פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 772
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דויד
20/07/2015 15:49
כיצד מעביר המעביד לעובד הזמנה לשימוע? האם ייתכן שפשוט ישאיר הודעה במעטפה בתיבת הדואר של העובד במקום העבודה? או שצריך הזמנה לשימוע לשלוח בדואר רגיל, או לפחות אימייל?
אביבה
20/07/2015 15:42
שלום,
אני עובדת כאחראית משמרת בסופר. במקביל אליי עובדת אחראית משמרת נוספת כך שאנחנו מתאמות בינינו באיזה משמרת כל אחת עובדת בכל יום בשבוע : משמרת ערב או משמרת בוקר. כעת, המנהל החליט שעליי לעבוד רק במשמרת ערב. האם מותר לו לעשות כן, ואם לא איך עליי לפעול כדי לשנות זאת?
דני
20/07/2015 15:23
רציתי לדעת לפי הסידור הנני כתוב לעבוד עד השעה 3 וחצי ולפתע המנהלת שלי אמרה לי ללכת הביתה בעצבים האם אפשר להסיק מזה מסקנה שהיא פיטרה אותי כי אני במריבות איתה ועוד שאלה
אחרי חופשת מחלה חזרתי לעבוד והיא צמצמה לי בשעות מה עושים במצב כזה
תודה
יובל
20/07/2015 11:02
ידיד שלי כבאי בכבאות והצלה. ועד העובדים וההנהלה הוציאו הוראה שחלק מאגף כלשהו צריכים להוריד את הזקנים שלהם על מנת להמשיך להיות מועסקים שם (החלק הצעיר יותר של העובדים).

האם הדבר חוקי לעשות אפליה כזו ברורה? בטח שהזקן עוזר לדימוי העצמי של אותם אנשים.

אם לא,מה אפשר לעשות נגד זה?
עורך דין
20/07/2015 12:08
שלום יובל

אכן ניתן להבין הנחיה שמורה לכבאים לגלח זקנים, מפאת עבודתך והצורך לחשוב מסכות חמצן או אב"כ. מה שכן, לא ניתן מבחינה חוקית לחיל הנחיה כאמור רק על כבאים בעלי ותק מסויים וליצור אפליה בין עובדים על בסיס ותק במקום העבודה. זה לא יעמוד במבחן בית הדין לעבודה לעניות דעתי.

בהצלחה
מייק
20/07/2015 11:00
שלום לכולם,

מקווה שתוכלו לענות על השאלות שלי בעניין הבא: אני עובד במקום עבודה מסויים במשך 3 שנים עכשיו, אני כרגע בצבא ובסיום שירותי הצבאי (אני עדיין עובד במקום) אני מעוניין לעבור דירה, מן העיר בה אני גר אל ישוב חקלאי כלשהו (עוד לא סגור על זה לגמרי).

קראתי כי אם אני עובר לישוב חקלאי המרוחק 40 ק"מ מביתי הנוכחי, אני זכאי לפיצויי פיטורים, אני מעוניין לעבור בין היתר על מנת לקבל פיצויי פיטורים, אולי נאמר אפילו שזה השיקול המרכזי שלי.

האם עצם העובדה שאני עובר לישוב חקלאי, לא משנה מאיזו סיבה מזכה אותי בפיצויי פיטורים? מכיוון שקראתי ומצאתי כי עלי להתגורר שם 6 חודשים ועלי להראות נכונות להתיישב באיזור.

האם מקום העבודה יכול להגיד כי עזבתי רק על מנת לקבל את הפיצויים ועל כן פיצויי הפיטורים ישללו ממני?

אם כן, איך אני מוכיח כי באמת רצוני להתיישב במקום? אני אמור לנסח זאת במכתב ההתפטרות או מה?

כמו כן, לא מצאתי הגדרה חד משמעית למה הוא ישוב חקלאי, או רשימה של ישובים חקלאיים, אלא רק הגדרה כללית של מושב או קיבוץ, האם כל מושב או קיבוץ תופסים בתור ישוב חקלאי?
עורך דין
20/07/2015 12:06
שלםו מייק

דיני העבודה אינם תקפים במקרה של העסקה בצה"ל ולכן איני יכול לענות לשאלותיך, שכן איני בקיא בחוק השירות הצבאי. הכלל של קבלת פיצויים בעת מעבר דירה ליישוב חקלאי תקף רק במגזר הפרטי והציבורי וככל הידוע לי, אינו תקף על עובדי צה"ל.

