פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 796
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מירי
18/06/2015 23:13
שלום אני מירי בת 29 עובדת כמלצרית באולם אירועים. לפניי שבוע עברתי טיפול שיניים והיה נזק בלתי הפיך ניהיה לי שתף דם חיצוני והפנים קצת התנפחו לי. אתמול הגעתי למשמרת במלצרות ומשום מה רב המלצרים טען שאיחרתי והוא לא צריך אותי לעבודה כנראה ראה את מצב הפנים שלי...קבענו גם משמרת למחרת שזה היום והבעל האולם טען שהחולצה שלי לא תקינה לעבודה ואמר לי ללכת הביתה אמרתי לו שאני יוצאת לקנות חולצה חדשה וחוזרת. עדיין בעל האולם והרב מלצרים אמרו לי ללכת הביתה שאלתי למה? מה הסיבה? הכל בסדר..קניתי חולצה מה הבעיה? אמרו לי בלי סיבה תלכי הביתה התכננתי שיגידו לי את הסיבה ולא היו מעוניינים לענות לי והשפילו אותי תלכי הביתה לא רוצה לענות לך! אין סיבה לא צריך אותך! הבנתי שזה בגלל מצב הבריאותי עקב טיפול השיניים! דיברו אליי פשוט בזילזול! ושלחו אותי הביתה בוכה!
שימוע
יוני
18/06/2015 19:46
המנהל שלי עשה לי לפני חודש שימוע על איחורים למשמרת,בסוף השימוע הוחלט שאמשיך לעבוד. בשבוע שעבר שוב איחרתי,המנהל שלח אותי הביתה עד הודעה חדשה, כאשר שאלתי את המנהל מתי יתבצע השימוע, הוא ענה לי "כשאחליט אתקשר אלייך, בינתיים תשב בבית". אני בבית כבר שבוע, האם אני צריך לקבל שכר על הימים האלו?
אורטל
18/06/2015 17:18
אם החברה שבה אני עובדת הזמינה אותי לישיבה שנמצאת במשרדי ההנהלה מה שמצריך ממני נסיעה ברכבת של שעתיים הלוך שעתיים חזור נסיעות כמובן שישלמו לי אבל החזור שלי מצריך ממני לחזור לעבודה האם זמן הנסיעה היא על חשבוני בחזור או שאני עדיין בשעות העבודה ואני לא צריכה להדפיס יציאה ואז בסניף כניסה שוב?
אווה
18/06/2015 16:53
היי, אני אמא בחופשת לידה החופשה מסתיימת לי ביולי בחודש מאי עדכנתי בעבודה שאני אחזור בספטמבר כי לא מצאתי סידור לילדים ביום ראשון הזה ב15/6 עדכנתי את המעסיק שאני אחזור ביולי כי מצאתי סידור המעסיק החזיר לי תשובה שהוא בדק את הנושא עם עו״ד ומכיוון שאמרתי בהתחלה שאני אחזור בספטמבר הוא נערך לכך בהתאם והוא לא יוכל להחזיר אותי לעבודה ביולי האם זה חוקי? האם הוא חייב להחזיר אותי? אשמח מאוד לעזרה בנושא תודה מראש
רונית
18/06/2015 16:10
שלום, מספטמבר 2014 שכרנו מטפלת ישראלית על בסיס שעות עבור אמי, היא מגיעה אליה 3 פעמים בשבוע 3 שעות כל פעם. לאחרונה שילמנו עבורה ביטוח לאומי. מתחילת התקופה. כעת היא חולה ואינה מגיעה, האם היא זכאית לתשלום ימי מחלה? אם כן, לפי איזה חישוב? תודה
ננה
18/06/2015 15:57
עובדת כ18 שנים במקום עבודה . נאלצת להפסיק את עבודתי עקב מעבר עבודתו של בעלי למרכז .מדרום למרכז ובכך מעתיקים את מקום מגורנו יותר מ-60 קמ. שאלתי מה הם זכויותיי כמי שמתפטרת ממקום עבודה .תודה
איש אחד
18/06/2015 14:26
שלום,
סיפורי הוא מאוד ארוך אך אנסה להיות ממוקד מטרה. ארגון גדול בו אני עובד רוצה לפטרני בעקבות תלונותיי על מנהלים בגין אי סדרים.
ע"פ ההסכם הקיבוצי הוא חייב לעשות זאת לאחר הליך בבוררות. בתצהיר ובבוררות העדים הוזהרו כחוק שהם חייבים ואומרים את האמת והם מודעים לעונשים הקבועים בחוק אם לא יעידו אמת.
חלק מהעדים שהארגון הביא מטעמו (ובתוכם המנהלים עליהם התלוננתי) שיקרו פעמים רבות גם בתצהירים שהגישו וגם במהלך העדות שמסרו ואני יכול להוכיח זאת על נקלה.
שאלתי היא:
איזה הליכים חוקיים אפשר לנקוט בגין תצהיר שקרי או עדות שקרית שניתנת במהלך הבוררות?
תודה.
שגיא
18/06/2015 12:52
חברת הקבלן בא אני עובד זה כ-3 שנים פשטה את הרגל ולא שילמה לי את משכורת חודש מאי.
שאלתי היא מה ניתן לעשות במקרה כזה ומה בנוגע לפיצויים שהם אמורים לשלם?
ג'ולי
18/06/2015 11:34
שלום, אני עובדת בחברה די גדולה, והמשכורת שלי לא הגיעה בזמן: במקום ב-10/06, היגיעה ב17/06 לאחר לא מעט שיחות טלפון ומיילים לגורמים הרלוונטיים.

