פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 580
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יולי
07/06/2016 10:46
שלום, אני חודשיים אחרי לידה וקיבלתי 30 יום חופשת מחלה בעקבות ניתוח שעברתי (לא קשור להריון), האם ניתן לקבל הטבה כלשהי ולהאריך את החופשת לידה בתשלום?
עורך דין
07/06/2016 14:52
שלום יולי

התשובה שלילית. את במהלך חופשת לידה ולכן לימי המחלה אין כל משמעות.

בהצלחה
ירון
04/06/2016 21:55
אני עובד כחמישה חודשים במסעדה.
לאחר השבועיים הראשונים, הגיע הבעלים וסיכם איתי שהוא צריך אותי ליותר שעות וכמה שיותר עזרה וגמישות.
סיכמנו על סכום נטו, 30 לשעה, שעות נוספות ולאחר שלושה חודשים גם פנסיה ועוד.
בחודש הראשון ראיתי כבר טעויות בתלוש כגון חישוב נטו סופי שיוצא 28. פניתי אליו והראיתי את הטעות וגם שאין שעות נוספות. תיקנו ל 30 אך "שכחו נוספות".
כנ"ל לגביי החודשים הבאים עד שהחודש הזה כבר הגיעו מים עד נפש.
החלטתי לחשב את כל התלושים של ארבעת החודשים האחרונים, לחשב בעצמי שעות נוספות מדויקות, קראתי המון לפני לגביי החוק.
מסתבר גם שבתלוש מופיע נסיעות לפי חישוב של 10 שקלים למשמרת, אך הן לא מחושבות בסכום הסופים, אלא רק מופיעות בעמודה של החישוב.
אשמח להבין באיזו גישה אני צריך לפנות כדי לקבל הכל רטרו.
מדובר על מעל 4000 שח חוסר של נוספות ונסיעות.

תודה רבה.
עורך דין
07/06/2016 14:52
שלום ירון

אתה צריך לפנות אל המעסיק בכתב בלבד ולדרוש לקבל את מלוא הכספים המגיעים לך ממועד תחילת העסקתך.

בהצלחה
ירון
07/06/2016 13:57
ברצוני לגשת אליהם עם הכל מוכן ומחושב סופית כדי לדרוש את כל המגיע לי.
שלומי
06/06/2016 22:28
מה ההבדל בין שכר שעתי לגלובי מבחינת תנאים וזכויות לא הבנתי כלום ממה שרשום
הלן
06/06/2016 19:28
אודה על קבלת תשובה.
כנרת
06/06/2016 16:47
עובד שעבד 9 חודשים 6 שעות ביום בשכר חודשי כמה זמן עליו לתת למעסיק כשהוא רוצה להתפטר מרצון
ליאורה
06/06/2016 16:09
שלום, אני עובדת כבר 8 שנים ברשת קוסמטיקה מובילה בתור דיילת יופי, אני מעוניינת להתפטר בעקבות רצוני להתקדם בחיים וללמוד,ישנן סיבות נוספות אשר מגבירות את הצורך להתפטר, המשכורת אינה מתגמלת, השעות אינן שעות , יש לי כאבים ברגליים אחרי שעות רבות (העבודה בעמידה ). אך בעיקרון הסיבה היא הרצון שלי להתקדם בחיים. נתתי את כולי לעבודה, זכיתי לא פעם בעובדת המצטיינת , האם ניתנת לי הזכות לפיצויים ?
קארין קארין
06/06/2016 15:45
שלום,
1. בהינתן שאני עובדת שעתית, עובדת 5 ימים בשבוע, משרה מלאה, האם שישי, שבת וחג שבועות מקוזזים לי מקצבת ימי המחלה שיש ברשותי, או הם לא מקזזים לי ורק ימי עבודה מתקזזים, לדוגמא נניח ויש לי 10 ימי מחלה האם שישי, שבת וחג שבועות מורידים לי 3 ימי מחלה או כלל לא ?
2. במידה ויוצאת לימי מחלה בחג שבועות, היום הראשון למחלה, האם אני מקבלת תשלום עבור יום זה מאחר והוא יום חג, או דינו כדין שישי,שבת ויום המחלה הראשון מתחיל להיספר מלמחרת החג (יום חול\יום עבודה)?
שמרית
06/06/2016 15:28
אני עובדת ב-70 אחוז משרה ובתלוש שכר שלנו החופשים, הימי מחלה וההבראה נספרים לפי 70% משרה. ז״א לדוגמא כל חודש אני צוברת 0.29 יום הבראה - שאלה (אולי מפגרת?) בסוף זה לא יוצא 5 ימים בשנה, למה? בשונה מימי חופש למשל שיש לי מספר מסוים בשנה נניח 0.70 לחודש, אבל אם לקחתי חופש מורידים גם 0.70.

