פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 960
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

סימה
11/07/2014 10:13
ארכיאולוגים, עובדי שטח, שמועסקים ע"י רשות העתיקות נחשבים לעובדים יומיים. וזאת מדוע? מכיוון, שאם מזג האויר אינו מאפשר עבודה בשטח, כך רשות העתיקות יכולה לא לשלם שכר עבור ימים אלה. האם זה חוקי שעובדים, המועסקים ע"י רשות העתיקות שנים, שיישארו לקבל שכר כעובדים יומיים?? (שלא לדבר שהשכר ברשות העתיקות הוא מגוחך, גם אפ הארכיאולוגים בעלי תואר שני).
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 08:57
שלום,
אנא בהרי את שאלתך.
עמיר
11/07/2014 08:42
שלום רב,

אני עובד שעתי במשמרות כלומר לא עובד קבוע בכל יום בשבוע אלא רק 3-4 פעמים וכל שבוע בימים אחרים לפי סידור העבודה. רציתי לדעת במידה ואני חליתי בשבוע מסוים ונעדרתי 5 ימים רצופים ובידי אישור לכך וגם ישנם לי בתלוש המשכורת צבורים 5 ימי מחלה האם חייב המעסיק לשלם לי על 5 ימים רצופים או בגלל שאני לא עובד בימים קבועים ולא כל יום אז הוא פטור מכך? תודה מראש על התשובה.
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 08:56
שלום,
ימי מחלה כמו ימי חופשה משולמים באופן יחסי ולפי אחוז משרתך.
דורית
10/07/2014 18:54
בתלוש יש שכר יסוד אליו מתווספים שעות נוספות+ נסיעות ולפעמים בונוסים . האם מתוך כל זה יורדים המיסים או רק מהיסוד.
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 08:51
שלום,
אנא פנה לייעוץ בענייני מס.
אילנה
10/07/2014 17:24
שלום
פוטרתי מעבודתי לאחר 3 שנים.
תלוש השכר מחולק ל-80% שכר בסיס ו-20% שעות נוספות. האם לפי החוק אני צריכה לקבל פיצויים לפי 80% או לפי 100%?
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 08:50
שלום,
שעות נוספות אינם נכללות לצורך השכר הקובע לפיצויי פיטורין.
"אמנה"
שי
12/07/2014 15:41
שלום רב.
רציתי לדעת האם יכול המעסיק לחייב אותי לחתום על אמנה חד צדדית?
והאם הואא יכול לפטר בגלל שאיני מוכן לחתום על אמנה זו
RE: "אמנה"
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 08:46
שלום,
האם האמנה מעגנת בתוכה חוקי עבודה חדשים? כמו כן הדבר תלוי באיזה שלב של יחסי עובד מעביד המעסיק דורש שתחתום על האמנה.
גלית
12/07/2014 19:39
