פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 534
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אור
18/09/2016 10:31
היי, אחותי עובדת כשנה וחצי בבית קפה, מאז שהייתה בת 16 וחצי.

במהלך עבודתה המעסיק נהג לשלם לה חצי מהשכר במזומן במהלך המשמרת וחצי ממנו באמצעות שיק ותלוש משכורת רגיל.

העבודה התבצעה לעתים עד שעות הלילה המאוחרות (2-3) ובשבתות אך לעולם לא שולם על כך שכר נוסף.
במהלך עבודתה שם אחותי נפצעה מספר פעמים (ממש במהלך המשמרות) והמעסיק התנער מאחריות בנושא.
בקרוב היא מתגייסת ולא ברור לנו האם היא זכאית לפיצויי פיטורים, במידה וכן הסכום שנצבר הוא כנראה על פי תלושי המשכורת הרשמיים שלא משקפים את השכר בפועל - ובנוסף המעסיק מסרב לשלם אותם באופן כללי.
אני מאמינה שמדובר בהתנהלות לא תקינה - זה נכון? אם כן מה ניתן לעשות?

האם יש משמעות לכך שאחותי לא העלתה את הטענות בתקופת העסקתה אלא רק כעת כשהיא עומדת להסתיים?

תודה
שחר
18/09/2016 08:51
שאלה

אני בחופשת לידה שתכף נגמרת. אני לא ממשיכה בעבודה מכיוון שזה עבודה בבנק דרך כח אדם ועל פי חוק אני רשאית לחזור בגלל ההריון ל-60 יום ולאחר מכן החוזה נגמר, אז אני מעדיפה לא להמשיך.

מתי אוכל ללכת להחתים בלשכה, איך הפררוצדורה? אני צריכה להמתין שלושה חודשים או בגלל הלידה לא?
אורפז
18/09/2016 08:45
היי שבוע טוב. אם יש לי מכתב מרופא מיון ורופאת משפחה על חופש מחלה של 5 ימים עקב חבישות ברגל. והבוס אומר שזה לא מעניין אותו ומצידו שאעבוד עם סנדלים (זה מפעל בשר, חובה נעל סגורה).
ב3 חודשים האחרונים הייתי חולה הרבה והייתי זקוקה להרבה ימי מחלה שבעקבותם ישבתי הרבה ימים בבית.
מותר לו להגיד דבר כזה ? יש לציין שזה מסוכן מאוד לעבוד עם נעל פתוחה. מחשש למשהו שייפול על הרגל. מה לעשות ?
ספיר
18/09/2016 08:44
בוקר טוב

מנהל המחתים מידי יום על יעד אישי האם מותר לו? לא מצויין כל מלל בטופס על מה החתימה רק מספרים וחתימה שלי ליד. האם הוא יכול לחייב אותי לחתום?

שאלה נוספת, במידה והובטח לי 150% אך בפועל שולם שכר מינימום לאותו היום, איך עליי לפעול בהתאם להבטחת השווא שנאמרה בע"פ ע"י המנהל, אך החב' אינה מכירה בזאת.
תודה!
אלה
18/09/2016 08:36
אני אמורה לחזור לעבודה בתחילת נובמבר לאחר חופשת לידה דל 6.5 חודשים. אני עובדת 80% משרה ולכן לא זכאית לשעת הנקה. ביולי 2016 עבר חוק חדש שגם הבעל יכול לנצל שעת הנקה (מעכשיו יקרא ״שעת הורות״). לא ברור לי אם בעלי יכול לנצל את הזכות הזו במקומי ובמידה וכן מה צריך לדווח למעסיק?

ושאלה לגבי הפרשה לקרן השתלמות: האם המעסיק חייב להפריש על תקופה של חופשת לידה?

תודה מראש
קרן א.
18/09/2016 08:31
אני עובדת בחברה לא מאוד גדולה במשך 4 חודשים. בחודש האחרון הייתי חולה במשך 4 ימי עבודה רצוף. חזרתי לעבודה ולאחר יומיים שוב הייתי חולה 4 ימי עבודה רצוף. כולם בעבודה ראו אותי חולה ויודעים שזה באמת ולא "המצאה".

