פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 829
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יעל
27/04/2015 10:30
שלום רב, אשמח למידע ועזרה!

אני עובדת בארגון מסוים משנת 2010. כרגע נמצאת בחופשת לידה (17 שבועות לאחר הלידה).
אני שוקלת את צעדי הבאים ולכן שואלת:

1. באם המעביד מפריש לי לפיצויים, 8.33%. האם אהיה זכאית לקבל את כל הפיצויים במידה ואתפטר?
2. האם מגיעים לי דמי אבטלה? לאיזו תקופה?
3. האם מותר לי להתפטר באמתלה של טיפול בילד ולאחר זמן מה למצוא עבודה חדשה? (גם אם העבודה כיום נוחה יחסית ואינה פוגעת בגידול הילד?)

לתשובתכם אודה!!!
עורך דין
28/04/2015 19:43
שלום יעל

1. בוודאי, כל עוד הפיטורים הנם בדין מפוטר - עד הגיע תינוקך לגיל 9 חודשים.
2. לפי חוק - כן, בכפוף לתקופת המתנה של 90 יום שאותה ניתן לקצר או לבטל.
3. כן, כל עוד העבודה החדשה תהיה "קלה" יותר ותאפשר לך לבלות יותר זמן עם ילדך.

בהצלחה
מונה
27/04/2015 12:22
שלום,
שמי מונה ואני בת 25. יש לי שאלה בנוגע להפרשות לקרן פנסיה. במידה ויש לי כבר ביטוח פנסיוני (משירות קבע בצבא), אבל אח"כ במקום העבודה שהייתי בו לא הפרישו לי פנסיה, האם יש דרך לקבל את הפנסיה שהגיעה לי בתקופה שעבדתי שם?
ובנוסף, במקום העבודה החדש, האם נשמרת לי הזכות לבקש שיתחילו להפריש לי פנסיה מהרגע הראשון או שאצטרך כעת לחכות 6 חודשים?
תודה!
עורך דין
28/04/2015 19:42
שלום מונה

באפשרותך לשלוח למעסיק הקודם מכתב דרישה לצורך קבלת התשלומים שלא הועברו לפנסיה בתוספת ריבית על הכסף! במקום עבודתך הנוכחי המעסיק אמור להפריש כספים לקרן הפנסיה שלך כעבור 3 חודשים ורטרואקטיבית למועד תחילת העסקתך.

בהצלחה
שרון
27/04/2015 22:48
שלום רב!שמי שרון ואני מודה לך על תשובתך.רציתי לשאול שאלה נוספת בנושא צמצום שעות העבודה מ 8 שעות ל 6 שעות לאחר 5 שנים.הבנתי שאוכל להתפטר ודיני יהיה כדין מפוטר.מאחר שצמצום השעות יחל כבר ב1/5/2015 האם אוכל להתפטר במיידית?והאם רצוי לערב את הסתדרות העובדים על מנת שהתהליך ינוהל כחוק ? תודה שרון!
עורך דין
28/04/2015 18:36
שלום שרון

עליך לכתוב מיד מכתב למעסיק ולציין כי צמצום שעות עבודתך מהווה הרעה בתנאי העבודה שלך ואינו מקובל עליך. עוד, דרשי שלא לצמצם את שעות עבודתך וכתבי כי אם המעסיק לא יחזור בו מהחלטתו את תפעלי לפי חוק. חכי לתגובתו או לחוסר תגובה. אם שעות עבודתך יצומצמו תוכלי לכתוב מכתב התפטרות ולציין כי התפטרת בדין מפוטר עקב הרעה בתנאי העבודה שלך.