הזמן נסיעה לעבודה, נסיעה על הקטנוע, הייתי בכביש מהיר, בכביש 4 וראיתי את היירוש מעל הראש שלי, לא הצלחתי להפסיק לבכות 3 שעות מהאירוע, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי... המשכתי בנסיעה לעבודה בתקווה לא לעשות תאונה בדרך תוך כדי שאני בוכה מתוך הקסדה... האח במרפאה אמר שלא אהיה לבד ואם ארצה הביתה שתהיה לי אפשרות שמישהו יסיע אותי ושלא אנהג על הקטנוע... אחרי כמה שעות רציתי הביתהכי הבנתי שלא כדי שאמשיך במשמרת, אני עובדת בביטחון כך שלא רציתי לקחת על עצמי אחריות במצב כזה בשביל לא לעשות טעויות. בשלב הזה חברת כוח אדם לא היתה מוכנה להוציא לי מונית הביתה, הדבר היחיד שהציעו לי זה להיות בחדר מנוחה שלא קשור בכלל לחברת כוח אדם (מטעם הרשות, אני עובדת בשדה תחת כוח אדם) להיות בחדר מנוחה שבחיים שלי לא הייתי, וכמובן גם לבד כי לא יהיה מי שיהיה איתי... ויהיה אפשר לחבר אותי להסעות רק כעבור 4 שעות! בסוף הוצאתי כסף מכיסי ונסעתי במונית הביתה...
השאלה שלי מבחינה חוקית, האם המעסיק במצב כזה היה צריך לשלוח אותי הביתה במונית?
שעבדתי בישראכרט, שזה מקום שמכבד את העובדים שלו, שלחו אנשים שלא הרגישו טוב הביתה במונית... בחברת כוח אדם אתה צריך לגסוס בשביל שיפנו אותך לבית חולים, זה הדרך היחידה לצאת מהמשמרת באמצע אם אין לך איך להגיע הביתה.
אפילו שאני נזכרת בזה, אני מתחילה לבכות...
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 08:42
שלום,
אין חוק המחייב את המעסיק לשלם לך בעבור מונית חזרה הביתה כאשר אינך מרגישה טוב.
גאיה
12/07/2014 23:31
שלום לכל מי שיכול לעזור, אני רוצה להתייעץ בנוגע לסיטואציה שקרתה לי.
אני בת 19, והתחלתי לעבוד בבית קפה (לא אזכיר שמות) לפני כשלושה שבועות.
סוכם איתי בע"פ שהשכר על התקופה של ההתלמדות (שכר מינימום) יועבר לי אחרי 3 חודשים.
עבדתי באותו בית הקפה במשך כשבועיים (מתוכם שבוע התלמדות, ושבוע עבודה רגיל).
לאחר אותם שבועיים החלטתי שאני לא רוצה להמשיך במקום העבודה (מסיבות של מיעוט לקוחות, מיעוט טיפים וכיו"ב).
כאשר באתי לבקש את שכר העבודה עבור תקופת ההתלמדות (29.5 שעות עבודה) נאמר לי כי לא אקבל כל תשלום עבור שעות עבודה אלו, משום שלא צברתי שלושה חודשי וותק.
לטענתם סוכם איתי בע"פ שרק במידה ואצבור וותק של 3 חודשים, אקבל תשלום עבור תקופת ההתלמדות.
אלו הטענות שלי, אשמח אם תוכלו לאשר שאכן מבחינה משפטית אני צודקת:
1. לא היה לי ברור שהסיכום הוא שלא אקבל בכלל כסף על תקופת ההתלמדות אם אתפטר. להבנתי, האחריות היא על המעסיק, לייצר חוזה עבודה בכתב, כדי שלא ייווצרו טעויות מסוג זה.
2. בכל מקרה, גם אם היה חוזה, הרי שמדובר בחוזה לא חוקי. עד כמה שאני מבינה, עובד לא יכול להסכים לעבוד ללא שכר כלל.
מעבר לכך, לא מילאתי טופסי 101 וכיו"ב.
לתפיסתי מדובר בהלנת שכר, ובעצם זו אפילו לא הלנה, כי הם לא מתכוונים כלל לשלם....

