פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 495
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שני
17/01/2017 18:55
שלום

אני אקדמאית בעלת תואר ראשון וסטודנטית לתואר שני בימים אלו. לאחר התפטרות מעבודת מלצרות, חיכיתי 90 יום והלכתי לחתום אבטלה. ביום ההתייצבות הראשון, טענה פקידת ההשמה כי אין לה עבודות בתחום לימודיי והפנתה אותי לשתי עבודות בתחום כללי. ידוע לי כי לאקדמאים יש זמן מסוים שניתן לשלוח אותם על סמך לימודייהם לחיפוש עבודה ולא לעבודה כללית אחרת, אך איני מצליחה למצוא בבירור פרטים בשום מקום. כמו כן אני בת 34, ובאתר מסויים מצאתי כי כתוב שרק לאחר חודשיים של התייצבות ניתן לשלוח אותי לעבודה שאינה "מתאימה". מישהו יודע להסביר לי את זכויותיי?

אודה מאוד על תשובה
אבי
17/01/2017 18:54
מה קורה עם כספי פיצויים במידה ובית דין לעבודה מחליט שלא מגיע לשאירים לקבל אותם, האם כספי הפיצויים מוחלטים לטובת המדינה? האם הם חוזרים למעסיק? . במקרה שלי אחותי שנפטרה היתה רווקה ללא ילדים וללא הורים . היורשים הם אני לאחי בלבד, אחי התגורר עם אחותי במשך שנתיים לפני פטירתה , ומצבו הסוציאלי היה לא טוב והיה בהליך של פשיטת רגל בעת פטירתה . חברת הביטוח שהכספים אצלה , אמורה לקבל החלטה אבל נרמז לי שכנראה אצטרך להביא אישור מבית דין לעבודה . אשמח לקבל כל עיצה למידע . תודה מראש.
דילן
17/01/2017 18:28
שלום,
לא מזמן התחלתי לעבוד בבית חולים הוחתמתי על חוזה עד סוף שנת 2016(תורן חוץ) ובדצמבר חותמים על חוזה חדש לשנת 2017 בו גילתי שהחוזה נגמר במאי לאור חזרה של מישהי מחופשת לידה.
הדבר לא נאמר לי במעמד הקבלה לעבודה וגם לא הוסדר במסמך.
האם זה חוקי? מה אפשר לעשות?
אודה לתשובה
רון
17/01/2017 15:43
אני מגיע ל186 שע' בחודש .
יוצא להפסקה כל יום חצי שעה.
בתלוש בסוף החודש אני רואה שלפי השכר ברוטו אני מגיע ל186 שע
אבל אחרי ההורדות שעות של ההפסקה אני מגיע לפחות מ186 שעות באומדן 170 שעות
(חודש שעבר הגעתי ל186 שעות עם כל ההורדות שעות הפסקה ) והייתי עובד חודשי .
אני לא מצליח להבין האם אני נחשב לעובד חודשי או לא ?? תעזרו לי ליישב את הסוגיה בבקשה.
מלכה
17/01/2017 11:34
שלום
אני עומדת לחזור לעבודה עוד 3 שבועות, כשהתינוק יהיה בן 3 חודשים ושבועיים.

אני עובדת בשני מקומות עבודה.

מקום אחד עובדת בתור מזכירה רפואית 50% משרה, ומקום אחר עובדת בתור מורה לאנגלית שליש אחוז משרה.
השאלה שלי היא האם בעבודת המזכירות אני יכולה לקבל שעת הנקה? מבחינת ותק אני עובדת שם כבר 5 שנים.

האם אני יכולה לא להאריך את חופשת הלידה, לחזור לעבוד, לראות שזה לא מסתדר ולהגיד למעסיקים שאני בסוף כן ארצה להמשיך בחופשת הלידה?