אם לפנות אל ההסתדרות או לא, זאת כמובן החלטה שלך.
דורית
27/04/2015 23:48
האם ניתן לקבל דמי אבטלה מביטוח לאומי לאחר התפטרות ממשרה חלקית לצורך טיפול בילד ? תודה
עורך דין
28/04/2015 18:34
שלום דורית

כן - ניתן, בכפוף למגבלות הקבועות בתקנות הביטוח הלאומי. חייגי למוקד הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי ותקבלי את כל המידע לגבי הזכויות שלך לקבלת דמי אבטלה 6050*

בהצלחה
מאיה
28/04/2015 07:14
שלום, האם הודעה למעסיק על חיפוש מקום עבודה חדש , נחשב לסוג של התפטרות ואם לא האם המעסיק יכול להפסיק עבודתי מסיבה זו ולא לשלם פיצויים.
עורך דין
28/04/2015 18:33
שלום

לא הבנתי מדוע הודעת למעסיק שאת מחפשת מקום עבודה חדש?! היית יכולה לעשות זאת גם בלי להודיע. בכל מקרה, על פניו אין המדובר בהודעת התפטרות למרות שהדברים מיותרים ועלולים בהחלט לסבך את מצבך.
סימה
28/04/2015 17:44
ערב טוב לכולם

לאחר יום שלם של צרחות במשרד לקחתי את התיק שלי, התפטרתי ולא חזרתי לשם... עכשיו המעסיק מברר עם עורך דין לגבי הקטע שלא הודעתי שבועיים מראש! רציתי לדעת האם יש לו קייס עלי?
עורך דין
28/04/2015 18:30
שלום סימה

במקרה הכי "נורא" המעסיק ינקה משכרך את תקופת ההודעה מראש. מעבר לכך אינו יכול לעשות דבר וחצי דבר.

בהצלחה בדרכך החדשה
רונה
28/04/2015 08:59
שלום
אני עובדת בעבודה פקדותית והמעסיק סגר את העסק בחול המועד פסח, ואמר שיוריד לנו 4.5 ימי חופשה, הבעיה שאני ביתרת חופשה במינוס.(2-)
האם רשאי העביד להכניס אותי ליתרה שלילית 6.5- ??
או מחוייב לשלם לי עבור ה 4.5 ימים
האם אפשר לקבל משהו כתוב בכדי להוכיח לממונים עלי.
תודה
עורך דין
28/04/2015 15:27
שלום רונה

המעסיק אינו יכול לכפות על עובדת לצאת לחופשה אם אין לה ימי חופשה צבורים, ולכן אם המעסיק בחר להוציא אותך לחופשה בחול המועד עליו לשלם לך שכר מלא עבור אותם ימים שאינם ימי חופשה צבורים. לא ניתן להכניס עובדת ליתרת ימי חופשה שלילית.

בהצלחה
אליזבת
28/04/2015 09:22
יש לי שתי שאלות קטנה ואשמח לעזרה.

במקום העבודה הקודם שלי לא הפרישו לקרן הפנסיה שלי כספים שאמורים היו להיות מופרשים מטעם המעביד, יחד עם זאת המעביד הוריד משכרי סכום חודשי וטען שהעביר לקרן הפנסיה שלי אך שיקר וכך יצא שגנב ממני כספים.

המעביד מודה בעבירה.

ברור לי שאם אגיש תביעה המעביד יפסיד כי עשה מעשה פלילי.

השאלה היא האם המעביד יצטרך לשלם בדיוק מוחלט את הכסף החסר או שעלול הוא לקבל קנס?

שאלה שניה היא, האם יש לי אפשרות לפרסם פוסט לגבי הנושא על מנת לעלות מודעות עוד לפני שהתחיל משפט? האם זאת הוצאת דיבה?
עורך דין
28/04/2015 14:13
שלום אליזבט

לפי העולה משאלתך את בהחלט זכאית להשבה של הכספים שנוכו משכר עבודתך וככל הנראה גם לפיצויי נוסף ומעבר לכך. פני לשיחה אישית עם עורך דין בנושא.

ולגבי פרסומים כאלה ואחרים, איני בטוח שהם ישרתו את מטרתך ואיני ממליץ לפעול בדרך זאת. כאמור, לאחר שיחה אישית עם עורך דין תביני מהי הדרך הנכונה והחכמה לפעול בה.

בהצלחה
אנה
28/04/2015 09:25
בוקר טוב,

אשמח לדעת אם יש לי מה לעשות מבחינה משפטית עם המקרה הבא:

בתאריך 10.10.14 הודעתי למעסיק שלי (חברת שמירה) על סיום עבודתי, מסרתי לו מכתב ובו תאריך עזיבה 24.10.14 (עבדתי שם שנתיים ו-8 חודשים, לכן הייתי חייבת להם שבועיים).

