פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 575
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פנינה
19/06/2016 01:48
כיצד יחושבו דמי הפיטורים אם הייתי בחופשות מחלה מ יולי 2015 וחזרתי לעבודה חלקית למשך חודשיים.
והגענו להסכמה על פיטורים.
האם לפי המשכורות לפני המחלה או לפי המשכורות של העבודה החלקית.
צליל
18/06/2016 20:33
אחותי עובדת במפעל, נמצאת שם שנה וחצי, בעבודה מקבלת יחס משפיל מאחראי משמרת שכוללת דיבורים כגון: "עופי מפה", "אני אדאג שתתפטרי" צעקות קללות וכדומה.

רק צועקים עליה ובקושי נותנים לה הפסקות שהיא זכאית אליהם מעבר לכך הורידו מהמשכורת כמעט אלף שקל כי פעם אחת היא זרקה מוצר שיצא פגום בלי אישור.

אחותי מצאה עבודה לשבוע ניסיון, ובעבודה במפעל היא אמרה שהיא חולה והוציאה ימי מחלה. האבא הגיע למפעל ודיבר עם המנהל על היחס המשפיל ואם זה ישאר ככה אחותי תעזוב.

אחותי עזבה את העבודה החדשה אחרי יומיים וכשהיא באה למפעל ליום עבודה (מתי שהימי מחלה נגמרו)נאמר לה שמצאו עובדת חדשה על חשבונה ושהיא כרגע נמצאת בסטנד ביי (מתי שיצטרכו אותה יתקשרו)

האם זה חוקי? יש משהו לעשות בנידון?
ליאת
18/06/2016 20:11
שבת שלום לכולם!

אשמח בבקשה להכוונה - הסיפור בגדול הוא הלנת שכר במשך כמעט ארבעה חדשים כאשר העובד הינו בעל צרכים מיוחדים (משולם בשכר מינימום מותאם..).

הבנתי שישנו גוף של משרד המשפטים שנקרא נציבות שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות אשר אמור לסייע במקרים כאלו, ואילו כאשר פניתי אליהם נאמר לי שהם אינם מורשים לסייע כיוון שהעובד לא נוצל בשל המוגבלות שלו (לא ברור לי למה..). אשמח לדעת האם יש פה מישהו שיוכל לכוון אותי לאן עליי לפני בכדי להשיב לו את שכרו.

תודה מראש
אנה
18/06/2016 20:10
מישהו יכול להסביר לי במילים פשוטות מה הפירוש של סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים? האם זה אומר שבתום תקופת ההעסקה (בין אם אני מתפטרת ובין אם המעסיק מפטר אותי) אני זכאית למשוך את הפיצויים מהקופה?

באותה הזדמנות שאלה נוספת: אם יש לי קרן פנסיה פעילה המעסיק חייב להפריש לפנסיה מיד עם כניסה לעבודה או רק לאחר 3 חודשים? אוסיף שבחתימת ההסכם ציינתי שיש לי קרן פנסיה פעילה, וליד זה היה סעיף "האם תהיה מעוניין ליצור קשר עם יועץ פנסיוני על מנת לעבור להסכם מטיב של (שם מקום העסודה) מול (שם סוכן פנסיוני) בתנאים מועדפים ובדמי ניהול נמוכים?" (ציטוט) סימנתי כן, אני מעוניינת ליצור קשר. הכוונה שלי הייתה לשמוע מה הסוכן הפנסיוני של מקום העבודה יכולה להציע ואז להחליט האם כדאי לי לעבור אליו או להישאר עם הקרן פנסיה שלי.

כעת המעסיק טוען שמגיע לי הפרשות לפנסיה רק לאחר 3 חודשים בעבודה לסוכן הפנסיוני של העבודה ולא לקרן פנסיה שקיימת לי. עברו כבר 1.5 חודשים בעבודה ויועץ פנסיוני של מקום העבודה לא יצר איתי קשר והמעסיק לא מפריש לפנסיה. האם המעסיק צודק?

