פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 750
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עוז
21/08/2015 11:14
שלום, אני עובד המלצר ברשת מסויימת. רציתי לשאול כמה שאלות לדברים שנראים לי לא הגיוניים.
1) שכר יכול להתבסס רק על טיפים? אנחנו עוברים את השכר של 25 ש"ח לשעה ואם אנחנו לא מגיעים למינימום אז משלימים לנו. (אם זה משנה אנחנו מקבלים תלוש שכר)
2) תחילת משמרת: יש לנו סידור עבודה אבל אם אתה לא מתחיל ראשון או שני במשמרת מסויימת אז השעה שרשומה הופכת להיות שעה משוערת. כלומר, אנחנו צריכים להתקשר ולברר אם להגיע בזמן או יותר נכון "יש צורך בעוד מלצר עכשיו?"
אם לא אז אתה מחכה בבית עד שהתקשרו אליך. או שאתה מגיע ומחכה עד שתהיה עבודה ויצטרכו אותך. האם זה חוקי? האם זה בסדר שאני מפנה את הלוז שלי ומקבל שנה לתחילת עבודה, אבל בסופו של דבר לא מתחיל באותה שעה?

3) יש לנו מישהו בכול משמרת שהוא בכוננות ומתגבר אם מלצר לא יכול להגיע או אם יש עומס יותר מהרגיל. זה דבר חוקי?
תודה רבה מראש, אשמח לתשובה מהירה.
עורך דין
23/08/2015 13:30
שלום עוז

1. כן - כל עוד אתם אכן מקבלים תלוש שכר ואת מלוא הזכויות הסוציאליות המגיעות לעובדים.

2. על פניו המדובר על שעות כוננות ובאין חקיקה בנושא בשלב זה, המצב אינו מנוגד לחוק למרבה האבסורד.

3. ראה תשובתי הקודמת.

בהצלחה
מוריה
21/08/2015 12:48
שלום רב,
רציתי לשאול האם סייעת בגן עם ותק של 35 שנה .
אשר 3 שנים חווה התעמרות מצד האחראית לה עם
השפלות, והמצאת סיבות שיקריות כדי להזיז את הסייעת ממקום עבודתה לגן אחר בישוב אחר בלי הסעה בעוד הסייעת אינה ניידת ואינה רוצה לעבור.
וכן לאחר שיחה שנערכה לה כי מבקשים להעבירה הסייעת נמצאת במשבר קשה ומתבטא בתסימינים גופניים, שצרה היריעה מלהכיל את הסאגה הזו.
רציתי לשאול האם היא יכולה לסרב לעבור למקום החדש בטענה כי הנימוקים אשר נימקו שיקריים ועל כך יש לה ראיות ולתבוע בבית הדין ?
הבטיחו לה תשובה בכתב על מקום ההעברה היא לא קיבלה מכתב רק הודעה טלפונית מהגננת החדשה האם זה תקין?
האם יכולה לצאת לפנסיה מוקדמת היא בת 60 ולקבל את כל זכויותייה?

תודה מראש.
עורך דין
23/08/2015 13:28
שלום מוריה

המדובר על מקרה מורכב לכאורה ולאחר 35 שנות עבודה, מומלץ לפנות אל עורך דין לצורך קבלת ייעוץ ממוקד ופרטני באשר לזכויותיה של העובדת, מה שלא ניתן לפתור בצורה מקצועית בכמה שורות של תשובה כתובה בפורום. זאת עצתי.

בהצלחה
התפטרות
הילה
20/08/2015 17:57
שלום,אני רוצה להתפטר מעבודתי זה 17 שנה ,לפני שנתיים הגיע מנכל חדש וכול היחס לעובדים השתנה,ובכלל אני מרגישה כשק חבטות (כי נמאס לי ואני עונה)אני לא חתומה על סעיף 14 ,אבל כול עובד שנכנס מספטמבר 2014 חתום על סעיף 14,לא חתמתי על כלום משנת 99.רובם של העובדים שמתפטרים מקבלים שחרור של מה שנצבר בקופה ללא בעיה האם כשאתפטר אקבל את מה שנצבר לי בקופה או שהארגון יוכל לא לשחרר לי את הכספים?
עורך דין
23/08/2015 13:26
שלום הילה

הכספים שנצברו בקופת הפנסיה שלך לטובת פיצויים שייכים לך ועל המעסיק לחתום על מסמכי שחרור במקרה של התפטרות או פיטורין. לא ניתן להמנע מכך מבחינה חוקית.