החברה הכירה בכך שעליה לשלם לי פיצויים - את החלק שלי, עפ"י סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין (משהו כזה, אשמח להבהרה בנושא), אך בפועל קיבלתי טלפון מהמזכירה להגיע לחתום על טופס של הביטוח (מקפת-מגדל) שמבקש "לשחרר" את הפיצויים רק ב-3.3.15- 5 חודשים לאחר עזיבתי.

מעבר לכך - המזכירה אמרה שהשלב הבא הוא שליחת הטופס לחברת הביטוח, והם צריכים לשלוח את הטופס חזרה חתום...את הטלפון הבא מהמזכירה (שאמור להודיע לי על כך שהטופס חזר אליהם חתום ע"י חברת הביטוח) קיבלתי ב15.4.15- המתנה של חודש נוסף(על הטופס יש תאריך 13.4.15)..לפני יומיים שלחתי את הטפסים למגדל על מנת שיעשו לי העברה בנקאית, אך האם כל התהליך הזה חוקי?

אין חוק שמדבר על הזמן שבתוכו עליהם לשלם לי(ולא להפוך את זה לסחבת של חצי שנה?) ואיך בכלל מחשבים מה מגיע לי? בקיצור, אני קצת אבודה...

אשמח לעזרה..תודה!
עורך דין
28/04/2015 14:11
שלום אנה

סעיף 20(ה) לחוק הגנת השכר קובע כי מי שזכאי לקבל מקופת גמל את פיצויי הפיטורים או חלק מהם מכוח תשלומים ששילם לה המעסיק, לא יהיה זכאי לפיצוי הלנת פיצויי פיטורים על הסכום המגיע לו מקופת הגמל, על פי זכותו האמורה, אם המעסיק הודיע לקופת הגמל בכתב, תוך 15 ימים מהמועד לתשלום פיצויי הפיטורים, כי הוא מסכים לתשלומם.

במילים אחרות, המעסיק שלך היה צריך להודיע לקופץ הגמל תוך 15 יום על סיום יחסי העבודה בינכם ולהורות לקופה לשחרר את הפיצויים.

במידה והמעסיק לא פעל לפי החוק כאמור, את זכאית בהחלט לקבל פיצויים עבור הלנת פיצויי הפיטורים.

בהצלחה
אנונימי
27/04/2015 22:22
שלום וברכה,
חוזה העבודה שלי ,בארגון בו אני עובד, עומד להגמר ולא עומדים לחדש לי אותו .
האם זה זהה לפיטורים ?
האם אני זכאי לפיצויי פיטורים ?
האם אני זכאי לדמי אבטלה מהיום הראשון ?
עורך דין
28/04/2015 13:48
שלום לך

לא ציינת כמה זמן אתה עובד בארגון, אבל בהנחה שאתה מועסק מעל שנה מלאה מגיע לך לקבל פיצויים.
עובדת זמנית
28/04/2015 10:38
לפני כחודש התחלתי לעבוד כממלאת מקום של מזכירה בבית ספר (נחשבת עובדת עירייה). כעבור שבוע מתחילת העבודה בית הספר יצא לחופשת פסח של שבועיים ולכן נאלצתי גם אני להיות בחופש ללא תשלום. היום גיליתי שבמהלך החופש הגדול בית הספר מתוכנן לצאת לחופשה החל מה-15 ביולי ועד ה-15 באוגוסט - משמע חופשה של חודש ללא תשלום. אציין שאני עובדת שעתית ולכן העירייה טוענת שאינה אמורה לשלם לי על החופשים האלו. אם היו טורחים לספר לי על כל החופשים האלו לפני שהתחלתי לעבוד כנראה שלא הייתי לוקחת את המשרה. בנוסף אני מקבלת 25 ש"ח לשעה - הסכום נקבע כאשר שכר המינימום היה 23 ש"ח לשעה. האם העירייה אמורה להעלות לי את השכר לשעה?
עורך דין
28/04/2015 13:46
שלום לך

אכן, אם אלה תנאי העבודה והחופשים הנהוגים אין הרבה מה לעשות. ולגבי העלאת שכר - אין למעסיק כל מחוייבות לעשות זאת.