תודה רבה לעונים
אורטלי
18/06/2016 17:11
היי
יש לי שאלה שחייבת שעורך דין לעינייני עבודה יענה לי
אז ככה,
ביום רביעי האחרון בדרכי לעבודה נפלתי וקיבלתי ממש מכה ברגל ומכות ייבשות..
בעיקרון הלכתי לעבודה לאחר בדיקת אחות
ולאחר שעתיים ככה הלכתי הביתה כי התחילו כאבים חזקים
אני בעיקרון אמורה לעזוב את מקום עבודתי אומנם הגשתי מכתב פיטורים אבל התאריך לסיום עבודה הינו ב30.6 מה שאומר שאני עדין עובדת שם
מלפני חצי שנה בקשתי חופשה שנתית לתאריך 19.6 שזה מחר וברביעי לפני כן נפלתי
אני בעיקרון במקום עבודתי רשומה בחופש
השאלה שלי היא כזו בראשון יש לי ביקורת אצל הרופאה אם תיתן לי מחלה לשבוע שאני רשומה בחופש האם הם חייבים לכבד אותו?
או שאני פשוט יכולה להוציא תאונת עבודה?
בחמישי ושישי עקב כאבים חזקים לא הלכתי לעבוד וכביכול אני בראשון נוסעת לאילת לחופש שכמובן לא ניתן לביטול כי שולם הרבה מראש
אשמח לעזרה זה ממש דחוף לי!!
דנה
18/06/2016 13:09
אתחיל בציטוט של משרד המשפטים (קראתי כל המידע אודות הנושא)
במושג "סיוע אישי" נכללים ליווי, השגחה וכל סיוע הנצרך ממוגבלותו של הבן או הבת, ללא מגבלה של גיל לצאצא עם המוגבלות. .
אקצר ואומר שאני עומדת בכל הקריטריונים. ולשאלתי:
מה זאת אומרת השגחה? לאיזה מקרים מתכוונים?
מירי
17/06/2016 19:37
שלום
איך מחשבים את שעת העבודה אם הברוטו הוא 5991 שח לעובד חודשי
לא כל חודש יש אותם ימים ולא תמיד זה יוצא 186 שעות אבל הברוטו לא משתנה
תודה
mmmm
17/06/2016 15:04
המעביד משלם לי נסיעות לפי הדרך הארוכה -מעל 40 ק"מ לצד.
ולא לפי הדרך השניה שהיא קצרה יותר, אך יקרה יותר.
האם זה נכון?
המשרה שלי זה הוראה .
דנה
17/06/2016 02:13
היי רציתי לדעת האם מנהל העבודה שלי רשאי לשנות לי את טווחי שעות העהודה כשאני בחודש השישי להריוני? הייתי מועסקת מהשעה 10.00-19.00 ועכשיו הולך להשתנות לשעות 12:00-20:00 אומנם מדובר באותו כמות מספר שעות העבודה אך בזמנים אחרים שלי באופן אישי זה מייצר בעיה קשה (רפואית בעיקר) חשוב לציין שזה שונה אצל כל העובדים ולא רק אצלי. זה משנה? מה אומר החוק?
אנונימי
16/06/2016 22:23
שלום. אני מועסקת 3 שנים ברכבת ישראל. 9 חודשים הועסקתי ככ'א. ואז העבריו אותי חברה ואז שוב העבירו לתקן 'מיקור חוץ' אשר אני נמצאת בו כבר שנתיים. לאחרונה אינני חשה בטוב. ומעוניינת לעזוב את המקום. אני מרגישה שאני עוברת התעללות נפשית. כיצד עליי לפעול? היות ואינני רוצה להישאר קירחת משני הכיוונים. אני רוצה לחפש מקום עבודה אחר אך בגלל הזמינות אינני מצליחה. יתר על כן, אינני יודעת אם בכלל אני חייבת לתת התראה של חודש ימים היות ואינני חתומה על שום חוזה עבודה. מה עושים במקרים כאלה?
מיקי
16/06/2016 21:36
עבדתי כנהג ובגלל תאונה המעסיק לא רוצה לשלם לי שכר בטענה שגובה שכרי הוא גובה הנזק שעשיתי עברו חודשיים וחצי והוא מתעלם ממני
האם לתבוע אותו?
אורנית
16/06/2016 18:21
שלום לכולם, יש לי שאלה.

התחלתי לעבוד במקום מסוים, מהיום הראשון הודיעו לי כי בחול המועד סוכות וחול המועד פסח המקום סגור ולא עובדים. בתלוש של חודש שעבר ראיתי שהורידו לי שני ימי חפושה וכששאלתי אמרו לי שהם מורידים על חול המועד פסח בגלל שהמקום היה סגור, וככה זה "לפי החוק". הם טוענים שלפי החוק מורידים שני ימי חופשה עבור שבוע שהמקום היה סגור.

הגיוני?
חוקי?
תודה
מאיה
16/06/2016 18:17
אני עובדת שנה ברצף במספר מקומות.במקום האחרון 4.5 חודשים ובמקביל אליו התחלתי במקום נוסף.

אני בטיפולי פוריות ומין הסתם לא יודעים על כך.