בעקבות זאת, נכנסתי למינוס, חרגתי מהמינוס, צ'אקים חזרו.

מה זכותי לדרוש מהם? מסמכים על כך שהיה עיקוב בתשלום לבנק? החזר של העמלות ששילמתי? ריבית על האיחור? פיצוי על מה שעברתי?
פיטורין
עובדת מאוכזבת
18/06/2015 10:56
המקום עבודה בו עבדתי נסגר המעסיק פנה למשרד התמת לקבל אישור לפיטורים שלי בגלל שאני בהריון וקיבל אישור לפטר ב30.6 השאלה מיום הפיטורין המעסיק חייב לי הודעה מוקדמת לשם חיפוש עבודה חדשה ??כי בעצם עד לתום ההחלטה היתי שייכת לחברה ולא היה ביכולתי לחפש שום עבודה.
טלי
18/06/2015 09:42
שלום רב,
אמי (בת 50) עובדת בחנות לבגדי ילדים ולפני מספר חודשים החלו לה כאבים עזים בכתף, לאחר בירורים נרחבים והרבה סבל - מדובר בדלקת בגידים.
אציין כי אופי עבודתה כולל פריקת סחורה בכמויות בכל יום ויום, קיפולים וסדר שכן המנהלת של החנות עוסקת במכירות בלבד.
אמי הופנתה לרופא תעסוקתי וזה הביא לה חודשיים ימי מחלה. מבירור שערכתי הבנתי כי מדובר במחלת מקצוע אבל זה לא שייך.
הבעיה היא כזו, בעת שאמי הגישה למעסיק את ימי המחלה מהרופא התעסוקתי - זה אמר לה שהוא לא מעוניין שהיא תמשיך לעבוד אצלו וביקש שהיא תחתום על "מכתב פרישה" והוא מבטיח שייתן לה את כל שמגיע לה כולל מכתב פיטורין.
אמי בתמימותה הסכימה וכתבה במכתב פרישה שהיא פורשת עקב המחלה. יום לאחר מכן, מנהלת החנות התקשרה אליה ואמרה שהמכתב לא טוב וביקשה שהיא תחתום על מכתב חדש, אמי, שכבר הבינה שמנסים לסדר אותה - סרבה לחתום על מכתב נוסף ואמרה שקודם כל ישלמו לה את ימי המחלה שיש לה (כ-18 ימי מחלה) ולאחר מכן ידברו איתה. זה קרה לפני חודש וחצי ומאז לא שמעה מהם.
שלשום, אמי מקבלת בדואר את תלוש השכר לחודש מאי (באיחור של מספר ימים, הלנה?) ואליו מצורפת הודעת פרישה החתומה ע"י מנכ"ל החברה. כמו כן בתלוש שלמו לה על כמה ימים שעבדה בתחילת מאי + פדיון חופשה. משמע - מבחינתם היא אינה נמנית בין העובדים עוד מתחילת מאי, מה שלא נכון כי הם בעצמם אמרו שהמכתב שלה לא תופס וביקשו שתכתוב חדש ובכך גרמו לה להבין שהיא עדיין מועסקת ושום דבר לא נסגר.
ביקשתי ממנהלת החשבונות של החברה שתשלח לי את המכתב פרישה המקורי (אמי לא זוכרת שחתמה אלא רק שמילאה) והיא אמרה שתשלח לי. יום למחרת שלחתי לה מייל ששואל מה עם זה והיא אמרה שהטיפול עבר לסמנכ"ל ולמנכ"ל הרשת.