אשמח לתשובה
דנה
06/06/2016 15:17
הייתי חולה שבוע מיום שישי עד חמישי (7 ימים). אני עובדת גלובלית 5 ימים בשבוע. אני רואה שהורידו לי 5 ימי מחלה ולא חישבו לי את שישי שבת כימי מחלה.

זה חוקי? ממה שאני מבינה היו אמורים להתייחס ליום שישי כיום ראשון למחלה למרות שזה לא יום עבודה בפועל ולהוריד לי עליו 100% , שבת להוריד 50% ויום ראשון 50%.

האם אני צודקת ואיפה אני יכולה למצא את החוק הזה כדי להוכיח למעסיק שלי שעשה טעות בחישוב.

תודה רבה!
מזל
06/06/2016 15:12
שלום
הגשתי לפני שבוע את התביעה שלי לשמירת הריון, הייתי פיזית בסניף והגשתי לפקידה.

אחרי שבוע התקשרתי ונאמר לי שלא רואים שום תביעה.
היום חזרו אליי שהם פנו לסניף ושאני יתקשר עוד כמה ימים לראות אם זה נקלט. מה זה הדבר הזה? הם לא אמורים לטפל ישר כשמגישים את זה? יכול להיות שהמסמכים אבדו?

אני חוששת מאד כי בעלי בתאונת עבודה כבר ארבעה חודשים והם מושכים אותו עד היום. שתינו בלי משכורת כבר הרבה זמן וזה פשוט בלתי אפשרי.

האם יש דרך לזרז את כל הסיפור הזה?
אלדד
06/06/2016 12:52
אישתי חזרה לעבודה מחופשת לידה. במהלך החופשה ביקשתי מהמנהלת שלה יום חופש על מנת להפתיע ולצאת לחול ביום הולדת שלה. 4 ימים לאחר חזרת מחופשת הלידה. המנהלת אישרה. אישתי עובדת בבנק גדול ויום לפני תאריך החופשה היא עובדת עד השעה שלוש, פחות שעת ההנקה מה שאומר בשעה שתיים היא בחוץ.. סגרתי לנו את הטיסה לשעה שש וחצי בערב (מקום העבודה לא נפגע) שאישתי חזרה לעבודה ביום ראשון ראתה מייל לכלל הסניף שנשלח לפני שבועיים שיש סדנת שירות שהיא עושה ביום הטיסה הנכחות חובה ואין שחרורים עד השעה חמש וחצי.

המנהלת לא מוכנה לשחרר ועושה לאישתי פרצופים. השאלה שלי האם דבר כזה תקין? היכן שעת ההנקה?? עפ החוק המעסיק יכול לבטל את שעת ההנקה ברגע שיש בעיה בהתנהלות של מקום העבודה אבל לא כך המקרה. מה אני מפספס?
נדב
06/06/2016 12:47
יש לי בעסקים שעון נוכחות עם כרטיס אלקטרוני לכל העובדים כמחוייב בחוק.
כל תחילת חודש אני אוסף את המידע מהשעונים וכמובן מגלה המון חוסרים של כניסות ויציאות למשמרות או חוסר הדפסה של משמרות.
על מי חלה האחריות להחתים את השעון?
מצד אחד סיפקתי שעון וכרטיס לעובדים על פי חוק, מצד שני אני מבזבז שעות רבות בהשלמה ידנית של המשמרות שלהם( הצלבה, חילופי משמרות, הקפצות וכו...)
האם ניתן לא לשלם לעובד שלא דאג להחתים את השעון?
האם התראה מילולית לעובדים שהחל מחודש זה כל משמרת שלא מוחתמת על השעון פסולה מבחינתי חוקית?
מיואש וחייב פתרון!!
תודה לעוזרים.
אלברט
06/06/2016 12:46
שלום!