בהצלחה
גרגורי
21/08/2015 13:35
שלום רב!
זקוק ליעוץ.
הסיפור:
התחלתי לעבוד ב01.09.2011 בתור שומר בחברת אבטחה (בהמשך "חברה א") קבלנית שמספקת שרותי שמירהבמתחם מסויים( בהמשך "מתחם"). למתחם קיימת הנהלת המתחם וחברת אחזקה חיצונית שמתחזקת את מתחם ואחראית על שרותי השמירה.
ב15.05.2014 חברת האחזקה והנהלת המתחם החליפו את חברת השמירה "א" ל חברת אבטחה "ב". חברת "ב" בקשה מכמה מהשומרים שאבדו בחברת "א" לעבור ל "ב" כדי להמשיך לעבוד במתחם כדי ליצור גרין של עובדים מנוסים יותר שידריכו את הצוות החדש. לפני שעברנו היתה פגישה במתחם בין מנהל אזור ומנהל סניף חברת "ב" לעבדים שצפוים לעבור ולהמשיך במתחם. מנהל אזור הבטיח לשמור לנו על כמות המשמרות שהייתה לנו בחברה הקודמת ועל סדר משמרות המועדף עלינו. כל זה היה בעל-פה אבל יש לי עדויות בכתב של שני עמיתי שהשתתפו באותה השיחה.
במקרה שלי זה היה 6 משמרות שבועיות, משמרות שעות חג ויום כיפור, משמרת סייר(במקום לובי) אחת בשבוע ומשמרת לילה אחת בשבוע והם במוצ"ש, בלי משמרות בין צוהריים יום שיש לבין מוצ"ש, בלי 3 משמרות ברצף עם הפסקה של 8 שעות ופחות ביניהם.
בפועל נאלצתי לוותר על סדר משמרות המועדף עלי(ברוב המקרים לא מרצוני לטובת חברת "ב"). בנוסף היו מקרים שלא קיבלתי 6 משמרות שבועיות ואת משמרת יום כיפור שגם לא קיבלתי (למרות שבחברת "א" עבדתי כל יום כיפור למשך כל תקופת עבודתי). בכל פעם שפניתי למנהל סניף של "ב" הוא הבטיח לתת לי את המשמרות החסרות אבל לא קבלתי אותם. בשלב מסויים הבעיה של כמות המשמרות התאזן על ידי זה שאני נוהג לתת אופציות לסידור העבודה המתאימות לחברה. בשבועות האחרונים שוב קיבלתי רק 5 משמרות שבועיות בשני מקרים. פניתה פעמים רבות למנהל סניף חברת "ב", בשני המקרים הוא הבטיח לי לתת משמרת נוספת ובשני המקרים לא קבלתי אותם. התשובה האחרונה שלו היתה שאני עובד משרה מלאה שזה 5 משמרות ורק אם מתאפשר זה 6 ובכלל אני סטודנט(לא הייתי סטודנט כשהתחלתי בחברת "ב" ונכון להיום אני גם לא סטודנט). זה לא משהוסכם כשעברתי לחברת "ב" וכמובן שלא הייתי עובר מחברה לחברה.
ברצוני לשלוח מכתב לחברת האחזקה ולהנהלת המתחם בבקשה להתערב ולהשפיעה על חברת "ב" כדי שאני אקבל את כמות המשמרות ואת הסדר המועדף.
השאלות:
1) האם נכון לבקש את עזרתם של חברת האחזקה והנהלת המתחם?
2) האם המכתב מנוסך נכון?
3) האם זה חוקי לדרוש מהשומר להגיע 15 דקות לפני כל משמרת ללא תשלום על ה15 דקות האלה?
עורך דין
23/08/2015 13:24
שלום גרגורי

על פניו אכן המדובר על הפרת חוזה עבודה ויתכן כי המדובר על הרעת תנאי עבודה. אני ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם נקיטת פעולה כלשהי. ולשאלותיך:

1. לא - אין להם כל קשר אליך או למעסיק שלך. המדובר על נושא הקשור ישירות ליחסי עובד מעביד ולא יהיה חכם לערב צד שלישי שאינו קשור.

2. מכתב? לא ראיתי מכתב...

3. לא.