שאלתי היא - האם ה"מכתב פרישה" קביל? שכן ברור שזה היה ניסיון של הסמנכ"ל להפטר ממנה ולא לשאת בהוצאות של מחלתה? הרי זה גם ברור שאם היתה מבינה את הנושא לא היתה חושבת לרגע לחתום, הוא הפעיל מניפולציה ולחץ עליה לחתום תוך כדי שהוא אומר לה שהוא לא מעוניין שהיא תמשיך לעבוד אצלם (דבר משפיל בפני עצמו במיוחד עקב העובדה שזה היה במעמד הגשת ימי מחלה, דבר זה היה לא לרוחו, כשאמא שלי שאלה את מנהלת החשבונות אם היא קיבלה את ימי המחלה היא אמרה: "קיבלתי אבל זה בעייתי מבחינתנו", בעייתי שבן אדם חולה?).

אודה לתגובתכם על מנת לדעת איך אני יכולה להמשיך את הטיפול. אמי מותשת פיזית ונפשית וכל התהליך הזה שובר אותה.

תודה
אדווה
17/06/2015 23:16
שלום
האם רשאי המעסיק לקזז לי משכר גלובלי
אם לא הגעתי לתקן של 186 שעות עבודה?
אנונימית
17/06/2015 22:35
שלום רב,
1) רציתי לשאול אם אני עובדת ביום מעל שמונה שעות , האם המעסיק צריך לתת לי תשלום של 125 אחוז ? ( אפילו שיוצא לי חצי שעה ביום)?
מציינת שהשכר הוא גלובאלי.
2) בעקבות שכר המינימום שעומד כיום על 4650 זה כולל גם נסיעות?
חלי
17/06/2015 21:22
שלום.
אני עובדת אצל המעסיק מזה כשנתיים.
לפני כשמונה חודשים יצאתי למילואים של שבוע, עד היום לא שולם לי השכר על כך מהעבודה. העברתי את האישור הרלוונטי מיד לאחר השירות. לאחר חודשיים שמתי לב שאין את התשלום, פניתי ונאמר לי כי איבדו את האישור מילואים. הגשתי להם מסמך נוסף שהשגתי מקצינת הקישור שהוא כמובן העתק, אך זה לא עזר. לפני ארבעה חודשים שוב הייתי במילואים, העברתי את המסמך מיד לאחר השירות. גם על המילואים הללו לא קיבלתי את השכר.
מה אפשר לעשות עם זה? מה התהליך לתביעה?
אני כבר מיואשת היות ואני כל הזמן רודפת אחריהם, אך כנראה שזה לא עוזר.
אשמח לעצה, תודה רבה.
מאור
17/06/2015 17:14
שלום,

אשתי עובדת שכירה במקום עבודה כבר שנה וחצי עם משכורת לפי שעות אבל בעבודה יש התחייבות לעבוד 8.30 שעות ביום.

עכשיו שאין להם כל כך עבודה הם דורשים מהעובדים שילכו הביתה גם אחרי 5-6 שעות.. וחובה לעשות כך..!
האם זה חוקי? להגיד לעובד פחות מ-8 שעות ללכת הבית?
עורך דין
17/06/2015 19:20
שלום מאור

המדובר על הרעת תנאי עבודה מוחשית ואין למעסיק כך זכות לכפות הרעה שכזאת על מי מעובדיו. לאשתך עומדת הזכות להתריע בפני המעסיק ולדרוש את הצבת המצב לקדמותו, שאחרת תוכל להתפטר בדין מפוטרת.