תודה
יוליה
17/01/2017 11:33
אני עובדת במקום עבודה שלי 3.8 שנים. כעת אני סיימתי את חופשת הלידה שלי בתשלום. השאלה שלי היא כמה זמן אני יכולה להישאר בחופשה לידה ללא תשלום מבלי שישנו לי תפקיד? כמה זמן אחרי שאני חוזרת מעסיק רשאי לשנות לי את התפקיד? האם יכול לפגוע בשכר ?
Shumbler
17/01/2017 11:25
בתחילת העסקתי נאמר לנו שהשכר שלנו ליום עבודה הינו 300 ש"ח. אני עובד של החברה כבר מעל לשנה.
שמתי לב שבמשכורות ישנו תמיד רכיב בונוס , לפעמים גדול מאוד ולפעמים קטן , ביררתי והבנתי שרכיב הבונוס אינו חייב בהפרשה לפנסיה ולקרן השתלמות - דבר שפוגע בפנסיה שלי!
דיברתי עם המעסיק והוא טוען שמה שהם עושים הוא "דבר מקובל" והוא בעצם חלוקה של השכר:
-שכר שעת עבודה -26 ש"ח X מספר השעות שעבד העובד
- כל שאר הכסף מתקבל בצורה של בונוס.

לדוגמה , על יום בו עבדתי 5 שעות והרווחתי 300 ש"ח החלוקה היא:
130 ש"ח משכורת
170 ש"ח בונוס

כך שרק על 130 מתוך ה300 הוא מפריש לי פנסיה וקרן השתלמות!
האם הדבר חוקי?

שלא לדבר על כך שבנוסף ישנו חוסר של כ2800 ש"ח הפרשות פנסיה במצטבר במהלך תקופת העסקתי..

אשמח מאוד לעזרה ולמידע!
אפרת
17/01/2017 11:19
התחלתי לעבוד באחת העיריות בתפקיד זוטר.

המשכורת שלי מחושבת מה15 עד 14 והתשלום מתקבל עד העשירי לחודש שאחרי.. לדוגמא השכר מחושב מ15/11 עד 14/12 ומשולם ב5/1. ברצוני לדעת האם צורת החישוב חוקית? האם אפשרי לא לחשב בדרך הרגילה מהראשון לחודש עד ה31.

שאלה נוספת, אם העבודה שלי בפועל היא בבית ספר והם מבקשים שאגיע כל חודש כדי לתת את הדוח שעות ופעם נוספת כדי לקבל את התלוש למחלקת משאבי אנוש, הדבר מצריך ממני נסיעה מיוחדת לשם. אם אני לא עושה זאת אני מקבלת את התלוש באיחור (את השכר לחשבון קיבלתי לפני העשירי) לדוגמא ב16 לחודש לקבל תלוש.. האם הדבר תקין? האם מותר להם לבקש ממני את כל הנסיעות האלה עבור תלוש ולא תפקידם להעביר לי אותו?
אשמח למענה.. כי אני מרגישה שמנצלים את האנשים הקטנים..אותנו..וזה מכעיס..
סיגל
17/01/2017 08:51
שלום רב
הרופא שלי החליט על שמירת הריון בחודש 3 עקב הריון תאומים בסיכון גבוה
כמו כן ביטוח לאומי דחה את השמירה פעמיים..
פעם שניה הייתה לאחר שחוויתי לידה שקטה לצערי ההריון לא שרד.
פשוט לא נראה לי הגיוני..כיצד אוכל לפנות אליהם בפעם השלישית??
רעות
27/10/2016 11:59
היי

על סף יאוש טוטאלי.

ביטוח לאומי דחו את בקשתי לשמירת הריון לאחר שרופא בדק וטען שהסיבה אינה מספקת.

(התעלפויות חוזרות בהריון ואף אישפוז לאחר נפילה על הבטן)

מפה לשם תביעה לבית דין דרך עוד עולה הרבה כסף שכר טרחה ועוד שמגיע לי עפי החוק הבנתי שלא מומלץ וגם אם כן זה ייקח מלא זמן.

השאלה היא האם אני חייבת עוד בכדי לפנות לבית דין??
בכלל מהו התהליך?

אני מגישה את המסמכים או שיש צורך במסמכים נוספים?