תגידו בבקשה לפני שנה עבדתי בחברה ציבורית בבאר שבע עקב צימצומים פוטרתי. אבל זה היה המסגרת חוקית, כשיום אחד עבדתי על מלגזה אחרי יום שלם היה לי כאבים בגב כי עבדתי עם מלגזה על רמפה, עבודה קשה פיזית.

אחרי זה פניתי לרופא הוא שלח אותי לעשות רנטגן ולא התגלה כלום וכל הזמן הזה היו בעיות בגב חוסר שינה כאבים בלתי נסבלים וסבל בכלל...

לפני כמה חודשים פניתי לפרופסור מוכר בישראל שהוא שלח אתי לעשות C.T והתגלו שתי פריצות דיסק בדיוק במקומות שהתלוננתי אז.

האם יאפשר להגיש תביע על תאונת עבודה ?

תודה על מענה.

הפרופסור אמר בדיקות ש עשיתי יאפשר לגלות את פריצת דיסק בגלל זה לא ראוי כלום
בן חמו דליה
06/06/2016 09:49
שלום רב...
בעלי קיבל לחג מצעים....בתלוש השכר...גילמו שווי מתנה ובנכוי רשות קיזזו בשכר באותו סכום בגין השתתפות במתנה
האם חוקי?
רינה
06/06/2016 08:48
אם אני מקבלת 40 שח לשעה כולל נסיעות עובדת לפי שכר שעה 5 שעות ביום פעם בשבוע...
כמה עלי או על המעסיק להפריש לחיסכון פנסייה?
אילון
06/06/2016 08:12
היי,
אני גר במודיעין ונוסעה לעבוד בחריש ( 80 קילומטר לכל כיוןן)
יש עובד עם רכב חברה שבא לאסוף אותי בבוקר ומחזיר אותי הביתה, השאלה שלי האם בכל מקרה אני זכאי לתשלומי נסיעות כי בכל זאת אני מבזבז כל יום 1:40 שעות בכל יום על נסיעות.
אילון
06/06/2016 08:14
* אני עובד חודשיים בחברה.
חסוי
04/06/2016 15:54
הנני עובד באזור וגר מחוץ לעיר. למעסיק שלי יש מגרש/מתחם חנייה פתוח, גדול ומרווח ולרוב הוא ריק מהרבה רכבים. והוא אינו מאשר לי להחנות את רכבי הפרטי שם. האם זה חוקי? האם מותר לו להגיד לי את זה אפילו שאני עובד קבוע שלו? ומה לגבי תשלום? האם הוא מחוייב לשלם לי גם על החנייה? מחוץ למתחם/למגרש של העסק יש חנייה מלאה ותפוסה בכחול לבן. אבל זה בתשלום מצד הרשות המקומית. ולרוב אין מקום להחנות אפילו רכב קטן.
אין אפילו תחבורה ציבורית קרובה ומתאימה בסביבה.
חסוי
06/06/2016 06:53
חנייה יומית וקבועה במגרש עסקי חסוי 01/01/1970 02:00
הנני עובד באזור וגר מחוץ לעיר. למעסיק שלי יש מגרש/מתחם חנייה פתוח, גדול ומרווח ולרוב הוא ריק מהרבה רכבים. והוא אינו מאשר לי להחנות את רכבי הפרטי שם. האם זה חוקי? האם מותר לו להגיד לי את זה אפילו שאני עובד קבוע שלו? ומה לגבי תשלום? האם הוא מחוייב לשלם לי גם על החנייה? מחוץ למתחם/למגרש של העסק יש חנייה מלאה ותפוסה בכחול לבן. אבל זה בתשלום מצד הרשות המקומית. ולרוב אין מקום להחנות אפילו רכב קטן.
אין אפילו תחבורה ציבורית קרובה ומתאימה בסביבה.
מדוע לא עונים לי? כבא עברו שלושה ימים מאז שאלתי כאן באתר!
מיר
05/06/2016 22:59
אני רוצה לברר בנוגע לחוק ימי חופשה, צבירה ופדיון בעת עזיבה.