בהצלחה
שוקי
17/06/2015 17:12
היי

התפטרתי לפני חודשיים מהעבודה ומשכתי את כל מה שהיה לי בקרן פנסיה, עכשיו אני רוצה לחזור לאותו מקום עבודה. האם אני חייב להחזיר את כל הכסף או רק את המרכיב של הפיצויים שהיו חלק מהקרן פנסיה? האם אני חייב להחזיר את הכסף בכל מקרה או רק במקרה והמעסיק ידרוש את הכסף?
עורך דין
17/06/2015 19:19
שלום שוקי

אין שום סיבה חוקית להחזיר את הכסף. הוא שלך ושייך לך ואין דרך בעולם לכפות עליך להשיב אותו.

בהצלחה
יואב
17/06/2015 17:08
שלום רבותי

היית מעוניין לדעת אם בית הדין לעבודה מעניק שירות יעוץ משפטי בחינם. נאמר לי שיש מנגנון מסוג זה.

אשמח לכל אינפורמציה אפשרית לגבי קבלת יעוץ משפטי חינם בנושא תביעה שאני רוצה להגיש בבית הדין לעבודה.

תודה
עורך דין
17/06/2015 19:18
שלום יואב

ארגון שי"ל (שירות ייעוץ לאזרח) שלא סניפים בכל רחבי הארץ מעניק ייעוץ משפטי חינם בנושא דיני עבודה - אך אין לו נציגים בבית הדין לעבודה. מה שכן, בכל בתי הדין לעבודה ברחבי הארץ תמצא סטודנטים מתנדבים שעשויים לעזור לך.

בהצלחה
לידור
17/06/2015 19:14
היי, האם המעסיק שלי יכול לעקוב אחרי העובדים דרך הפייסבוק ? במקרה שלו, אנחנו דיי בטוחים שזה משפיע על האופן בו הוא מקבל עובדים חדשים או מפטר עובדים קיימים.

בתי המשפט התייחסו לזה? האם יש עיגון חקיקתי שמתייחס לפרטיות של עובדים בהקשר זה ?
שאלה
תמיר
17/06/2015 19:13
שלום, עובד שהסכים לפשרה עם המעסיק שלו והגיש אותו לביהד וקבעו ביניהם שהתובע ישמור על סודיות בנוגע להסכם הפשרה. האם לא מדובר למעשה על חוזה בלתי חוקי ? אשמח לדעת. האם יש נפקות בכלל לתניה כזו?
חישוב ימי חופש...
16/06/2015 22:46
שלום רב, אני עובדת בחברת אשראי במוקד מכירות. אנחנו עובדים במתכונת של שכר שעתי כולל בונוסים על מכירות. יש לי 2 שאלות. 1.עד כה שילמו לנו ימי חופשה לפי שכר שעתי ללא הבונוסים. שמעתי שישנו פסד שפסיקתו שעובד שמשכורותו מורכבת גם מבונוסים כך גם יקבל את ימי מחלתו. חישוב של בונוס ממוצע ליום כולל שעות. האם הדבר נכון? 2.בנוסף, המציאו אצלנו דבר חדש בעבודה שאם עובד מקבל ימי מחלה והיה אמור לעבוד ביום מסוים והוא אינו מגיע, על דבר כזה יורד לו 90 שח מהבונוס הכולל. נאמר שבחצי משרה אני אמורה לקבל באם הגעתי ליעד שלי 900 שח, והיה יום שלא הגעתי בשל מחלה ויש לי אישור רפואי בכל מקרה יורידו לו 90 שח מהבונוס העתידי. תודה רבה
עורך דין
17/06/2015 19:12
שלום לך

כל עוד הבונוס אינו קבוע אלא משתנה, הוא לא נכלל בחישוב שוויו של יום עבודה, אלא רק שכר הבסיס שלך.

לגבי שאלתך השניה, צריך לבחון את חוזה העבודה שלך על מנת לתת מענה מלא בנושא.

בהצלחה
גיא
16/06/2015 22:43
אם אני נעדר ממשמרת שנקבעה לי מראש, למעסיק שלי מותר להוריד יום חופש אחד / יום מחלה אחד? (ואם כן, איזה מהם?)