בהצלחה
אבי
21/08/2015 14:02
שלום רב,
אני עובד במשרה מלאה בחברה המעניקה שירות בבית העסק של הלקוח. השירות הוא בנושא מיחשוב ואינו כולל ציוד. לצורך עבודה זו אני משתמש ברכבי הפרטי.
ביצעתי תחשיב חודשי וקבלתי כי הנסיעות עולות על 1500 קמ לחודש ואינם כוללות את הקילומטרים מביתי לבית העסק והחזרה.
נכון להיום המעסיק משלם לי סכום של נסיעות בסך 750₪ ובנוסף את הוצאות החניה.

שאלתי: מה הזכויות שלי ומה כדי לי לדרוש, תשלום על אחזקת רכב (כמה לדרוש?) או עדיף לי לדרוש רכב חברה?

תודה.
עורך דין
23/08/2015 13:19
שלום אבי

התשובה תלויה במשתנים רבים ובין השאר גובה התשלום שהמעסיק יהיה מוכן לשלם לך עבור החזר נסיעות לאחר שתנהל איתו מו"מ בנושא, כמו גם גובה השכר שלך דהיום. אני ממליץ לך לפנות אל המעסיק, להציג בפניו את הבעיה ולשאול מה הוא מציע לעשות בנושא: או לשלם לך החזר הוצאות רכב בסכום ריאלי (לפי תעריך חשב לדוגמא) או לספק לך רכב חברה כולל דלקן לדוגמא. לאחר שתשמע את המעסיק תוכל לבחון מול יועץ מס או רואה חשבון מה יותר משתלם כלכלית במקרה שלך.

בהצלחה
אנונימי
21/08/2015 14:21
שלום. אנו עובד באבטחת טיולים.
זוהי עבודתי היחידה.
שכרי החודשי בהרבה מיקרים לא מגיע לשכר המינימום מיפני שלא נותנים לי עבודה, ) עקב מחסור/ התנקלות של המנהלת). האם מגיע לי השלמת הכנסה או משהןא? הרי השכר הנמוך לא תלוי בי ואיןמלי שליטה עליו.
עורך דין
23/08/2015 13:16
שלום לך

חוק שכר מינימום מחייב את המעסיק ולא ניתן לשלם לעובד פחות מאשר התעריף הקבוע בחוק. היה וזה המצב בכל זאת, המעסיק שלך עובר עבירה פלילית והייתי ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם.

בהצלחה
מורן
21/08/2015 15:20
אני עבדתי במקום עבודה שמתעסק במכירות מעל שנה. המעסיק החליט לפטר אותי והזמין אותי לשימוע. עברו יומיים מרגע קבלת ההודעה על השימוע עד לפיטורים.
לא שולם לי פיצויים כלל, ואף לא שילמו על ימי חופשה שלי.
יש לציין שעבדתי בעבר במשרה מלאה, ובשנה הנוכחית עברתי למשרת סטודנט.
האם הפיצויים שמגיעים לי מתוקף הוותק, תלויים במספר השעות שאני עובדת? והאם זה בסדר שהוא מפטר ללא הודעה מוקדמת של לפחות 14 יום?
עורך דין
23/08/2015 13:15
שלום מורן

במידה ופוטרת לחאר שנה של עבודה מגיע לך לקבל פיצויי פיטורים וכן את מלוא הזכויות הקבועות בחוק, כולל הודעה מוקדמת. אם לא קיבלת פיצויים, לא ניתנה לך הודעה מוקדמת וסביר שגם גמר חשבון לא נעשה כדין - זה הזמן לפנות אל עורך דין על מנת שידאג למימוש הזכויות שלך.

בהצלחה
צליק בני
20/08/2015 08:30
1) אשה עובדת במקום עבודה 28 שנים , בסוף שנה זו ימלאו
לה 62.
2) האם זכותה להמשיך לעבוד ? ועד איזה גיל? . ואם כן , האם תוכל לפרוש בכל גיל בין 62 ל 67 ?

3) האם היא צריכה להודיע למנהל שלה בע"פ ובכתב על כוונתה להמשיך לעבוד, ואם כן , כמה זמן לפני גיל 62.

4) אם היא צריכה לכתוב למנהל, מה הנוסח המקובל.

