פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1345
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עינת
09/10/2012 09:01
היי אני בהריון שבוע 17 לאחר הפרייה חוץ גופית מעוניינת להתפטר מהעבודה מה הזכות שלי להתפטר ולקבל את הפיצויים? האם זה באמת נכון כמו שאמרו לי שאישה אחרי הפריה חוץ גופית זכאית לקבל פיצויים אם היא מתפטרת ממקום עבודתה?
עו"ד יובל אלון
10/10/2012 12:12
התפטרות לצורך טיפול בילד שאך נולד מזכה בפיצויי פיטורים
דרורי
09/10/2012 09:21
העם מגיע דמי אבטלה לאחר שנתיים של עבודה למרות שמקבלים שכר נוסף ממקום אחר
עו"ד יובל אלון
10/10/2012 12:11
בדוק זכאותך בהתאם לקריטריונים של הביטוח הלאומי. יש מידע רב באתר המלל.
פיצויים
מירי
09/10/2012 10:05
שלום רב, אני עובדת 17 שנה באירגון עם הסכם קיבוצי,לא הופרש לי כ2שנתיים ק.גמל ואנו נמצאיים בסעיף 14. א' איך נעשה חישוב פיצויים (רק השלמה של 24 חוד' לפיצויים??) ב' האם הסכם קיבוצי מחייב להפריש רטרו לק. גמל??
תודה רבה
עו"ד יובל אלון
10/10/2012 12:10
לא ניתן לענות מבלי לבדוק נוסח ההסכם בצורה מסודרת
שלומי
09/10/2012 10:29
שלום , בחג משהו סיפר לי ששליח קבלן תבע את מעסיק וזכה לפיצויים+חופשה+הבראה.
היתי קבלן אצל מעסיק יותר מ7 שנים. האם אני יכול להגיש תביע לפיצווים+הבראה+חופשה??
עו"ד יובל אלון
10/10/2012 12:10
השאלה דורשת בחינה מעמיקה האם נתקיימו ביניכם יחסי עובד-מעביד ומהם נסיבות סיומם. עליך לפנות לייעוץ פרטני
חני
09/10/2012 14:30
יש לנו מנקה במשרד שבאה אלינו פעמים בשבוע, שעת עבודה אחת כל פעם (סה"כ שעתיים כל שבוע) אנחנו משלמים לה משכורת ומוציאים לה תלוש בהתאם.

איך מחשבים לה את ימי החופשה המגיעים לה? (עובדת כ- 8 שעות סה"כ בחודש).
עו"ד יובל אלון
10/10/2012 12:09
זכאות לימי חופשה בהתאם לחלקיות המשרה. אנו לא מבצעים חישובי זכויות בפורום. תוכלי לבצע החישוב באמצעות מחשבוני זכויות ברשת.
מיטל
09/10/2012 14:45
שלום רב.
אנסה בקצרה לתאר כאן את המצב מקווה שאענה בהקדם ואולי אפילו להמשיך מעבר לגבולות הפורום.
עובדת כשנה ו4 חודשים במקום מסויים.לאחר חצי שנה תאונת עבודה. מאז החל יחס מזוויע של המעסיק וניסיון לדחוף אותי להתפטר. כבייכול כי אני לא נמצאת נעדרת לא עושה את העבודה.. כשבפועל אחרי התאונת עבודה עם זריקות וכאבים עבדתי לבקשת המעסיק.

לאחר מסכת יסורים צעקות השפלות וכדו יצאתי לבסוף לחופשת מחלה ובמקביל פניתי למנהלת החטיבה בתלונה על המעסיק. הוא בתגובה כתב לה שהוא רוצה לפטר אותי ואני שקרנית ומניפולטיבית בשיחה שנערכה שבוע לאחר מכן הודיעו לי על פיטורי כשאסיים חופשת מחלה בהתחלה הוצג שאיני עושה עבודתי( יש מסמך של בוחן איזו שכתוב בו שעבודתי מבוצעת ללא דופי) לאחר מכן הוצגו כקיצצוצים שלא יכנס רפש הכל באותה שיחה.

