פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 750
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עעע
18/08/2015 11:58
שלום רב, אני עובדת בתור מהנדסת כימיה בתפקיד שטח מזה שנתיים וחצי. התפקיד כרוך ביציאה למפעלים שונים בתעשייה, דיגום ממערכות מים שונות (לא מי שתיה) הדיגום לעיתים מתבצע בהתכופפות במשך זמן ממושך או במקומות שלא נמצאים על הקרקע. כמו כן התעסקות עם כימיקלים שונים שיתכן שיש להם השפעה על בריאותי ובריאות העובר ולעיתים הרמת דברים כבדים. כרגע אני בהריון שבוע 13. בשבוע 6 פניתי למיון נשים עקב דימומים חזקים לאחר בדיקה התגלה שיש לי שטף דם ברחם הייתי במנוחה 8 ימים ובבדיקה הבאה של הרופא הדימומים נפסקו והשטף דם התמוסס. לקראת חזרתי לעבודה המנהלת שלי הציעה שאהיה בשלב זה במשרד ולא אצא לשטח. היא לא ציינה למשך כמה זמן.אחרי חודש שהייתי במשרד המנהלת שלי החליטה שהיא משנה את דעתה ובתוקף ביקשה ממני לחזור לשטח. הסברתי לה שאני עדיין חוששת והעבודה היא פיזית ואני לא יודעת אם הכימיקלים האלו לא מסוכנים לי אבל היא לא ניסתה להתחשב וביקשה שאבצע את העבודה. הלכתי לרופא נשים שלי וביקשתי שיכתוב לי אישור שאני לא יכולה לבצע את העבודה הזו בהריון. הרופא אמר שהוא לא יכול לרשום לי אישור קבוע והפנה אותי לרופא תעסוקתי, אבל עד שאקבע תור הוא רשם לי אישור זמני "הריון החל עם דימומים ממליץ על מניעה מעבודת שטח למשך 6 שבועות". במקביל, ניסיתי כמובן לתאם פגישה עם המנהלת על מנת להגיע להבנות והסכמות בנושא. היא ביטלה לי את הפגישה והמשיכה להתכתב איתי במיילים ובהודעות בדרישה שאבצע את עבודתי. החלטתי שאני שולחת לה את האישור של הרופא במייל לאור אי הרצון לתאם פגישה, לאחר שקיבלה את האישור היא טענה שהאישור לא תקין מכיוון שהרופא רשם את המילה "ממליץ" ולא אוסר ועדיין ביקשה ממני לצאת לשטח. כלומר מתעלמת לחלוטין מהאישור הרפואי. כששאלתי אותה עד מתי היא מתכוונת שאבצע את העבודה הזו היא אמרה לי עד חודש 9. בנוסף, ציינה שבמידה והרופא התעסוקתי יחליט שאני לא כשירה לבצע עבודה כזו היא תצטרך להגדיר את התפקיד שלי בצורה אחרת ומדובר בכך שיקחו לי את הרכב וישנו לי תנאי העסקה. ובכלל אמרה לי שאני צריכה להוציא שמירת הריון אם זה יהיה המצב. בינתיים היא מספרת לעובדים במשרד על שיחותינו האישיות ברמה שהם יודעים בדיוק מתי יש לי תור לרופא תעסוקתי והם טוענים שאני גורמת לאווירה לא נעימה במשרד. בקיצור מסכסכת ביני לבין עובדי המשרד. מה ניתן לעשות? מה הזכויות שלי במצב כזה? האם התעלמות מאישור הרופא מצידה היא תקינה?
יש לציין שיש לה אפשרות לתת לי עבודה במשרד. התור לרופא התעסוקתי בעוד שבועיים. האם יש סיכוי שיתנו לי שמירה במצב כזה? המצב הזה גורם לי ללחצים והרגשה כללית לא טובה
עורך דין
18/08/2015 12:22
שלום לך

על פניו התנהלותה של המנהלת אינה בעייתית מבחינה חוקית, אלא רק מהבחינה האנושית. אכן, על מנת לשנות את אופי התפקיד שלך יהיה עליך להגיע לבדיקה של רופא תעסוקתי שיוכל לקבוע מה מותר ומה אסור לך לעשות. קביעותיו הן שיחייבו את את המעסיק לגבי שינוי תפקידך. המעסיק יצטרך למצוא לך תפקיד אחר שיתאים למגבלות שיקבע הרופא התעסוקתי. כמובן שהמנהלת לא יכולה לכפות עליך לצאת לשמירת הריון - אין דבר כזה. רק רופא יכול להמליץ על בדיקת הריון אך על פניו זה לא הזמן לשמירת הריון. עליך להתעזר בסבלנות ולחכות לבדיקת הרופא התעסוקתי.

בנתיים, אני מציע שתנסי לפנות לרופא ולקבל ימי מחלה ככל שהדבר ניתן, בהמתנה לבדיקת הרופא התעסוקתי. תשתדלי לא להלחץ ולשמור על עצמך כי זה מה שחשוב.