אשמח ממש לעזרה עצה משהו..
סיג
17/01/2017 08:45
היי רעות.
אותה הבעיה כמו אצלי רק להבדיל אלפי הבדלות חוויתי לידה שקטה
מה ההליך שביצעת בסוף??
פיצויים
אלון רחל
16/01/2017 20:24
אני עומדת לצאת לפנסיה לאחר 34 שנות עבודה בחברה פרטית.
יש לי ביטוח מנהלים אליו הפריש המעביד כספים לפיצויים .
האם מגיעים לי כספי פרישה מלבד לקצבה שאקבל ?
חווה
16/01/2017 18:52
במקום העבודה אין לנו בונוס בחוזה, אך ניתן הוא ניתן בסוף השנה לכל העובדים כאשר עובדים פחות משנה מקבלים סכום מסויים ועובדים מעל לשנה סכום גבוה יותר.
התפטרתי בסוף חודש דצמבר ונתתי הודעה מוקדמת שאעזוב באמצע פברואר ובמשכורת דצמבר לא קיבלתי בונוס כמו שאר העובדים (כנראה בגלל ההתפטרות).
עבדתי במשך כל השנה למעט ינואר-פברואר בהם הייתי בחל"ד (ללא הארכה).

האם יש לי עילה לדרוש את הבונוס? האם מותר למעסיק להפלות או לא לתת בונוס על 2016 כי התפטרתי למרות שעבדתי כל השנה?
מיכאל
16/01/2017 18:51
ערב טוב,

יש לי בעיה ואשמח לעזרתך ועזרתכם. סיפור המקרה שלי הוא כזה : מקום עבודה שעבדתי בו חודש וחצי ובמהלך אותה תקופה עשיתי חמישה ימי מילואים מסרב לשלם לי את מלוא הסכום המגיע לי על הימים הנ"ל וטוען ששילם הכל כחוק( תשלום יחסי של השכר הממוצע בחודש שהיה נמוך משכר מינימום- שולם לי 605₪ על חמישה ימים במקום 1035₪ כמקובל בחוק למרווחים מתחת למינימום). בעימות עם המעסיק נאמר לי שאת הייתרה ניתן לתבוע עצמאית דרך ביטוח לאומי. מה עליי לעשות וכיצד לפעול?
צ.ב
16/01/2017 18:49
אני עובד הוראה (בי-ם) ומתגורר בקרית גת,
האם אני יכול להתפטר ולקבל פיצויים בעילה של מרחק (נסיעה לכל צד -שעה לפחות), על אף שכבר עברתי דירה (לקרית גת) לפני כשנתיים וכבר אז עבדתי באותו מקום עבודה בי-ם?

במידה ולא, האם יש עילה רפואית שהתחלתי לסבול מכאבי ראש ומיגרנות עקב הנסיעות? האם ניתן לדרוש פיצוים על זה?

תודה
עירית
16/01/2017 18:48
עבדתי במקום עבודה החל מ 29.5.16 ועד 8.12.16.
המעסיק חתם על בעלות של קרן הפנסיה שלי (שמתנהלת מעל 10 שנים). אחרי 3 חודשי עבודה החל לנכות משערי את חלקי בהפרשות. לאחר סיום עבודתי התברר כי לא הועבר על ידו ולו שקל אחד לקרן הפנסיה. לא את ההפרשות אותן הוא מחוייב ולא הכסף שנוכה משכרי. פניתי אליו טלפונית וכן העברתי לו במייל את הדרישה לתשלום כולל בקשה לפרוט הסכומים לאישור העברה. ב12.1 קיבלתי ממנו את פרוט התשלומים לקרן ללא אישור העברה. נכון להיום אין לי כל יכולת/דרך לוודא האם שילם או לא.

מה עלי לעשות?
נעה
16/01/2017 18:44
בעמותה שבה אני עובדת מחפשים לאחת העובדות החלפה לחופשת לידה. מצאנו מועמדת מקסימה, גם היא בהריון, שמעוניינת לבוא רק לתקופת הזמן שאנו זקוקים לה. כלומר- חוזה עבודה עם פרק זמן מוגדר מאוד. אם אנחנו מגדירים מראש את תקופת העבודה באופן הזה- האם עדיין חלה עלינו ההתחייבות בכל מה שקשור להפסקת עבודה במהלך ההריון או אחרי הלידה?

תודה!
לידור
16/01/2017 18:43
בשישי האחרון עבדתי אצל המעביד שלי בבסטה של טלפונים בשוק, אני עובד אצלו במשך תקופה בתשלום שחור.