בהצלחה
מאור
20/07/2015 10:57
שלום, אני עובד שכיר חצי שנה במקום עבודה, והחודש עוד לא קיבלנו משכורות מכיון שהם טוענים שנשרף להם המחשבים. האם כדי לתבוע אותם? כבר העשרים לחודש עשר ימים אחרי המועד הרגיל
עורך דין
20/07/2015 12:04
שלום מאור

עקרונית ניתן לפנות ולהגיש תביעה לתשלום שכר בבית הדין לעבודה. אני הייתי מציע קודם לכן לכתוב למעסיק מכתב דרישה לקבל השכר באופן מיידי. אם וכאשר מכתב הדרישה לא יענה, תמיד ניתן לתבוע כאמור. החוק לצידך.

בהצלחה
אדיר
20/07/2015 09:43
אני עובד שנה וחצי במקום עבודה .. אני מקבל תלוש משכורת מפוברק אין לי נסיעות ואין לי שכר בסיס , אין שעות נוספות אלא .. לפעמיים מלצרים מחכים שעה ואפילו שעתיים להכנס לעבודה כדי ״לא להרוס את הטיפים״ ..
רציתי לדעת אם זה חוקי .. אני עוזב עכשיו רציתי לדעת אם אני אקבל פיצוים או שאני חייב להם הודעה לעובד ..
תודה מראש
אדיר
20/07/2015 09:44
שכחתי לציין שזה מסעדה
אליהו
20/07/2015 04:35
שלום רב.
אני מעוניין למשוך את הכספים המצויים בפנסיה לפני הזמן. האם זה כרוך במס? תוך כמה זמן עליהם לשלם לי את הכספים שביקשתי למשוך? אם אפשר הסבר מפורט אני אשמח.
תודה מראש
עורך דין
20/07/2015 09:30
שלום אליהו

פנה בנושא זה אל סוכן הביטוח שלך ורצוי גם לשוחח עם יועץ מס, שכן למשיכת הכספים יש משמעות רבה ביותר כלפי עתידך. בהחלט מוטב להשקיע בכך הרבה מחשבה ולהתייעץ עם גורמים מקצועיים על מנת להבין את משמעות הדברים כיום ובעתיד.

בהצלחה
הגר
19/07/2015 21:17
שלום רב,

אני עובדת שכירה במקום נוכחי מה-1.11.14, ילדתי ב-9.7.15. לפני כן, חודשיים לא עבדתי.

לפני כן, עבדתי 3 שנים אצל אותו מעסיק. אני מבינה שעל מנת להיות זכאית לתשלום מבטל״א אני צריכה להציג תלושי שכר גם ממעסיק קודם.

האם גם המעסיק הקודם צריך למלא טפסים בגיני לבטל״א או שמספיק שאציג תלושי שכר.

אודה לתשובה
עורך דין
20/07/2015 09:28
שלום הגר

את יכולה להציג אחד משניים, או את תלושי השכר שלך או את הטפסים שהמעסיק מילא עבורך.

בהצלחה
ה.ק
19/07/2015 21:10
הי, אני עובדת במקום העבודה הנוכחי כמעט 11 חודשים, ב-05.07 הגשתי מכתב התפטרות שייכנס לתוקף ב-20.07 (מחר).

הבוס חתם ולא הביע התנגדות למועד שרשמתי. על סמך זה סגרתי במקום העבודה החדש שאתחיל מחר.

היום הוא טען פתאום שיש לי עוד לפחות יומיים לעבוד ושאם לא אגיע הוא יתבע אותי על מעילה בתפקיד, בסוף הוא ויתר על הימים הנותרים כדי שאשאר לחפיפה למחליפתי, אחר כך התחרט שוב ושלח מייל שאני צריכה להגיע מחר לשעתיים...