בהצלחה
ramahyde
28/04/2015 11:03
במקום עבודתי התחלף המנכ"ל. המנכ"ל הקודם נתן הרבה הטבות לעובדים, מעבר לקבוע בחוק, כגון מתן חופשה של חצי יום עבודה בערבי חגים (ולא שעה למשרה מלאה כקבוע בחוק).
מדובר בהטבה שלא כתובה בחוזי ההעסקה של העובדים אלא מוגדרת כנוהג מוסכם הנוהג לפחות כעשר שנים.
המנכ"ל החדש רוצה לשנות הטבות אלו ולהחזיר את התנאים לפי הקבוע בחוק.
כמה זמן מראש עליו להוציא הודעה לעובד על כך?
עורך דין
28/04/2015 13:44
שלום לך

אין פרק זמן הקבוע בחוק לצורך מתן הודעה לעובדים על שינוי נהלי עבודה, ומצד שני, יתכן כי שינויים מסוג זה יהוו הרעה מוחשית בתנאי העבודה של העובדים, ויאפשרו לכם להתנגד להם ואף להתפטר בדין מפוטר באם המנכ"ל החדש יתעקש ליישמם.

מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם קבלת החלטות כלשהן.

בהצלחה
ר.ל
26/04/2015 15:48
שלום,אני עובדת בחברת אבטחה במוסדות חינוך, ואירועי ספורט מידי פעם בנוסף. לפני כחודש עברנו קורס רענון מוס"ח כנדרש כל חצי שנה מטעם משטרת ישראל. עקב בעיה רפואית לא יכולתי לבצע את כל שלבי הרענון (ריצת 1000 ק"מ) המפקח הישיר שלי(זה עתה נכנס לתפקיד) היה צריך לדאוג לי למועד אחר להשלמת הריצה אך נשמט מזכרונו.אציין שהיו בידי אישורים רפואיים וימי מחלהמבי"ח ומרופא המשפחה בזמן הרענון.כעת לא נותנים לי לעבוד בעבודתי הקבועה במוס"ח ולא רוצים גם לשלם לי על הימים האלה ואני יושבת ללא הכנסה ועבודה כבר שבועיים, בהמתנה לתשובה שתתקבל ממשטרת ישראל לגבי הרענון ותנאיו.(כך נאמר לי) שאלתי היא ,האם יש להם פירצה לחמוק מתשלום על הימים שהם לא נותנים לי לעבוד? הבנתי מ"קו לעובד" שזה נקרא חופשה שלילית האם זה מדויק? אנא עזרתכם! אין לי עם מי להתייעץ. תודה מראש.
עורך דין
26/04/2015 17:52
שלום לך

אכן, אסור להוציא עובדים לחופשה יזומה במידה ולעובדים אין ימי חופשה צבורים. פני אל המעסיק ובקשי לתאם לך מועד להשלמת הרענון הדרוש בהקדם. במקביל, זכותך המלאה לדרוש תשלום שכר עבור הימים בהם לא עבדת במידה ואין לך ימי חופשה צבורים.

בהצלחה
ר.ל
28/04/2015 11:44
תודה רבה על התשובה. נמסר לי טלפונית שאקבל תשובה בכתב לדואר לגבי זכאות לתשלום על הימים שלא נותנים לי לעבוד,טרם קיבלתי את המכתב ואני מנחשת שאמצא בו רק סיבות ודרכים למה לא מגיע לי תשלום. השאלה אם מכיוון שמחכים לתשובה ממשטרת ישראל לגבי הרענון שאני צריכה לעבור,עדיין הם מחוייבים לשלם לי?
עורך דין
28/04/2015 13:38
שלום לך

התשובה עדיין חיובית.
ר.ל
28/04/2015 13:42
תודה רבה!
אושרה ליאור
28/04/2015 11:43
שלום, אני כרגע בחל"ת (הארכתי חופשת לידה. הילד בן חמישה חודשים), ורוצה להתחיל לעבוד בעבודה חדשה.
האם אני יכולה לעבוד בעבודה החדשה במקביל לעבודה שאני עוזבת? (כך שאוכל לחזור אליה במידה ולא יהיה לי טוב בעבודה החדשה) זה קשור להסכם שחתמתי עליו בהתחלת העבודה הישנה?
אשמח לתגובה מהירה מכיוון שבמידה ואצטרך להיתפטר יש לי 30 יום מאז שאני מודיעה על פיטורין עד שאני יכולה להתחיל עבודה חדשה.
עורך דין
28/04/2015 13:39
שלום אושרה

איני מכיר את הסכם העבודה עליו חתמת, אבל באופן תיאורתי בלבד אין כל מניעה להתחיל לעבוד במקום עבודה נוסף גם בתקופת חל"ת. זוהי זכותך המלאה.