בהצלחה
עעע
19/08/2015 08:48
האם היא יכולה, במידה והרופא תעסוקתי יחליט שאני לא יכולה לבצע עבודת שטח ולהתעסק עם כימיקלים, לשנות לי את הגדרות התפקיד לקחת לי את הרכב ולשנות תנאי העסקה- גם שכר?
האם זה שהיא משתפת את עובדי המשרד בשיחותינו האישיות זה תקין?
תודה
עורך דין
20/08/2015 11:01
שלום שוב

כן - אם הרופא התעסוקתי ימילץ על שינוי מסגרת תעסוקתית, המעסיקה תצטרך למצוא לך עבודה מתאימה לפי התנאים החדשים, וזה יכול לכלול פגיעה בשכר ולקיחת הרכב שלך - הכל בכפוף להמלצתו של הרופא התעסוקתי. זה שהיא משתפת עובדים בשיחות שלך איתה זה לא תקין. בקשי ממנה לא לעשות זאת.

בהצלחה
רז
19/08/2015 17:39
אני עובד 5 שנים בעבודה, התפטרתי החודש.
גיליתי שהם הפרישו לי פנסיה רק לאחר חצי שנת עבודה, כשלמעשה הייתה לי קופה פעילה לפני כן כי עבדתי שנה במקום אחר.

האם כל עוד אני עובד שם אני יכול לקבל החזר על הפנסיה שלא שולמה לי?
האמת שכשנכנסתי לעבוד לא עדכנתי את החברה שיש לי קרן פנסיה (לא ידעתי), האם זה פוטר אותם מאי התשלום על החצי שנה הראשונה?
עורך דין
19/08/2015 19:31
שלום רז

בכל שלב הנך יכול לפנות אל המעסיק בכתב בדרישה לקבל את הכספים שמגיעים לך.

בהצלחה
רז
20/08/2015 09:15
תודה על המענה

האם מגיע לי ההחזר? אע"פ שלא ציינתי בפניהם שיש לי קופה פעילה ובאשמתי לא הפרישו?
משמרות
רועי סילברמן
19/08/2015 07:13
שלום שמי רועי ואני עובד בחברה מסוימת כבר שנה ושמונה חודשים, במהלך תקופה זו עבדתי במשמרות בהיקף של משרה מלאה, לאחרונה לאחר שינוי מנהל החליטו לקצץ בשעות עבודה על דעת עצמם , האם יש לי עילה לפיטורים על הרעת תנאים?
רועי
19/08/2015 22:28
רק הוסיף שיש עובדים שמקבלים חמש משמרות ולי הורידו לשלוש
דנה
19/08/2015 03:55
שלום
אני עובדת בשני מקומות עבודה הקשורים בחינוך והוראה
עבודה ראשונה מטעם עיריית תל אביב ועבודה נוספת בצהרון
יחד שתי העבודות הן מקור ההכנסה שלי, כאשר כל אחת הינה במשרה חלקית
בתחילת שנת הלימודים ( ספטמבר), אכנס לחודש התשיעי בהריון ואני מעוניינת להפסיק לעבוד בצהרון תוך כדי הצהרה שאני מקדימה את חופשת הלידה אצל אותו מעסיק, וכן להמשיך לעבוד בעבודה הראשונה עד הלידה
רציתי לדעת האם אני רשאית לבקש בקשה זו? קשה לי לעבוד בצהרון זו עבודה אינטנסיבית עם עמידה ממושכת ולכן אני מעדיפה להקדים את חופשת הלידה רק בצהרון ולא בעבודה הראשונה
עורך דין
19/08/2015 19:47
שלום דנה

לא. חופשת לידה היא חופשת לידה ולא ניתן לעבוד במהלך 14 השבועות הראשונים בכל עבודה.

בהצלחה
מירה
19/08/2015 02:20
שלום,
הבת שלי בת שנה, עברה שבוע שעבר ניתוח דחוף בעין. גילו לה קטרקט מולד . הניתוח כלל הוצאת עדשה והשתלההשל חדשה. בעצם עד עכשיו לא ראתה בעין.
תודה לאל הניתוח הצליח אבל היא זקוקה לדברי הרופאים להשגחה צמודה. מקבלת טיפות לעין בשבועיים בראשונים כל שעתיים ואחר כך יוד בהדרגה.
הרופאים אמרו שאין לשים אותה במעון לפחות חודש כי צריכה הגשחה צמודה בכל דקה שלא תקבל מכה או תיפול על העין . מזכירה שהיא בת שנה אז המשימה לא פשוטה.
בכל אופן הנושא רגיש מדובר בראייה שלה.
פניתי למחלקת משאבי אנוש ואמרו שיש מקרים מיוחדים בלבד שאפשר לקבל ימי מחלה לילד וזה לא ברשימה.
האם יש מקרים חריגים? למי פונים?
תודה רבה למי שיוכל לסייע לי
עורך דין
19/08/2015 19:46
שלום מירה

משאבי אנוש הטעו אותך. את יכולה לנצל את ימי המחלה שלך לצורך טיפול בילדה בהתאם לחוק.