שלשום הסברתי לבוס שאני מחכה לתור מאז יוני בעקבות עיכוב התפתחותו של אחד מילדיי וקיבלתי תור מהיום למחר בעקבות ביטול של מטופל אחר. ביקשתי לצאת באמצע יום העבודה לתור. הבוס הסביר שאני נעדרת המון וזה לא נראה טוב ושהם לא רואים את זה יפה. השאלה שלי האם ניתן לפטר אותי בעקבות כך?
רבקה
18/09/2016 08:30
הי,

אני שואלת בשביל חברה שעבדה בחנות כמה חודשים ועזבה, היא לא קיבלה שתי תלושי משכורת על החודשים האחרונים, שלחה למנהל בווצאפ כמה פעמים בקשה לקבל את התלושים, הוא רואה את ההודעות ולא עונה.

יש לציין שזוהי רשת של חנויות, מותג, והוא מנהל אזורי כך שהחנות לא בבעלותו, היא ממש צריכה אץ התלושים האלו ורוצה לדעת מה החוק בעניין ואיך היא יכולה להשיג את התלושים, תודה רבה
שי מ.
18/09/2016 08:29
בקרוב אני נאלץ להעדר מהעבודה לכחודש ימים עקב ניתוח שאני עובר.

צברתי את ימי המחלה הדרושים וכמובן שהימים ניתנים כחוק על ידי הרופא המטפל.

מהות הניתוח היא אישית, ואני רוצה שתישאר כזו. הבוס שלי אמר לי שאם לא אומר לו או ל-HR מה הסיבה המדוייקת להעדרות ( = מהו הניתוח המדובר) הוא לא יאשר את ההעדרות, ויראה זאת בעין לא יפה בכל מקרה.

האם חוקי? האם מחוייב לומר לו או ל-HR? האם מחוייב לומר למישהו? מה עלי לעשות? אני מרגיש שאם אומר - אוותר על הפרטיות שלי. אם לא אומר - אסתכסך עם הבוס.
הילה
18/09/2016 08:26
שאלה בדיני עבודה: במידה ואישה נכנסה לעבודה בשירות המדינה ב-1.2.16 (מילוי מקום לחופשת לידה) החוזה בפועל היה עד ה-31.8.16. כעת הוארך החוזה עד לינואר בעל פה... האישה נכנסה להריון, האם המעסיק יכול לפטר אותה??
ענת לויט
14/09/2016 17:14
אני עובדת עבור המעסיק שלי מהבית שלי,
מה העלויות לגבי הוצאות משרד
עורך דין
18/09/2016 08:23
שלום ענת

התשובה לשאלתך תלויה בסיכום שלך מול המעסיק בנושא ואינה מופיעה במסגרת חוק כזה או אחר.

בהצלחה
יוסי
14/09/2016 16:51
שלום
אני עובד בעבודה ב3 משמרות .ביום חמישי עבדתי משמרת לילה ובבוקר לא הרגשתי טוב ופינו אותי למרפאה לקבלת טיפול במרפאה שיחררו אותי מהעבודה והודיע למנהל שלי שאני לא יוכל להגיע לעבודה במהלך שישי שבת(משמרת לילה)ביום ראשון עד שלישי הייתי במחלה והוצאתי אישור רפואי מהרופאה
המנהל שלי דורש ממני אישור מחלה על שישי שבת
האם זה חוקי להוריד לי ימי מחלה על שישי שבת(הייתי משובץ במשמרת במהלך השישי שבת)ולא לשלם לי ?
תודה
עורך דין
18/09/2016 08:22
שלום יוסי

כמובן שזה חוקי ומחובתך להעביר למעסיק אישור מחלה עבור כל ימי המחלה שלך כולל שישי שבת, לא כל שכן אם אתה עובד גם בימים אלה.

בהצלחה
חגי
14/09/2016 15:03
אם אני עובד עד השעה שתיים באבטחת מוסד לימודים, ואחרי השעה שתיים אמורים להחליף אותי והמחליף לא הגיע, האם אני אמור לחכות עד שהמחליף יבוא או שמותר לי לצאת?
עורך דין
18/09/2016 08:20
שלום חגי

התשובה לשאלתך תלויה בנהלי העבודה ואין לה מענה במסגרת דיני העבודה.

בהצלחה
דימה
17/09/2016 23:44
כרגע אני עובד במקום עבודה שהוא רחוק לי מהעיר ואין בו הסעות אז אני נוסע ברכב כל יום ומקבל החזר של 700 שקל קבוע.
בעתיד ארצה לעבור לעיר שיש בה הסעות לאותו מקום עבודה. האם מקום העבודה ברגע שאשנה כתובת יכול לקחת לי את ההטבה בעצם שקבועה במשכורת ולבטל אותה? או שזה נחשב להרעת תנאים מבחינתי ואין להם זכות לגעת בזה גם אם אעבור לחיות במקום שיש בו הסעות?