ממתין לתשובתכם בהקדם
תודה על עזרתכם.
בני
23/08/2015 11:17
עדין ממתין לתשובתכם.
נשלח אליכם בתאריך 20.8.15
אבקש תשובתכם בהקדם
רוני
21/08/2015 17:06
האם דרישת המעסיק לשינוי בהיקף שעות העבודה - ממשרה מלאה ל- 5 שעות ביום בלבד והמשכורת יורדת בהתאמה, כאשר בחישוב השכר התעריף לשעת עבודה זהה - מהווה הרעה בתנאי העסקה המאפשרת התפטרות בדין מפוטר ? אציין כי מדובר במשכורת גלובלית ולא לפי שעות
עורך דין
23/08/2015 09:21
שלום רוני

על פניו אכן מדובר במקרה מובהק של הרעה בתנאי עבודה. על מנת להתפטר בדין מפוטר יש לתת למעסיק התראה בכתב ולדרוש ממנו לתקן את הרעת התנאים, שאם לא יעשה זאת ניתן יהיה להתפטר בדין מפוטר.

בהצלחה
השעיה
roma
21/08/2015 18:51
לפני כחודש עבדתי משמרת לילה של 12 שעות באבטחה, החילוף איחר להגיע ברבע שעה ואני זזתי לבית.
באותו היום עדכנו אותי שאני מושעה ולא נעשה לי שימוע בעניין.
בשבוע ההשעיה הודאתי למעסיק על מתן התראה מוקדמת מצדי של חודש קדימה כי בשבוע ההשעיה הודיעו לי שהתקבלתי לעבודה חדשה ונכון להיום אני עומד לסיים את ימי התראה המוקדמת.
האם על פי מידע זה קיים בסיס לתביעה כנגד המעסיק?
תודה מראש,
ברשדסקי רומן.
RE: השעיה
עורך דין
23/08/2015 09:19
שלום רומן

יש לבדוק מה כתוב בחוזה העבודה שלך לגבי נטישת משמרת. יתכן והחוזה עונה לשאלתך. בהנתן שלא, יתכן מאד שההשעייה אינה הליך תקין. שווה לפנות לעורך דין לצורך בחינת הנושא לעומק.

בהצלחה
יורי
21/08/2015 22:35
האם אישור מחלה לאדם מבוגר(35) אשר ניתן מרופא ילדים הוא אישור חוקי?
עורך דין
23/08/2015 09:18
שלום יורי

אם נבדקת על ידי רופא ילדים והוא נתן לך אישור מחלה אין סיבה שהאישור לא יהיה תקף, למרות שעל פניו זה בהחלט נראה מעט מוזר...

בהצלחה
גלי
22/08/2015 09:56
היי,
אם אני מועסקת במקום פרטי, האם החזר הנסיעות שאני מקבלת צריך להיות לפי כרטיסיה או לפי 26.4 ש"ח ליום (לפי צו הרחבה מינואר 2014)
עורך דין
23/08/2015 09:17
שלום גלי

החזר הנסיעות צריך להיות לפי עלות נסיעה בתחבורה ציבורית ממקום מגורייך לעבודה ובחזרה, בדרך הקצרה והזולה ביותר - על פי רוב המדובר על עלות של כרטיס חופשי חודשי - וזאת עד למקסימום הקבוע בחוק שזה הסכום שציינת.

בהצלחה
יפית
22/08/2015 11:53
היי

ב-14 ליולי יצאתי לראשונה לשמירת הריון כמובן שהם שילמו את יולי מלא כי היה לי ימי מחלה. האם עפ החוק מגיע לי מתנה לחג ככלל העובדים כשאני בשמירה?

אודה לעזרה
עורך דין
23/08/2015 09:01
שלום יפית

בהנחה שכל העובדים האחרים של המעסיק מקבלים מתנה לחגים גם את, בזמן שמירת הריון, נחשבת לעובדת לכל דבר ועל מנת שלא להפלות אותך מפאת הריונך ומצבך הבריאותי, על המעסיק לתת גם לך מתנה לחג.

בהצלחה
רות
22/08/2015 11:55
היי,

רציתי לדעת אם בעל עסק תופס על חם עובד שגנב לו מהעסק... העובד עובד תקופה של שנה, איך מעריכים כמה הוא צריך להחזיר במידה והעובד מודה שזה לא פעם ראשונה אך לא יודע להעריך כמה גנב?