עצות?!
עורך דין
20/07/2015 09:27
בוקר טוב לך

המעסיק לא יתבע אותך (אם הוא אדם הגיוני) במידה ולא תגיעי ל-2 ימי עבודה. אין כאן כל מעיהל בתפקיד. הכי הרבה, הוא יקזז לך 2 ימי עבודה מהשכר האחרון. בכל מקרה, מומלץ לשמור את כל ההתכתבויות מול המעסיק ואם ישנם פרטים ששוחחתם עליהם בעל פה, תערכי רישום שלהם כולל תאיריכים ושעות ככל שניתן.

בהצלחה
הילה
19/07/2015 21:02
היי.
בתאריך 26 ליוני , הודעתי למעסיק שלי לשעבר , כי נסגרה לי בהפתעה חופשה לחו''ל על ידי בן הזוג. , הודעתי לו בדיוק כולל תאריכים .

כל השיחה בוצעה בהתכתבות בווסטאפ ואישר את הנסיעה ורשם לי 'איזה כיף תבלו!'

ב1.7 זימן אותי לשיחה עימו והודיע לי כי מבחינתו המשך העסקתי בחברה אך ורק אם אבטל את הטיסה

אמרתי לו שאישר את הטיסה ואין באפשרותי לבטלה כעת אחרי שאישר אלא בתשלום של כל העסקה בלי לטוס כלל.
בשל כך אמר שאני יכולה לראות עצמי כמפוטרת.

כל זה בוצע בלי שום התראה מראש , מעבר לכך שעדיין לא קיבלתי משכורת של חודש יוני חודש מלא. מה לעשות? האם חוקי הפיטורים בכלל? עילה לתביעה?
עורך דין
20/07/2015 09:20
שלום הילה

המדובר על פיטורים לא חוקיים בעליל והתנהלות פסולה של המעסיק. למרות שלא כתבת כמה זמן את עובדת באותו מקום עבודה ממנו פוטרת, עדין ובכל מקרה יש לך עילה לתביעה כנגד המעסיק. ככל שהוותק שלך בעבודה גדול יותר, כך הפיצויים שבהם תזכי בבית הדין לעבודה יהיו גדולים יותר.

פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני עם עורך דין מטעמך.

בהצלחה
עומר
19/07/2015 20:37
שלום רב,
רציתי לדעת במידה ועבדתי עבור חברה אמריקאית כביכול שמנוהלת ע"י ישראלי, עבדתי בארץ אך כביכול תשלום השכר יצא "בצורה" של שכר אמריקאי ולאחר 3 שנים השכר עבר להיות כמו שכר ישראלי עם תלוש וכדומה. שאלתי היא האם הותק הוא מתחילת היום הראשון, גם כהעסקה במתכונת אמריקאית, או רק מתחילת הרישום בתלושי השכר הישראליים? תודה!!
עורך דין
20/07/2015 09:16
שלום עומר

אני מציע לך לפנות בנושא זה לפגישה עם עורך דין על מנת שיקרא ויבין את חוזה העבודה שלך, ויידא כי הזכויות שלך לא מקופחות. על פניו, לפי העולה מדבריך ובהנתן שהתפקיד שלך בחברה לא השתנה, אין כל סיבה לאפס את הוותק ואפילו חשוב יהיה להקפיד שזה לא יקרה. 3 שנות ותק "שוות" לא מעט כסף ותנאים.

בהצלחה
ילנה
19/07/2015 20:20
אני עובדת במקום עבודה מעל 3 שנים. עקב זה שמצאתי עבודה חדשה הודעתי למעסיק שאני מתפטרת. אני מחוייבת ב30 ימי הודעה מוקדמת. הצטברו לטובתי 4 ימי חופשה. לפני תחילת העבודה החדשה רציתי לצאת לחופשה קצרה.ביקשתי מהמנהל לצאת לחופשה של שבוע. נכון להיום קיבלתי תשובה שלילית. השאלה האם בכל זאת אצא לחופשה למראות התנגדותו של מנהל מה משמעות הדבר? האם אצטרך לשלם כנס כספי? ומה יכול להיות הכנס?
עורך דין
20/07/2015 09:14
שלום ילנה

למעסיק שמורה הזכות להחליט האם לאשר לך לצאת לחופשה ואם לאו. אם תסיימי את עבודתך עבורו וישארו לך ימי חופשה צבורים הוא ישלם לך עבורם - פדיון ימי חופשה. מאידך, אם תחליטי שלא להגיע לעבודה בימי ההודעה המוקדמת מכל סיבה שהיא, למעסיק תהיה זכות לקזז משכרך כל יום של היעדרות.