מה לדעתכם השלב הבא?
לתבוע בבית דין לדיני עבודה? אם כן, על איזה סכום לתבוע? האם אני צריכה עו"ד? איך זה עובד?
אשמח לכל עזרה!
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 08:40
שלום,

עבור התלמדות יש לשלם כבר בחודש העוקב. הדבר אינו חוקי ועל-כן באפשרותך לתבוע זאת בבית הדין לדיני עבודה, עם זאת מדובר בסכום שהוא יחסית נמוך ובשל כך יש לעשות שיקול של עלות מול תועלת בנסיבות העניין.
גליה
12/07/2014 23:05
אני עם חד הורית לילדה בת 6 עובדת רק שבתות. משעה 11.00 בבוקר ועד שעה 11.00 בלילה. עם אני לא מגיעה לעבודה עם משלמים על כך ועם זה שעות שבת. ועם כן הגעתי לעבודה והחנות נסגרה מוקדם יותר העם ממשיכים לשלם לי על כך ועם זה לפי שעות רגילות או שעות של שבת.
עו"ד אריק שלו
13/07/2014 08:39
שלום,

אם העבודה נסגרה מוקדם באותו יום, על המעסיק לשלם לך בעבור יום עבודה מלא.
אירנה
10/07/2014 12:40
טוב אז עבדתי בדיילות של הסודה סטרים דרך חברת הולמרקום והם אמרו שהם נותנים בונוסים למי שעובר סכום מסויים של מכירות (שבמקרה שלי היה 200 ש"ח בונוס על מכירה של 6000 ש"ח) עברתי את סכו"ם המכירות הזה כמעט כפליים ולא קיבלתי את הבונוס עד כה. הם הכניסו לי משכורת ב10 למאי ולגביי הבונוס הולמרקום אמרו שסודה סטרים תעביר להם את הבונוסים חודש הבא. ביוני לא קיבלתי את הכסף והתקשרתי אמרו לי אותו הדבר, הגיע יולי והכסף לא נכנס.

זה אומנם 200 ש"ח וזה לא נשמע הרבה, אבל בשבילי זה המון (אני סטודנטית) ואני רוצה לקבל את הכסף שלי.
יש לי פירוט של שעות עבודה, תלוש משכורת ששלחו לי בפייסבוק (!) ולא בדואר רק לאחר שביקשתי בסוף יוני ויש לי התכתבות עם המנהל עבודה שהתכתבנו בקבוצה בוואטאפ לגביי כל השעות עבודה ושיחות שמוכיחות שהם כן מבטיחים בונוסים ושכן עברתי את הסכו"ם הנדרש לקבלת בונוס.
עורך דין
10/07/2014 17:10
יש לך זבכות מלאה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה - אם 200 ש"ח הם סכום שלפי דעתך מצדיק זאת, אף אחד לא ימנע בעדך מלפעול בדרך זאת.
קרן
10/07/2014 16:33
שלום, אני סטודנטית שעובדת במשרת סטודנט כמוקדנית בכיבוי אש. אני חתומה על ההסכם הקיבוצי של ביטחון פנים.
המשמרות הן משעה 16 עד 00 בלילה
או משעה 00 בלילה עד 8 בבוקר.
בשעה 12 בלילה אין תחבורה ציבורית, וביטחון פנים לא משלמים החזרים על מוניות.