על פי החוק, עובד שהוא הורה לילד שטרם מלאו לו 16 שנה יכול לזקוף מחלה של ילדו לחשבון תקופת המחלה שלו עצמו ואף לצבור כמה ימי היעדרות המותרים לו על פי חוק היעדרות בשל מחלה, ובלבד שהתקיימו אחד מהתנאים הקבועים בחוק:

- בן זוגו של ההורה הנעדר מעבודתו עובד ולא נעדר מהעבודה בשל זכאותו לניצול ימי מחלה עבור ילדו או לחילופין במקרים בהם בן זוגו של הנעדר מעבודה הינו עצמאי שלא נעדר מעיסוקו – לכל היותר במשך 8 ימים במהלך השנה.

- מקרים בהם הילד הינו בחזקתו הבלעדית של ההורה הנעדר מעבודה או במקרים בהם העובד הינו הורה יחיד. היעדרויות אלו לא יעלו על מספר של 16 ימים בשנה.

בהצלחה
נתנאל מסיקה
18/08/2015 22:45
שלום שמי נתנאל מסיקה .
אני עבדתי במשך שנתיים ושמונה חודשים בחברת אופק דיפנס וחברת רשף (לאחר זכייתה של רשף במכרז של עיריית נס ציונה בשיטור המשולב)
צוורתי וותק עכשיו התחלתי לעבוד בעירייה בתור פקח עירוני (לציין שני דברים , אחד בתלוש שכר שלי הופיע שמה של העירייה, דבר שני העבודה שלי הייתה בתור סייר בשיטור המשולב דרך חברת קבלן)
כאשר התחלתי לעבוד בעירייה בתור פקח הבנתי שאני יכול למשוך את הוותק שלי מהחברה לעירייה שבכך אוכל להתחיל את עבודתי בתור פקח עירוני בדרגה 6 ולא חמש כמו שהכניסו אותי עכשיו ולא מוכנים להכיר לי בוותק שלי (לציין שבפיקוח העירוני ישנם פקחים אשר גם עבדו בשיטור בחברת קבלן ולהם התחילו מדרגה 6 כאשר עברו להיות עובדי עירייה )
עכשיו לכול עובדי העירייה בפיקוח יש תנאים כאלה :
1, אחזקת רכב 400 קילומטר
2, התחלת עבודה בדרגה 6

האם הדבר הזה תקין או שאפשר לעשות משהו בדבר הזה אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי

תודה מראש

נתנאל מסיקה
עורך דין
19/08/2015 19:41
שלום נתנאל

אם הפלו אותך לעומת עובדים בתנאים מקבילים, סביר שמכתב מעורך דין יגרום למעסיק "להתיישר" ולהשוות את התנאים שלך לאלה של העובדים האחרים.

בהצלחה
דנה
18/08/2015 20:57
שלום , אני נמצאת בשמירת הריון עד הלידה ( נובמבר)
אני עובדת בפרוייקט בחברה 3 וחצי שנים , הפרוייקט שאני עובדת בו נסגר ב-25.9 וכל העובדים מפוטרים לחלקם עושים ראיונות לפרוייקטים שונים בחברה .
רציתי לדעת מהם הזכויות שלי , כי כאשר אסיים חופשת לידה לא יהיה לי לאן לחזור וכידוע אסור לפטר אישה בהריון 60 יום לאחר חופשת לידה ואז חודש מראש , האם הותק שלי ממשיך בחברה והפרשות לקרן הפנסיה .
תודה רבה .
עורך דין
19/08/2015 19:40
שלום דנה

אסור לפטר אותך ללא קבלת אישור של משרד הכלכלה. הזכויות שלך בזמן ההריון אינן משתנות עקב סיום הפרוייקט. בזמן שמירת הריון הוותק שלך נצבר והמעסיק צריך להפריש כספים לפנסיה.

בהצלחה
אשר אמר
18/08/2015 19:06
אני עובד כ-5 חודשים בחברת גינון.בשכר חודשי(גלובלי).
מתאריך 30.07.15-08.08.15 הייתי בחופשת מחלה עקב ניתוח.( סה"כ 9 ימים).במשכורת יוני נוקה משכרי יום אחד. במשכורת יולי קיבלתי עבור 2 ימים 50%.ו-4 ימים בשכר מלא.
על יומיים נוספים,לא קבלתי שכר מהסיבה שאין לי מספיק ימי צבירה.מה עלי לעשות?
עורך דין
19/08/2015 19:38
שלום שוב,

אין מה לעשות - אם אין ימי מחלה אין תשלום ואין מה לעשות.