אם מקום העבודה הרשה לצבור/להעביר 3 ימי חופשה משנה שעברה לשנה הנוכחית ויתרת ימי החופשה הנוכחית הנה 8 ימים (לטענתם 5 ימים מהשנה הנוכחית ו3 ימים משנה שעברה) - אם עזיבה של המשרה כעת, האם הם יכולים לטעון שעליהם לשלם רק את 5 הימים שנצברו מהשנה הנוכחית או כי עליהם לשלם את כל ה8 ימים שרשומים בתלוש? (לפי הבנתי מחוק ימי חופשה ופדיון ימי חופשה, כל עוד הצבירה היא מהשנתיים האחרונות עליהם לשלם, אך רציתי לברר).

תודה רבה מראש לעונים.
חן ש.
05/06/2016 22:57
ערב טוב:)

חברה עובדת מעל שנה במקום העבודה שלה ומעוניינת להתפטר מתפקיד אחראית המשמרת בלבד ולהישאר עובדת רגילה.

האם עליה להודיע פרק זמן מראש?

יש לציין כי היא מנסה כבר מעל שבוע ליצור קשר עם הבוס הישיר שלה אבל הוא מסנן אותה ולא עונה לה. בנוסף, האם מייל והודעה מספיקים לעזוב את התפקיד או שעלייה לשלוח גם מכתב בדואר/ביד?

תודה מראש על העזרה
יערה
05/06/2016 22:51
שאלה: אני עובדת במעון יום כבר 11 שנה (מתוכם שנתיים בהן עשיתי שירות לאומי). אקצר ואסביר שיש לי מכתב מרופאה תעסוקתית עקב מצבי הרפואי שאני יכולה לעבוד רק 5 שעות כל יום. היתה לי משרה של 82 אחוז ועכשיו זה ירד למשרה של 30-40 אחוז משהו כזה.

מביאים אותי מ-10 בבוקר עד 16:00 עם הפסקה של שעה ולא מעט פעמים מביאים אותי מ-13:00 עד 16:30. גם המשכורת שלי נפגעת עקב כך.

אני מעוניינת לעזוב את מקום עבודתי ועדיין לא דיברתי עם המנהלת והסגנית שלה ורוצה לעזוב על סמך הרעת התנאים שעשו לי. האם במידה ואני מתפטרת עם מכתב בעקבות הרעת תנאים אני מקבלת פיצויים על השנים שהייתי בהן והאם השנתיים שירות לאומי גם נחשבות לי ? ואם אני מתפטרת בלי מכתב בעקבות הרעת תנאים - אקבל גם פיצויים?

אשמח לתשובה.

תודה רבה
אילנית
05/06/2016 22:48
היי
אם אני מתפטרת מעבודתי לצורך גידול ילד (אחרי לידה) זה נחשב כאילו פוטרתי? אני מקבלת פיצוים מלאים? איך זה הולך עם הקרן פנסיה - הבנתי שיש שמה עוד סכום של פיטורים שלא קשורים לפנסיה זה נכון? גם אותם אני מקבלת?

תודה.
יפה
05/06/2016 20:20
האם ת 1.9.2015 עד 31.8.2016 נחשב שנה כדי לקבל הבראה ופיצויי פיטורין
דויד
05/06/2016 20:03
אני עובד בבית דפוס כשמונה שנים , אם אתפטר מרצוני האם אקבל פיצוים ? ואם לא אז אני בעצם מפסיד? האם מותר למעביד להוריד הפסקות? האם מותר למעביד להוריד חצי שעה הפסקה מתשלום יום חופש,? איך זה מחושב בעצם, איך מחושבת משכורת 13.
אלי
05/06/2016 19:44
שלום רב.
עבדתי 5 שנים בענף הניקיון אצל קבלן.
ואני יודע שיצא ב 2104 צו הרחבה בענף הניקיון.
שאומר שגם התפטרות בלי קשר לנסיבות מזכה בתשלום
פיצויים.
השאלו שלי הם:
1.אני יודע שעל פי צו ההרחבה ולפי סעיף 14 הפיצויים
שהמעביד הפריש לרכיב פיצויים בביטוח הפנסיוני הם שלי.
2.האם על פי צו ההרחבה אני זכאי לתשלום פיצויים רגילים
גם מהמעביד עצמו על כל ה 5 שנים שעבדתי גם על ידי התפטרות מרצוני?
תודה רבה.
מור
05/06/2016 16:28
לאחרונה חתמתי חוזה עם מעסיק חדש ובחוזה נכתב שאם אני מתפטרת לפני תום תקופה של שלושה חודשים ניתן לקחת לי את השכר על ימי החפיפה (5 ימי עבודה כולל שבת).