תודה לעוזרים
יעל
17/09/2016 20:43
שלום רב,
אני עתידה להתחיל לעבוד כאחות בבית חולים, אולם השכר אמור להיות משולם מקרן מחקרים. ולא מבית החולים עצמו. כך שלא אחשב כעובדת מדינה.
אשמח לדעת מה בכל זאת הזכויות שעומדות לי ? (נאמר לי כי הזכויות משתוות לזכויות עובדי מדינה מבחינת תנאים ושכר) ועל מה עליי להתעקש או לשים דגש ?
רז
17/09/2016 12:40
עבדתי בחברה של משווק כולשהו וכשהגעתי לעבודה סיכמנו ולא בכתב על שכר של 25.94 למרות שאין לי 18, חודשיים קיבלתי את השכר הזה . ובעקבות שחזרתי ללמוד המנהל שם שיקר לי וניסה לרמות אותי היו לי 76 עסקאות אך הוא אמר שיש לי ביטולים של כמעט 50 ומבונוס של 1880 הבונוס ירד ל 260 שקל. התקשרתי לכול הלקוחות שלי ושום לקוח אינו ביטל את העיסקה.
הוא עשה את זה על מנת לא לשלם לי את הבונוס .
חסרים לי 10 שעות עבודה הוא אינו רוצה לשלם לי עליהם וגם לא את הבונוס כלל ואומר שאני חייבת לו כסף כי המינימום לגיל שלי זה 23 וקיבלתי יותר מהשכר המגיע לי. ועוד שאלה - כול מי שעבד במקום הזה קיבל את הבונוס באותו החודש ולא חודש אחריו. זה חוקי לקבל בונוס חודש אחרי??
שלומי
17/09/2016 12:03
שלום,

האם מותר לעובד ללכת לקניות או לשבת במסעדה או בבית קפה בתנאי שלא יחרוג מה-30 דקות (או ה-45 דקות) העומדות לזכותו?
תודה
קטי
17/09/2016 11:36
שלום

אני צריכה ללדת בחודש פברואר ובכוונתי לא לחזור למקום העבודה שאני עובדת בה. הבנתי ממה שכתוב באתר שאני חייבת להגיש מכתב התפטרות עד שתינוק מגיעה ל9 חודשים, שבו, אני מציינת סיבת ההתפטרות ( טיפול בתינוק).
השאלה שלי אם אני ירצה לגשת ללשכת העבודה כדי לקבל דמי הבטלה , עם איזה מכתב אני הולכת לשם? האם אני צריכה לקבל איזשהו נכתב ממעסיק או שמספיק מכתב שלי. כי עד עכשיו למה שאני רגילה שמקבלים דמי הבטלה כשיש מכתב ממעסיק.
באקה
ותד
17/09/2016 01:24
ני מורה .עברתי בהסכמתי לבית ספר באזור מגורי.ובשבוע הראשון שלחתי מיל למשרד חינוך שברצוני לחזור למקום עבודתי הקודם..ענו בסירוב והנימוק היה שבהסכמתי עברתי ושמונו מורה במקומי.
האם מבחינה חוקית אני לא יכולה לשנות החלטתי בשבוע הראשון (5.9)?מה אפשר לעשות?
תודה
איש צבא קבע
16/09/2016 13:37
שלום, אני איש צבא, השכר גלובלי, ללא הגבלת שעות, עובד בממוצע 14 שעות ביממה, 8 בבוקר עד 22 בלילה, לפעמים יותר ולפעמים קצת פחות. ולפעמים ישן בבסיס.
עומס העבודה לא מאפשר למעסיק שלי (המפקדים שלי) להוציא אותי לימי חופשה, באופן גורף על פני הרבה שנים, ב5 מקומות שונים ששירתתי בצבא. אני בקבע כבר 6 שנים.
חלק קטן מהימי חופשה נצברים ואני יכול לזכות בתמורה לשכר וחלק הולכים לפח.
האם זה חוקי/תקין שהמעסיק לא מאשר לצאת לחופשה שנתית ולא לזכות על כך בשכר? כי קראתי בחוק שזה לא חוקי.
שים לב, שמדובר על צבא, למרות שבחוק מופיע שגם עובדי מדינה זכאים, האם אנשי צבא בתוך זה?
ואם אכן מגיע לי השכר על אותם ימים, איך אני פודה אותם? להגיש תביעה נגד משרד הבטחון? או מול מי?
רחל מזל
16/09/2016 12:59
שלום אני רוצה לדעת האם למרות שהתפטרתי מעבודתי לפני חודש האם זכותי לבקש פרוט דף שעות חגים שבתות ושעות נוספות מהמסיק ? הרי לפי החוק הוא אמור לשמור אצלו 7 שנים
מלכה
15/09/2016 18:43
משכורת שעדיין לא הופקדה.