בהצלחה
אליזבט
19/07/2015 20:07
עובדת 3 ימים בשבוע.לא ברצף.מקבלת 0.9 יום מחלה לחודש.ותק 20 שנה.הייתי חולה חודש והמעביד שילם לי ימי מחלה על ה12 יום שלא עבדתי אבל-הוריד 30 יום ממאגר ימי המחלה.
האם תקין??? תודה.
עורך דין
20/07/2015 09:11
שלום אליזבט

מאחר ולפי דבריך את עובדת במשמרות משתנות את זכאית לתקופת המחלה (3 ימים לפי מה שכתבת) כפול היחס שבין הימים שעבדת ברבע השנה של העבודה המלאה ביותר בשנה האחרונה לחלק לימי העבודה באותו רבע שנה.

מורכב מעט, אבל ככה החישוב צריך להעשות במקרה של עובדי משמרות.

בהצלחה
קינן ראובן
19/07/2015 19:55
שלום
עובד שעבד במפעל שבו עובדים בחוזה אישי וגם בחוזה קיבוצי,החל עבודתו במפעל בחוזה קיבוצי ,כעבור 10 שנים הוא הועבר לחוזה אישי.לאחר כ 13 שנים נוספות האם יכולים לפטרו כעובד חוזה אישי או שבהיותו עובד בחוזה קיבוצי בתחילה עומדות לו לזכות ראשונים תנאי חוזה קיבוצי(טובים יותר בנושא פיטורים).
תודה
עורך דין
20/07/2015 09:08
שלום ראובן

אם תנאי הסכם הקיבוצי מיטיבים איתך אין בכלל ספק כי אתה צריך להנות מהתנאים, אלא אם הסכם הקיבוצי מציין במפורש כי עובדים בחוזה אישי לא יחסו תחתיו.

בהצלחה
עמית
19/07/2015 18:55
שלום. עבדתי בחברה עירונית באחת הערים בארץ בתור מתרגלת על בסיס שעתי וכן נסיעות. המורה שעבדתי איתה הייתה האחראית עליי למרות שהינה מורה ממשרד החינוך. במשך כארבעה חודשים המורה לא הרשתה לי לקחת ימי חופש ולרשום אותם בדוח הנוכחות בטענה ששומרים על החופש ומקבלים אותו בסוף שנה. בפועל לא הגעתי לעבודה בהסכמתה וכתוצאה מכך גם לא קיבלתי שכר כי לא עבדתי ולא הסכימה לי לרשום חופש בדוחות הנוכחות. בנוסף שכרי קוצץ בכל חודש בכאלף שקלים ואפילו יותר כשהל פעם המורה החליטה לקצץ לי שעות מהשעות עליהן ביכמנו בתחילת השנה. כשנמאס לי התפטרתי מהעבודה. שילמו לי פנסיה ובתוכה גם רכיב פיצויים אז האם אין לי מה לטעון שאני מתפטרת בדין מפוטרת? כי כבר שולמו פיצויים? והאם אפשר לתבוע על הקיצוץ הנרחב והפגיעה בימי חופש (שיש לציין ששולמו לי בתום העבודה)? תודה.
עורך דין
20/07/2015 09:07
שלום עמית

היה הרבה יותר נכון לפנות לבדיקת זכויותיך לפני קבלת החלטה על התפטרות. כעת, משהתפטרת, את עדיין יכולה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי על מנת לבדוק את תנאי העסקתך והאם שולמו כל הזכויות המגיעות לכך. מעבר לכך, לא ציינת כמה זמן עבדת באותה חברה עירונית...

בהצלחה
עמיר
19/07/2015 18:24
עובד בחברה מעל 15 שנה כל השנים קיבלנו דמי ביגוד השנה מעסיק הודיעה על הקפאת התשלום לשנת 2015 מה זכותנו
עורך דין
20/07/2015 09:04
שלום עמיר

על פניו יתכן בהחלט כי המדובר על הרעת תנאי עבודה. זכות העובדים לפנות (במאורגן - הכי טוב) לקבלת ייעוץ משפטי ובדיקת הנושא לעומק.