כלומר משלמים לי 8 שח ליום עבודה כאשר בפועל עולה לי 4 שח+ 30 שח מונית למשמרת.
בשבתות וחגים כאשר אין בכלל תחבורה ציבורית- משלמים לי 8 שח למשמרת כשבפועל אני משלמת 60 שח (2 מוניות).
האם זה חוק לסדר דרך הגעה לעובדים?
או שהגיוני שהמענה שלהם לבעיה זו היא "אנחנו לא משלמים מוניות".
תודה רבה על המענה
עדן קובליו
10/07/2014 15:49
שלום.
אני בת 24 ומקום עבודתי מחסיר לי תשלום.
רציתי לדעת אם אני יכולה לדרוש מהמעסיק שלי את כרטיסי העבודה שלי של כל השעות שעבדתי כדי לראות כמה כסף הוא מחסיר לי?
עו"ד אריק שלו
10/07/2014 16:29
שלום,
המעסיק אינו מחויב לתת לך דוח שעות אלא רק תלוש משכורת.
ארן
09/07/2014 19:01
שלום רב
אני עובד כאיש מכירות שכר הבסיס שלי נמוך והעמלות גבוהות כל חודש, ההפרשה לפנסיה שלי הינה רק על שכר הבסיס.
האם חובה על המעסיק לשלם לי את הההפרשה על כלל השכר?
במידה וכן האם חובה על המעסיק לשלם לי את כל ההפרשות לפנסיה רטרואקטיבית לכל שנות עבודתי?
האם זוהי חובה בסיסית?
תודה
עו"ד אזי נ. כהן
10/07/2014 16:21
עמלות על מכירות נחשבות כשכר ומשוכללת בחישוב לצורך הפרשות לפנסיה. צור קשר טלפוני לשאלות נוספות
עו"ד אריק שלו
10/07/2014 08:59
שלום,
ההשאלה היא מהו הסיכום אליו הגעת עם המעסיק לגבי זה. באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
מור
10/07/2014 15:41
עבדתי אצל מישהי בקייטרינג פרטי סוכם על 35 שקל לשעה חודש מאי עבדתי רק יומיים אז היא העבירה כסף בלי תלוש משכורת לפי 35 שקל לשעה.
בחודש יוני עבדתי חודש מלא והודעתי על התפטרות 10 יום מראש
היא התחילה להתעצבן עליי שאני עוזבת בלי להודיע לה 14 יום לפני וגם כשהגעתי לעבודה היא התחילה להתעצבן עליי ואחרי 10 דקות העיפה אותי.
בנוסף היא פתאום שילמה לי 35 ברוטו וחישבה לי נסיעות לפי שעות (היא עשתה 65 שעות כפול 5 שקל) רציתי לדעת אם זה חוקי ככה לרשום נסיעות? וחוקי לרשום לי פתאום 35 ברוטו?
לא חתמתי על חוזה לפני תחילת העבודה אבל יש לי התכתבות איתה שזה 35 וגם הוכחה על החודש הקודם שרשמתי שעות והיא חתמה לי והעבירה את הסכום לבנק
עו"ד אריק שלו
10/07/2014 15:48
שלום,
הדבר אינו חוקי, נראה כי מדובר בהרעת תנאים.
מור
10/07/2014 16:16
אז מה ניתן לעשות?
לירז
10/07/2014 12:40
לפני כחודש וחצי התקבלתי לעבודה וסוכם מראש שהעבודה היא לחצי משרה. לא נאמר לי מראש שיכול להיות מצב שיהיו ימים שלא תהיה עבודה.