שמעתי משהו כזה ואני לא בטוח אם זה נכון.

בכל מקרה, באשר למקרה שלי, הודעתי לאחראית עלי 24 שעות מראש שלא אוכל להגיע למשמרת, והיא אמרה שלפי החוק מותר לה לקנוס אותי ביום חופשה. הגיוני?
עורך דין
17/06/2015 19:10
שלום גיא

אכן, היעדרות ללא הודעה מוקדמת ממשרמת במקום העבודה שקולה ליום חופש ולמעסיק זכות מלאה לנכות יום חופש מהימים שנצברו לזכותך.

בהצלחה
שוש יפת
16/06/2015 22:40
שאלה...

סבתי ז"ל נפטרה לפני כחודשיים.

היא טופלה על ידי עובדת זרה דרך חברה מסודרת על פי חוק.

כשבועיים לפני שסבתי נפטרה העובדת ביקשה ולחצה שנאפשר לה לנסוע לביקור אצל משפחתה. העיתוי לא התאים לנו עקב מצבה של סבתי דיאז אך כשראינו שהיא מתוסכלת ושהיא מטפלת בסבתי ז"ל בחוסר חשק, חתמנו לה על האישור *בלית ברירה* והיא נסעה לה. בנתיים סבתי ז"ל נפטרה וכעת העובדת חזרה לארץ. היא קיבלה פיצויים כחוק וכעת גם דורשת דמי הודעה מוקדמת...

החברה שבה היא מועסקת לא מצאה לנכון לשלם לה משום שהודעה מוקדמת משולמת על מנת לאפשר לעובד לחפש מקום עבודה אחר, אבל מאחר והיא כלל לא הייתה בארץ זה לא רלוונטי או לא מגיע לה (לפי החלטת החברה).
לצערי היא ממשיכה להטריד ולדרוש את הכסף (ואף מגיעה לעיתים לבית סבתי המנוחה, ומטרידה את המתגוררים בו).

הייתי שמחה לתשובת עורך דין בעניין זה - מה אומר החוק?

תודה רבה!
עורך דין
17/06/2015 19:09
שלום שוש

אכן ישנה לקונה בחוק הישראל ככל שהדבר נוגע לעניין הודעה מוקדמת לעובד זר במקרה בו המעסיק נפטר. גם פסיקת בתי הדין לעבודה חלוקה בנושא ואינה חד משמעית. איני מאמים שעורך דין סביר יגיש תביעה כנגד שארים בגין עילה זאת וגם אם כן, איני סבור שבית הדין יפסוק פיצויים.

בהצלחה
אנונימת
16/06/2015 21:54
שלום רב ,
ברצוני לשאול שאלה בקשר שלשכר מינימום שעלה ב 1/4/15.
אני מקבלת שכר גלובאלי (כך המעסיק שלי מגדיר כך) בסכום של 4700 כולל נסיעות .האם בעקבות העלאת השכר מינימום המשכורת שלי גם צריכה לעלות בהתאם? כי אם המינימום הוא 4650 לא כולל נסיעות אז המשכורת היא צריכה להיות 4900 בסופו של דבר לאחר הורדות?.
יש לציין שנסיעות אני מקבלת-250 שקל .
שעות העבודה הם שלושה ימים מי-7:20עד 16:00,יום אחד מי-7:20-17:00, ועוד יום מי-7:20-13:00, ויום שישי באופן קבוע-מי 7:20-12:00.
ודבר נוסף- האם לאחר 8 שעות עבודה צריכים לשלם תוספת של 125אחוז?
תודה רבה.
עורך דין
17/06/2015 19:07
שלום לך

שכר המינימום אכן עלה ב-1 לאפריל 2015 אך מי שנהנה מעליית שכר המינימום הם רק כל אותם עובדים ששכרם הנו בגובה שכר מינימום ערב ההעלאה המדוברת. לכן התשובה לשאלתך שלילית.

בהצלחה
משה
16/06/2015 20:38
שלום רב .
הינני חייל משוחרר אשר מועסק בעבודה מועדפת בתחנת דלק כחצי שנה .

