים ובעבודה ציינו בפניי שאני צריכה להסדיר את התשלומים לביטוח לאומי באופן עצמאי.

נכנסתי לפרטים האישיים שלי באתר של ביטוח לאומי בכדי לשלם ושם רשום ״כי מעמדי במוסד לביטוח לאומי הוא עקרת בית שאיננה חייבת בתשלום דמי ביטוח בעצמה״.
מה זה אומר? שבגלל שבעלי עובד אני לא צריכה לשלם?
אשמח לעזרה כי לא רוצה שבסוף יהיה לי חוב.

תודה
יורי
15/11/2017 08:59
יורי 15/11/2017 08:59
שלום רב,

הרשת שבה עבדתי נסגרה נודע לי על סגירת הסניף 12 ימים לפני סגירתו. החלטתי להישאר עובד בקבוצה ולעבור לרשת אחרת על ידי אותו מעסיק.

בינתיים אני עושה ראיונות בחנויות אחרות בקבוצה ובינתיים אני לא עובד ולא מקבל שכר על ימים אלה. האם יש חובה למעסיק להשלים לי את השכר בימים שאני לא מועסק כי עדיין לא מצאו לי חנות חדשה לעבוד בה ולא פיטרו אותי.

תודה רבה
רעיה
15/11/2017 08:57
רעיה 15/11/2017 08:57
שלום, ממש אשמח להכוונה בדיני עבודה. בן זוגי הוא מהנדס בניין. בשנתיים האחרונות הוא הועסק בפרוייקט בנייה במרחק 10 דק׳ נסיעה מהבית שלנו בבאר שבע.

הפרוייקט עומד להסתיים, ומעסיקו דורש ממנו לעבור לפרוייקט חדש שנמצא למעלה משעת נסיעה מהבית שלנו, ברחובות. בן זוגי אמר למעסיק שהפרוייקט רחוק, ומדובר מבחינתו בהרעת תנאים.

המעסיק אמר שמדובר במשהו זמני למס׳ חודשים, כרגע אין פרוייקטים בבאר שבע, ואם וכאשר יהיה פרוייקט כזה, אז בן זוגי יעבור לבאר שבע. בן זוגי אמר למעסיק שהוא לא מעוניין לעבור לרחובות, גם לא באופן זמני.

אז המעסיק אמר לו שהוא לא מפטר אותו ואם הוא רוצה להתפטר ביוזמתו שיכתוב לו מכתב על כך.

שאלתי היא האם בענף הבנייה קיים איזה הסדר שמחייב עובד לעבור לפרוייקט המרוחק ממקום מגוריו, אחרת לא יהיה זכאי לפיצויי פיטורין?

תודה רבה
י.ק.
15/11/2017 08:56
י.ק. 15/11/2017 08:56
היי,
רציתי לשאול : אני עובדת במעון והבוס שלי לא מעונין שאני יחזור לעבוד שם ... אמרתי לו שעל פי החוק הוא חייב להחזיר אותי ...
השאלה אם מותר לו להעביר אותי כיתה או שיכבת גיל או מתחם אם אני לא מעוניינת.
אשמח לתשובה בהקדם.
חנן
15/11/2017 08:54
חנן 15/11/2017 08:54
רציתי לברר מה החוק לגבי תשלום נסיעות בהיעדר סעיף בחוזה המתייחס לתשלום על נסיעות? התברר לי שהחברה בה עבדתי עד השבוע שעבר שילמה לי סכום נמוך מהתשלום אותו שילמתי לחופשי חודשי. בתלוש הפירוט הוא ע"פ תשלום לכל יום עבודה, זאת מבלי ששאלו אותי לגבי העלות.

תודה מראש
שי פ.
14/11/2017 20:46
שי פ. 14/11/2017 20:46
אהלן,

אני עובד במפעל שקיבל צו הקפאת הליכים ל-30 יום. יש עורכת דין שכביכול מייצגת אותנו לגבי משכורות ותנאים שלא קיבלנו.

אולם, חלקנו לא מסכימים עם הדרך שלה, אנחנו לא רוצים שהמפעל ימשיך לעבוד ויהי מה אלא רוצים מה שמגיע לנו וללכת.

השאלות -

א. האם אנחנו יכולים להתנער מהחתימה שחתמנו לעורכת הדין שתייצג אותנו ( גלילה הורנשטיין)

ב. האם יש עורך דין אחר שיוכל לייצג אותנו ולייעץ מה לעשות.