לאחר מכן קיבלתי מכתב מרופא תעסוקתי שאני יכולה לחזור במגבלות שאסור להתכופף ולהרים כבד. בתגובה המעסיק מיד ניצל את ההזדמנות וכתב שאין לו עבודה תוך שהוא משקר בהגדרת תפקידי ומציג מצג שוא לגבי מה הייתי עושה כאילו הייתי כל היום סוחבת ומתכופפת מה שלא נכון בעליל (ואפילו מוקלט שהמעסיק אומר שעבודתי היא לא פיזית) לאחר הדברים הוזמנתי לשיחה בה נאמר לבסוף שעקב מצב בריאותי נאלץ להיפרד (עוד הרבה היה בשיחה) ושאסיים את המחלה של התאונת דרכים שקרתה לי במהלך חופשת המחלה של התאונת עבודה ואשוב לעבודה ואפוטר.

כששבתי לעבודה נעלו בפני שערים הוציאו את דברי החוצה ונכתב לי מכתב כוונות שמפטרים אותי. בסופו של יום רק למחרת הקלטתי שיחה עם המנהלת שאמרה כי ימים אילו ישולמו לי.

בשיחת שימוע אמר המנהל במפורש כי הגורל שיחק לידיהם עם העיניין הרפואי והעורכי דין המליצו לו ללכת בקו הרפואי כ זה הכי חזק יותר ממה שהיה עד היום.
אני לא יודעת מה לעשות.

האם יש מצב לתבוע אותם על יד החוק להגנת העובד המתלונן שאומר גי אסור לפטר עובד שהתלונן על מעבידו. פיטורין שלא בתום לב. שלא כדין. ועל מצג שוא ושקרים??
הכל אגב מוקלט ומתועד.

אשמח לתשובה.
מיטל
עו"ד יובל אלון
10/10/2012 12:09
על פי תיאורך ישנה עילת תביעה.
dudu
09/10/2012 15:33
שלום
היום קיבלנו את התלוש לחודש 9/2012
הבוס שלי הוריד לי 3 ימי עבודה עקב החגים בכסף
המשכורת שלי היא חודשית ולא ע"י שעות או יומית
מה אומר החוק ? האם זכותו להוריד לי כסף על 3 ימי חג
לתשובתך הברורה אודה
דודו
עו"ד יובל אלון
10/10/2012 12:08
בנסיבות המתוארות המעסיק אינו רשאי להפחית מהשכר בגין ימי החג
דימה
09/10/2012 19:46
שלום שמי דימה
אני עובד בתעשייה אווירית כ4 שנים ברצוני להתפטר עקב תחילת לימודים במוסד אקדמי,
האם מגיע לי פיצויים עקב התפטרות?.
תודה מראש.
עו"ד יובל אלון
10/10/2012 12:08
התשובה שלילית
אולגה
09/10/2012 19:59
שלום רב,
ברצוני להתעניין ב-2 נושאים המעסיקים אותי בימים אלו:
1.אי תשלום דמי הבראה
הנני מועסקת בחדר כושר מזה 1 ו-9 חודשים .
הצטברו לזכותי 7.5 ימי הבראה שהמעביד אינו משלם מהסיבה שלא מגיע לי בחוק .
(שקר)
מה עליי לעשות בכדי לקבלם בכל זאת ?
2. המעביד הנ"ל העסיק אותי לעבודה בהיותי מעשנת .
אני עובדת 70% משרה מזה שנה וקצת ולפתע המעביד אסר עליי לעשן בזמן המשמרת (אף על פי שאני רגילה לכך ויתר העובדים עושים זאת גם ) ואם לא -אפוטר .
