פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 550
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלינה
17/08/2016 10:15
שלום,
ידוע לי לגבי חוק שעות נוספות עבור יותר מ43 שעות שבועיות,
השאלה היא כאשר השבוע שבו עבדתי יותר מ43 שעות נופל על החלפת חודש, איך מחושבות השעות הנוספות?
(למשל כמו עכשיו שהחודש התחלף ביום שני ובדיוק באותו שבוע עבדתי יותר מ43 שעות כולל יום שישי)
עדן
17/08/2016 08:59
שלום.
אם עברתי תאונת דרכים ואננני בחופש מחלה אבל אין לי ימי מחלה בעבודה. האם אני זכאית לקבל מביטוח לאומי תשלום על הימים? מה ניתן לעשות?
חן ס.
17/08/2016 08:40
בקומה שלנו יש שטח משרדים שעד היום היה ריק ולא בנוי.

לפני שבועיים בערך התחילו לעבוד שם בבניית משרדים לחברה חדשה שעוברת לשם, והפועלים שעובדים שם מעשנים כל היום, וכל העשן עובר אלינו.

המשרדים לא שייכים אלינו. פניתי עד עכשיו פעמיים למי שאחראי עלייהם בבקשה שלא יעשנו שם (וגם מישהו מאצלנו ביקש מהם פעם אחת), והוא טען שאמר להם. אבל הם כנראה פשוט לא מסוגלים להפסיק לעשן בתוך המבנה...ואני לא מעוניינת לשבת יום יום במשרד ולנשום את העשן.

העבודות אמורות להימשך עוד חודש לפחות.

יש משהו נוסף שאפשר לעשות?
נינה
17/08/2016 07:55
ברתי ב21.6.16 ניתוח ונעדרתי למשך 3 שבועות. רציתי לחזור לפני אך לא היו משמרות לתת לי. כשהתכלתי לעבוד כאן הגעתי למשמרת בוקר. עכשיו כשחזרתי המנהל אומר שיש לו לתת לי רק ערב מכיוון ששמרו לי כביכול על המשרה ולא פיטרו אותי ונעדרתי הרבה זמן אז הוא היה צריך לקחת עוד אנשים. לא ברור עד מתי אעבוד משמרת ערב. ערבים לא מתאימים לי,לא באתי ולא התקבלתי למשמרת ערב. אין מקומות והוא לוקח אנשים חדשים. כששאלתי למה הוא לא שם אותם ערב ענה שהם התקבלו למשמרת בוקר.. האם מותר לו לשים לי משמרות ערב? האם מותר לי להגיד שזה לא מתאים לי ולא לזה באתי ועם אין לו ערב אז שיביא לי מכתב פיטוריים? אשמח לעזרה. בגלל מצב הבריאותי ערב עוד יותר לא מתאים לי. ואני בערך כל חצי שנה עוברת ניתוח ותמיד כשאני חוזרת מביאים לי הרגשה של עושים טובה. כאילו אני אשמה שהמצב הבריאותי שלי בעייתי טיפה. וכל פעם מסנן בפני שאחרים לא באו למשמרת ערב ולא אכפת לו שגם אני לא באתי מלכתחילה לערבים. אני כאן כבר שנה ושלושה לודשים ומביאים לי ערבים הכי הרבה בטענה שרוב העובדים פה חצי משרה ועם אני ךא רוצה ערבים אז שאעבוד חצי משרה. כשבאתי לפה לפני שנה ציינתי שאני מחפשת משרה מלאה ובדיוק חיפשו לבוקר. המנהל גם אמר "מה נינה,לא היית פה כלכך הרבה זמן וציפית ליחס מיוחד"?! האמת שלא. פשוט ציפיתי שלא יכעסו עלי כי הייתי בבתי חולים. ציפיתי לחזור כרגיל לעבודה בלי רגשות אשמה כאילו הייתי בחופשה.
אירית
17/08/2016 07:52
נניח ואדם עובד בחברה ולאחר כשנה בעקבות מאורע כלשהו, מחליטים לכתוב לו מכתב שימוע

המכתב נכתב בחודש ינואר, כ6 שנים אח"כ, מחליטים לפטרו ללא שימוע, כי כבר היה לו שימוע לפני כן

האם יש בחוק הגבלת זמן לפרק הזמן שהשימוע בתוקף?