בהצלחה
אורל
19/08/2015 15:55
אני עובד בצוות בידור החל מספטמבר 14. בינואר 15 נפצעתי בעבודה ואני מוכר כנפגע עבודה בביטוח לאומי ומקבל קצבה של 100 אחוז כרגע ולמשך החצי שנה הקרובה. רציתי לדעת אם לאחר שנה (ז"א ספטמבר 15) אוכל לדרוש תשלום של ימי הבראה? בנוסף האם אוכל לפדות את ימי החופש שנמצאים ביתרה בחברה?
עורך דין
19/08/2015 19:37
שלום אורל

אם יש לך ותק של שנה לפחות במקום העבודה אתה זכאי לקבל דמי הבראה.

בהצלחה
אייל
19/08/2015 16:28
עבדתי שנה בעבודה, ביקשתי מהמנהל בקשה למשרת סטודנט, הוא אישר לי את זה טלפונית (לא בכתב). עבדתי שבועיים במשרת סטודנט ולאחר מכן נמסר לי כי המשרת סטודנט לא אושרה.

כתוצאה מכך לא קיבלתי משמרות כי המנהל רצה שאני אעבוד אך ורק בהיקף משרה מלאה (5 משמרות בשבוע) מה שאני לא יכול לתת לו בגלל הלימודים. לאחר חודש שאני עדיין נחשב עובד של החברה ועדיין לא פיטרו אותי ולא התפטרתי, קיבלתי למחר (יום חמישי,20.8) הזמנה לשימוע עקב "אי עמידה בהסכם עבודה", מה שמסתמן כהודעה על פיטורים מהסיבה שאני לא עומד בהסכם עבודה שאני חתום עליו (5 משמרות בשבוע,מה שנותן לגיטימציה לחברה לא לשלם לי את הפיצויים).

חשוב לציין שאני הייתי מעוניין לחזור למשרת סטודנט שרציתי מלכתכילה, או לחלופין לקבל את הפיצויים שלדעתי מגיעים לי.

אשמח לעזרה, תודה.
עורך דין
19/08/2015 19:36
שלום אייל

אם יוחלט לפטר אותך תקבל פיצויים מלאים - אל חשש.

בהצלחה
תמר
19/08/2015 17:22
השבוע סיימתי 6 חודשים של חופשת לידה. שלחתי מכתב התפטרות עם התראה של 30 יום כאשר ב-30 יום האלה ביקשתי לחזור על חשבון ימי החופשה שצבורים לי. במקביל ביקשתי מכתב שבו יפורט כי המשרה בה אני מועסקת היום דורשת שעות נוספות וזאת על מנת שאוכל לפנות לביטוח לאומי ולבקש לקצר לי את זמן ההמתנה עד לקבלת דמי אבטלה.

היום פנתה אלי אשת משאבי האנוש והציעה לי לחזור ל-60 ימים שלאחריהם יבוצע לי קיצור חוזה וכך לא אצטרך להתפטר.

לטענתה אני לא זכאית לפיצויים מאחר ואני התפטרתי (הסברתי לה שאם מדובר בהתפטרות לגידול ילד אני כן זכאית אך היא טענה שאינה מכירה זאת ואני לא אהיה זכאית לפיצויים..) היא אמרה שהיא מציעה לי כן להסכים מאחר והמשרד לא מוכן להוציא לי אישור של השעות הנוספות וכך לא אצטרך להמתין לדמי אבטלה וגם אהיה זכאית לפיצויים.

אין לי מספיק ימי חופשה והיא אמרה לי להוציא ימי מחלה שיעזרו לי להשלים את 60 הימים.

מה לעשות? האם זה באמת נכון? האם יש משהו מעבר שאני לא מבינה בקיצור חוזה?
עורך דין
19/08/2015 19:33
שלום תמר

התפטרות לשם טיפול בילד בטרם מלאו לילד 9 חודשים מזכה אותך במלוא התנאים של עובדת שפוטרה, בין עם המנהלת שלך מודעת לחוק ומכירה אותו ובין אם לא - וללא כל תנאי.

בהצלחה
עדי גבעון
19/08/2015 18:04
1. בשנת 2006 התחלתי לעבוד באקי"ם חיפה כאיש צוות בכיתה במשרה בת 15 שעות.
2. כשנה אח"כ הוסיפו לי 4 שעות בשבוע עבודה כרפלקסולוג בתעריף שעה גבוהה מהתעריף שעה כאיש צוות.
3. בהמשך הוספו לי עוד 4 שעות רפלקסולוגיה ואח"כ כעבור תקופה עוד 4 שעות.
4. במשך כשנה עבדתי 3 ימים בשבוע, 15 שעות סה"כ כמטפל בכיתה בתעריף נמוך ו3 ימים אחרים כרפלקסולוג, 12 שעות בשבוע. סה"כ עבדתי 27 שעות שבועיות. משכורתי שולמה בתלוש שכר אחד.
5. לפני כשנתיים נקבע לי שכר אחיד- ממוצע משוכלל של שתי המשרות. הקיף המשרה לא השתנה.(27 ש"ש).
ב1.9.15 יופסקו טיפולי הרפלקסולוגיה במוסד. מוצע לי להישאר לעבוד כאיש צוות אך במחיר שעה הנמוך שהיה לפני חישוב הממוצע המשוכלל.
6.כעת אני יכול להתפטר ולקבל פיצויים. איך מחשבים את המגיע לי?
7. אני יכול להישאר במשרה של מטפל בכיתה. מגיע לי פיצויים על משרת הרפלקסולוג שהופסקה?
8. עוד שנתיים אני יוצא לפנסיה, כאשר אפרוש אני זכאי לפיצויי פיטורין?
תודה מראש, עדי
עורך דין
19/08/2015 19:30
שלום עדי