מה שקרה בפועל זה שהועסקתי כ9 ימים מתוך חודש שלם, בחישוב השעות יוצא שעבדתי כרבע משרה ולא חצי משרה..
המעביד טוען שאין לו למה להביא אותי למשרד כי אין עבודה כרגע ולא קיבלתי שום פיצוי כספי על הימים האבודים.

התחלתי לעבוד בתאריך 2.6.14 ומתאריך- 23.6 עד להיום- 10.07 אין לו עבודה בשבילי ואני בבית. ללא שום פיצוי כספי.
האם יש איזה חוק שיכול להגן עליי בעניין?
יבגניה
09/07/2014 20:44
שלום, אני צריכה בבקשה עזרה, בחודש מאי קבלתי פטור מעמידה ממושכת מאורתופד ל 3 חודשים עד שאני עוברת פיזאוטרפיות, העבודה שלי הייתה בביטחון בעמידה, הורידו אותי מתפקידי והמשמרות ב 26.5 , הייתה שיחה שחברת הקבלן- שלג לבן- מעבירה אותי תפקיד למוקד , הגעתי למוקד לרעיון רק ב 8.6 ( מכיוון שמנהלת היתה בחופש/מחלה/לא יכלה לקבל אותי ) ורעיון עוד לא התחיל חברת קבלן החליטה להחזיר אותי למקום עבודה לרעיון אחר, ב 9.6 הייתי ברעיון עבודה , ורק ב 12.6 נתנו לי תשובה שהתקבלתי לתפקיד הזה(עד אז ישבתי בבית), בגלל שתפקיד דורש חפיפות אמרו לי שבגלל שאני לא בארץ בין 19.6 ל 30.6 אני מתחילה לעבוד רק ב 1.7 , על הטיסה עדכנתי חברת קבלן בסוף חודש אפריל או בתחילת מאי שזה עוד הרבה לפני שקבלתי פטור מעמידה .. כלומר יצא מצב שאני מ1.6 עד 19.6 ישבתי בבית בלי עבודה.. במשכורת חודש מאי שלמו לי את המשמרות שהורידו אותי ולא הייתה בעיה. בחודש יוני בתלוש משכורת הם שלמו לי בנטו 1425 שח שזה : 5 ימים "על חשבונם" ו 2 ימי חופש שלי שבקשתי לפדות ... בנוסף חברת קבלן הוסיפה לי 1000 שח כי אמרו לי "שלא תהיי תקועה בלי כסף" כך יוצא בסופי 2420 שח .. דברתי עם חברת קבלן הם אמרו לי שזה מה שמגיע לי ולא יותר ושאני ישבתי בבית ושאני לא אחשוב לשבת על חשבונם.. הייתי בבית 19 יום שמתוכם יכולתי לעבוד 15 יום (שזה 5 מינימום משמרות בשבוע שאני צריכה לתת ), 15*230 שח יוצא 3450 שח שיכולתי להרוויח!! חברת קבלן אמרה שהם בדקו עם עורכי דין שלהם וזה מה שמגיע לי ..כלומר יוצא מצב שהם לא פיטרו אותי השאירו אותי בחברה על חוזה שחתום , לא עבדתי , הם תרתרו אותי בין רעיונות עבודה והמתנות ארוכות ימים ... גם כשדיברתי איתם היום הם אמרו לי שאם היתי בבית במחלה , היתי צריכה להוצאי מחלה, אזי היו משמלים על מחלה.. תעזרו לי בבקשה , מה עלי לעשות?
יששכר
10/07/2014 09:19
שלום, כשהתחלתי לעבוד במקום העבודה עבדתי דרך כח אדם, ולאחר מכן נהייתי עובד מפעל...ובמכתב הפיטורים היה רשום את תחילת העבודה מהזמן שהתחלתי לעבוד דרך המפעל ורציתי לדעת האם התקופה שעבדתי דרך כח אדם לא נחשבת בשיכלול עבור פיצויים?
עו"ד אזי נ. כהן
10/07/2014 16:07
המעביד אמור לשלם את כספי הפיצויים עבור כל התקופה שעבדת בחברה כולל התקופה שעבדת דרך כח אדם ובלבד שלא קיבלת פיצויי פיטורין מחברת כח אדם לאחר המעבר לחברה(מה שבדר"כ לא קורה)
לייעוץ נוסף צור קשר טלפוני
עו"ד אריק שלו
10/07/2014 09:27
שלום,
התקופה אכן נחשבת לצורך פיצויי פיטורין.
אנא פנה לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
פיטורים
אורלי
10/07/2014 09:14
פוטרתי ממקום עבודתי וכשהגעתי לשאול על הפיצויים שהתעכבו נאמר לי שאני אקבל טופס שאיתו אני צריכה לפנות לסוכן ביטוח...רציתי לדעת אם זה תקין? או שמקום העבודה אמור להפקיד לי את הכסף בחשבון?
עו"ד אזי נ. כהן
10/07/2014 15:52
המעסיק אמור לתת לך טופס 161 המאפשר לך גישה לכספים שהצטברו עבורך כמו כן, השלמה לפיצויי פיטורין . לשאלות נוספות צרי קשר טלפוני
עו"ד אריק שלו
10/07/2014 09:36
שלום,