בהצלחה
ליהי
19/07/2015 17:44
שאלתי היא כזו:
עובד שעבד במקום עבודה בערך 8 שנים ובגלל שרצה לקנות אוטו, התייעץ עם המעסיק והמעסיק אמר לו שהוא יכול להתפטר, לקבל פיצויים, לקנות איתם את האוטו ואז להיות מועסק מהתחלה.

אני הבנתי שאם עובד פוטר / התפטר וחוזר למקום העבודה עד חודשיים אז הוותק נשאר, אך האם זה גם ככה כאשר הוא משך כספי פיצויים?

והאם זה בכלל מוסרי לעשות דבר כזה? כי הוא נחשב ממש עובד חדש.
עורך דין
20/07/2015 09:03
שלום ליהי

אין קשר בין קבלת פיצויי פיטורין לבין חזרה לעבודה בתוך פרק זמן של פחות מחצי שנה ושמירה על ותק.

הקפידי לקבל מהמעסיק אישור כתוב לכך שהוא מסכים לשלם לך פיצויים גם במקרה של התפטרות. כמו כן, זיכרי שהמעסיק לא מחוייב לקלוט אותך חזרה לעבודה אחרי חודשיים...גם אם יבטיח לעשות זאת.

בהצלחה
דנית
19/07/2015 17:42
שלום, אני עובדת במוקד שירות לקוחות והמשמרת היא משעה 10:30 עד 19:00 .. המנהלות בהתאם לכמות הממתינות(השיחות) דורשות מאיתנו להשאר עוד רבע שעה ולא משחררות לפני למרות שהמשמרת הסתיימה. האם הם יכולים להכריח אותנו להשאר או שיש כאן איזשהו ניצול?
עורך דין
20/07/2015 08:59
שלום דנית

אין שום בעיה עם הדרישה מלבד העובדה שהמעסיק חייב לשלם לך עבור הזמן העודף שאת נשארת לאחר סיום המשמרת לפי הנחיית המנהלות. זה החוק.

בהצלחה
אבי
19/07/2015 17:15
שלום.
עבדתי כשלוש שנים בחברה מסויימת תחת חוזה שכר שעתי פלוס שעות נוספות. יש לציין שהשכר הוא שעתי משום שהיו המון שעות נוספות לעבוד. לאחר כשלוש שנים החברה נמכרה לידי חברה אחרת אשר התחייבה להמשיך להעסיק את כל העובדים באותם תנאים וכך אכן היה. לאחר 8 חודשים באותם תנאי תעסוקה החליטה החברה החדשה לשנות את משכורתי לשכר גלובלי כולל שעות נוספות. ממוצע תוספת לשעות שעות נוספות מתבסס על כמות השעות של החצי שנה אחרונה. יש לציין שלפני המעבר לחברה החדשה כמות השעות הנוספות היתה פי שלוש בגלל המון תקלות שהיו מחייבות אותי להשאר. אין לדעת אם כמות השעות הנוספות תחזור להיות כבשנה שעברה.
שאלות:
האם זה נכון לחשב רק לפי 6 החודשים האחרונים? דבר שאינו משקף את המציאות?
האם זה נחשב להרעה בתנאים?
החברה מציינת שהם לא יפטרו אותי במידה ולא אחתום אך משום שזה נוגד את עקרונות החברה יהיו לכך השלכות בעתיד.
השכר שלי כיום הוא 20000 ברוטו ותוספת שעות נוספות כמקובל בחוק
החברה כיום מציעה לי כ 16473ש"ח ברוטו ותוספת של 6643ש"ח עבור עבודה של עד 60 שעות נוספות. ובסכום כולל של 23116ש"ח לחישוב תנאים סוציאלים.
עורך דין
20/07/2015 08:58
שלום אבי

על מנת לעשות חישובי שכר מדוייקים ולהבין האם ההצעה החדשה שקבילת משתלמת, חשוב לקבל ממך עוד מידע לגבי היקף עבודתך עד הצעת השינוי, חוזה העבודה שלך ועוד. על פניו, מציעים לך תשלום של כ-110 ש"ח לכל שעה נוספת וזאת ביחס לתשלום של 88.5 ש"ח לכל שעת עבודה רגילה. יתכן בהחלט שניתן לנהל מו"מ על מנת לשפר את תנאי החוזה אך לצורך ירידה לפרטים מומלץ לפנות לעורך דין שיבדוק את הנושא לעומק.