כמובן שלא ניתן לערוך תחשיב מדוייק של פיצויי הפיטורין שלך מבלי לראות תלושי שכר וחוזה עבודה. לא הבנתי למה אתה סבור שמגיע לך לקבל פיצויים? האם לאור הרעת התנאים לכאורה? אם זה הכיוון, עליך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש ממנו לתקן את הרעת התנאים ורק אם זה לא יקרה, תוכל להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
בועז
18/08/2015 13:01
שלום לכם שמי בועז אני מועסק במיפעל העובד במישמרות בתחום הסיעודי היום מחולק ל3 משמרות8 ,8 ,8 כלומר 6-14 ,14-22, 22-6 מציבים אותנו באופן אקראי כלומר ישנו שבוע שאני יכל לעבוד יום בוקר יום ערב עוד יום ערב ולאחר מיכן יום לילה וכך הלאה מה גם שישנם ימים שאני מוזנק לתגבור משמרת לשעתיים נוספות בלי שום קשר לאך עבדתי באותן 24 שעות כלומר אם עבדתי ביום ב 14-22 וביום ג יכולים לקרוא לי לתגבור ב 8-10 ובאותו יום ג העבוד לילה 22-6 שיטה זו אינה אנושית בעיניי ורציתי לדעת אם זה חוקי? אם ישנה אפשרות לשנות זאת כפוף לזכויות מסויימות?
עורך דין
18/08/2015 17:24
שלום בועז

כל עוד ניתן לך יום מנוחה שבועי וכל עוד המעסיק אינו מפר את חוזה העבודה מולך אין בעיה חוקית בשיטת עבודה זאת.

בהצלחה
בועז
19/08/2015 06:51
יום מנוחה מתוך שבוע (ראשון עד שבת) או שבוע (7 ימים)
מיס X
17/08/2015 10:16
במידה ואשה אם חד הורית בהריון מתרומה מבנק הזרע. רוצה לקצר את חופשת הלידה שלה ל 6 שבועות בלבד ( קרי משכב לידה)
, שכן היא עצמאית וגם שכירה ולקיחת חופשת לידה ארוכה יותר עלולה לגרם לקריסת העסק שלה בוודאות. האם ישנם חריגים בחוק לב.ל המאפשרים זאת?
ואם לא האם ישנו גוף שניתן לערער מולו? למי עלי לפנות בעניין?
עורך דין
17/08/2015 15:18
שלום לך

תקופת חופשת הלידה המינימלית הנה 14 שבועות. מעבר לזה זכותך לקצר את חופשת הלידה.

בהצלחה
מיס X
19/08/2015 06:45
כן השאלה האם ישמו לי ביטוח לאומי עבור חופשה מקוצרת ? או שלא ישלמו בכלל כי הבנתי שאם אישה לא לוקחת 14 שבועות לא משלמים כלל . גם עבור השבועות החלקיים.
25/7
18/08/2015 15:27
שלום,
אני עובד קבלן כמאבטח בחברת הייטק גדולה. לפי הצו הרחבה של ההסכם קיבוצי של עובדי האבטחה, המשתמש חייב לספק לעובדי הקבלן, מבחינת ארוחות, את אותם תנאים של העובדים במקום. בחברה קיימים עובדים נוספים אשר עובדים מסביב לשעון והם זכאים להשתמש בכרטיס התן ביס שלהם וכך להזמין ארוחות. לנו המאבטחים, לא מאפשרים להשתמש בלילות בתן ביס והדל כך אנחנו צריכים לדאוג לארוחות בלילה בעצמנו.
האם החברה עוברת על צו ההרחבה בכך שלא מספקת לנו ארוחות בלילות? יש לציין כי בבוקר אנחנו רשאים לאכול בחדר אוכל של החברה ובצהריים אנחנו מקהלים סנדוויצ'ים או פיצות. הבעיה היא רק במשמרות לילה.

תודה מראש!
עורך דין
18/08/2015 17:26
שלום לך

איני מכיר חוק או כלל הקובע כי המעסיק צריך לספק לעובדים ארוחות.

בהצלחה
24/7
18/08/2015 18:26
חוק לא, הסכם קיבוצי כן. בדגש על הצו הרחבה שיצא בתחילת השנה. השאלה העיקרית, האם מתן תן ביס לעובדי החברה מחייב השוואת תנאים לעובדי הקבלן? האם ניתן לפרש זאת מהצו הרחבה?