תודה.
עורך דין
15/11/2017 08:00
עורך דין 15/11/2017 08:00
בוקר טוב שי

אתה צריך לפנות להתייעצות עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה ויפה שעה אחת קודם. לא ניתן לכפות על אדם להיות מיוצג על ידי עורך דין / עורכת דין בניוגד לצו מצפונו. בכל מקרה, אם כבר חתמת על יפוי כח לא קל לבטלו ויכול להיות שיהיה לזה מחיר כלכלי. לצורך בדיקת הסוגייה לעומק עליך להקדים ולפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני כפי שציינתי.

בהצלחה
אלון
14/11/2017 20:47
אלון 14/11/2017 20:47
שלום,
העסקתי בחור ליום אחד בודד והודעתי לו שאין לי עבודה עבורו בימים הקרובים ואצור עימו קשר כשאצטרך אותו.
לאחר שבוע הוא הודיע לי שהסידור הזה לא מתאים לו והוא מחפש עבודה עם שעות קבועות (במקום אחר)
אתמול הוא פנה אליי שאמסור לו מכתב פיטורין כי הוא חולה אפילפסיה ואני לא יכול להעסיק אותו (כנראה נוכל שעושה זאת למלא מעסיקים)
האם אני מחוייב לתת לו מכתב פיטורין עבור יום עבודה בודד? הבחור אמר בעצמו שמעוניין לחפש עבודה במקום אחר.
תודה לעונים.
עורך דין
15/11/2017 07:57
עורך דין 15/11/2017 07:57
שלום אלון

בגדול, יש חובה לתת מכתב פיטורים לעובד בכל מקרה של פיטוריו - גם לאחר יום עבודה אחד. לא הבנתי למה יש לך בעיה למסור לעובד מכתב פיטורים כאמור...

בהצלחה
הלן
14/11/2017 20:52
הלן 14/11/2017 20:52
ערב טוב

אני חותמת אבטלה. שבוע שעבר פקידת השמה קראה לי אליה בהתחלה הביאה לי זימון לאיזה ראיון עבודה בגן ויצו אמרתי לה שכבר עבדתי בויצו אז היא אמרה שאני מבטלת ונתנה לי מספר טלפון למשהו אחר.

צלצלתי לאן שנתנה לי ולא זימנו אותי לראיון בערך ב-7 בערב. קיבלתי הודעת תזכורת לראיון בגן ויצו למרות שהיא אמרה שהיא ביטלה.

עזבו שאני עם סיקים כי אני מיום שני עם חום גבוה מה אני אמורה לעשות עם הראיון הזה?
עורך דין
15/11/2017 07:55
עורך דין 15/11/2017 07:55
שלום הלן

אם נקבע לך ראיון עבודה את חייבת להגיע אליו אחרת ניתן יהיה לקבוע כי את סרבנית עבודה ודמי האבטלה יופסקו. מצד שני, אם הראיון בוטל ויכולות להיות טעויות, אין דרך לברר את הנושא אלא מול לשכת התעסוקה.

בהצלחה
ימית
14/11/2017 20:52
ימית 14/11/2017 20:52
לא ידעתי שיש זמן מוגבל לקבל דמי אבטלה מסתבר שחסר לי חודש בשביל להיות זכאית . יצאתי לחופשת לידה ואפחד מהעבודה לא יצר עמי קשר לוודא אם אני חוזרת לעבוד או שאני מאריכה את חופשת הלידה יצא שהתפטרתי לאחר כמעט 9 חודשים מהלידה . היום מביטוח לאומי נאמר לי שאם המעסיק יתן לי מכתב על ח״לת וישלם עלי חודשים לביטוח לאומי אהיה זכאית לדמי האבטלה . האם זה נהוג לעשות את זה אצל מעסיקים האם אוכל לנגן או להתלונן על שאף אחד לא יצר איתי קשר ממשאבי האנוש ולא אמר לי את זכויותי ?
עורך דין
15/11/2017 07:53
עורך דין 15/11/2017 07:53
שלום ימית

תחת אחריותה של העובדת לעדכן את המעסיק במקרה של הארכת חופשת הלידה. מעבר לכך איני מוצא כל בעיה חוקית שעולה מהדברים שכתבת.

בהצלחה