פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1125
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (376) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 376 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אנונימי
05/11/2013 10:17
היי,
האם הרשימה המופיעה בצד ימין של המסך, שמחולקת לפי אזורים, היא רשימה של עורכי דין שבדקתם אותם? שהם באמת עורכי דין?
מתנצלת על השאלה אבל אינני רוצה ליפול קורבן לעוקץ...
הנהלת האתר
05/11/2013 10:43
רשימת עורכי דין המופיעה מצד ימין היא רשימת עורכי הדין שמנהלים את האתר, וכולם מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים. אם תמלא/י פרטים בטופס יצירת הקשר, עורך הדין הקרוב למקום מגוריך יצור איתך קשר אישי.

בהצלחה.
טיפולים
זהבה
05/11/2013 10:07
אני ובעלי עוברים טיפולי פוריות. אני ובעלי מודאגים שמקום העבודה שלא לא יגלה הבנה. בפורום זה מצאתי רק התייחסות אחת למקרה של מתן הגנה לגבר שעובר טיפולי פוריות. התשובה של העורך דין היא שאין הגנה לגבר,בתגובות של אותו פונה יש ציטוט שטוען שלגבר יש את אותה הגנה כמו לאישה. על מה עלינו להתבסס?
עו"ד אריק שלו
05/11/2013 10:16
שלום,

חוק עבודת נשים ותקנות עבודת נשים מעניקים זכויות מיוחדות לגברים ונשים במהלך טיפולי פוריות לקראת לידת ילדם הראשון או השני. החוק חל גם על מי שיש להם שני ילדים או יותר אך זהו ילדם הראשון או השני מבן זוגם הנוכחי. עובד או עובדת העוברים טיפולי פוריות במטרה להרות יעדרו על חשבון חופשת המחלה שלהם (כלומר, היעדרות נוספת על ימי המחלה שצברו תהיה ללא תשלום). זכאותם להיעדרות בתשלום, על חשבון ימי המחלה שלהם, כפופה להצגת אישור רפואי המוכיח שהטיפול מחייב זאת. כמו כן יש להודיע למעסיק מראש על ההיעדרות הצפויה.

גבר ואישה בטיפולי פוריות זכאים למספר שונה של ימי היעדרות עקב כך. עובד בטיפולי פוריות זכאי לעד 12 ימי היעדרות בתשלום בשנה. עובדת בטיפולי פוריות ששבוע עבודתה בן חמישה ימים, זכאית לעד ארבע סדרות טיפוליות בשנה (אורך כל סדרה טיפולית עד 16 ימים) ובסך הכל עד 64 ימי היעדרות בתשלום בשנה (ככל שצברה כמות מספקת של ימי מחלה). אישה שעובדת שישה ימים בשבוע זכאית לעד ארבע סדרות טיפוליות בשנה (באורך 20 ימים לסדרה) ובסה"כ עד 80 ימי היעדרות בתשלום.
בן זוגה של העוברת טיפולי פוריות זכאי להיעדר עד שישה ימים בשנה ממקום עבודתו לצורך ליווי בת זוגו לטיפולים, על חשבון ימי המחלה שלו, בהתאם לחוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת בן זוג).
כמו כן, עובדים שעבדו שישה חודשים ויותר אצל מעסיקם ועוברים טיפולי פוריות לקראת ילדם הראשון או השני, בין אם נעדרו מעבודתם ובין אם לא, יהיו זכאים להגנה מפני פיטורים במהלך ימי ההיעדרות וב-150 הימים לאחר מכן. לא ניתן יהיה לפטרם אלא בהיתר של הממונה על עבודת נשים
זהבה
05/11/2013 10:15
אני רואה את השאלה של שמואל,אני רואה את המאמר שהוא העלה,המאמר מצויין כאילו היו שתי תשובות/תגובות קודם. איפה אותן תשובות/תגובות? מה התשובה שהוא קיבל מהעורך דין? מהעובדה שהוא הוסיף את המאמר שמסביר שאין הבחנה בין גבר לאישה כשזה מגיע להגנה מפני פגיעה בעבודה. אני מבינה שהעורך דין נתן לו תשובה שלילית.
עו"ד אריק שלו
05/11/2013 10:18
נתנה תשובה.
שמעון
05/11/2013 09:02
שלום לחברי הפורום.

אני עובד במשרד ממשלתי במרכז בתור עובד קבלן מיחשובי.
לצערי לפני מספר חודשים הוחלט לצמצם את התא (קיוביק) בו אני עובד מתא של 5X2 לערך שבו אני נמצא עם שותף בחדר , לתא בודד של 1.4X2.