בע"ה אם כרגע אכנס להריון ואהיה צריכה שמירה מיידית מסיבות רפואיות איך עליי לנהוג ? האם כשאני מציגה את חופשת המחלה של 30 ימים של המלצה לשמירה בעבודה שאהיה שם כבר 5 חודשים יכולים לפטר אותי ?בזמן חופשת. המחלה כשלא נערך לי שימוע כמובן....

ואם קיבלתי שמירה ויש לי 12 תלושים ואני יוצאת לשמירה של 8 חודשים, מגיעה לי חופשת לידה וכמה ועפ מה מחושבת?

תודה מראש אני ממש מודאגת
אדווה
16/06/2016 18:16
היום לראשונה גיליתי על התלוש משכורת שלי, שהיקף המשרה שלי הינו 94.5% ולא 100%. עובדת ימים א-ה 8 שעות ביום. לא ניתן לעבוד בשישי או לעשות שעות נוספות (גם אם ארצה).

יש לי וותק במקום העבודה של 6.5 שנים. חזרתי לעבודה לאחר 8.5 חודשים.

האם אני זכאית לשעת הנקה? אם כן, האם המעסיק מחוייב לשלם עליה? ועד מתי אני זכאית לה?
ענת
16/06/2016 18:15
מחפשת עבודה לאחר פיטורין, והבנתי שאני לא מחויבת להודיע למעסיק כי אני עוברת טיפולי פוריות, אך כאן השאלה.
ברגע שאתחיל לעבוד ובערך כחודש אחרי תחילת עבודה אצטרך להעדר ולאחר לעבודה מפאת הבדיקות מעקב מאמינה שאז אצטרך להגיד זאת למעביד. האם מבחינת החוק אני מוגנת? האם המעביד יכול לפטר אותי בטענה כי לא אמרתי?
אן
16/06/2016 18:14
אשמח לדעת האם ישנו חוק של שבוע חופש מחלה לאחר הפלה או משהו כזה?

שאלה נוספת: אני עובדת במשרד החינוך, מורה, עדיין אין לי קביעות, ולכן קיבלתי מכתב פיטורים כחלק מנוהל. העניין הוא שכן הייתה בהריון כשקיבלתי אותו, וכיום אני כבר לא, כי ההריון לא היה תקין לצערי והייתה הפלה בשבוע 10. במכתב כתוב: "יש לצרף אישור רפואי המעיד של תאריך לידה משוער"..
האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנידון?
טרם יודעת על מקום העסקתי לשנה הבאה.
אתי
16/06/2016 18:13
חזרתי לעבוד כשהבן שלי היה בן חצי שנה ואז אחרי חודשיים עזבתי והועזבתי יחד. סוג של סיום חוזה ללא תקן. עכשיו אני התחלתי לחתום בלשכה וצריכה להגיש מסמכים לביטוח לאומי. בטופס סיום העסקה רשמו לי המעסיק 'התפטרות לאחר לידה'. האם יקבלו את זה בביטוח לאומי? האם אוכל לחתום מיידית? או שישאלו אותי מדוע חזרתי לעבודה ואז עזבתי שוב?? האם אצטרך להוכיח איכשהו שהתפטרתי כדי להיות עם ילדי?
גילי
16/06/2016 18:13
הרגע שלחתי מכתב התפטרות לטובת גידול הילדה, כמה שאלות:
1. איך אדע באמת אם קיבלתי (כשאקבל) את מלוא כספי הפיצויים המגיעים לי?
2. במידה וכספי הפיצויים לא מגיעים תוך התקופה המצוינת בקבצים הנעוצים כאן, מה עליי לעשות?...
3. עוד משהו שלא היה ברור לי גם מהקבצים הנעוצים, האם אני זכאית כבר מעכשיו לחתום אבטלה?.

תודה...והלוואי שכבר יאריכו את חופשת הלידה לתקופה הוגנת יותר!
נופר
16/06/2016 18:12
התפטרתי לטובת גידול הילד אני צריכה לעבוד חודש בהתאם לחוק הודעה מוקדמת , מתי לפנות לביטוח לאומי לוותר על 90 ימי המתנה לאבטלה ? כבר עכשיו ? או לאחר סיום העבודה(בעוד חודש)? התשובה היא מיידית ?
אהרון
16/06/2016 17:35
מספר שכירים הועסקו בתנאים מחפירים ועקב הרעת תנאים חמורה, החליטו להתפטר בדין מפוטרים.

הם פנו לעו"ד וביקשו שיעזור להם עם התהליכים, מה שלא יהיו. הם עצמם אינם מכירים את הפרוצדורות הדרושות.
זה היה לפני חודשיים. מאז חלקם כבר מסרו מכתבי פיטורין מסודרים (התראה של 30 יום) ואף סיימו את תקופת העסקתם.