לאחרונה , הופסקה פעילותה של תחנת הדלק בה אני עובד ובעקבות כך כל עובדי התחנה זומנו לשימוע פיטורין בעקבות סיום פעילות התחנה.

רציתי לדעת האם אני זכאי לפיצוי פיטורין ?

ודבר נוסף , לא הייתה לי קרן פנסיה לפני העסקה במקום עבודתי הנוכחי (בתחנת הדלק) לכן הבנתי על פי אתר "כל זכות" שאני זכאי לקרן פנסיה רק לאחר שישה חודשים במקום עבודתי
האם אני יכול לדרוש רטרואקטיבית קבלת קרן פנסיה/קופת גמל ?
עורך דין
17/06/2015 19:05
שלום משה

התשובה שלילית לשתי השאלות שלך.

מאחר והוותק שלך הנו רק חצי שנה, אינך זכאי לקבל פיצויי פיטורים לפי החוק. וכמו כן, אין למעסיק חובה להפריש כספים לפנסיה רטרואקטיבית - אולי רק על חודש עבודך האחרון.

בהצלחה
נדב
16/06/2015 20:31
שלום לכולם,

אני עובד ברשת ישרוטל מזה כחודשיים וחצי באילת. לפני כחודש לערך, העבודה הוציאה את העובדים ליום כיף באילת על ספינה.

במהלך ההפלגה עשינו ספורט ימי, ונפצעתי ברגלי - נקע/סדק בכף הרגל. כרגע אני שוכב בבית מזה כחודש ובקושי שאני מהלך על רגלי, הייתי עם גבס כמעט שבועיים ונתמך על קביים . בימים אלה קיבלתי ימי מנוחה/מחלה מהרופא.

התקשרתי השבוע למחלקת משאבי אנוש של המלון בו אני עובד והפקידה עדכנה אותי שצברתי רק 4 ימי מחלה ושהתאונה שקרתה לי אינה נחשבת לתאונת עבודה כיוון שלטענתה זה לא קרה במקום העבודה.

האם טענתה צודקת?

האם הם מתנערים מלשלם לי את ימי המחלה? האם הם מתנערים מהאחריות למקרה על מנת להימנע ולהתחמק מתביעה?

מה דעתכם ? אשמח לייעוץ טלפוני עם מישהו מכם
בתודה
נדב
עורך דין
17/06/2015 19:03
שלום נדב

אתה צודק. צור קשר עם עורך דין שכן יש מידע רב ונוסף שצריך לקבל ממך, על מנת להבין את המצב שאליו נקלעת. אין ספק שטיפול של עורך דין יוכל לסייע לך לממש את הזכויות שלך.

בהצלחה
שרון
16/06/2015 20:29
ערב טוב,
אני מורה במשרד החינוך ולפני כשבועיים התקשרה אליי אחראית השכר ואמרה לי שנפלה טעות במחשבים וקודמתי בדרגה כ-4 חודשים לפני הזמן, בשל כך שולמה לי משכורת גבוהה יותר וכעת עליי להחזיר למשרד החינוך כ-3000 שקלים. עוד טענה שכעת יש מבצע עד סוף החודש ובאפשרותי לשלם רק כמחצית מהסכום. האם זה חוקי?
עורך דין
17/06/2015 18:58
שלום שרון

אין תשובה חד משמעית לשאלתך, כל עוד לא יהיה ברור מתי בדיוק נפלה הטעות והחל ממתי חלה עליה בשכרך. רק לאורן של מלוא הנסיבות אפשר להחליט כיצד יש להתנהל. מאחר ואני מעריך שהמדובר על סכומי כסף לא קטנים, אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין בטרם תחתמי על מסמך כלשהו מול משרד החינוך.