האם הדבר שקול להרעת תנאי עבודה?
האם יש גודל מינימלי לתא עבודה?

מאחר ואני עובד קבלן ללא כל זכויות האם יש משהו בידי לעשות ?
עו"ד אריק שלו
05/11/2013 09:05
שלום,

בנסיבות מסוימות ניתן לראות בכך כהרעת תנאי עבודה.
שמעון
05/11/2013 09:33
תודה.

האם אתה מוכן לפרט מעט על מנת שאוכל להסיק מסקנות וללמוד יותר מתשובתך לגבי מצבי האישי?
דודו
05/11/2013 09:29
המעסיק שלי הוריד ממני כספים במהלך העבודה שלי (כרגע אני ביום העסקה אצלו) לא על פי החוזה. לדוגמא: הוא הוריד לי אלפי שקלים על נזקים לרכב (מקום העבודה שלי מחייב לקחת רכב) למרות שאין סעיף כזה בחוזה. למי אוכל לפנות שיבדוק את החוזה מול המשכורת שלי במהלך השנתיים וחצי האחרונות, ולבדוק שלא בוצעו לי הורדות לא כחוק?
תודה
דודו
עו"ד אריק שלו
05/11/2013 09:32
שלום דודו,

לא ניתן לפגוע בשכר שלך בהתאם לחוק הגנת השכר.
באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה.
שמואל
05/11/2013 07:45
אני ואישתי עוברים טיפולי פוריות,התחלנו אותם לפני כשנה,אך עקב בעיות בירוקרטיות של בית החולים הנושא תפס תאוצה רק בחודש האחרון. דאגתי לעדכן את המנהל שלי בעניין הטיפולים ברגע שהתחלתי לעבוד,ועדכנתי אף את המחליף שלו,שהתחיל לפני כחודשיים. אני אמור לעבור השבוע ניתוח כירורגי שקשור לטיפול,ישנה תקופת החלמה של כשבוע. הניתוח בא בהפתעה. האם המעביד יכול לפטר אותי עקב חוסר התראה מספקת,באופן שרירותי או שמקום העבודה שלי מובטח? (כל עוד לא אבצע עבירה פלילית,כמובן).
שמואל ב׳
05/11/2013 09:28
במאמר זה, אמנה את הזכויות המגיעות לנשים ו/או לגברים (כן כן), אשר נמצאים במהלכם של טיפולים פוריות. קוראים יקרים- לידיעתכם !!! (נ.ב- המאמר מנוסח בלשון נקבה, אולם מיועד גם לגברים) ראשית כל ובהמשך להרמת גבה מלמעלה- דעו לכן, כי ההגנה שמקנה חוק עבודת נשים בעניין טיפולי פוריות, חלה גם על גברים!!! המחוקק היה ער לעובדה כי גברים, בדיוק כמו נשים, נאלצים לעבור טיפולי פוריות- ולכן קבע כי גם הם זכאים ליהנות מתחולתו של החוק. ולגופו של עניין:- כלל עיקרי וחשוב הוא כי אסור לפטר עובד או עובדת העוברים טיפולי הפריה או טיפולי פוריות, לקראת ילדם הראשון או השני. גם מנישואים שניים. כלומר, גם בני זוג חדשים, שיש להם ילדים מנישואים קודמים, העוברים טיפולי פוריות למען ילד ראשון ו/או שני בזוגיות החדשה, יוכלו ליהנות מההגנה האוסרת פיטוריהם. אולם, אין זה מספיק ! שכן, על מנת שהגנת החוק תעמוד לזכותך, נדרש כי טיפולי הפוריות יצריכו היעדרות מהעבודה! למעשה נוצר מצב אבסורדי, בו עובד שירצה להקל על המעביד ויעבור את טיפולי הפוריות על חשבון זמנו הפרטי, מוותר באופן מוחלט על ההגנה שהחוק מעמיד לרשותו. כך, במצב דברים זה, המעביד יוכל לפטר עובדת העוברת טיפולי פוריות על חשבון זמנה הפרטי!! מכאן יוצא, כי עובד או עובדת העוברים טיפולי פוריות- עדיף להם שיבצעו את הטיפולים על חשבון ימי עבודתם ו/או חופשתם. במקרים כאלו, כאשר עובדת עוברת טיפולים במהלך ימי העבודה, חל על המעביד איסור לפטרה בימי העדרות וכן במשך תקופה של 150 ימים מיום ההיעדרות האחרון. מעביד שלמרות הכל, יהיה מעוניין לפטר את העובד או העובדת, יאלץ להגיש בקשה לקבלת היתר מאת הממונה על חוק עבודת נשים במשרד התעשיה, המסחר והתעסוקה. הליך מוגדר בפני עצמו, עליו פירטתי ברשומה העוסקת בזכויות נשים בהריון, ולכן אקצר בעניין- הליך לקבלת היתר לפיטורים של נשים בהריון ו/או בטיפולי פוריות, מתחיל בהגשת בקשה על ידי המעביד לממונה על חוק עבודת נשים. הממונה מבצעת שימוע בנפרד לכל אחד מהצדדים ומנסה להבין מהם המניעים האמיתיים לרצון המעביד לפטר את העובדת.
עודד
05/11/2013 09:00
שלום