שאלה נוספת: לפי החוק איזה עונש נותנים במדינתנו לגנבים?
עורך דין
23/08/2015 09:00
שלום רות

גניבה ממעסיק הנה עבירה פלילית ויש להגיש כנגד הגנב תלונה במשטרה. על מנת להכריע בשאלתך הראשונה לגבי היקף הנזקים שנגרמו למעסיק בגלל הגניבות, יש לפנות בהקדם ולשכור עורך דין שיטפל בנושא מטעם המעסיק, על מנת להעריך את המצב ואת הדרך לסיים את העסקתו של העובד וקבלת פיצוי הולם ממנו. לא ניתן לעשות זאת מעל גבי הפורום.

בהצלחה
ויקי
22/08/2015 11:57
לפני כשנה תבעתי מעסיק שלא שילם לי את כל השכר שהגיע לי. זה היה בהליך מהיר, תבעתי 21 אלף ש"ח, וזכיתי ב-16 אלף ש"ח על פי סעיף 79 א' (בלי לתחום את גובה הפיצוי). זה היה דיון אחד בלי עדים. השאלה שלי, במידה ולא הייתי מסכימה לסעיף 79 א', היו צריכים להתקיים עוד דיונים או שהשופט היה כותב פסק דין מלא כולל נימוקים עפ"י הדיון שהתקיים?

ואם זה היה פסק דין מלא, הייתי גם מקבלת פחות או יותר את אותו סכום שהשופט פסק לי? כי בסה"כ הוא פסק לי כמעט את כל מה שתבעתי.
עורך דין
23/08/2015 08:55
שלום ויקי

בהתשובה לשאלה הראשונה חיובית. אם בית הדין לא היה מקבל את הסכמת 2 הצדדים לפסיקה לפי סעיף 79א הרי שהמשפט היה מתקדם לפי סדר הדין הרגיל, היו מוצגים תצהירים, נשמעות עדויות, חקירות הדדיות, סיכומים ופסק דין מנומק. סביר שבפסק דין מנומק של בית הדין לאחר הליך מלא, התוצאה היתה שונה והסכום שהיה נפסק לו עדיין היית מצליחה להוכיח את טענותיך היה גבוה יותר וכך גם היו נפסקות לזכותך הוצאות משפט גבוהות יותר.

בהצלחה
דבורה
22/08/2015 12:08
צהריים טובים לכם

אני עובדת עירייה שכירה במחלקת עובדים זמניים. ב-1.9 מתחילים לעבוד ומקבלים מכתב סיום עבודה ב-20.6. בשנתיים האחרונות יצאתי פעמיים לחופשת לידה לכן נצבר לי ותק של שנתיים כמעט. האם מגיע לי דמי הבראה ופיצויים במידה ואני לא חוזרת לעבוד שם השנה?
עורך דין
23/08/2015 08:53
שלום דבורה

לפי הוותק שלך במקום העבודה מגיע לך לקבל דמי הבראה בכל מקרה. אם החלטת להתפטר לאחר חופשת לידה לצורך טיפול בילד, תוכלי לקבל את מלוא התנאים והזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה.

בהצלחה
עדן
22/08/2015 12:13
שלום לכם

אני עובדת בחנות של קסטרו בתפקיד מוכרת. מנהלת החנות לא מרשה לנו לשבת בזמן משמרת אפילו אם אין אף קונה בחנות. הבנתי שיש חוק שחייבים לתת לעובדים לשבת בזמן העבודה ורציתי לדעת האם גם למוכרים בחנות בגדים יש זכות לשבת בזמן העבודה... תודה ושבת שלום
עורך דין
23/08/2015 08:49
שלום עדן

החוק אינו עושה אבחנה כין עובדים ברשת כזאת או אחרת לבין עובדים אחרים, וקובע כי אלא במידה והמעסיק יוכל להוכיח כי אין אפשרות לשבת בזמן העבודה, לכל עובדת ועובד עומדת הזכות לשבת במהלך שעות העבודה, ולי אין ספק כי עובדים ועובדות בחנות בגדים גדולה ככל שתהיה זכאים לשבת במהלך עבודתם, לא כל שכן כאשר אין לקוחות בחנות. אם המעסיק לא מאפשר לכם לשבת בזמן העבודה - הוא עובר על החוק וצפוי לשלם קנס ופיצויים.