ביום ראשון לאחר בירור מסתבר שטעו במספר הסניף של בעל החשבון. המשכורת הופקדה לחשבון אחר.

ביום ראשון העניין טופל והמעסיק טוען שזה עניין של כמה ימים עד שהמשכורת תופקד לחשבון הנכון.

היום - יום חמישי 15.9 המשכורת עדיין לא בחשבון.

מה הדין? חשוב לציין שהחשבון כבר בחריגות עקב האיחור בהפקדת המשכורת. דבר שיעלה בעמלות מצד הבנק.
מריה
15/09/2016 16:20
שלום,

אני בחופשת לידה שמסתיימת בעוד כשבועיים, המחלקה שבה עבדתי נסגרה והציעו לי או לעבור תפקיד או להתפטר.

התפקידים שהציעו לא דומים בתנאים שהיו לי (היה לי שירות הסעות והם מציעים לי ללא הסעות כלל מה שלא רלוונטי לגבי מכיוון שזה בעיר אחרת ואין לי רישיון, ומשרה מלאה כאשר לפני עבדתי כ-6 שעות ביום).

מרגיש שמאלצים אותי להתפטר.

הם מציעים פיצויים מלאים ומענק בהתאם לוותק שלי, שזה מה שהוצע לכל מי שעבד איתי.

האם מגיע לי משהו מעבר לכך?
שירלי
15/09/2016 16:16
אני עובדת שכירה.ילדתי ב 11.05בבית חולים וחתמתי על טפסים שם לביטוח לאומי כולל פרטי בנק ומקבלת קצבת ילדים. אך לגבי דמי לידה (ה 3 משכורות שחייבים) לא ראיתי שום סכום שנכנס בבנק. האם צריך להגיש טפסים לביטוח לאומי בכדי לקבל לקבל את הדמי לידה?או שאני אמורה לחכות שהכסף יכנס?

(בטלפון מתקשה להשיג אותם...אז מנסה לשאול בפורום הזה).
מוריה
15/09/2016 16:13
שלום יש לי שאלה,

אם במקום העבודה שלי אין תשלום על יום מחלה ראשון וביום השני חצי מהתשלום וכך גם בשלישי והחל מהיום הרביעי תשלום מלא.