אני מועסק כחמש שנים בחברה מסויימת. במשך התקופה טען המעסיק שעובד שעתי לא זכאי לשעות נוספות. כמו כן, דרש ממני לעבוד בשבתות וחגים לעיתים עבור שכר רגיל.

גם כאשר הבנתי שמגיע לי תשלום שעות נוספות, חששתי לדרוש. בהמשך הבנתי שמגיע לי גם תשלום דמי חגים - דבר שמעולם לא קיבלתי...

דרשתי מהמעסיק שישלם, ואחרי איום בתביעה נאות ושילם את הסכום שנומינלית (לפי טענתו) החסיר. בהנחה (הממש לא ודאית) שהסכום נכון, אין אני זכאי לפיצוי כלשהו על האיחור הארוך בתשלום? ריבית שיכל הכסף לצבור, הלנת שכר, ריבית שנאלצתי לשלם על מינוס בבנק / הלוואות שלקחתי והיו יכולות להימנע לו שולם לי הכסף כראוי?

תודה מראש
עו"ד אריק שלו
05/11/2013 09:03
שלום,

אכן באפשרותך לדרוש את כל הכספים שהוחסרו לך במהלך השנים בנוסף להלנתם. באפשרותך לפנות לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
עמית
05/11/2013 08:57
היי -

כמה שאלות בבנושא הלנת שכר ועוד:

1. האם איחור חד פעמי של שכר שניתן ב - 16 לחודש הינו הלנת שכר? אם כן מה גובה הפיצוי שמגיע? איך תובעים אותו?
2. האם אי תשלום דמי הבראה זה גם הלנת שכר?
3. מה לגבי העברות שלא בזמן בזמן של הפרשות (המעסיק מעביר אחת למספר חודשים את ההפרשות רטראוקטיבית)
4. האם יש חוק המחייב לתת לעובד תלוש שכר עד מועד מסויים? האם החוק מתייחס להעברת תלושים באיחור באופן לא סדיר ?

תודה ויום טוב
עו"ד אריק שלו
05/11/2013 08:59
שלום,

יש לתת לעובד את השכר עד ה-9 לחודש העוקב, כל שכר שלא מגיע בזמן הזה מדובר בהלנה וכך גם הפרטים שציינת.
איציק ניקיון
04/11/2013 23:35
ערב טוב

אני בעלים של חברת ניקיון. העסקתי עובדת סודנית פליטה בעבודות ניקיון ואחרי שהפסדתי מכרז מול גוף גדול פיטרתי אותה אחרי שעבדה אצלי 8 חודשים ושלושה שבועות. אתמול, אחרי שלושה וחצי חודשים קיבלתי מכתב מארגון קו לעובד, שדורשים שאני אחזיר אותה לעבודה כי היא היתה בהריון בזמן שפיטרתי אותה. כמובן שלא ידעתי על ההריון ופיטרתי אותה עם עוד 2 עובדים אחרים אחרי ההפסד במכרז ובגלל שלא היתה לי עבודה לתת לה.

רציתי לדעת האם אני מחוייב לפי חוקי העבודה להחזיר את העובדת לעבודה בגלל שהיא בהריון??

מה אני אמור לעשות במצב כזה, בהנחה שממש לא מתאים לי להכנס לתביעות משפטיות שאני מאד מקפיד להמנע מהן ותמיד דואג לרווחת העובדים... אשמח לעצה טובה מעורך דין מטעמכם!
רינה
05/11/2013 01:59
ניראל תתבייש לך. בושה וחרפה להביע גזענות במסגרת פורום של זכויות עובדים. אני מקווה שימחקו את ההודעה העלובה שלך איש קטן.
עו"ד אריק שלו
05/11/2013 08:04
באם פיטרת עובדת בהריון ראה בפיטורין בטלים והחזר אותה לעבודה במידית. לאחר שקול פניה למשרד הכלכלה במידת הצורך ובהתאם לנסיבות.
איציק ניקיון
05/11/2013 08:52
בוקר טוב,

ראשית, תודה על התשובה (ואכן כדאי למחוק את ההערה הגזענית לדעתי). אני מקשה מתוך היגיון ברשותך:

הרי גם העובדת עצמה כנראה לא ידעה אודות הריונה בעת שפיטרתי אותה. רק אחרי תקופה ארוכה מאד מאז הפיטורים הגיע אלי המכתב של ארגון קו לעובד. לא היא ידעה על ההריון ובטח שלא אני ידעתי על הריונה, כך שפיטרתי עובדת לכל דבר ועניין ולא פיטרתי עובדת בהריון נכון ליום פיטוריה.