האם יש לו הרשאה להחליט דבר כזה אחרי 1.9 חודשים בהם אני עובדת שם ? זה לא נחשב להרעת תנאי עבודה ?
תודה רבה מראש ,
אולגה
עו"ד יובל אלון
10/10/2012 12:05
דרשי תשלום דמי ההבראה. אי תשלום דמי הבראה עשוי להוות הרעת תנאים בעטיה ניתן להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאי לפיצוי פיטורים. לגבי העישון, המעסיק רשאי שלא לאפשר הפסקות עישון שלא במסגרת ההפסקה הקבועה בחוק שעות עבודה ומנוחה.
רותם27
10/10/2012 08:32
שלום רב,
במהלך החודש ספטמבר עבדתי כמלצרית בבית קפה למשך שבוע. השבוע הנ"ל נחשב לי כשבוע התלמדות ובו נאמר לי בפירוש ע"י מנהל המקום כי הוא בשכר מינימום.
בכל יום החתמתי שעון נוכחות ומילאתי טופס 101 עם פרטי החשבון שלי.
היום(10.10) נוכחתי לראות כי לא קיבלתי תשלום על השבוע המדובר,וגם לא דמי נסיעות. האם זה חוקי? האם המעסיק יכול לומר לי בדיעבד כי מכיוון שלא המשכתי לעבוד במקום מרצוני אני לא זכאית לתשלום על ההתלמדות?
האם יש באפשרותי לדרוש את התשלום עד תאריך מסויים?אם יאמרו לי כי עליי להמתין לחודש הבא ,אוכל לדרוש אותו בצ'ק מזומן או בהעברה בנקאית מיידית?
עו"ד יובל אלון
10/10/2012 12:01
על פי התיאור הינך זכאית לשכר. דרשי מהמעסיק תשלום השכר.
קלאודיה
10/10/2012 09:56
התחלתי לעבוד בחודש ספטמבר השנה, האם מגיע לי תשלום עבור החגים?
עו"ד יובל אלון
10/10/2012 12:01
במידה והינך עובדת בשכר חודשי אז כן.
מרי
09/10/2012 03:26
שלום רב
יש לי מספר שנים של עבודה כפרילאנסרית במקצוע שלי, כעת, בכניסתי למקום עבודה חדש (ציבורי) כשבאים לחשב לי שנות ותק, המעביד לא מוכן לחשב את שנות העבודה כפרילאנס לפי שעות. מדובר לעיתים במספר מקומות עבודה במקביל כך שקשה לערוך חישוב לפי אחוזי משרה. האם ניתן לעשות הקבלה כלשהי בין עבודה לפי שעות לבין עבודה באחוזי משרה על מנת לא לאבד את הזכויות שלי לותק?
מירי
04/10/2012 18:51
אני מועסקת בתפקיד של אם בית השכר שלי הוא גלובלי היקף משרה 80% כל יום אני מוצאת את עצמי עובדת מעבר ל7 שעות ביום השעות שלי יכולת להגיע גם ל10 שעות ביום השאלה שלי אם אני זכאית לתוספת של שעות נוספות
משה
03/10/2012 09:20
בחברה פרטית הייתה הטבה קבועה לעובדים במשך שנים רבות
אפשרות לקנות את מוצרי החברה בעלות + 10%