בהצלחה
עומר
22/08/2015 15:08
שלום,
פעם בשבוע יוצא לי לעבוד משמרת לילה בת כ- 8 שעות, ולחזור לעוד משמרת של כ- 9 שעות באותו יום בו מסתיימת משמרת הלילה. כלומר שתי משמרות מלאות בטווח של 24 שעות. האם אני צריך לקבל שעות נוספות על המשמרת השניה? במה זה תלוי?
תודה.
עורך דין
23/08/2015 08:46
שלום עומר

במידה ובין 2 המשמרות אין הפסקה של 8 שעות לפחות על המעסיק לשלם לך שעות נוספות לאחר 8 שעות עבודה וזה למעשה אומר שכל שעות העובדה במשמרת השניה שלך הנן שעות נוספות לפי חוק.

בהצלחה
עורך דין
23/08/2015 08:46
* גם השעה האחרונה של המשמרת הראשונה (משמרת לידה) הנה בגדר שעות נוספות.
בלן
22/08/2015 15:52
שלום
עבודתי ב 5 שנים כבלנית וקיבלתי תלוש ממועצה דתית באותו ישוב. כעת אני רוצה לבדוק ששילמו לי את כל מה שמגיע לי. איזה חוקים בדיני עבודה חלים על מועצה דתית? האם ליצור קשר עם הוועד יעזור? אני לא יודעת איזה וועד. האם הכוונה לרבנות? או שאלה גופים שונים?.
בנוסף, איך אני בודקת האם המועצה או הרבנות בישוב הופרטו?
עורך דין
23/08/2015 08:45
שלום לך

אם קיבלת תלוש מהמועצה הדתית סביר ביותר שאת מועסקת על ידי הרשות המקומית. תוכלי לפנות אל ועד העובדים במועצה ולקבל מהם את התשובות המלאות לגבי הזכויות שלך. סביר כי את כפופה להוראות התקשי"ר כמו שאר עובדי הרשויות המקומיות בישראל.

בהצלחה
שיפרה
22/08/2015 16:11
היי אני עובדת במגזר הציבורי, על פי מה שקראתי באתר חלים על המעסיק שלי חוק הסכמים קיבוציים, בלבד? מה עם חוקי דיני העבודה וצווי הרחבה? צווי הרחבה מרחיבים את החוקים במגזר הפרטי או הציבורי?
עורך דין
23/08/2015 08:43
שלום שיפרה

דני העבודה חלים על כל העובדים - גם על אלה המועסקים במגזר הציבורי. צווי הרחבה חלים על סקטורים מסויימים להם הצווים מתייחסים, ובין השאר גם על העובדים במגזר הציבורי.

בהצלחה
ליזי
22/08/2015 16:23
אני מסיימת עבודתי כמטפלת בסביבות השבוע השני של ספטמבר. אני עובדת כשנה וארבעה חודשים. ניצלתי 4 ימי חופשה. מכיוון שמרבית החגים יוצאים במהלך ספטמבר ויש לי ימי חופשה העומדים לזכותי האם אני זכאית לתשלום ימי החג?
עורך דין
23/08/2015 08:42
שלום ליזי

אםן תתפטרי לפני החגים התשובה שלילית. מה שכן, המעסיק יצטרך לפדות את ימי החופשה שצברת בתשלום.

בהצלחה
אפרת
22/08/2015 18:07
סגרו את הצוות במקום עבודה והציעו למנהל הצוות תפקיד לא ניהולי בטענה שאין משרות ניהוליות פנויות. במידה ויש הסכמה מצד העובד לתפקיד שהוצע, האם המעסיק חייב לשמור את תנאי השכר הנוכחיים? שאלה נוספת, האם בנסיבות ישנה חובה לקיום שימוע ומה הסנקציות במידה ולא בוצע שימוע לעובד?
עורך דין
23/08/2015 08:38
שלום אפרת

אם התפקיד המוצע מהווה הרעה בתנאי העבודה של אותו מנהל צוות, הרי שהוא לא חייב לקבל את התפקיד ויוכל להתפטר בדין מפוטר בהנתן שלא יוצע לו תפקיד דומה לזה שהיה לו קודם. כמובן שאם אותו מנהל צוות מסכים לקבל את התפקיד, זוהי זכותו המלאה ואז המעסיק לא חייב לו כלום. ולגבי שימוע - למיטב הבנתי וכפי שעולה משאלתך אין המדובר על פיטורים של העובד ולכן אין צורך לערוך שימוע במקרה המתואר.