אפשר תמיד לפטרו ללא שימוע אם עבר שימוע כשהיה חדש ?

תודה מראש
דנה
17/08/2016 07:50
בוקר טוב...
עובד שהגיש מכתב פיטורין עם הודעה מוקדמת כחוק ונימצא במחלה לאחר התאריך של הפסקת עבדתו שצויין במכתב האם עדיין נחשב עובד? ועדיין צריכים לשלם לו בגין ימי המחלה?(יש לו ימי מחלה
דדד
16/08/2016 21:32
שלום אני עובדת בגן פרטי בטור סייעת . רציתי לדעת האם חובה לתת דמי ביגוד או בגלל שזה גן פרטי אז היא לא חייבת לתת
רווית
16/08/2016 21:05
ערב טוב
רציתי להתייעץ בענייני עבודה.

הנני עובדת כשנתיים, משנת 2014 בעבודה ורק החודש ביולי 2016 צורפתי לביטוח פנסיוני (מה שע"פ החוק היה המעביד צריך לעשות לאחר חצי שנה של עבודה)
כלומר שנה וחצי חלפו.

מה ניתן לעשות?

בכל שנה משולמים דמי ההבראה במשכורות של חודשים יולי אוגוסט (2 תשלומים)

היום הודיע הבוס כי בעקבות קשיים כלכלים בה החברה נמצאת החלק השני של דמי ההבראה ישולם רק לאחר החגים.

האם זה מותר?

בנוסף,
בהתאם לסעיף 14 באם אין הסכם קיבוצי , החברה היא חברה בבעלות פרטים המונה כ20 עובדים.
האם ניתן להתפטר ולקבל פיצויים כחוק?
תודה
רונן
16/08/2016 19:56
שלום ,
הנני עובד אצל מעסיק כבר 13 שנה. רק משנת 2008 כשנכנס חוק פנסיית חובה התחיל להפריש לי סוציאליות. פוטרתי מעבודתי. האם מגיע לי פיצויי פיטורין על כל 13 שנה או רק משנת 2008?
תודה רבה.
רונן
14/08/2016 12:02
שלום, עבדתי שנה וחצי במפעל בענף המתכת, התפטרתי והמעסיק ויתר על תקופת ההודעה המוקדמת.
לטענתו מגיעים לי רק שבועיים היות והשכר, כנהוג בענף המתכת, הוא לפי שעת עבודה.
לדעתי אני עבדתי שם בהיקף של משרה ומלאה ולכן מגיע לי חודש.
מי צודק?
תודה
עורך דין
16/08/2016 12:43
שלום רונן

עם עבדת בהיקף משרה מלאה במשך שנה ויותר מגיע לך חודש הודעה מוקדמת לכל הפחות.

בהצלחה
רונן
16/08/2016 19:39
תודה רבה על המענה.
המעסיק טוען שבגלל שהיו לי חיסורים ולא הגעתי בדיוק למכסת השעות בחודש עבודה אז אני לא נחשב עובד במשרה מלאה.
בחודש שבו הייתי אמור לעבוד 186 שעות עבדתי 180 שעות בממוצע.
האם זה נכון?
תודה
צביקה
14/08/2016 10:21
פוטרתי מהמשטרה כשבסופו של דבר לא נפתח כנגדי תיק לא פלילי ואף לא משמעתי והודיעו לי היום שאישרו לי רק 80% ממענק הפרישה שלי ורציתי לדעת:
א. למה לא מגיע לי 100% אם בסופו של דבר לא נפתח שום תיק תאו שזה נתון להחלטת הארגון?
ב. האם יש לי אפשרות לפדות את קרן ההשתלמות שלי ואת קופות הגמל או היום או רק בהגיע הזמן [ 6 שנים לק"ה וקופות גמל בגיל 67? ]
עורך דין
16/08/2016 12:42
היי צביקה

מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לצורך קבלת מענה מדוייק לשאלותיך. המקרה מורכב מכדי לתת תשובה על רגל אחת במידע חסר, באמצעות פורום אינטרנטי.