לפתע ללא הודעה מוקדמת שינו את הטבה וכעת הם מציעים עלות + 100%

האם מותר לעשות כך ?
האם הדבר מהווה הרעה של תנאי העסקה ?
מה ניתן לעשות
סתיו
01/10/2012 11:27
שלום, אני חיילת משוחררת כשנה מצה"ל, מתגוררת בפון לפני שמונה חודשים העתקתי את מגורי לאילת בכדי לעסוק בעבודה מועדפת. נכנסתי לעבוד באחד מהמלונות הגדולים והמוכרים ביותר באילת. הגעתי לבית המלון ואמרו שאין להם מקום בתור מלצרית, ושאוכל להיות פקידת קבלה והם ידווחו לביטוח לאומי שעבדתי כמלצרית, לאחר בדיקה כל הבנות בקבלה שסיימו לעבוד הגישו טופס מזוייף שבו רשום שעבדו כמלצרית. בתום 8 חודשים סיימתי את פרק הזמן המיועד לעבודה מועדפת, נגשתי למשאבי אנוש והם נתנו לי מכתב ורשמו שהייתי פקידת קבלה, המכתב הוגש כמו שהוא והמלון הבטיח לי שזה יהיה בסדר. לאחר חודש קבלתי מביטוח לאומי דחייה של המענק מאחר והתפקיד בו הייתי לא נחשב מועדפת, כאשר חייגתי למלון ודרשתי שיתקנו את המצב, כי לא סתם עברתי לגור באילת, ולא סתם עבדתי בתנאים נוראיים בבית המלון. מבית המלון שלחו אותי ברוב חוצפתם לעזאזל.(למרות שבנות לפני נרשם להם מלצרית) מה אוכל לעשות כרגע כנגדם או להצלת מענק המועדפת שלי????? תודה רבה מראש!!!!
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:27
לגבי המקרה הפרטני שלך, עבדת כפקידת קבלה והמעסיק דיווח עלייך כנדרש. לגבי יתר הבנות, במידה והמעסיק פועל כפי שהינך מתארת, הרי שהוא פועל בניגוד לדין וניתן להתלונן במשרד התמת או במלל.
סתיו
02/10/2012 21:28
הסיפור מאחורי זה שאני באתי ורציתי להיות מלצרית, אך לא היה תקן והיה חסר להן בנות בצוות קבלה.. הם הציעו לי להיות בקבלה עד שיתפנה, והשאירו אותי כבר שם. הובטח שירשם כמועדפת לאחר צבא. אין דרך כלשהי לעמוד איתם לדין?
עבודה במקום הנ...
02/10/2012 18:50
היי אני עובדת ברשת מזון גדולה בארץ המחזיקה בסניפים כשרים ולא כשרים.
בתור עובדת בחברה לאחר כמה שנים של עבודה בסניף לא כשר החלטתי מטעמי דת ומצפון לעבור לסניף כשר
מנהלים בכירים בחברה החליטו שהם לא מוכנים להעסיק אותי בשום סניף מלבד הסניף בו עבדתי(שלא כשר..)
רציתי לדעת אם ע״פ חוק מותר לחברה לכפות עליי לעבוד בסניף לא כשר בניגוד לאמונתי
כאשר ישנם סניפים כשרים בחברה
תודה
דמי לידה
29/09/2012 20:41
עברתי הפסקת הריון בשבוע 26 ילדתי בלידה רגילה עובר מת בשבוע 26+יום האם אני זכאית לקבל דמי לידה מביטוח לאומי?
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:34
בדקי זכאותך בהתאם לקריטריונים של הביטוח הלאומי. יש מידע נרחב באתר המלל.
סלביה
30/09/2012 07:43
עבדתי כ- 4.5 שנים במקום עבודה ועזבתי מאחר וקיבלתי שכר מינימום ובעל הבית שלי לא הסכים להעלות לי את השכר בטענה שהמצב בחברה לא טוב (כן שבאותו שבוע הגיעו ג'יפים חדשים לעובדי החברה). מאז שעזבתי עברו כ- 3 שנים. לא קיבלתי פיצויים בטענה שאני עזבתי ולא שום גרוש. האם מגיע לי לקבל איזה שהוא תשלום?
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:32
על פי תיאורך אינך זכאית לתשלום פיצויי פיטורים
דניאלה
30/09/2012 08:01
שלום,
אני עובדת במשרה מלאה של 9 שעות 5 ימים מלאים,
המעסיק שלי המציא חוזה שבו מצויין שאני מוותרת על חוק שעות נוספות,
האם זה חוקי,
האם מותר לו להחתים אותי על דבר כזה.?
ועוד שאלה נוספת,ש ישיבות צוות שהם מעבר לשעות העבודה ו שגם עליהם דרשו ממני לוותר על תשלום ,האם זה חוקי?
תודה רבה וימים מצויינים לכולנו.
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:31
המצב המתואר הינו בניגוד לדין
דורית
30/09/2012 10:14
אני לא עובדת ימי שישי וערבי חג. המעסיק שלי שלך לי מייל שערב חג סוכות אני בכל זאת צריכה להגיעה ולעבוד. כשהגעתי אמרו לי שטעו ושאחזור הביתה וישלמו לי על הזמן שהייתי בעובדה שזה בערך כחצי שעה. האם המעסיק שטעה צריך לשלם לי על היום הזה כאילו עבדתי? תודה
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:30
המעסיק מחויב לשלם
רפי
30/09/2012 18:02
שלום רב
אנחנו שלושה מפעלים במקומות שונים בארץ ומיצרים אותו מוצר.
לכל מפעל יש הנהלה ויש וועד עובדים אך לכולנו יש הנהלה מרכזית אחת.
עובדי שלושת המפעלים משתתפים בפעילות משותפת וכן מעבירים תוצרת ביניהם בקיצור יש גם פעילות משותפת והרבה פעמים מעבירים ידע וציוד אחד לשני.
הנקודה החשובה לי היא האם בזמן חתימת הסכם עבודה ניתן לדרוש שבכל המפעלים יהיה הסכם עבודה זהה ולא תהיה אפלייה בין מפעל למפעל כראות עיני ההנהלה המרכזית.