בהצלחה
מורן
27/04/2015 13:05
שלום
בעלי עובד בנתניה וגר בכפר יונה וצריך לנסוע ב2 אוטובוסים שונים לעבודה.
האם על פי החוק הוא צריך לקבל החזר נסיעות בסכום של 2 כרטיסי חופשי חודשי עד הסכום המקסימאלי היומי 26.40?
כי מוכנים לשלם לו רק על חופשי חודשי של נתניה מה שלא מכסה את עלות הנסיעות.
אשמח לציתות מהחוק כדי להביא לידעתם
עורך דין
27/04/2015 21:48
שלום מורן

אכן המעסיק מחוייב בתשלום עד לסכום המקסימום הקבוע בחוק ואותו ציינת נכון.
מורן
27/04/2015 21:55
איפה ניתן לראות תמיכה חוקית לנושא כי אני צריכה הוכחה להראות לחשבת שכר בחברה שזה מה שהחוק אומר כי היא מבחינתה כרגע משלמת על פי החוק
עורך דין
28/04/2015 10:55
היי מורן

העתיקי את הקישור: moital.gov.il/NR/rdonlyres/26214E25-F5B3-434D-9C79-691549A4E100/0/6792.pdf
רון
26/04/2015 18:39
שלום..עבדתי בבחירות בועדת הקלפי ב 17 למרץ..מה מועד תשלום השכר לעובד חד פעמי (יומי) וממתי זה נחשב להלנת שכר?
עורך דין
26/04/2015 18:39
שלום רון

מועד תשלום השכר הנו ה-9 לאפריל לכל המאוחר, וכל יום לאחר ה-9 לאפריל 2015 (במקרה שלך) מהווה הלנת שכר.

בהצלחה
רון
26/04/2015 18:46
תודה...האם זה 9 בחודש העוקב (9 באפריל במקרה שלי) גם במקרה של עובד ארעי (כמו ביום הבחירות) ?
תודה
עורך דין
27/04/2015 21:50
שלום שוב

התשובה שוב חיובית. ה-9 לחודש העוקב.
רון
27/04/2015 12:08
אפשר לקבל מענה בבקשה
יניב
27/04/2015 12:28
שלום רב,

פוטרתי ממקום העבודה לאחר 3 שנים, קיבלתי פיצויי פיטורים, פדיון חופשה וכו,, המעביד מבקש ממני לחזור לעבודה חלפו 3 חדשים מאז הפיטורים,במידה ואשוב לעבודה האם הנני חייב במס על הפיצויים?

בכבוד רב
עורך דין
27/04/2015 21:49
שלום יניב

ככל הידוע לי התשובה שלילית. שים לב כי בשובך לעבודה לאחר 3 חודשים רצף הזכויות שלך נשמר מועד תחילת עבודתך המקורי.
שלמה אפד
27/04/2015 13:11
נאמר לי ע"י המעביד שמכסת החופשה השנתית המרבית הקבועה בחוק (28 יום) רלונטית רק אם המכסה ההתחלתית שלי בזמן הקבלה לעבודה היתה 14 יום. אם היא הייתה גבוהה יותר ,אזי הכסה המירבית המגיעה לי הינה 20 יום בלבד. האומנם ?
עורך דין
27/04/2015 21:31
שלום שלמה

28 ימי חופשה שנתית מגיעים רק לעובד בעל ותק של 8 שנים ומעלה במקום העבודה וללא תנאי. אלה הן הוראות חוק חופשה שנתית.