בהצלחה
תמיר
16/08/2016 03:19
אני עובד כמאבטח ומקבל תוספת תפקיד בסכום של 3.50 בנוסף לשכר המינימום לשעה והכל רשום וחתום בחוזה עבודה.
לאחרונה הייתה עלייה בשכר המינימום שמתבטאת בתוספת של 44 אגורות לשעת עבודה. מסתבר כי כדי לכסות את העלייה בשכר המינימום המעסיק קיצץ לנו בתוספת התפקיד ללא ידעתי, דבר שגיליתי כאשר התבוננתי בתלוש השכר החודשי

שאלתי היא אם דבר זה חוקי וזה לא נחשב כהרעת תנאים והפרת חוזה עבודה?
שרית
15/08/2016 22:08
מה תעריף דמי הבראה בעמותות?

האם העמותות שייכות למגזר הציבורי ( המגזר השלישי שייך לציבורי? )

תודה
סייקטר
15/08/2016 15:30
שאלה:
המשכורת שלי היא משכורת גלובלית , בין אם אני עובד 230 שעות עבודה או 320 שעות.
האם מותר למעסיק שלי לדרש ממני כמות שעות לא הגיונית בלי לשלם לי שעות נוספות ?
יוני
15/08/2016 13:53
הקלדתי כתובת url וקיבלתי חסימה עם לוגו של שם החברה שלנו. והיה כתוב לי checkpoint משהו...
מדובר בנייד פרטי ואישי ולא של העבודה.
איך יכול היות?? האם זה חוקי???
אורטל
15/08/2016 13:39
אני חוזרת ושואלת אני לאחר חופשת לידה של 3 וחצי חודשים. שנגמרו היום. אני עובדת במשרה של 6 שעות והבנתי שהזכאות לשעת הנקה היא רק למי שעובדת 8 שעות בקיצור משרה מלאה. האם ביטוח לאומי יכיר בזאת על מנת כן לקבל במיידי דמי אבטלה. או שזה פשוט בעיה שלי וזהו? והאם אני צריכה איזשהו אישור מהמעסיק שלי לזה שהוא לא מאשר לי שעת הנקה? זה חוקי בכלל מבחינתו?
אורטל
15/08/2016 12:29
האם לעובד מותר לצמצם את היקף המשרה שלו?
אני עובדת כיום ב-100% משרה ומעוניינת לצמצם את ההיקף ל-50% (כדי לשלב עם עבודה נוספת).
האם מקום העבודה שלי מחוייב להסכים לכך?
האם זה בגדר רצונו הטוב?
במידה ולא מאשרים לי, האם המשמעות היא שאני חייבת להתפטר?
לירן
15/08/2016 08:00
היי,
שמי לירן, כעת נגד שרק התחיל את שירות הקבע.
בזמן שירותי הסדיר עבדתי ברציפות במשך כשנה וחצי במקום עבודה בנתב"ג, זאת כמובן עם אישור עבודה צבאי.
מרגע כניסתי לעבודה היה ברור להנהלה שאני שואף להיכנס לשירות קבע, וממש לקראת הסוף היו הערות/בקשות שאשאר בעבודה אפילו רק לסופ"שים.
לאחר שבדקתי את העניין מול הגורמים הרלונטיים בצבא נודע לי שאסור לי לעבוד בעבודה אחרת מחוץ לצבא ברגע שאני משרת שירות קבע. אין אפשרות לאישור עבודה או כל פרצה אחרת בנושא.
לצערי נאלצתי לעזוב את מקום עבודתי ולהגיש פיטורין עקב דרישות המערכת הצבאית.
שאלתי כדלקמן:
האם מגיעים לי פיצויי פיטורין? נכון לתאריך זה לא קיבלתי דבר למרות שבשיחת הסיכום שלי עם ההנהלה הובטח לי שיבררו את הנושא (ועד כה, כ3 שבועות לאחר מכן, לא נעניתי לחיוב או לשלילה- פשוט נכנסה משכורת ללא דמי פיצויים).
חשוב לי להזכיר שאני אכן רציתי להישאר. ניתנה לי האופציה להישאר בסופי השבוע (מטעם מקום העבודה) אולם המערכת הצבאית לא אפשרה זאת.
אני לא יודע אם ההשוואה נכונה, אבל זכור לי שבעת גיוסי לשירות סדיר אכן קיבלתי פיצויים לאחר וותק במקום העבודה. האם ההתנהלות במקרים זהה?
תודה מראש על העזרה.
שולמית
14/08/2016 21:59
שלום רב,
הארכתי את חופשת הלידה שלי לשישה חודשים.
בחודשיים האחרונים המעסיק לא הנפיק חי תלושי משכורת וכן לא ביצע הפרשות לפנסיה וקרן השתלמות.
האם המעסיק יכול לבצע זאת והאם אני לא אמורה לקבל עדכון מהמעסיק על הפסקת ההפרשות הסוציאליות בזמן החל״ת?
תודה.
הדר
14/08/2016 21:00
הועסקתי במקום עבודה כמחליפה זמנית של חצי שנה. לאחר מכן נחתם איתי חוזה העסקה זמני נוסף למשך 5 חודשים במהלכו נכנסתי להריון. החוזה מסתיים עוד חודשיים האם אי חידוש חוזה נחשב כפיטורים? האם מצריך אישור של משרד הכלכלה?
יפית
14/08/2016 20:40
שלום