אשמח לתשובה בנידון
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:29
אפשר לדרוש הכל אולם אין חובה לכך, בכפוף לכך שתנאי החוזה הם עפ"י החוק/הסכם קיבוצי/צו הרחבה בענף
ערן
30/09/2012 22:45
האם יש חובה על המעביד לשלם לי דמי אשל כאשר אני עובד שטח רחוק מהבית וכמה ?
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:28
תשלום אשל הינו מכוח חוזה ספציפי או צו הרחבה או הסכם קיבוצי.
עדי
01/10/2012 12:05
קראתי לגבי פיצויים: שכר העבודה שיובא בחשבון לצורך חישוב פיצויי פיטורין לא יפחת משיעור שכר מינימום כהגדרתו בסעיף 1 לחוק שכר מינימום, התשמ"ז-1987, לפי היקף המשרה.
שאלתי היא לגבי ימי חופשה אם הם קטנים משכר מינימום. מה הדין לגבי כך?
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:24
אין קשר בין השניים. בסיום יחסי עובד מעביד תהיה זכאי לפידיון ימי חופשה שצברת.
גיא
28/08/2012 18:35
רציתי לדעת אם קיים חוק אן סעיף כלשהו על תנאים עבודה פיזיים שאמורים להיות בעמדת שמירה כמו הגנה מפני השמש, חשמל, מים וכו"
ואם יש למי להתלונן במקרה ואין?
עו"ד יובל אלון
09/09/2012 15:19
קיימת חקיקה כגון לעניין הזכות לעבודה בישיבה, שעות עבודה ומנוחה, בטיחות ובריאות העובדים ועוד ועוד. כמובן שקיימים הסכמים קיבוציים וצווי הרחבה שיש לבחון.
גיא
09/09/2012 19:17
במקרה ואני נתקל במקרים כאלה יש למי לפנות?
גיא
01/10/2012 17:51
מישהו יכול לעזור?
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:24
תנסה במשרד התמת
ואל
20/09/2012 09:14
היה לי ביטוח מנהלים ממעסיק קודם אשר נשמר בתקופה אחרונה ע"י תשלום ריסק זמני באופן עצמאי. לפני 3 חודשים התחליתי לעבוד אצל מעסיק מסויים דרך כוח אדם והחל מחודש רביעי ישירות אצל המעסיק. לפי חוק המעסיק אמור להמשיך לי את ביטוח המנהלים הקיים לאחר 3 חודשים רטרואקטיבית מחודש ראשון. שאלתי היא האם מעסיק אמור לשלם עבור 3 חודשים רטרו גם אם הועסקתי ע"י כוח אדם או כוח אדם צריך לשלם עבור התקופה הנ"ל ואצל מעסיק צריך שוב להמתין 3 חודשים?
ושאלה נוספת: האם וותק לצורך חופשה והבראה נשמר מתקופת עבודה דרך כוח אדם או כשעוברים למעסיק מתחילים מחדש וכוח אדם צריך לשלם את הזכויות האלו עבור 3 חודשים?
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:23
חברת כוח האדם תשלם את ביטוח המנהלים לתקופה זו. לשאלתך השניה הותק יישמר.
ואל
01/10/2012 20:11
אבקש תגובה
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:23
חברת כוח האדם תשלם את ביטוח המנהלים לתקופה זו. לשאלתך השניה הותק יישמר.
קרן
01/10/2012 23:54
שלום רב!
אם כתוב בחוזה עבודה של עובד לגבי פיצוי הפיטורין ש "יבואו תשלומיו של המעביד לקרן פנסיה במקום 72% מפיצויי הפיטורים של העובד, בלבד" . כלומר לפי האישור כללי בדבר תשלומי מעבידים לקרן פנסיה ולקופת ביטוח במקום פיצויי פיטורים (י"פ 4659 התשנ"ח; י"פ 4803 התש"ס,5; י"פ 4970 התשס"א, 1949)

"בתוקף סמכותי לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג- 1963 (1) (להלן - החוק), אני מאשר כי תשלומים ששילם מעביד החל ביום פרסומו של אישור זה, בעד עובדו לפנסיה מקיפה בקופת גמל לקצבה שאינה קופת ביטוח כמשמעותה בתקנות מס הכנסה (כללים לאישור ולניהול קופות גמל), התשכ"ד- 1964(2) (להלן - קרן פנסיה), או לביטוח מנהלים הכולל אפשרות לקצבה או שילוב של תשלומים לתוכנית קיצבה ולתוכנית שאינה לקיצבה בקופת ביטוח כאמור (להלן - קופת ביטוח), לרבות תשלומים ששילם תוך שילוב של תשלומים לקרן פנסיה ולקופת ביטוח בין אם יש בקופת ביטוח תוכנית לקיצבה ובין אם לאו, (להלן - תשלומי המעביד), יבואו במקום פיצויי הפיטורים המגיעים לעובד האמור בגין השכר שממנו שולמו התשלומים האמורים ולתקופה ששולמו (להלן - השכר המופטר), ובלבד שנתקיימו כל אלה :
תשלומי המעביד