בהצלחה
התפטרות
אנונימי
27/04/2015 13:16
הי אני עובדת בגן ילדים מעל חמש שנים ורוצה לעזוב , ידוע לי שאם אני מפוטרת זכאית למכתב פיטורין ופיצויים . אני יכולה לבקש מהמעסיק שלי מכתב פיטורין ? הוא יוכל לתת לי? או שיש לזה תנאים? וגם פיצויים?
עורך דין
27/04/2015 21:29
שלום לך

את יכולה לבקש מהמעסיק מה שאת רוצה, אפילו לפטר אותך. אני לא מכיר הרבה מעסיקים שיקפצו על ההצעה לפטר עובד, שכן פיטורי עובד עולים למעסיק לא מעט כסף...הרבה יותר כסף מאשר במקרה של התפטרות עובד.

מציע לך לקרוא על ההבדלים בין פיטורים להתפטרות, על מנת להבין כיצד את רוצה לפעול.

בהצלחה
לירז
27/04/2015 13:33
אני עובדת בערך שנה וחצי במקום מסויים ואני עוברת טיפולי פוריות קצת יותר משנה . ממתי שהתחלתי את הטיפולים אצלי בעבודה כולם יודעים שאני עוברת טיפולים לא הסתרתי בכלל! לאחרונה אני מחסירה מהעבודה הרבה (עברתי הפלה ועוד כמה דברים בלתי רצויים שלא בשליטתי לצערי) .

לאחרונה הביאו לפה מישהי שלפי מה שהבוס שלי אמר - שתעזור לי כשאני פה וכשאני לא פה שתחליף אותי. אבל אחרי שלימדתי אותה את העבודה הכל השתנה - החליטו להעביר אותי לסניף אחר ולאחר שהוכחתי להם שאסור הם החליטו פשוט להושיב אותי בצד! כבר 3 חודשים שהבחורה יושבת על המחשב שלי ואני יושבת בצד בחוסר מעש כל יום כל היום!

השאלה שלי אם יש חוק שאוסר עליהם להושיב איתי בצד ואם כן יש איזה משהו בכתב שבפירוש רשום שאסור להושיב אותי בצד ולקחת לי את התפקיד? בבקשה אשמח לעזרה בהקדם ובדחיפות. תודה מראש
עורך דין
27/04/2015 21:26
שלום לירז

התנהלות המעסיק אינה תקינה בעליל. אני מציע לך לפנות לעורך דין שיבחן א הנושא לעומק ויסייע לך בהתנהלות מול המעסיק הבעייתי.

בהצלחה
אלינור
27/04/2015 13:41
אני בהריון ראשון אז ככה שאין לי מושג איך הדברים האלה עובדים.

אני צריכה ללדת בעזרת ה' בסוף ספטמבר, אני גרה באשדוד ועובדת בת"א לוקח לי להגיע לעבודה לכל כיוון שעה וחצי, מה שכן חשוב לציין אני לא מתכננת לחזור לעבודה לאחר חופשת הלידה.

השאלה היא: יש לי נכון לעכשיו 15 ימי מחלה שצברתי אני רוצה לנצל את כולם בחודש אוגוסט. יש עם זה איזשהי בעיה מבחינת הכמות? המעסיק אמור לשלם את זה ללא כל תלונה מצדו? מותק לנצל כמות כזאת של ימי מחלה בפעם אחת?

אשמח לתשובה
עורך דין
27/04/2015 21:24
שלום אלינור

אם יהיה לך אישור מחלה ל-15 יום המעסיק יצטרך לשלם לך לפי חוק והאמת שאין לכך כל קשר לעובדת היותך בהריון.

בהצלחה
ליהי
27/04/2015 16:26
אני עובדת בבית מעל שנה פעם בשבוע ואני נמצאת בחופשת מחלה כבר בשבוע השני שאני צריכה להיות באותו בית
התחלתי מחלה היום חמישי 16/4 וסיימתי את המחלה היום 27/4
מגיע לי את ימי המחלה כתשלום?
עורך דין
27/04/2015 21:23
שלום ליהי

בהחלט כן ובהנחה שיש לך ימי מחלה צבורים.