מקום העבודה אמור להשלים לך ל-100% ברגע שאתה מפוטר מעבודתך. לייעוץ מעמיק יותר באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה.
קרין
09/07/2014 21:36
רציתי לשאול : המעסיק שלי (חברת סטארט אפ
היי טק פרטית) פנה אלי בדרישה לרדת ל 66% משרה כבר. החל מיולי עקב בעיות כלכליות של החברה. אני מועסקת כ 100% משרה כיום. האם זו בקשה חוקית? מה המשמעות לכך מעבר לירידה בשכר חודשי?
עו"ד אזי נ. כהן
10/07/2014 15:31
במידה ותסכימי לתנאי העבודה החדשים, קחי בחשבון שהדבר יפגע בגובה הפיצויים שישולמו במקרה של פיטורים, הפרשות לפנסיה וזכויות סוציאליות נוספות.
לכן יש לשקול בהתאם את צעדיך. משרדנו עומד לרשותך.
עו"ד אריק שלו
10/07/2014 08:51
שלום,
מדובר בהרעת תנאים, לכאורה את יכולה להתפטר בדין מפוטר ולקבל פיצויי פיטורין. אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
דןדן
10/07/2014 12:33
אני עובד במשרה מלאה ומחוייב לתשע שעות פר יום עבודה. המערכת ניהול שעות סופרת חוסר בסוף החודש ולפי נהלי החברה מותר להחסיר עד עשר שעות חודשיות. אחרי שישה חודשי עבודה קרא לי המנהל לדרו והודיע לי שהיות וכל חודש החסרתי שעות, גם אם מדובר במספר נמוך הרף שנקבע על ידי החברה ינוכה לי תשלום של יום עבודה אחד מהמשכורת הקרובה. ללא כל אזהרה או שימוע או כל דבר אחר. האם זה מוצר?
עו"ד אזי נ. כהן
10/07/2014 15:24
המעסיק יוכל לנכות שעות חסרות בפועל אך לא יום שלם באופן גורף.
כרמית
10/07/2014 14:36
שלום רב! הנני עובדת בחברת קייטרינג. יום רביעי הגעתי למקום עבודתי ב 7 .סביבות השעה 8:30 חשתי רעידות ווסט שבאה לבקר שלא במועד .לא חשתי בנוח לדבר עם הממונים עליי .מפני שכולם גברים. בכל זאת דברתי עם אחד הגברים שהוא לא הממונה עליי. הממונים לא נמצאים איתי בבנין עבודתי .הם לא הסכימו לי לצאת הרגשתי לא נעים. בשעה 10 הודעתי לאותו הגבר שדברתי איתו; שיצאתי לאור מצבי חשתי לא נעים ומאוד לא נוח. איך עליי להגיב לממונים עליי ?להתנהג כאילו כלום לא קרה?
עו"ד אזי נ. כהן
10/07/2014 15:22
אם ישאלו, תגידי את האמת. בשביל זה ישנם ימי מחלה וחופש.
עורך דין
10/07/2014 14:47
מה בעצם קרה? לא ברור מהשאלה שלך מה קרה. האם עזבת משמרת בעבודה ויצאת הביתה לפני הזמן?
נתי
10/07/2014 14:59
אני נערה בת שמונה עשרה , עובדת בגלידרייה .
לפי דיבורי עם האחראית משמרת הבנתי כי ישולם לי על העבודה בשבת ובשישי 150% על כל שעות המשמרת בגלל העבודה הקשה בימים אלו.
ולכן ביקשתי יותר משמרות לשבת . עכשיו , העשירי לחודש מתברר שהשכר נמוך יותר ממה שחישבתי עם המאה חמישים אחוז . האחראית משמרת התקשרה לבוסים והם אמרו שלא היה בכלל 150% מהשעה שבע בערב ושהם לא יביאו את זה גם .
(העבודה במקום היא עד 12 או עד 2 בלילה, לפעמים אפילו יותר)
לאחר שיחה עם רואת החשבון שלהם כאשר התברר להם שיש את החוק שאומר שצריך לתת 120% או 150% תלוי בשעות .. אחד מהבוסים נתן תנאי שאומר שמהחודש הזה יינתן 150% על כל המשמרת אך לא ישולם על החודש שעבר . הציטוט המדויק : "ומי שלא מוכן תנאי,לא חייב להמשיך לעבוד איתנו"
אני לא בדיוק יודעת מה לעשות במצב כזה .. כי כן ארצה לקבל את הכסף שמגיע לי על העבודה הקשה ועל השעות המאוחרות אפילו אם זה רק 100 שקלים , אשמח לקבל ייעוץ .
תודה .
עו"ד אזי נ. כהן
10/07/2014 15:20
חובה לשלם שעות נוספות בהתאם לחישוב היומי.
עמית
10/07/2014 10:20
הי