בהצלחה
טל
22/08/2015 18:08
שלום! יש לי שאלה, אני עובדת בחברת אבטחה ובגלל שיש הרבה אנשים שלאחרונה מוציאים ימי מחלה החברה החליטה לעשות ועדה רפואית, זאת אומרת לזמן את מי שנמצא בימי מחלה לוועידה בעבודה ומנהל העבודה יחליט ללא תעודת רופא אם המחלה מוצדקת או שאני כשירה לעבוד...רציתי לדעת האם זה חוקי ואם זה לא חוקי אם שווה לתבוע אותם? תודה
עורך דין
23/08/2015 08:36
שלום טל

על פי התקנות למעסיק יש זכות מלאה, במקרה שהוא אינו משוכנע כי העובד באמת חולה, לשלוח את העובד לבידקה של רופא מטעמו. לפיכך אין כל בעיה חוקית בפעולות המעסיק שלך.

בהצלחה
לירון
22/08/2015 18:12
1- למה יש מיסוי על דמי הבראה? בחודש יולי קיבלתי תשלום דמי הבראה כחוק, כחלק מהמשכורת, אבל המיסוי כלכך גבוה על המשכורת הזו, כך שהפער בין הברוטו לנטו הוא פי *אחד וחצי* מאשר בחודש רגיל שבו אין דמי הבראה. כלומר שליש מהמסים ביולי רק על דמי ההבראה! זה הגיוני?? כאילו שעליתי במדרגת מס (באופן מלאכותי ולא נכון , רק לחודש זה) בגלל דמי ההבראה. אפשר לקבל על זה החזר?

2- סקרנות-למה יש מיסוי על החזרי נסיעות? הרי נסיעות אני משלמת באופן מלא וזה הסכום שמוחזר, אז אם אני מבינה נכון כיוון שהוא נכלל בברוטו לפני המיסוי הוא גם מרים את דרגת המס שאני נמצאת בה באופן מלאכותי וגם המס מוריד לי את התשלום על הכסף שאני משלמת גם ככה באופן מלא על הנסיעות.
עורך דין
23/08/2015 08:35
שלום לירון

שאלת השאלות... למה יש מיסוי...? ובכן, התשובה מקורה בשיטה הכלכלית עליה מתבססות מדינות קפיטלסטיות רובת בעולם. האזרחים / העובדים משתפים את המדינה בהכנסותיהם על מנת לאפשר למדינה להתקיים ולהתפתח. זה בגדול.

בהצלה
גולדה
22/08/2015 22:27
אני כרגע בתאונת עבודה ואמורה לחזור לעבודה בשבוע הבא בתום שלושה חודשים, האם כדאי לחזור לעבודה לפני שרואה רופא תעסוקה או שאין קשר בין השניים?
עורך דין
23/08/2015 08:29
שלום גולדה

אם ימי המחלה נגרמו ואת מרגישה בריאה, דבר ראשון יש לחזור למקום העבודה. בהמשך, אם תרגישי הגבלה תפקודית כלשהי תוכלי לפנות לבדיקה של רופא תעסוקתי אך כמובן שאין בכל כל חובה.

בהצלחה
לילה
23/08/2015 07:43
אני עובדתי 5 שנים בשמירה ורק לילות, המעסיק חדש אומר ש לפי חוק מותר רק שליש ממשרות לעבוד בלילות . זה נכון?
עורך דין
23/08/2015 08:21
שלום לך

איני מכיר חוק שקובע כי מותר לעבור רק שליש מהמשמרות בלילה. הנושא נתון להסכמה של העובד מול המעסיק.