העורכי דין אמרו להם כיצד לנסח את המכתבים ואמרו שגם הם מכינים הודעה מפורטת ויפנו למעסיקים.
עורכי הדין כבר מתעכבים חודשיים עם מתן הסבר כלשהו ופירוט של מה שביצעו או שיבצעו.

הם אמרו שזה עסק פשוט ושיקח להם מספר ימים, ובפועל כבר עברו חודשיים. בינתיים מסננים שיחות ולא עונים לפניות.

מהו זמן סביר? ומה ניתן לעשות בנידון?
האם זהו תהליך מאוד מסובך שאורך זמן רב כל כך?
ממש תודה לעונים.
מיכל
16/06/2016 17:28
שלום לכולם

רציתי לדעת אני עובדת ברשת אופנה גדולה...וכבר שנה שניה שאין לנו מזגן קשה לעבוד לקוחות מתלוננים ההנהלה אומרת שזה בטיפול ושום דבר לא זז...

רציתי לדעת אם אנחנו כעובדות יש לנו מה לעשות אם זה ??
אם יש גורם שאפשר לפנות אליו ?
אם זה בכלל תנאים לעבוד בחנות שיש בא לא פחות מ30 מעלות ??
תודה לעונים
יעל
16/06/2016 16:50
בגיל 62 הייתי אמורה לצאת לפנסיה והחלטתי להמשיך לעבוד במקום העבודה שבו אני מועסקת 25 שנה הגשתי בקשה לקבלת הקצבה נאמר לי שלא מגיע לי רק בגיל 70 ממש אבסורד אך יתכן? הברוטו אמור להגיע ל5300 ש"ח הגיוני?...
יאיר
16/06/2016 15:49
שלום רב,
לאחרונה מעסיקים פרטיים התחילו בעוצמה, שלא להאמין, בתירוצים (שעל פניו הגיוניים, אבל אין בהם די), לעבור לשעון נוכחות ביומטרי כתוצאה מהתיקון לחוק הגנת השכר.

הנושא הזה מאוד לא הגיוני משום שאינו מוסדר בחקיקה ו/או בפסיקה בארץ (עדיין!).

משעה שכך, המעסיק אצלי טוען שאין ברירה אחרת ואין לו שום אפשרות חוץ מטביעת אצבע. ההצעה שלו להתנגדותי היא צ'יפ.

השאלה שלי היא מה לעשות? אני סבור כי אי אפשר לגרום לעובדים לשים אצבע שהיא אוטונומיה פרטית בגוף האדם כמקור לפיקוח על שעות העבודה כשהכל לא מוסדר.

האם המעסיק חייב לתת פתרון אחר חוץ מטביעת אצבע? בעידן של בעיות סייבר וביטחון מידע - ברור שלמעסיקים פרטיים אין אמצעים שיש לגורמים מדינתיים.

אודה לתשובה.
לוי אורסולה.
16/06/2016 15:24
מהם תנאי העסקה של מצילי בריכה עירונית עונתית?
מה מגיע להם..ולמי פונים במקרים שהתנאים לא ממושים?
נאום
16/06/2016 12:24
אני מפוטר בעקבות ציםצום מ31.05.2016 עבדת במקום מ1.03.2010 . משכורת מבוטח 9500 ש"ח.חוץ מיזה מ1.01.2012 עד חודש אחרון של עבודה קיבלתי תוספת 2500 ש"ח שמסומן בתלוש "אחרות"/קוד 002/.העם מגיע לי תוספת פיצוים עבור 4 שנים 5 חודשים.בברכה נאום
מ. עמית
16/06/2016 10:33
אני שואל עבור אדם קרוב אלי: הוא עבד שנה ו-8 חודשים בסטארט-אפ הרשום בארה"ב ופועל גם בישראל, כעצמאי (הנפיק חשבוניות), במשרה מלאה, ממשרדי החברה. החברה הצטמצמה לאדם אחד או נסגרת (לא ברור איזה מהשניים קורה) והוא פוטר עם כל העובדים למעט אחד. בתום 30 ימי ההודעה מראש נמסר מהבעלים בארה"ב שלא ישולמו דמי פיצויים, מאחר שגם אין לו דמי אבטלה בגלל שעבד כעצמאי, הוא מפוטר ללא שום יכולת לכלכל את עצמו עד שימצא עבודה.