תודה.
עורך דין
18/08/2015 18:35
שלום שוב,

צו ההרחבה מעניק לעובדי האבטחה את הזכות לרכוש מזון מסובסד במזנון, כמו לעובדים שאינם עובדי קבלן, אך צו ההרחבה אינו מעניק לכם זכאות לארוחות בעבודה.
24/7
18/08/2015 18:51
תודה על המענה המהיר.
נראה אז שבתור סטודנטים תפרנים מצבנו יחסית לא רע בכלל.

תודה רבה!
מעיין
18/08/2015 15:33
שלום רב ותודה מראש.
לפני 5 חודשים התחלתי לעבוד אחרי חצי שנה של אבטלה מה שגרם לי לחתום על החוזה הראשון שראיתי גם אם לא היה חוקי או הגיוני בעיניי.
אני מעוניינת להתפטר מעבודתי הנוכחית בעיקר בגלל אופיו של התפקיד שלא תואם למה שהובטח לי או צוין בחוזה.
הסעיף הבעייתי מבחינתי בחוזה הוא - שעליי לתת התראה מוקמת של התפטרותי לפחות 3 חודשים מראש וזה גם רק לאחר שימצא לי מחליף שיעבור חפיפה והסמכה ויראה מוכן לתפקיד ( גם כשאני הגעתי לעבודה זו שהחלפתי עשתה לי חפיפה במשך חודש שלם ויצא שעזבה את העבודה רק חודשיים אחרי שהודיעה על התפטרות למרות שעבדה פחות משנה).
עוד צוין בחוזה, כי במידה ולא אעמוד בתנאים אלה אשלם למעסיק סכום של 50,000 ש"ח פיצוי.
אני מעוניינת כרגע להתפטר ולתת להם עוד שבועיים מקסימום, האם אני רשאית לעשות זאת? האם הסעיפים שלהם חוקיים או לא ויוכלו לחייב אותי בהם מכיוון שחתמתי עליהם?
אשמח לתשובה בהקדם
עורך דין
18/08/2015 17:29
שלום מעיין

לא ניתן לכפות עליך לתת הודעה מוקדמת מעבר לקבוע בחוק, ולא ניתן להטיל עליך קנס "הפחדה" כפי שקבוע בחוזה שעליו חתמת. קיראי את כאן באתר את הכתבה אודות: הודעה מוקדמת

זה אמור לתת מענה מדוייק לדרישות החוק וחוזה העבודה שלך, הגם שחתמת עליו, לא יכול להחמיר איתך במקרה זה.

בהצלחה
ליאב
18/08/2015 15:31
אני עובדת כארבע שנים, כאשר במהלכם עבדתי שנתיים בחצי משרה ובשנתיים האחרונות עברתי למשרה מלאה.
אם אני מבקשת לחזור לחצי משרה ומעסיק אינו מעוניין, הוא צריך לפטר אותי או שאני צריכה לעזוב מעצמי?
תודה מראש!
עורך דין
18/08/2015 17:27
שלום ליאב

על פניו, אם לא תרצי להמשיך לעבוד במתכונת שאת מועסקת בה כבר במשך שנתיים תצטרכי להתפטר מיוזמתך.

בהצלחה
מצלמות
חיים
17/08/2015 12:48
בזמן שהייתי בחופשה הותקנו לי מצלמות ללא ידיעתי ברכב
האם אפשר לתבוע את הבוס עקב נזק פיטורין שנגרם לי בעקבות כך ?
עורך דין
17/08/2015 16:10
שלום חיים

לא ממש הבנתי... הותקנו מצלמות בתוך הרכב שאתה מקבל מהמעסיק? מה הסיבה להתקנת המצלמות? אם ידעו אותך על כך או שגילית זאת לבדך?
חיים
18/08/2015 09:51
מצלמות און לייו באוטובוס ששיך למעסיק
חיים
18/08/2015 09:58
לא ידעו אותי בדבר
עורך דין
18/08/2015 17:17
שלום חיים

אין כל מניעה לשים מצלמות אבטחה באוטובוס גם מבלי לידע את הנהגף כל עוד המצלמות אינן מקליטות קול - שאז המדובר על האזנת סתר אסורה.

בהצלחה
חני ויזאן
18/08/2015 08:57
שלום רב,
אני עובדת בירושלים ועוברת דירה לצפון ע״מ להיות עם בן משפחה שחולה.
הודעתי חודש לפני על העזיבה ורציתי לדעת האם אני זכאית למלוא הפיצויים או רק למה שנצבר בקופה?
בנוסף האם המעסיק רשאי לדחות לי את תשלום דמי ההבראה עד להסדר עם הפיצויים ולא לשלם לי אותם במועדם??
לתשובתכם אודה.
בברכה,
חני ויזאן
עורך דין
18/08/2015 17:16
שלום חני

אינך זכאית לפיצויי פיטורים מלאים לפי החוק. מה שכן, אין כל סיבה לדחות את תשלום דמי ההבראה שלך.