רק בריאות
הדס
27/04/2015 17:02
שלום רב
ילדתי ב18/11/14 והתינוקת שהתה בפגייה עד ה-18/1/15 ומאז אני בעצם בחופשת לידה עד היום 27/4/15 ועדיין לא עדכנתי את המנהלת שלי שאני רוצה להתפטר השאלה היא אם פספסתי את זמן העדכון בכדי שאוכל לקבל פיצויים ומהתב התפטרות??או שיש לי זמן להגיש מכתב ואם כן עד מתי.אגב עבדתי כסייעת בגן פרטי
עורך דין
27/04/2015 21:22
שלום הדס

באפשרותך להתפטר בדין מפוטרת כולל מלוא הזכויות המגיעות לפי חוק, עד הגיעה של בתך לגיל 9 חודשים. לפי התאריכים שציינת בשאלתך, המועד טרם חלף ותוכלי להתפטר מתי שתחליטי - בטרם הילדה תגיע לגיל 9 חודשים כאמור.

בהצלחה
ענת
27/04/2015 17:40
איש מכירות שעובד על בסיס שכר יסוד 5000 ₪ + בונוסים חודשיים כאחוז מהמכירות, האם דמי המחלה יכללו את ממוצע הבונוס בשלושת החודשים האחרונים?
תודה
עורך דין
27/04/2015 21:20
שלום ענת

התשובה שלילית.
מאור
27/04/2015 18:15
היי
תחילת עבודה בשנת 2012 ועד 2015
הוחתמתי בתחילה על חוזה עבודה מול המעסיק (עסק פרטי)
עברו השנים הודעתי על התפטרות לקראת 2015 למעסיק שלי כנראה נאבד החוזה עבודה שלי ואני נעניתי לבקשה וחתמתי לו שוב
בין הסעיפים החוזה דן בנושא איסור התעסקות באותו המקצוע וכן פתיחת מקום דומה וכן ושמירת פרטיות המקום כגון ספקים מבצעים וכו
מה עליי לעשות כר תקופה שיושב בבית עקב אותו הוזה שמגביל אותי.
2) עיניין החופשה שמגיעה לי עובד מחודש 7 שנת 2012
עד חודש 2 2015 לא פדיתי ימי חופשה.... גם מחלה לא
כמה מגיע לי מה החישוב ביחד עם דמי ההבראה של שנת 2014
ולפי החוק מתי אני אמור לקבל זאת האם גם בעניין הזה יש הלנת שכר
בתודה מראש
עורך דין
27/04/2015 21:19
שלום מאור

קשה מאד לתת חוות דעת על הגבלת חופש העיסוק שלך מבלי לקרוא את חוזה העבודה ולהבין את מהות העיסוק שלך אצל המעסיק האחרון.

על המעסיק לערוך לך גמר חשבון כולל פדיון חופשה שנתית ותשלום עבור דמי הבראה, וכל זאת לא יאוחר מ-15 יום לאחר סיום יחסי עבוד מעביד.

אם תרצה לקבל חוות דעת רצינית בנושא הגבלת חופש העיסוק שלך לאור החוזה עליו חתמת, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני ומעמיק בנושא.
עדי ק.
27/04/2015 19:07
אני חצי שנה לאחר לידה ולפני חודש חזרתי לעבודה. האם אהיה זכאית לפיצויים מוגדלים במידה ואפוטר? מה לגביי דמי אבטלה? האם יש זכויות נוספות המגיעות לי כמפוטרת למרות שסיימתי מזמן את חופשת הלידה? תודה מראש לכל התייחסות
עורך דין
27/04/2015 21:16
שלום עדי

את מוגנת מפני פיטורים למשך פרק זמן של 60 יום לאחר חופשת הלידה שלך. אם כבר ניתנו לך סימנים כי עומדים לפטר אותך, הרי שהמעסיק כבר עובר על החוק ואני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי כבר בשלב זה, על מנת לדעת כיצד להתנהל בחוכמה. ישנה פסיקה ענפה של בתי הדין לעבודה בנושא פיטורי אישה לאחר חזרתה מחופשת לידה ולעניות דעתי, את צריכה להכיר את הפסיקה ואת הזכויות שלך בתקופה חשובה זאת.
רוית
27/04/2015 19:08
ערב טוב

רצו לפטר אותי אחרי 8 שנים מהעבודה ואז אמרתי שאני בהריון היום אחרי העמסת סוכר הבוס שואל כל רגע אם יש תוצאות של הסוכר זה משנה מיבחינת פיטורים אם יש לי סכרת מותר להם לפטר אותי? אני לא מבינה פתאום מה זו ההתעניינות הזו? כבר מפחדת להגיד שיש לי סוכר ואצטרך מעקבים!
עורך דין
27/04/2015 21:14
שלום רוית

לא כל קשר לבדיקה רפואית כזאת או אחרת שעברת, אסור למעסיק לפטר אותך במהלך הריון ללא קבלת אישור של משרד התמ"ת. אין לך סיבה לפחד ואם תצטרכי מעקב הריון צמוד או שמירת הריון - החוק מגן עליך מפני פיטורים. הישארי רגועה.