אני עובד במקום מסויים עם שכר חודשי גלובלי של 6000 ש"ח ברוטו. בחודש יוני עבדתי 300 שעות בגלל עומס במקום העבודה. איך מחשבים כמה משכורת מגיע לי לקבל על שעות נוספות שעבדתי? אציין כי אין לי חוזה עבודה כתוב וחוץ מסיכום בעל פה על גובה השכר החודשי לא סיכמו איתי כלום על שעות נוספות. אז איך אני מחשב מה מגיע לי?
עו"ד אזי נ. כהן
10/07/2014 15:19
בד''כ נהוג לסכם על מס' השעות הנוספות אשר נכללות בשכר הגלובלי. כמו כן, חובה על המעסיק על פי דין לנהל מעקב אחר שעות עבודה ולהמציא הודעה בכתב בדבר תנאי עבודה לרבות מס' השעות הנוספות. ככל שהמעביד לא פעל בהתאם, ניתן לתבוע בגין שעות נוספות בפועל.
להמשך ייעוץ, פנה טלפונית.
עו"ד אורנה שמריהו
10/07/2014 10:47
השכר השעתי שלך הינו 32.25 ש"ח. על סכום זה עליך להוסיף את הגמול בגין שעות נוספות 125% על שעתים ראשונות (לאחר 8:36 שעות עבודה) ו - 50% מעבר לשעתיים.
עינב
10/07/2014 11:10
שלום,
אם ניתן לי מכתב אשר מודיע לי כי סיום עבודתי ב31.7.14 אך בפועל סימתי לעבוד ב30.6.14 כלומר בחודש יולי לא עבדתי כלל האם הדבר יפגע בגובה הפיצוים שלי? או בחישובו?
אני עובדת משמרות שעתית כ5 שנים אך בשנה האחרונה מס' ימים העבודה ירד משמעותית לעומת שנים קודמות.
האם כדאי לי לבקש שישנו את תאריך לסיום העבודה ב30.6.14?
תודה עינב
עו"ד אריק שלו
10/07/2014 13:32
שלום,

הפועל היוצא של זה הוא שלא תקבלי שכר עבור ימי ההודעה המוקדמת.
ירדן
09/07/2014 19:35
שלום,
אני עובדת שעתי (משמרות) בחדר כושר
יום עבודה שלי שווה בין 135 ל 167 ₪
הגיוני שקיבלתי 35 שקלים על יום חופש?
עו"ד אריק שלו
10/07/2014 08:58
שלום,
ימי חופש נגזרים מאחוז המשרה שלך, עם זאת הסכום שציינת נראה נמוך יחסית.
נטע
09/07/2014 20:52
היי, אני עובדת במשביר לצרכן ואני עובדת שעתית.
כמה שעות מינימום ע"פ החוק המעסיק חייב לתת לי לעבוד באותו היום?
כשאני מגיעה למשמרת מ17-21 ובשעה 19:30 מגרשים אותי הביתה בטענה שאני עובדת שעתית.
אני עובדת במקום כבר שנה.
עו"ד אריק שלו
10/07/2014 08:57
שלום,
לא הנבתי את ההקשר בין זה שאת עובדת שעתית לעובדה שמכריחים אותך לסיים את עבודתך מוקדם מהצפוי.
דינה
09/07/2014 21:20
אני תושבת אשקלון ואמא ל-3 ילדים קטנים. בעלי עובד בנתניה ולא נמצא בבית כל היום. את הקייטנה ביטלו. אני נשארת עם הילדים בבית ולא עובדת. אף אחד לא מדבר על הזכויות של העובדים בתקופה הזאת! זה ממש לא ברור.

רציתי לשאול מה קובע החוק לגבי תשלום שכר לעובדים שלא יכולים להגיע לעבודה בגלל הלחימה והטילים הארורים. אתם מוכנים בבקשה להסביר אילו זכויות יש לנשים ואנשים כמוני? יש המון אנשים באזור הדרום שלא יכולים ללכת לעבודה בימים האלה. מה מגיע לנו?