במהלך העבודה לקוחה פנתה אליי כדי שאשים לה מגן מסך, שאלתי אותה איזה סוג פלאפון יש לה . היא השיבה לי כי בחזקתה גאלקסי 7 edge בעקבות כך ניגשתי לבדוק עם האחראי כמה עולה הוא השיב לי כי המגן עולה 60 ש"ח.

חזרתי אל הלקוחה והשבתי לה את מחיר המגן הלקוחה אישרה כי ברצונה לרכוש זאת לאחר מכן הלכתי לקחת את מגן המסך, אחרי שלקחתי את המגן לקחתי ממנה גם את הפלאפון . התחלתי להדביק על השולחן וראיתי שמגן המסך לא תואם לפלאפון . הסתובבתי להביא מגן אחר המתאים לפלאפון המדובר וכשחזרתי (לאחר שניות ספורות) הפלאפון לא היה שם.

השאלה שלי היא כזאת : מי אמור לשאת בהוצאה של המכשיר ? אני (העובד) או המעביד ? אני גם עובד שחור (אך הבסטה/עסק לא)

תודה מראש
ערן
16/01/2017 18:10
שלום
רציתי לדעת האם תשלום אחזקת רכב לפי ק"מ ושכר עדוד ותוספות שכר מעלה את גובה השכר ברוטו לבטוח לאומי
דודו
16/01/2017 16:17
היי
אני חשב שכר עובד שעתי 9 שעות עבודה ביום
קיבלתי חצי יום חופש בחלק הראשון של היום כלומר הגעתי לעבודה בשעה 12 ולאחר מכן עבדתי עד 21:00 , השאלה מה התשלום עבור השעות שעבדתי
ביררתי עם המנהלת שלי והיא טוענת כי משלמים 9 שעות רגילות וחצי יום חופש כלומר 14 שעות רגילות
האם מגיע לי שעות נוספות
תודה מראש
דן
16/01/2017 14:08
שלום. אשמח לעזרה.

אני עובד בעבודה במשמרות בחצי משרה, בין 3 ל4 פעמים בשבוע. ביקשתי מהמעביד פדיון של מספר ימי חופשה וראיתי בתלוש המשכורת שקיבלתי רק אחוז מסוים מהשכר היומי שלי על כל יום חופש. רואת החשבון של מקום העסק אמרה שמכיוון שאני עובד רק בחצי משרה ולא משרה מלאה, איני זכאי לתשלום מלא של ימי חופשה כמו כל עובד אחר.
האם זה נכון או שמא לפי החוק אני זכאי לתשלום ימי חופשה מלאים?

תודה על עזרתכם.
שאלות
יוגב
16/01/2017 10:59
שלום,
אשמח לעזרה.

1. איך בית הדין פוסק אם המחלוקת של התובע עם המעסיק היא על כמות השעות שעבד מידי חודש? העובד טוען 50 המעסיק טוען 30. מה עושים במצב כזה?

2. עובד שפוטר ולא פדהה את ימי החופשה. מיד אחרי שפיטרו אותו, ביקש פדיון ימי חופשה ולא קיבל. האם לאחר 5 שנים יוכל לקבל את פידיון ימי החופשה??

תודה
דוד
16/01/2017 10:44
מעבודתי הקודמת ?
אני לא מדבר על "לברר עם המעסיק הקודם" אלא בדרך אחרת כלשהיא כמו לפנות לביטוח הלאומי/ לשכת התעסוקה. או שזה חסוי... ?
אילנה
16/01/2017 10:15
מקבלת קצבת הבטחת הכנסה , כמה שעות אפשר לעבוד בחודש מבלי לפגוע בקיצבה?
היי
15/01/2017 22:38
היי מעונינת להתפטר אחרי חופשת לידה חזרתי לעבודה אחרי חופשה של 6 חודשים מועסקת שנתיים וחצי עובדת שעתית חמישה ימים בשבוע 7 שעות ביום הבן שלי יהיה בן תשעה חודשים ב18.2 עד מתי הכי מאוחר אני יכולה להודיע על פיטורין לצורך גידול בילד
רן
15/01/2017 19:57
שלום רב

אחרי עבודה של יותר מ-18 שנים בחברת תקשורת, אני עוזב את ישראל לחו"ל ובעקבות כך גם את עבודתי. החוזה המחודש שלי הותאם לסעיף 14, אך בגלל שאני מועסק שנים רבות כל כך באותה חברה, קרן הפנסיה וקופת פיצויי הפיטורים (שנכנסו לתוקף אחרי תחילת העסקתי, ואף עברו שינויים לאורך השנים) לא מכסים את כל התקופה.