בהצלחה
איל
27/04/2015 20:53
שלום,

המעסיק הודיע לי שאני חייב לקחת חופש רצוף של שבוע לפי חוק.

אני מעוניין לחלק את החופשה שלי, ולא לקחת אותה ברציפות.

האם החוק קובע שחובה עלי לקחת שבוע חופש רצוף, או שהחוק אומר שיש לי זכות לכך והמעסיק חייב לאפשר לי זאת?

תודה,
איל
עורך דין
27/04/2015 21:13
שלום איל

אם יש ברשותך ימי חופשה צבורים בכמות מספקת, המעסיק בהחלט יכול להורות לך לצאת לחופשה יזומה.

בהצלחה
ליטל
27/04/2015 19:23
אני עובדת בחברת אבטחה (קבלן) בתפקיד רמ"ש
אך מצורכי המערכת אני ממלאת גם תפקיד של מאבטח כשאין מספיק כוח אדם. החברה טוענת שהיא משלמת על פי תפקיד..האם זה חוקי?

חשוב לציין כי אני חתומה על 29 ש"ח לשעה - ומשהו הזוי נוסף שהם אומרים זה שבגלל שהם משלמים מעל המינימום,הם מחלקים את השכר ל-2 סעיפים שבעצם משלימים אחד את השני ( 9% מעל המינימום ככה זה נקרא בחוזה) ושהם לא משלמים שעות נוספות. מעולם לא שמעתי על כל החוקים האלה שלהם...אשמח לעזרה מקצועית
עורך דין
27/04/2015 20:45
שלום ליטל

חוזה העבודה שלך הוא שקובע את גובה שכר עבודתך. איני יכול לענות לגבי חלוקת השכר, אך לאור ניסיון קודם מול חברות אבטחה - אני ממליץ לך להעביר את תלוש המשכורת שלך לבדיקה מקצועית, על מנת לוודא שהמעסיק אינו עושה "טריקים" על מנת לחסוך על חשבונך.

באשר לאי תשלום עבור שעות נוספות - אין חיה כזאת. החוק בנושא חד משמעי ולא ניתן להתנות עליו.

בהצלחה
עופרה
27/04/2015 19:24
רציתי לשאול , שאלה לגבי הגשת תביעה האם יש לי עילה בנושא?

1. אני גרה בקיבוץ הקיבוץ מופרט (ישוב קהילתי), ועד לא מזמן עבדתי שם והתפטרתי עקב בעיות אישיות, אני עדין גרה בקיבוץ רק לא עובדת שם... בקיבוץ יש משאבי אנוש.

2. הלכתי לראיון עבודה בעבודה אחרת בחברה והחברה ביררה עלי פרטים מול משאבי האנוש של הקיבוץ אשר העבירה עלי פרטים טובים.

לאחר העברת המידע עלי המנהלת משאבי אנוש , העבירה לכולם בקיבוץ את המידע אשר אני עובדת בחברה חדשה במקום X לצורך העניין ומחפשת עבודה.

האם זה יתכן שכל הקיבוץ יודע מידע פרטי עלי בשל העבודה שמישהי אחת מספרת לכולם, האם אין כאן פגיעה בפרטיות שלי?

רכילות זה רכילות אך מידע אישי אני לא סיפרתי ולא העברתי שום צינור מידע, האם נעשה שימוש במידע פרטי לשם נניח פגיעה באדם, כיצד ניתן למנוע זאת?
עורך דין
27/04/2015 20:34
שלום עופרה

לשאלתך אין הרבה קשר לדיני עבודה אם בכלל. למרות זאת, אני מניח שאם הנושא מציק וחשוב לך, יהיה עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמך.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