כמו כן, קשה לענות לשאלתך לגבי הרעת תנאי עבודה כי חסרה הרבה יותר אינפורמציה.

בהצלחה
מחלה
סאלי סלוק
19/07/2015 13:29
עובדת בקופת חולים לאומית,אחות , 3 שנים.
לא עובדת קבלן .
מסרתי טופס מחלה על היעדרות בת 5 ימים בעקבות טיפול שיניים שגרם לזיהום כאבים וטופל באנטיביוטיקה.
הטופס הוצא בזמן המחלה ולא בדיעבד על ידי רופא המשפחה. ההודעה לאחראית על מחלה נעשתה לפני המשמרת שממנה נעדרתי והמשכתי לעדכן בהמשך. ישנם ימי מחלה ביתרת זכות.
בשבוע האמור, מראש ביקשתי ימי חופשה על ימים ב, ד, ה.
המחלה הוצאה על ימים א-ה, מכיוון שבמקום לצאת לחופש ביליתי חולה בבית.
על הטופס רשום אבחנה Dental Infection.
יש באפשרותי להביא אישור מרופא השיניים על ביקור במרפאה בימים ב' וד' על הטיפול שניתן בימים אלו על מנת להקל על הזיהום.
קיבלתי מכוח אדם הודעה שטופס המחלה בבדיקה מכיוון שלא נחשב זיהום בשיניים? או אולי עקב בקשה לחופשה שלא התממשה. מעוניינת לדעת מהם זכויותיי? האם מחויבים לשלם? והאם יכולה לתבוע על הלנת שכר במידה ולא?
RE: מחלה
עורך דין
19/07/2015 17:02
שלום סאלי

המעסיק חייב לקבל את אישור המחלה ללא תנאי במקרה שתיארת. ימי החופשה מתבטלים ובמקום ירדו ממכסת ימי המחלה שלך 5 ימים בהתאם לאישור הרפואי. התשלום עבור ימי מחלה הנו לפי החוק. ביום הראשון של המחלה לא תקבלי תשלום, ביום ה-2 והשלישי 50% משכרך ומהיום הרביעי תקבלי שכר מלא עבור כל יום היעדרות עקב מחלה.

רק בריאות
אפרת
19/07/2015 14:34
שלום,

אני עובדת מדינה בבית חולים. שאלתי על שעת הנקה במשאבי האנוש והם אמרו שנהוג לתת אותן כשעות נוספות ולא ל״השתמש בהן בפועל במהלך המשמרת״ כדי לצאת או לבוא מוקדם / מאוחר. האם זה חוקי לכפות עליי את זה במידה ואסרב? תודה
עורך דין
19/07/2015 16:59
שלום אפרת

אין התניה כזאת בחוק. שעת הנקה מגיעה לכל עובדת במשרה מלאה שחוזרת מחופשת לידה, למשך 4 חודשים או עד הגיעה התינוק לגיל 10 חודשים - המוקדם מביניהם. המעסיק אינו יכול להתנות על הוראות החוק לגבי שעת הנקה.

בהצלחה
אורנה
19/07/2015 14:36
שלום רב,

רציתי לדעת האם זה אפשרי/חוקי במקרה של חצי משרה לחלק את ימי העבודה במחיר החופשי חודשי ?
(דוגמא: חופשי חודשי עולה 250 ש"ח ועבדתי 10 אז את עשרת ימי העבודה לחלק ב250 ולשלם הלוך ושוב לפני התוצאה
עורך דין
19/07/2015 16:50
שלום אורנה

החוק קובע כי המעסיק צריך לשלם לך דמי נסיעות ריאליים לפי עלות הנסיעה בתחברוה ציבורית, בדרך הקצרה ביותר מביתך למקום העבודה וחזרה. כמובן שאם עבדת 10 ימים המעסיק צריך לשלם לך דמי נסיעות עבור 10 ימים ולא יותר.