בעלי עובד בחברה כבר כמה שנים. ב- 12/15 החברה העתיקה את משכנה מיבנה לישוב עשרת ( ליד גדרה).

עד לרגע העברה - שלמו לבעלי נסיעות לפי תעריף יבנה - רחובות ( מקום המגורים שלנו). מכיוון שבעלי נוסע עם רכב למקום העבודה הוא שכח לעדכן אותם על התעריף החדש ברגע המעבר ועשה זאת רק בחודש מאי.

רק השבוע עידכנו לו סוף סוף את התעריף הנכון של הנסיעות אבל הם לא מוכנים לעדכן רטרו מיום המעבר אלא רק מ 1.6.16.

ועוד החתימו את בעלי על זה.

האם זה חוקי? עד כמה שידוע לי חובה לעדכן נסיעות מהיום הראשון..
אלמוג
14/08/2016 20:28
אני חייל משוחרר פחות משנה ועובד כבר שלושה חודשים באותו המקום.

גם בראיון העבודה וגם בטופס 101 ציינתי שאני חייל משוחרר והבאתי איתי את תעודת השחרור, וטרם הזינו לי חייל משוחרר ולכן נגבה ממני מס.

ביקשתי מהם פעם אחת שיטפלו בזה ואמרו שאין בעיה וזה מטופל, החודש (יולי) שוב ירד לי מס. לאחר שאמרו לי שהנושא מטופל.

האם יש לי עילה לתביעה?
סימו
14/08/2016 20:28
שלום לכולם

ביוני 14 נפצעתי בעבודה הייתי נהג משאית המנוף של המשאית פגע בי ע"י המפעיל של החברה שעבדנו אצלה העלתי פוסט פה בתשאל עו"ד וביקשתי שיהיה מהדרום נענתי לא אציין את פרטיו רק שהוא אמר שהוא מהדרום ואכן כך הוריו גרים בדרום אבל הוא בעיר רחוקה למרות זאת חתמתי לייצג אותי תוך כדי אחת לשבועיים שלוש אני שואל מה קורה כל זאת לאחר שהמצאתי לו את כל המסמכים הרפואיים ומהביטוח לאומי לדעתו אני כנראה שאני נודניק והציע להחזיר את התיק אם ברצוני הסכמתי עד עכשיו מה-31 ליולי כפי שסיכמנו אין שום סימן חיים איך ומתי רק אני אביא לך כשאבוא לדרום אני מעוניין להעביר את התיק לעו"ד אחר איך אני יכול לקבל במהרה את התיק ללא עיכובים התאריך והשיחה מתועדים.

בתודה מראש
אירנה
14/08/2016 20:27
1. במידה ולא היתה לי קרן פעילה ובאתי לעבוד, ופתחו לי קרן פנסיה אחרי חצי שנה. האם המעסיק צריך לשלם רטרואקטיבי על החצי שנה שקדמה לפתיחת הקרן?

2. החישוב מהשכר לפנסיה נלקח מהברוטו? האם זה כולל שעות נוספות, שעות שבת, נסיעות וכו' או שהתשלום לפנסיה נלקח משעות רגילות בלבד?

3. במידה ומצאתי שלא שולמו לי חלק מכספי הפנסיה שרלוונטי לסעיף 1 ו-2, האם חל עליהם התיישנות כלשהי או שאפשר לתבוע גם אחרי מספר שנים?