הלוואי שיהיה לילה שקט
עו"ד אריק שלו
10/07/2014 08:53
שלום,
הדבר תלוי בהחלטת הממשלה. כל עוד אין שינוי בהודעת שלהם לציבור לגבי הגעה למקום העבודה, על העובדים להגיע רגיל למקום העבודה.
אם הם בחרו שלא להגיע, לא מגיע להם שכר בעבור הימים הללו.
הראל
10/07/2014 08:42
אם לקחתי חופש של שבוע/ יותר משבוע בגלל החתונה שלי, מגיע לי תשלום על אחד מהימים או יותר?
עו"ד אריק שלו
10/07/2014 08:50
שלום,
חתונה אינה מזכה בתשלום עודף אלא לפי ימי החופשה הצבורים לזכותך.
עובדת
09/07/2014 14:16
שלום לכם

יש לי שאלה לגבי חישוב שעות נוספות במקום העבודה שלי.

לפי הסכם עבודה שאני חתומה עליו נקבע כי יום עבודה יהיה בן 7.8 שעות. רציתי להבין האם במקרה כזה חישוב מניין שעות נוספות יעשה על פי החוק היבש החוק או לפי החוזה האישי שאני חתומה עליו?
עורך דין
09/07/2014 15:50
מניין שעות נוספות נקבע לפי החוק וללא קשר למה שכתוב בחוזה העבודה שלך - במקרה הספציפי שאת תנאיו הצגת. בהצלחה!
נסיעות
נדב
08/07/2014 10:05
בוקר טוב. אני מקבל שכר גלובלי ובמסגרתו 1500 ש"ח נסיעות. בחודש מאי ניצלתי את ימי החופשה שלי ולא עבדתי. המעביד לא שילם לי נסיעות בחודש זה. מה מקובל ומה אומר החוק בעניין?

תודה
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 15:22
שלום,
המעסיק אינו מחויב לשלם בעבור נסיעות בזמן שאינך מגיע לעבודה.
עציון
09/07/2014 11:38
עובד שלא נוסע לעבודה בפועל לא אמור לקבל החזר נסיעות. זאת אומרת שאם היית בחופש אין כל סיבה שישלמו לך עבור נסיעות שלא נסעת...
ת א
07/07/2014 14:00
שלום לכולם,
אני עובד בחברה פרטית של אירועים,
החברה מונה עוד 2 שכירים חוץ ממני, שניהם משתכרים בהבטחת הכנסה של 7 ומעלה.
אני הגעתי לעסק לפני שלושה חודשים, בהסכם בעל פה עם הבעלים החלטנו שחודש ראשון אקבל שכר פר עבודה, ובחודש אחרי ארבל הבטחת הכנסה כמו השאר.
עבר חודש והוא החליט שהסכם זה לא מתאים לו, ושאאלץ לחכות חודש נוסף. הסכמנו שאקבל 4, אמרתי לו שסכום זה אינו שכר מינימום אך אני מחוייב לכל החודש, וכן עלי גם לממן את האוטובוסים שלי, דבר שאיננו הוגן.
עבר עוד חודש, ושוב הוא החליט שלא מתאים לו שאקבל שכר הוגן כמו כולם, והתחננתי שייתן לי לפחות מינימום, ושוב הוא סרב והבטיח שחודש הבא (אוגוסט) אתפוס את מקומו של עובד מספר 2 בשכר כיוון שהוא עוזב..
ביקשתי ממנו מספר פעמים שננסח חוזה בכתב, אך ללא הועיל.

אני מרגיש מרומה שאני צריך להיות זמין כל הזמן וכבר 3 חודשים לא עשיתי משכורת מינימום ואני אף נאלץ לנסוע באוטובוסים כל הזמן ללא החזר נסיעות..
מה אפשר לעשות בנושא?
התחלתי לחפש עבודה חדשה כמובן אך אם הבעלים שלי עבר על החוק אני רוצה לתבוע אותו על העוול שגרם לי בשלושת החודשים הללו.
גם עכשיו בעודי כותב אני יושב בתחנת אוטובוס אחרי שקיבלתי התראה של 45 דק להגיע לעבודה משומקום..
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 15:19
שלום,
מהודעתך עולה כי המעסיק מתנהל שלא כדין. באפשרותך לתבוע את זכויותיך בבית הדין לדיני עבודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