בהצלחה
ריק
19/07/2015 16:35
שלום,
עובדת כבר שנתיים וחצי בחברה שהחליפו בה מעסיקים, כל חבריי לעבודה פוטרו לפי החוק וחתמו חוזה מחדש ללא וותק. בעקבות הריוני החוזה שלי נחתם מחדש לפני כשבועיים ונמשך במעסיק החדש כולל הוותק והזכויות כחוק.
אני חשתי ברע ורופא נשים שלח אותי לרופא תעסוקתית.
במרפאה תעסוקתית הוחלט שאיני רשאית להמשיך לעבוד במעבדה מלבד נושא הקרינה המייננת שלא ניתנת להוכחה אלא בעקבות הרמת קרטונים כבדים, נשימה של חומרי ניקוי (אסתמה כרונית), סחרחורות בטעינת עגלה.
קיבלתי מרופא התעסוקתי מספר שאלות למעסיק שלי אך ברגע זה התגובה הייתה שלילית וקשה.
האם המעסיק חייב למלא את השאלון של הרופא תעסוקתית?
האם למעסיק יש סיבה לתבוע אותי מכיוון שעברתי אליו באותו חוזה וכעט חשה ברע?
אני זקוקה לייעוץ
עורך דין
19/07/2015 16:46
שלום ריק

המעסיק חייב לענות על השאלות ואיני מבין מדוע הוא חש כעס כלפיך... את בסך הכל מנסה לשמור על הבריאות שלך ועל בריאות העובר. מעבר לכך, למעסיק אין כל אפשרות לתבוע אותך בגלל הגבלות רפואיות והחלטות של רופא תעסוקתי. אני מציע שתשתדלי לשמור על הבריאות וההריון ואל תכני ללחץ בגלל התנהלותו של המעסיק בנסיבות המתוארות.

בהצלחה
גילי
19/07/2015 14:37
שלום רב,

2 שאלות:

1. עבדתי בחברה פרטית במשך שנה וחצי לא הפרישו לי קרן פנסיה אך כן לקחו לי כסף מהמשכורת לאחר שגיליתי זאת הם הועילו בטובם להפריש לי חצי... האם יש פה עילה?

2. עבדתי על משכורת גלובלית ובנוסף לזה היו לי עמלות כל חודש האם בפיצויים העמלות נחשבות?

תודה רבה לכל העוזרים
עורך דין
19/07/2015 16:44
שלום גילי

1. הפרשה לפנסיה היא חובה חוקית של המעסיק והימנעות מקיום הוראות החוק אינה חוקית.

2. לגבי עמלות או בונוסים הנגזרים מהרווחים של המעסיק הרי שאלה נחשבים לצורך חישוב שיעור פיצויי הפיטורים.

בשאלתך חסרים פרטים מהותיים לצורך מתן מענה חד משמעי לשאלת חישוב הפיצויים ולכן אם תרצי תשובה מסודרת וברורה, תצטרכי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
חווה
19/07/2015 14:39
הי,שאלה בענייני חובת פנסיה לעובד:

האם יש לי חובה לדאוג לאחוזים מסוימים בפנסיית נכות של העובד (75%) או שהוא רשאי לחלק את האחוזים בתוך הפוליסה כרצונו?

אנחנו בכל מקרה מפרישים לפי סעיף 14.

תודה רבה!
עורך דין
19/07/2015 16:36
שלום חווה

התשובה המלאה והמפורטת לשאלתך צריכה להיות זאת של יועץ פנסיוני ולא עורך דין - אני מציע לפנות לאחד כזה, מקצועי ומנוסה, ולקבל ממנו ייעוץ לגבי חלוקת כספי הפנסיה.

בהצלחה
רפאלה
19/07/2015 09:22
בוקר טוב

אני סיימתי חופשת לידה ב 27.4.15.

נאמר לי מספר פעמים במוקד הטלפוני ביטוח לאומי שאני צריכה לחכות 90 ימים ואז ללכת לחתום אבטלה.

לפני כמה ימים הם אמרו לי שמרגע שאני חותמת אבטלה הם מתחילים לספור לי 90 ימים!

התחלתי לחתום רק לפני שבועיים!