שמעתי שבמספר מקומות עבודה אחרים משלמים יום מחלה מהיום הראשון מלא במידה והאישה בהריון - האם מדובר בחוק?
לירון
15/09/2016 16:05
היי שאלה בנושא של דיני עבודה.קצת ארוך אבל זה לצורך הבנה של המקרה.
אני עובדת במקום העבודה שלי מזה כשנתיים.
מאז ומתמיד הבוס שלי היה אדם קשה אם מבחינת היחס שלו (דיבור לא יפה, העלבות מכוונות וכו').
נשארתי במקום העבודה משתי סיבות: גם העובדה שבניתי שם הכל מאפס כי נכנסתי לעבוד אחרי שהעסק היה פעיל במשך חצי שנה בלבד וגם כי השכר היה מאוד טוב עבורי בהתחשב בשעות העבודה.
הבוס שלי אוהב דיוק, ברמה שאם אני מאחרת אפילן ב2 דקות (על השעון-וזו לא הגזמה) זה הופך למלחמת עולם ברמה שזה הגיע למצבים שהוא היה אומר לי ללכת הביתה.
המקרה הזה חזר על עצמו מספר פעמים ועל הימים שהוא שלח אותי הביתה ומנע ממני לעבוד-לא קיבלתי שכר.
אחרי שנה שעבדתי, התחתנתי ונכנסתי להיריון והוא לא אהב את זה אז ניסה לגרום לי ללכת כל הזמן. היה מדבר בצורה מעליבה, לא מתחשב במצב של ההיריון וכו'.
לפני שבוע חזרתי מחופשת לידה בת כמעט חצי שנה, בפרק הזמן שלא הייתי הכשרתי עובדת שתיכנס לנעליי במטרה ששנינו נישאר. כשחזרתי, אצל שנינו נותרה תחושת חוסר הביטחון במקום העבודה כי יש המון שעות מתות. ביומיים האחרונים הילד שלי היה מתעורר המון בלילה ולכן הייתי מתקשה להגיע בזמן בבוקר, אבל האיחורים לא היו עולים על 5 דקות. ביומיים האלה הוא העיר לי ואמר לי באיום "תזהרי שלא נחזור לימים שהייתי אומר לך להסתובב וללכת".
היום איחרתי ב4 דקות והוא צעק עליי ואמר לי ללכת.
בגלל ההשפלה מול כל העובדים פשוט הסתובבתי והלכתי בלי להגיב.
ימים כאלה לא מחושבים לי בשכר ואז השכר שלי נפגע.
האם זה חוקי לשלוח אותי הביתה בלי האפשרות לשלם לי ומנגד עדיין להעסיק אותי כרגיל?
אין בנינו גם שום חוזה עבודה.
אשמח לתשובה
רון
15/09/2016 16:04
שלום אשמח לקבל את עזרתכם במידה ואני פרילנסר שהועסק על ידי נותן שרות אחר
כאשר נודע לו השכר אותו אני גובה מראש ובנוסף באתי מהרגע להרגע כי הותקלתי בנוסף ביקש שיעבוד איתן שתי ארועים ברצף סה"כ שעות 58 ולא שילם והוא בורח ממני בכל תרוץ ודרך אפשרית כשדרשתי את כספי אף איים עלי פיזית ומילולית בטלפון והמשיך לקבוע מיקומים ולא להיות נוכל אני רודף אחריו כ שלושה חודשים הגשתי תביעה קטנה אך בשל בדיקה בתקדין תביעות קודמות נגדו לא הגיע והתאריך שלי זה בנובמבר מה עליי לעשות
והאם מותר לי לרשום לקולגות שלנו שלא יעבדו איתו בשל הבעיה הכספית ובנוסף אם מותר לי לפרסם בעמוד העסקי הערות אלו?
ניב
15/09/2016 15:59
אני עובד באולם אירועים והתברר לי שבסוף כל אירוע יש טיפ כללי שהחתן והכלה (או המשפחות שלהם לפעמים) מחוייבים להביא למלצרים על השירות שלהם.

הבעיה היא שאני עובד כבר כמה חודשים ולא קיבלתי אפילו פעם אחת טיפ כללי מהחתן והכלה ואמרו לי המלצרים הוותיקים יותר שהחתן והכלה מביאים את הכסף למנהל אירועים כי הוא אומר להם שהוא יעביר לכל מלצר חלק שווה (לפי החוזה שהחתן והכלה חתמו עליו או משהו כזה אבל אני לא בטוח שיש חוזה כזה) אבל הוא לא מעביר למלצרים אפילו לא שקל (אמרו שאולי הוא מביא חלק לטבחים ולעובדי מטבח ולמנקים או שלוקח לעצמו חלק או הכל).

השאלה שלי היא האם הטיפ הכללי חייב להגיע למלצרים או שיש למנהל אירועים זכות לקחת אותו או לחלק אותו איך שהוא רוצה?
נעמי
15/09/2016 15:52
אני עובדת קבלן של חברה א' ויושבת אצל לקוח ב' במשרה שהיא 75% (לא מלאה).

עריכה: אני מקבלת "גלובלי" ולכן אני חושבת שאני נחשבת עובדת חודשית ולא שעתית.

את דיווח השעות אני מעבירה בעצמי לחברה א' שמעסיקה אותי. אצל הלקוח, אני מחתימה כרטיס בכניסה וביציאה וככה מקבלת את חישוב השעות שלי.

בתום תשעה חודשים של עבודה והרבה בירורים, הבנתי שחישוב השכר שאני מקבלת נעשה באופן הבא:

בכל חודש משלמים עבור נוכחות של חודשיים אחורה, ימי מחלה וחופשים של חודש אחורה.