האם יש לו קייס משפטי לתבוע את דמי הפיצויים, בהתחשב בעובדה שהיה עצמאית (מניח שהיו יחסי עובד-מעביד לכל דבר ועניין, כי הוא עבד משרה מלאה ממשרדי החברה) ובהתחשב בעובדה שהבעלים והחברה נמצאים בארה"ב? ואם יש קייס, כיצד עושים זאת והאם ניתן לעשות זאת במינימום עלויות משפטיות?
תודה רבה מראש.

מ. עמית
יגל
16/06/2016 10:31
אני עובד בעבודה חדשה כ9 חודשים והסוכן פנסיה שלהם טוען שכדי להמשיך את התהליך ואוכל לקבל פנסיה הוא צריך שאחתום לו על טופס "נספח א - הרשאה חד פעמי לסוכן פנסיוני לקבלת מידע". הסוכן טוען שהוא חייב את הטופס חתום ושאשלח לו גם ת.ז שלי וכרטיס אשראי כי זה כרוך בתשלום של 46 שקלים. כדי שהוא יוכל לאתר המסלקה.

פעם ראשונה שאני שומע על זה, האם זה תקין לחתום על הטופס הזה?

יש לי פנסיה מעבודה קודמת שההפקדה האחרונה לשם היתה בתאריך 04.2015
הפסקת עבודה בז...
16/06/2016 10:29
אם אני מתפטרת כ3 חודשים לפני מועד הלידה, האם אני עדיין זכאית לקבל דמי חופשת לישה2?
הדר
16/06/2016 10:29
רקע:עובדת בבית חולים גדול ב100% משרה שמחולקת ל-3 בוסים באחוזים שונים.

לפני כחצי שנה, שבוע וחצי לפני הלידה פוטרתי מ25%( אחד מן הבוסים). בזמנו שכנעו אותי שמותר להם.
נאמר כי זה על בסיס צימצום כוח אדם ולא בגלל שלא מרוצים ממני.

כמובן שלא הייתי במקום הרגשי+הפיזי להתמודד עם זה, הדבר הכניס אותי ואת בעלי כמובן למצוקה רגשית וחששות לגבי איך נסתדר עם פחות שכר.

בפועל כשחזרתי לעבוד לאחר חצי שנה והתחלתי לבדוק את העניין הבנתי כי לא פוטרתי לפי החוק.

(לא התרעה מראש על השיחה, לא פרוטוקול, לא מכתב פיטורין, לא בקשה רשמית למשרד ממשלתי לאישור ואפילו לא יידעו את הכוח אדם של בית חולים-כשחזרתי לעבוד אחרי חצי שנה הם לא ידעו על זה, וחשבו שאני עדיין עובדת שם).

זומנתי לשיחה עם מנהל בכיר בכוח אדם (אחראי על 8,000 עובדים).

הם לוקחים אחריות ומודים כי נעשתה טעות, ומבקשים ישיבה בנושא.

שאלה: אני מאמינה שהם ינסו להגיע לפשרה על פיצוי הולם, ואין לי כיוון בכלל מה רלוונטי לבקש?

מה הסכום המקובל על פיטורין שבוע וחצי לפני הלידה שלא נעשו על פי חוק? על הלחץ הנפשי ועוגמת הנפש שנגרמה לי.

אני מעוניינת להגיע לפשרה מכיוון שרוצה להמשיך לעסוק בעבודתי בייתר 75% שלה.
ג'סיקה
16/06/2016 10:27
אני זקוקה לעזרתכם

יש חוק כלשהו אשר מחייב מקום עבודה לספק תלוש משכורת גם אם בפועל אין משכורת, כלומר שיהיה כתוב עליו 0 וניתן יהיה להשתמש בזה כדי להוכיח למוסדות (למשל מלגות קיום למיניהם/ביטוח לאומי וכו') שאין הכנסה?

המקרה המדובר בו כרגע הוא אדם שעבד שנים רבות במקום עבודתו ונכון לעכשיו לא יכול לעבוד עקב מצבו הרפואי, שלושה חודשים הוא קיבל משכורת למרות שלא עבד (ימי מחלה) אבל זה נגמר ועל החודש האחרון הוא לא אמור לקבל משכורת כלל אבל גם לא קיבל תלוש שמוכיח זאת ובפנייה למקום העבודה הם טענו כי שכחו ממנו בכלל ולמה צריך תלוש שאין בו כלום? כשאמרנו שאנחנו צריכים אותו הם אמרו שהם כבר לא יכולים להוציא אותו כרגע כי עבר הזמן והם פשוט יוציאו חודש הבא על שני החודשים. אבל אנחנו ממש צריכים את זה עכשיו. יש חוק כלשהו לגבי זה?

תודה רבה רבה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