בשנתיים הראשונות להעסקתי בחברה (1998-2000) לא הועברו לי תשלומים לקרן פנסיה ופיצויים כלל. ובשנתיים שלאחר כך שולמה פנסיה וכיסוי חלקי לפיצויים. החל מ-2003 החלו התשלומים השוטפים המלאים. האם יש דרך לדרוש פיצויים על השנים הלא מכוסות?

תודה, רן
שמואל
15/01/2017 18:27
האם מגיע פיצויים לעובד שעבד 19 שנה הגיע לגיל 67 המעביד ביקש להמשיך חצי שנה נוספת ולאחר מכן אמר פוטרתי
ניר
15/01/2017 17:01
שלום רב!
האם נהוג בחברות כאשר נשארים שעות נוספות לפנק את העובדים בארוחה או במשהו קטן להרגיע את הקיבה?
מחלה
דפי
15/01/2017 14:57
אני עובדת 5 ימים בשבוע מקבלת משכורת חודשית ,
ביום חמישי 15/12/16 הרגשתי לא טוב ויצאתי שעה לפני הזמן מהעבודה במקום השעה 16:00 יצאתי בשלוש , ועליתי למיון שם אושפזתי עד ראשון , ביום ראשון שוחררתי עם המלצה למנוחה לשבוע ימים .
השאלה שלי ממתי המעסיק מחוייב לשלם לי דמי מחלה
האם החישוב מתחיל ביום חמישי
בשים לב כי ביום חמישי יצאתי שעה לפני הזמן ושלוש וחצי הייתי כבר בבית חולים, ולא הגעתי לעבודה מיום 15/12/16 עד 21/1216 .
(אני לא עובדתי בימי שישי)
מלכה
15/01/2017 14:56
עובדת במקום העבודה כבר חצי שנה. ולא מפרישים לי כלל. עבדתי קודם לכן במקום עבודה אחר במשך 5 חודשים וגם אז לא הפרישו לי פנסיה.

לא ממש מבינה איך זה עובד כל העניין של הפרשה לפנסיה. וקיבלתי כבר 3 מכתבים מחברת ביטוח שאני בחוב לקרן הפנסיה שלי שגודל כל חודש בעוד 180 ש״ח.
פניתי למעסיק הנוכחי שלי כבר כמה פעמים וכל פעם אומר שיבדוק את זה אבל בפועל כלום לא קורה.
היי
15/01/2017 00:45
היי חזרתי לעבודה לפני חודשיים אחרי שישה חודשים של חופשת לידה הכוללים שלושה חודשים ללא תשלום.שחזרתי לעבודה חתמתי על חוזה חדש הכולל סעיף 14 רציתי לדעת אם אני רוצה להתפטר עכשיו לצורך טיפול בילד אני מקבלת את הפיצויים אלי במזומן או שהם מופרשים לי לקופת גמל של הפיצויים.ועוד שאלה במידה ואני נשארת בעבודה האם המעסיק במידה של פיטורים בעתיד סעיף 14 מתחיל להיספר לי מתחילת העבודה שלי שהיא לפני שנתיים תודה
עורך דין
15/01/2017 14:53
שלום לך

את יכולה להתפטר לצורך טיפול בילד בטרם הגיע הילד לגיל 9 חודשים, שאז יעמדו לך כל הזכויות של עובדת שפוטרה. יש באתר זה כתבה מפורטת בנושא ומומלץ לקרוא אותה.

לגבי החתימה על חוזה חדש הכולל התחייבות לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, הרי שיש לקרוא את החוזה במלואו. כל מצב של הסכמה בין העובד למעסיק אפשרי. אם אין הסכמה, הוראות החוזה החדש יחייבו רק ממועד חתימתו על ידי הצדדים וכניסתו לתוקף.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