לדוגמה:

ב-10 למאי, הנוכחות לשכר היא כמות שעות העבודה בפועל בחודש מרץ, שלושה ימים חופשה שנלקחו בחודש אפריל ואפס ימי מחלה שנלקחו בחודש אפריל.

ב-10 ליוני, הנוכחות לשכר היא כמות שעות העבודה בפועל בחודש אפריל, כאשר ימי החופש (שלושה) שלקחתי בחודש זה מתייחסים אליהם כאל יום נוכחות מלא לפי התקן, אפס ימי מחלה שנלקחו בחודש מאי ויום חופש אחד שנלקח במאי.

רציתי לשאול, האם זה חוקי לסבך כל כך את החישוב?

ובנוסף:

אני חתומה על סעיף 14 לחוק - האם יש הבדל מבחינת הזכויות והכספים המגיעים לי אם אני מתפטרת לבין אם אני מפוטרת?

אם כן, האם יש לי עילה להתפטר בדין מפוטר בגלל טעויות בתלוש השכר שחוזרות על עצמן מידי חודש?

תודה מראש
מנו
14/09/2016 18:59
שלום רב, לפני כחודש היה זה החודש ה-12 שלי במקום העבודה. בחודש ה-12 הוצאתי כ-16 ימי מחלה מאושרים וחתומים על-ידי 2 רופאים שונים(2 אישורי מחלה, אחד בגין 12 ימי מחלה, והנוסף בגין 4 ימי מחלה). המעסיק החליט לנכות מתלוש המשכורת ה-12 סכום שעומד על 3916 ש"ח בגין "אי הודעה מוקדמת"(כמות-0.70). כשחזרתי למקום העבודה לאחר ימי המחלה, קמתי והלכתי ממקום העבודה כאשר הגשתי למעסיק מכתב התפטרות בו כתבתי כי אני נאלץ להתפטר וכי אני מפחד מהתנהלותו של המעסיק. כמו-כן, המעסיק ככל הנראה החליט למשוך את הזמן ואינו משלם לי את דמי הפיצויים המגיעים לי כחוק בטענה שיש להמתין בסבלנות לפוליסה. היום, לאחר נסיונות חוזרים ונשנים לשיתוף פעולה מצד המעסיק, טען המעסיק כי יתחיל לפעול לטובת העניין וכי יעדכן אותי בהמשך.

שאלתי היא, כיצד אני יכול לגרום למעסיק לשלם לי את הפיצויים המגיעים לי כדין. האם יש עילה לתביעה? כמו כן, ניכו מתלוש השכר שלי ימי מחלה בסכום של 1196 ש"ח (כמות-6.50). כל האמור לעיל משפיע על רצוני לתבוע דמי אבטלה, היות ואין ברשותי את המסמכים הרלוונטים חתומים על ידי המעסיק.

אשמח לעזרה, ותודה רבה
עורך דין
15/09/2016 15:48
שלום מנו

בשלתך חסרים פרטים רבים מדי ולכן קשה לתת תשובה מלאה. בכל מקרה, אם התפטרת היה עליך לתת למעסיק הודעה מוקדמת ובאם עזבת את מקום העבודה מהיום להיום ללא מתן הודעה מוקדמת לפי חוק, מותר למעסיק לנכות משכרך את ימי ההודעה המוקדמת שהיית אמור לתת.

בהצלחה
א.ת
14/09/2016 19:01
אשמח לעזרה,

לפני כמה חודשים עבדתי בחברת כוח אדם בתור משגיחת בגריות. כמובן שעשיתי תיאום מס, אך כשהגיע המשכורת ראיתי שבעצם הורידו לי ולא חישבו לי לפי התיאום מס.
באוגוסט התקשרתי למחלקת שכר של החברה, הבאתי להם עותק של התיאום מס והם הבטיחו לי שבעשירי לספטמבר אני אראה בחשבון את ההשלמה של השכר שמגיע לי.

מיותר לכתוב שאנחנו כבר ב14 לחודש ואין מענה כבר כמה ימים, לא בטלפון ולא במייל של הנציגה שעזרה לי. אני כל יום מתקשרת כמה פעמים וכלום.

מה אני עושה?
עורך דין
15/09/2016 15:46
שלום לך

אם המעסיק שילם לך לפי החוק וקיזז כספים לטובת מס הכנסה, הרי שביצע את חובתו החוקית. כל שנותר לך לעשות הוא לבדוק את האפשרות לקבל החזרי מס בסוף שנת המס הקרובה.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