בהצלחה
פאני
16/06/2015 19:10
היי, התחלתי טיפולי פוריות והבאתי אישור על כך למעסיק לפני 4 חודשים (נאמר לי שהאישור תקף לשנתיים), נכנסתי להריון ולצערי לא היה דופק לעובר (עוברת עכשיו הפסקת הריון) היום ביקשו ממני להביא אישור חדש על טיפולים בטענה שהאישור דרוש כל רבעון. ברצוני לפני שאני מתחילה סבב טיפולים נוסף, לנסות שוב להרות בדרך הטבעית. האם יכולים לפטר אותי באמתלה שלא סיפקתי אישור נוסף? לתשובתכם המהירה אודה.
עורך דין
17/06/2015 18:56
היי פאני

אסור לפטר אותך גם לתקופה של 150 יום לאחר סיום טיפולי פוריות. אל חשש. אם תתחילי סבב נוסף של טיפולים, פשוט הביאי למעסיק אישור נוסף.

בהצלחה בטיפולים ובכלל
אלינוי
16/06/2015 18:10
שלום, אני בשבוע 28 הריון ראשון. לפני כ-3 שנים שברתי את עצם הזנב בגלל תאונת עבודה שהשביתה אותי בבית כ-3 חודשים.

מאז למדתי לחיות עם הכאבים אבל מחודש רביעי להריון הכאבים הפכו להיות בלתי נסבלים בעיקר בגב התחתון. ניגשתי לרופא נשים שהפנה אותי לאורטופד.

האורטופד כתב לי שיש רגישות בגב תחתון עם הקרנה לירכיים, לא מסוגלת לעבוד, הומלץ על שמירת הריון, הופנתה חזרה לרופא הנשים. רופא הנשים שלי מילא לי טפסים לביטוח לאומי שם רשם כי האורטופד המליץ על שמירה וצירף עוד מספר תאריכים של ביקורים במיון ואשפוז שלאו דווקא קשורים לבעיות בגב (דלקות שתן, דימום). בימים הקרובים אני אגיש את המסמכים לביטוח לאומי, האם מניסיונכם יאשרו לי את השמירה?
עורך דין
17/06/2015 17:30
שלום אלינוי

אישור שמירת הריון תלוי במצבי סיכון לעובר או לאם הנושאת אותו ברחמה. קשה מאד להצביע על כללי אצבי בנושא, כל עוד אינך רופא נשים ומתמחה בתחום. בכל מקרה, אם המוסד לביטוח לאומי אינו מאשר שמירת הריון תמיד ניתן להגיש ערר על החלטתו ובהמשך גם תביעה לבית הדין לעבודה.

בהצלחה ורק בריאות
ניסים
17/06/2015 17:16
לפורום שלום רציתי לדעת אני גר ברעננה עובד בנתבג המרחק הוא 60 ק"מ ל2 הכיוונים רציתי האם עקב המרחק אני זכאי גם להחזר נסיעות וגם להסעה.

תודה רבה ויום טוב
עורך דין
17/06/2015 17:27
שלום ניסים

כל עובד זכאי לקבל דמי נסיעות לפי עלות הנסיעה המינימלית בתחבורה ציבורית, ממקום מגוריו למקום העבודה ובחזרה, ובכל מקרה עד לתקרה הקבועה בחוק ולא מעבר לכך. על מנת לקבל החזר נסיעות גדול יותר יש לסכם זאת בכתב מול המעסיק, שמצידו אינו חייב להסכים לכך כמובן.

בהצלחה
יוהאנה
16/06/2015 18:09
המשכתי את החופשת לידה שלי ל-26 שבועות כחוק. במקום העבודה טוענים שהם צריכים להפריש לי לפנסיה רק 14 שבועות ומעבר לזה זה חל"ד. לפי כל מה שקראתי כאן, עד 26 שבועות זה עדיין חל"ד וזכויותיי נשמרות וביניהן שיפרישו לי מהעבודה לפנסיה. הם טוענים שמעבר ל-14 זה חל"ת. הם טועים נכון? מה עליי לעשות?
עורך דין
17/06/2015 17:26
שלום יוהאנה

26 שבועות להן את זכאי אם יש לך ותק של שנה לפחות במקום העבודה, הנם אכן חופשת לידה אבל ההוראה הספציפית לגבי חובת ההפרשה לפנסיה מדברת רק על 14 השבועות שבהם זכאית העובדת לתשלום מהמוסד לביטוח לאומי. הזכות להפרשות לפנסיה לעובדת היוצאת לשמירת הריון או חופשת לידה מותנית בכך שלעובדת ותק בעבודה של לפחות 6 חודשים טרם תחילת ההריון.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