בהצלחה
דניאל
21/08/2015 11:03
שלום רב..עבדתי כשבע חודשים בגן פרטי לפני כחודש המנהלת שלי הודיעה לי על סיום עבודתי אציין שהיא פיטרה אותי ללא התראה מוקדמת ,אני יודעת שאני לא זכיית לפיצויים כי אין לי שנה .באותו יום שהיא הודיעה לי על סיום עבודתי ביקשתי ממנה את מכתב הפיטורים ,אני "רודפת" אחרייה כבר חודש וכל פעם היא אומרת שהמכתב עדין לא מוכן ....את המשכורת כן קיבלתי אך ימי חופשה שצברתי לא קיבלתי ..
אני כבר עובדת עצות לא יודעת מה לעשות ))): אשמח עם תעזרו לי ...תודה מראש
משנה בליסימו
21/08/2015 09:17
שלום,
הגעתי למקום עבודה דרך חברת כוח אדם ועבדתי שם יומיים. בסוף היום השני לעבודה דיברתי עם המעסיק והסברתי לו שהעבודה קשה מידי ולא מתאימה לי, ובסוף אמרתי לו שאני רוצה לעזוב מיד בסוף היום השני לעבודה. המעסיק התנגד וטען שאני צריך להישאר לעבוד עד שהוא יימצא לי מחליף. עכשיו השאלה שלי, האם זה אפשרי להחזיק אותי במקום עבודה בצורה כזאת? ואם אני לא אגיע לעבודה מה יקרה אז?
אשמח לעזרה בהקדם,
תודה
דהרי ישראל
20/08/2015 12:06
שלום רב!
ברצוני לשאול אם מגיע לי פיצויי פרישה,
אני התחלתי את עבודתי ב "ויצו " בתאריך 23/06/2011
ומסיים את עבודתי עקב פרישה לגימלאות, בתאריך 1/9/2015
עקב הגיעי לגיל 67 .אני עובד שם במסגרת "עובד שעתי"

שאלתי היא אם מגיע לי פיצוי פרישה ?.

בתודה מראש ישראל
עורך דין
20/08/2015 12:10
שלום ישראל

על פניו התשובה חיובית. במחלקת כח אדם של ויצ"ו יש אנשים נפלאים (מהכרות אישית) פנה אליהם ובקש לברר את כל הזכויות המגיעות לך בעת פרישה. אני בטוח שתקבל תשובה מספקת ומפורטת.

בהצלחה
דהרי ישראל
21/08/2015 01:07
אני מבין מזה שכן מגיע ,פשוט הם אומרים שלא מגיע מפני
ש...כשהיתחלתי לעבוד בויצו הייתי בגיל פרישה מרצון.
מהוא גיל פרישה?האם זה 64 שנים?מפני שאם כן היתחלתי
שנה לפני בגיל 63 .

תודה על ההתייחסות ,

ישראל
אירית
21/08/2015 00:43
העובדת הזרה/המטפלת הסיעודית שגרה אצל אבי, טוענת שמגיעות לה לפי החוק בכל יום שעתיים לצורך התאווררות בחוץ וזה אינו קשור לכך שגם מגיעות לה שעתיים מנוחה בכל יום (נותנים לה לנוח לפחות שעתיים בכל יום ובד"כ יותר). היא עבדה במקום מסוים ויש לה חברות שאיתן נפגשת אך באזורנו (נאות אפקה) לא מכירה אף אחד (ולא טורחת להכיר). כשהתחילה לעבוד אצל אבי ביקשה לצבור את שעות ההתאווררות ולצאת פעמיים בשבוע ל-3-4 שעות. אבי הסכים בע"פ (לא חתמו על מסמך) כי נשמע לו סביר, לא דובר על ימים מסוימים ו/או קבועים, אבל היא קבעה שיהיו אלה ימי א+ה. היא עובדת כמעט חודשיים. הסתבר שיוצאת ל- 5-6 שעות ולא 3-4 ומקבלת עליהן תשלום (בעיני זו יציאה ל-1/4 יום חופש ובמצטבר מדובר על 2.5 ימים בחודש). אבי נכה ולא יכול להשאר לבד. בהתחלה לא היתה בעיה, אך לאחרונה התחלתי לעבוד בימי א+ה אחהצ וכשהמטפלת הזרה יוצאת אני נאלצת להביא עובדת ישראלית להשגחה שמקבלת שכר שעתי נאה וההוצאה הפכה לנטל (כ-2800 ₪ בחודש). אני רוצה לברר מה הוא החוק ו/או נוהג (אם בכלל יש כזה לגבי עובדים זרים). האם מקובל לצבור "שעות התאווררות" של מס' ימים ואז לצאת בבת אחת למספר גדול יותר של שעות? הייתי מעדיפה שהעובדת תצא רק פעם אחת בשבוע וגם זה בשעה וביום שנבחר לפי נוחותנו ולא לפי העדפתה. מעבר לכך אני לא מוכנה שהיציאה תהיה ל5-6 שעות אלא 3 שעות ואני רוצה לנקות את היציאה משכרה. יש אפשרות אחרי חודשיים לסגת מהסידור הזה ולקבוע עובדות חדשות בשטח? השאלה האם אני לא מפירה איזה חוק וחשופה לתביעה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