בהצלחה
פיצויים
נונו
18/08/2015 08:29
שלום,
אני פנסיונר ואני עובד כאיש אחזקה במקום עבודה.
כשנה ושבעה חודשים.
לאחר שנה שעבדתי עברתי עבונת עבודה.
ולא שבתי לעבודה מאז
האם פיצווי הפיטורין שלי נחשבים לזמן שהייתי בבית?
כלומר בסך הכול שנה ושבעה חודשים?
או שהפיצויים שלי זה עד לרגע שעברתי את התאונה?

תודה
עורך דין
18/08/2015 17:15
שלום נונו

לא הבנתי מדוע לא חזרת למקום העבודה - האם מסיבה בריאותית? האם נקבעה לך נכות בעקבות תאונת עבודה? נסה לפרט יותר.
משה דיאמנט
17/08/2015 22:03
175 ימי האבטלה שמשולמים לי יסתימו כאשר אני בעיצומו של קורס הכשרה מקצועית אליו הופנתי מלשכת התעסוקה.מה קורא לאחר מכן?
עורך דין
18/08/2015 17:14
שלום משה

יש לפנות בנושא זה אל קו המידע הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי בטלפון 6050*

בהצלחה
אסי
18/08/2015 02:15
שלום,

התפטרתי מעבודתי לאחר מס' שנים במקום העבודה.
טרם שהודעתי על ההתפטרות אישר לי המעסיק 5 ימי חופשה מהחופשה השנתית.
במכתב התפטרותי ציינתי גם את עניין ההודעה המוקדמת (30 ימים) שכוללת בתוכה גם את 5 ימי החופשה.
מעסיקי טוען שמכיוון שאושרה לי חופשה טרם התפטרותי, הרי שימים אלו אינם באים במניין ימי ההודעה המוקדמת.

האם צודק מעסיקי או שחמשת ימי החופשה שלקחתי יכולים לחפוף לימי ההודעה המוקדמת במקרה זה?

תודה,
אסי
עורך דין
18/08/2015 17:13
שלום אסי

ימי חופשה בהחלט יכולים להיות חופפים לימי הודעה מוקדמת - זה מאד מקובל.
בהצלחה
אליהו
18/08/2015 12:04
שלום רב!
1. במפעל בו אני עובד מוציאים את כל העובדים לחופשה כפויה ללא תשלום ל-5 ימים.
2. לרשותי 0 ימי חופש (ניצלתי את כולם)
3. האם המעסיק צריך לשלם על 5 הימים האלה?
4. המעסיק דורש אסמכתאות לחקיקה/פסיקה

תודה רבה!
עורך דין
18/08/2015 12:24
שלום אליהו

המעסיק אינו יכול לכפות עליך לצאת לחופשה אם אין לך ימי חופשה צבורים, אלא אם כן הוא משלם לך עבור כל ימי החופשה. אם המעסיק דורש אסמכתאות תפנה אותו לעורך דין.

בהצלחה
אליהו
18/08/2015 14:59
תודה. אבקש בכל זאת הפניה לחוק/הלכה שמעידה על כך
שוב תודה רבה!
רחלי
17/08/2015 18:38
אמא שלי בת 57 עובדת כסייעת מחליפה בגנים מטעם המועצה כבר 10 שנים כל שנה מטרטרים אותה ומבקשים ממנה מסמכים המלצות לוועדה כדי שתיכנס לקביעות וכל שנה שוב לא מקבלים אותה כקבועה ומקבלים בחורות צעירות חדשות אף פעם לא אומרים לה מה הסיבות לכך ונותנים לה לחיות בתחושה כאילו שנה הבאה היא תיכנס גן השנה היא טסה לארהב לפני הוועדה ואמרו לה שאין צורך שהיא תהיה שם כי כבר מכירים אותה ויודעים עליה הכל ויעשו לה ראיון טלפוני לאחר מכן בזמן הראיון שנערך דקות ספורות בלבד אמרו לה שהיא לא התקבלה ואי אפשר לעשות לה ראיון כי היא לא נוכחת פיזית למרות שנאמר לה במפורש שאין צורך שהיא תגיע היא אישה מבוגרת שזקוקה לכסף והם פשוט משחקים בה ככלי משחק רציתי לדעת אם אפשר לעשות משהו ואם יש עילה לתביעה במקרה הזה תודה
עורך דין
18/08/2015 14:37
שלום רחלי

אני מציע לאמך לקבוע פגישה עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה, לצורך בדיקת נסיבות העסקתה, שכן לפי העולה מדבריך יתכן בהחלט שישנה כאן אפליה אסורה. יש לבחון את המקרה בקפידה ולקבל החלטות לאחר מכן.