התפטרתי מהמקום לאחר חודש וחצי.
האם באמת ניתן לקחת לי כסף על ימי עבודה?
העובד עזב את ע...
05/06/2016 16:05
מה אומר החוק אם העובד שלי היה לו הפרשים בשכר כלומר מתחילת עבודה ועד היום
יפה
05/06/2016 10:35
מטפלת בתינוקות עובדת שנה האם מגיע הבראה ופיצויי פיטורין מבקשת תשובה בהקדם תודה
עורך דין
05/06/2016 13:13
שלום יפה

לכל עובדת שכירה המועסקת מעל שנה שלמה מגיע לקבל דמי הבראה ואם תפוטרי יגיע לך לקבל גם פיצויי פיטורים - בהחלט.

בהצלחה
יפה
05/06/2016 14:57
השאלה לא מעל שנה שנה בדיוק ואם עם האם מגיע אבראה ופיצויי פיטורין
אלון
05/06/2016 14:41
שלום, שואל בשביל ידידה-
היא בחורה לא דתייה התחילה לעבוד במקום דתי, שהתעכב בלתת לה חוזה (אך החתים אותה על טופס 101). כשניתן החוזה היא גילתה כמה סעיפים בעייתיים. המרכזי בהם הוא שהסמכות היחידה לדון בתביעות הקשורות להסכם הינו בית דין הלכתי, במקום בית דין לענייני עבודה. ראש המקום מתעקש על כך גם מסיבה דתית עקרונית וגם בגלל שלטענתו זה מקצר תהליכים אם יצטרכו אותו. היא עדיין לא חתמה על החוזה, והוסכם שתבדוק את העניין.

מהם ההשלכות של הדבר אם יקרה מצב של תביעה? מבדיקה קצרה באינטרנט על פניו נראה שאין לבית דין הלכתי אפילו סמכות לפסוק בעניינים כאלו, ובנוסף אנשים דתיים אחרים המליצו לה נגד חתימה על הסכם שכזה מפני שאפשר יהיה לתבוע אותה על לבוש/התנהגות לא דתייה מספיק וכדומה. האם עו"ד פה נתקלו במצב שכזה? והאם עו"ד יכול אפילו להופיע בבית דין הלכתי כדי לייצג שם?

תודה מראש!
קארין
05/06/2016 14:39
שלום.
חברה שלי עובדת במשרד ע"וד, כמזכירה. היא הודיעה היום על התפטרותיה שכן ב22 החודש היא תתחיל ללמוד בקורס קיץ. כשהיא הודיעה על כך לבוס שלה, הוא טען שהיא מחוייבת לתת לו חודש התראה.

מצאתי את החוק שטוען אחרת (על כל חודש עבודה = יום התראה) אבל אני מעוניינת לוודא איתכם. זה נכון? אם כן, היא מחוייבת לתת לו רק ארבעה ימים (עבדה רק ארבעה חודשים).

תודה.
ב.ש
05/06/2016 08:24
שלום לכולם רציתי לשאול

אם אני עובדת בחברה גדולה ומבקשת אישור חופשה ל5 ימים באוגוסט, יש מצב שהמנהל לא נותן אישור רק ל3 ימים כי הוא רוצה לתת לאחרים גם. יש לציין שבשנים שעברו החופשה הייתה ניתנת על בסיס של מי שתפס.. (פשוט אנחנו רוצים ללכת לחופשה בת 5 ימים, וגם כבר סגרנו עם מקום)

תודה
עורך דין
05/06/2016 13:20
שלום לך

למעסיק יש זכות מלאה להחליט האם לאשר לך לצאת לחופשה והאם לאו, כמו גם זכות לאשר או לא לאשר את משך החופשה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