כל הנ"ל מתייחס לחוקים שהיו בתוקף 2010-2011.
תודה רבה
שני
14/08/2016 19:37
שלום
לפני כשלוש שנים קיבלתי מענק מהעבודה 12000 השתתפות בשכר לימוד לתואר שני כ35000 עלה התואר.
בתמורה עליי להשאר בחברה כשלוש שנים מיום סיום התואר.. עברה שנה מסיום התואר.
מאז שקיבלתי את המענק עברו 3 שנים. לא קיבלתי קידום או שום התקדמות בעבודתי מאז סיימתי את התואר. האם ניתן לתבוע הוזלה..או האם החברה יכולה לכבול אותי אליה?

הקנס עומד על כ7500
תמר
29/07/2016 21:57
היי,
שואלת בשביל חבר שמסיים את עבודתו במקום לאחר שנתיים וחצי. מתפטר מרצונו.

האם המנהל מחוייב לשלם לו את דמי הפיצויים?
הבנתי שזה אחוז מסוים ושחוקקו חוק בנושא אך לא מצאתי. שדין מתפטר כדין מפוטר.

אשמח שתצרפו את החוק אם קיים כזה...

תודה רבה ושבת שלום
יפה
14/08/2016 17:56
האם מותר לנייד עובדת שיוצאת לפנסיה בעוד שנתיים ממקום עבודתה למקום עבודה אחר ברשות?
שמוליק
14/08/2016 16:39
שלום,

עבדתי בחנות במשך שנה וארבעה חודשים לערך. במהלך התקופה בה עבדתי לא הוצע לי על ידי המעביד פתיחת קרן פנסיה. הזמן עבר (תקופת ההעבודה שלי במקום הנ"ל הייתה בשלהי 2014) והחלתי לעבוד בחנות אחרת.

כאשר מקום העבודה הנוכחי שלי פשט את הרגל ובעת שנעשתה תביעה על ידי העובדים לקבלת המשכורות, התברר לי כי המעסיק הקודם, זה אשר ציינתי בפסקה הקודמת, לא פתח לי קרן פנסיה.

כאמור, משך העבודה שלי שם לא ארוך במיוחד, אך היה בהחלט מעל לשנה. האם אוכל לדרוש תשלום פנסיה רטורואקטיבית? כיצד אוכל להיות בטוח כי המעסיק לא הפריש כסף? (בתלוש המשכורת אין אזכור לזה) על כמה כסף מדובר?

תודה
אירה
14/08/2016 15:29
אני עובדת כמורה מחליפה בין החודשים ספטמבר עד יוני.
נחשבת לעובדת יומית.
ביולי עבדתי בקייטנת ביהס .
הועסקתי עי חברת כ''א והורידו לי כ 21% מס שולי.
זאת עבודתי היחידה.
האם זה אחוז המס שצריך להוריד לי??
רונן
14/08/2016 12:46
עבדתי במשך שנה וחצי במפעל בענף המתכת. בניגוד לחוק מעולם לא סיפקו לי נעלי עבודה, מכנסי עבודה והתחליף היחידי לחולצה היה חלוק משומש של חברה שעושה ניסויים בעכברים, היה לו ריח מזעזע למרות הכביסות. כמובן שסרבתי להשתמש בו.
האם המעסיק חייב לי כספים עבור ביגוד עבודה? אם כן, איך מחשבים את הסכום?
מאיר
12/08/2016 09:55
שלום
שלחתי את המקרה שלי ב 6.8 וטרם פורסמה תגובה
לא בטוח אם ענו לי טלפונית
תודה וסליחה
מאיר
14/08/2016 10:38
שלום
פוטרתי מעבודתי ב 15.3
בהסכם שלי יש 3 חודשים הודעה מוקדמת אותם הייתי אמור להתחיל ב 23.4 מיד עם סיום יתרות ימי החופשה שלי
בצרוף מקרים ב 22.3 נחבלתי בתאונת אופניים , תאונה שגררה אישפוז וטיפול ממושך
למעשה עד היום אני בחופשת מחלה וטיפולים
אציין שבמהלך 3 החודשים קיבלתי שכר מתוקף ההודע המוקדמת
שאלתי היא , האם המחלה לא הייתה אמורה לדחות את מועד תחילת ההודעה המוקדמת?
תודה
עורך דין
14/08/2016 09:53
שלום מאיר

ומה בדיוק אתה מבקש לשאול ולדעת?

פרט מעט ואנסה לענות לך.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