בהצלחה
אפרת
17/08/2015 18:26
אני עובדת בחנות בקניון ואיחרתי לעבודה בעשרים וחמש דקות עקב כך הקניון נתן קנס לחברה של אלף שקל. והם מתכוונים להוריד לי את זה מהמשכורת. בחוזה לא רשום דבר כזה, האם לפי החוק מותר להם לעשות דבר כזה או שאני רשאית לתבוע אותם במידה ואכן יורידו לי מהשכר?
עורך דין
18/08/2015 14:34
שלום אפרת

כמובן שאסור לתת לך קנס ואסור לנכות משכרך שום סכום של כסף מבלי לקבל את הסכמתך לכך מראש ובכתב. חוק הגנת השכר אוסר זאת.

בהצלחה
רונן
18/08/2015 11:06
שלום,
הנני עובד בחברת הסעות בשכר מינימום של 4650 ש"ח.
בשכר גלובלי.בשעות 06.30-09:00. 12:00-17:00 יום ו' 06:30-14:00. מעבר לשעות אלה שעות נוספות.
האם השעות האלה זה חוקי?לעשות מפוצל?
שאלה שניה:אני עובד בשעות הנ"ל וישנה נסיעה בשעה 23:00
כ-3 שעות נוספות,איך אני מחשב את שעות הנוספות?
עורך דין
18/08/2015 12:38
שלום רונן

מבנה השכר לא הגיוני ולא חוקי. המדובר על משמרת רציפה מהשעה 06:30 ועד 17:00 ולכן צריך להיות תשלום עבור שעות נוספות בכל יום! פיצול השעות ללא הפסקה של 8 שעות בין משמרות מביא לכך שהמדובר על משמרת אחת ארוכה. פנה בהקדם לפגישת ייעוץ עם עורך דין על מנת לבדוק את תלושי השכר ואת סכומי הכסף שמגיעים לך מהמעסיק.

בהצלחה
רוני
18/08/2015 11:13
שלום,
במשך 25 שנה עובד בחברת מזון.
במשך 8 שנים נהג משאית, לאחר מכן עובד מחסן במשך כ9 שנים אשר בשנים אלה קיבלתי החזרי נסיעות, לאחר מכן החליטו לתת הסעה במרום החזרי נסיעות במשך 3.5 שנים. לאחר מכן שוב התהפך הגלגל והחליטו לבטל את ההסעה ולתת החזרי נסיעות (במשך 4 שנים). כעת שוב החליטו לקחת את החזרי הנסיעות ולתת הסעה במקום.

ללא כל אישור מצידי ביטלו בתלוש המשכורת האחרון את החזרי הנסיעות.

האם הדבר תקין?
עורך דין
18/08/2015 12:31
שלום רוני

אין בכך כל בעיה חוקית.

בהצלחה
יהודה דנינו
17/08/2015 18:01
שלום שמי יהודה, בבחירות האחרונות עבדתי למען מפלגת אלי ישי בתאריך 17/03/15 מאז ועד היום הבנאדם שאחראי עלי לא שילם לי ולא מוכן לתת לי שום מספר פלאפון של בנאדם שיוכל להסביר לי מה קורה עם התשלום ולא נותן לי שום מידע לגבי התשלום, לדעתי חיכיתי יותר מידי זמן לכסף הזה (חמישה חודשים)אומנם לא מדובר בסכום גדול אבל הכסף הזה חשוב לי ואני זקוק לו מאד ואני כבר לא יודע מה לעשות ולמי לפנות אשמח אם תוכלו לעזור לי בזה
תודה...
עורך דין
18/08/2015 11:25
שלום יהודה

באפשרותך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה כנגד מי שהחתים אותך על חוזה עבודה ובאין חוזה עבודה (כמו שקורה בקמפיין בחירות לא פעם) תוכל לתבוע את ראש המפלגה שלמענה עבדת - אלי ישי.

בהצלחה
שחף
17/08/2015 17:43
היי. עבדתי שבוע וחצי בחודש הקודם במקום והגיע ה10 ולא שילמו לי את השכר , היום כבר ה17 והשכר לא הועבר. הם לא עונים להודעות וטוענים שהעבירו ואחרי זה שבסוף לא העבירו ומשחקים והכסף לא מועבר. מה עלי לעשות?
עורך דין
18/08/2015 11:15
שלום שחף

יש להוציא למעסיק מכתב דרישה לתשלום שכר מיידי. באין מענה ותשלום תוך 2-3 ימים יש לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר כנגד המעסיק.

בהצלחה
עובדת בת 15
17/08/2015 17:07
האם זה חוקי להעסיק שני ילדים שעושים את אותה העבודה תמורת שכר שונה?
עורך דין
18/08/2015 11:02
שלום לך

חסרים בשאלתך יותר מדי נתונים על מנת לתת תשובה רצינית. כמו למשל: מי המעסיק, האם המדובר לע מעסיק שונה, מה עושה כל ילד, כמה זמן עובד כל ילד ועוד...

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