מה עושים במצב כזה? איך אני משכנעת אותם שיספרו לי 90 ימים מאפריל?

תודה
עורך דין
19/07/2015 16:18
שלום רפאלה

החוק קובע תקופת המתנה של 90 יום ואין הרבה מה לעשות בנושא מלבד להמתין את התקופה כאמור.

בהצלחה
אירית
18/07/2015 19:31
אני עובדת כשנה חתמתי על חוזה עבודה שעות גלובליות אני עושה כ 17 שעות נוספות בממוצע בחודש. וכשאני לא מגיעה יום אחד הוא מוריד לי את החלק היחסי של הנסיעות המשכורת בסיס היא 5000 ו 1500 החזקת רכב
השאלה שלי היא כמה שעות נוספות אני צריכה לתת לו בחודש ללא תמורה?

והאם הוא יכול לנקות לי חלק יחסי מה נסיעות כאשר החוזה הוא גלובלי

בחודשיים הראשונים המשכורת הייתה לפי שעות ואז הוא ראה שאני נותנת מעצמי הוא אמר שעדיף גלובלי כך אני תמיד הדעה כמה יש לי כי הוא לא יכול לשלם שעות נוספות אבל הוא דורש ממני להישאר שאמרתי לו שאני לא יכולה יותר להישאר הוא צעק והעליב אותי ליד לקוחות
כמה שעות נוספות על פי החוק אני צריכה לעשות ללא תשלום אם יש דבר כזה?

האם אני יכולה לדרוש תשלום על כל השעות הנוספות
תודה
עורך דין
19/07/2015 16:16
שלום אירית

קשה לתת חוות דעת על תנאי העסקה, שכר, הוצאות רכב וכו ללא עיון מעמיק בחוזה העבודה שלך. כמה דברים: המעסיק חייב לשלם לך עבור שעות נוספות שאת עובדת בכל מקרה. לגבי נסיעות, למעסיק יש זכות מלאה שלא לשלם דמי נסיעות בימים שאת אינך מגיעה לעבודה.

בהצלחה
חופית
18/07/2015 19:21
שואלת עבור חבר, בטוחה שתוכלו לעזור לו...
אם הוא מתפטר מהעבודה (שבה הוא עובד כ-8 חודשים) בגלל שהוא גילה שהבוסית לא נותנת לו את הזכויות שמגיעות לו (כמו פנסיה או חופשים), האם הוא זכאי לקבל פיצויים?

ובמקרה והוא לא זכאי לפיצויים, מה קורה אם מפטרים אותו? אז הוא זכאי לפיצויים?

תודה מראש!
עורך דין
19/07/2015 15:55
שלום חופית

לאחר 8 חודשי עבודה עוד לא זכאי לקבל פיצויים בכל מקרה. אם החבר שלך חש כי הזכויות שלו מקופחות במקום העבודה מומלץ להפנות אותו לקבלת ייועץ משפטי פרטני על מנת לזרז עד כמה שניתן את ההליכים למיצוי זכויותיו מול המעסיק.

בהצלחה
מרינה
18/07/2015 19:32
הודעתי לבוסית שלי שאני מתפטרת בע"פ האם זה מספק או שחייב גם בכתב?
כמה זמן צריך להודיע מראש לפניי הפסקת עבודה?
הבוסית טוענת שאני צריכה לעבוד חודש מרגע שהודעתי שאני מתפטרת, השאלה מה קורה במידה ואחד מבני המשפחה חולה ואני לא יכולה להגיע לעבודה, מה אז עושים?
מה לגבי פיצויים במידה ואני מתפטרת?
עורך דין
19/07/2015 12:20
שלום מרינה

מקובל לתת מכתב התפטרות כתוב ולא להסתפק בהודעה בעל פה ואין כל מניעה שתעשי זאת. לגבי הודעה מוקדמת: משך ההודעה תלוי בתקופת העסקתך במקום העבודה. אם את עובדת שנה או יותר עליך לתת חודש הודעה מוקדמת. אם בתקופת ההודעה המוקדמת יש בידיך אישור מחלה הרי שמניין ימי ההודעה המוקדמת ממשיך גם בתקופת העדרותך בעקבות מחלה ובכפוף לאישור רפואי.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