(א) לקרן פנסיה אינם פחותים מ- 14.33% מן השכר המופטר או 12% מן השכר המופטר אם משלם המעביד בעד עובדו בנוסף לכך גם תשלומים להשלמת פיצויי פיטורים לקופת גמל לפיצויים או לקופת ביטוח על שם העובד בשיעור של 2.33% מן השכר המופטר. לא שילם המעביד בנוסף ל- 12% גם 2.33% כאמור,יבואו תשלומיו במקום 72% מפיצויי הפיטורים של העובד, בלבד;

שאלתי היא למה הכוונה ? האם זה יכול להיות שאם המעביד מפריש לעובד רק 6% מהמשכורת לקרן פנסיה מידי חודש (כלומר 72%) אז הוא לא ישלים לו את ה2.333% (ה28% הנותרים) , במידה והעובד יפוטר? האם זה יכול להיות ?

תודה רבה מראש
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:17
לא ניתן לענות בפורום. גשי ליעוץ פרטני לבחינה מדוקדקת ומסודרת של החוזה.
נחמה מנתניה
02/10/2012 13:55
הבת שלי התחילה לעבוד בחנות בגדים השייכת לרשת מסויימת. היא עובדת 6 שעות רצופות עם הפסקה קצרצרה של רבע שעה. האם זה נגד החוק לזכויות האדם? שאלה נוספת: כשאני מסתובבת בין החנויות אני רואה שלעובדים אסור לשבת בכלל, ואפילו אין להם כסאות, האם זה נגד זכויות האדם? מחכה לתגובה. (כששאלתי את ביתי היא ענתה , שזאת הסיבה שהעובדים מתחלפים כמו גרביים, מנצלים אותם עד שהם מתעייפים (פיזית) ועוזבים.

רציתי לשאול האם ההתנהלות הזאת כלפי עובדים היא חוקית והאם ניתן לעשות משהו בשביל להגן על הזכויות של העובדים התמימים ברשת חנויות הבגדים הזאת?
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:11
ככלל יש להעניק הפסקה בת חצי שעה. כמו כן, ככל שביצוע העבודה מאפשר זאת, על המעסיק לאפשר מקום ישיבה.
משרה 75%
02/10/2012 14:40
במידה ואני עובדת בשמרה של 75 אחוז (32 שעות שבועיות ) שמחולק על פני 4 ימים בשבוע, איך אני אמורה לעבוד בחול המועד במידה והשמרד שלי עובד?

תודה
עו"ד יובל אלון
02/10/2012 15:10
ימי חול המועד נחשבים ימי עבודה רגילים
רחלי
19/09/2012 14:14
רציתי לדעת אם הייתי בחופשת מחלה שבוע שמתוך זה כלול יום לפני החג וחזרתי לעבוד אחרי החג מגיע לי תשלום גם על ימי החג?
עו"ד יובל אלון
19/09/2012 16:37
על פי תיאורך הינך זכאית לתשלום עבור החג.
רחלי
02/10/2012 11:56
תודה רבה
ELINA
02/10/2012 10:03
שלום , רציתי להתייעץ איתכם לגביי מה לעשות במקרה הבא
אחי החל לעבוד במשך שבועיים בתור טבח ברשת בתי קפה ,בעקבות כניסתו לכלא הוא לא יכל לקחת את השכר שעבד קשה בשבילו , לכן אני פניתי אליהם אני ולקחתי בשבילו את הצ'ק אך עברה שנה מאז שהשתחרר ויכל להפקיד את השיק אך הציק כבר פג תוקף
כאשר חזר למעסיק שלו אז הוא החזיר לו את אותו הצ'ק (פג התוקף) ואמר לו לפנות לרואת חשבון שלו שתטפל בזה .העניין הוא שהצ'ק הזה גם אבד יחד עם כל הארנק שלו וכרגע מה שנותר ממנו זה רק תצלום בפלאפון
פנינו לרואת חשבון היא בהתחלה אמרה שהיא תבדוק את הנושא ותעזור ולאחר מכן הפסיקה לענות לשיחות ומתעלמת . מה כדאי לעשות ??? תודה מראש

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