האם גם במצב הדברים ולאור הנסיבות שתיארתי אין לי ברירה אלא לקבל אותה לעבודה בחזרה?
עו"ד אריק שלו
05/11/2013 08:55
שלום,

עליך להחזיר אותה בחזרה לעבודה.
דוד
05/11/2013 08:43
אני עובד במפעל תעשיתי
האים יכול להיכתב סעיף של על העובד לא יחול חוק שעות עבודה ומנוחה לעניין שעות נוספות או עבודה בימי מנוחה
עורך דין ארז כהן
05/11/2013 08:50
יכול להיכתב אך בדרך כלל לא נותנים לו תוקף מחייב.
הסעיף חל בצורה מצומצמת ביותר בין היתר על עובדי משרת אמון, עובדי הנהלה או עובדים שלא ניתן לפקח על שעות עבודתם.
מנהלת מעון
05/11/2013 08:47
התחלתי לעבוד השנה בתור מנהלת מעון על בסיס הסכמים מסויימים שלצערי לא כתובים אלא סוכמו בעפ.
בסופו של דבר למן היום הראשון ההסכמים הופרו וסבלתי מיום ליום יותר ויותר ממש הרעת תנאים. בכל יום ניסיתי להתקשר למנהלת והיא לא ענתה. בשבוע שעבר פשוט כבר לא יכולתי לסבול והודעתי בהודעה כי לטלפון לא ענתה שלא אבוא עד שתיצור קשר ותשפר את התנאים.אני כבר שבוע בבית והיא עדיין לא יצרה איתי קשר.מה לגביהמשכורת?מה לגבי שאר השנה?ובנוסף אני בהריון ועוד חודשיים צריכה לצאת לחופשת לידה האם הפסדתי הכל?
עורך דין ארז כהן
05/11/2013 08:52
את המשכורת האחרונה כמובן שאת צריכה לקבל.
אם את עובדת מעל לשנה ומדובר בהרעת תנאים ייתכן וגם יגיעו לך פיצויי פיטורים, אך יש לבחון את נסיבות המקרה.
ניתן לפנות לייעוץ משפטי פרטני.
שרה
04/11/2013 20:58
עם השתמשתי בכל הימים שלי השנה אבל יש לי עוד ימים צבורים משנה שעברה אני יכולה להשתמש בהם אכשיו?
עו"ד אריק שלו
05/11/2013 08:05
לפי חוק ימי מחלה נצברים משנה לשנה ועד 90 יום.
טל
04/11/2013 20:36
לפני 5 שנים המנהל הישיר שלי קרא לי לחדרו ואמר לי שהוחלט לפטר אותי ושעליי להגיע אליו לשיחה למחרת היום. הגעתי לשיחה למחרת היום. הוא החתים אותי על כך שדיבר אתי ואמר לי למה אני מפוטרת, שלח אותי למנהל בכיר יותר בתום השיחה, והמנהל הבכיר יותר פיטר אותי. כל העניין ארך 24 שעות.
האם זוהי התנהלות חוקית לאור העובדה שהיה מדובר בחב׳ הייטק והפיטורים היי פיטורים המוניים, או שגם בהליך של פיטורים המוניים חל אותו חוק של פיטורים רגילים?
כמה זמן מעביד חייב לתת הודעה מראש על שימוע?
והאם קיים מינימום של זמן שחייב לעבור בין השימוע לפיטורים?
עו"ד אריק שלו
05/11/2013 08:01
אין תקופה קבועה ויש לבחון העניין לפי הנסיבות. בכל מקרה בשל הסיטואציה של פיטורין המוניים נושא הפיטורין שלא כדין נחלש משמעותית.
שי
04/11/2013 19:41
שלום רב,

אני עובד שכיר בחברת שמירה גדולה מזה כשלוש שנים בתפקיד אחמ"ש. לאחרונה התברר לי כי אחמ"ש אחר שהינו בעל וותק של שנה אחת מקבל שכר גבוה משלי ויש לו חוזה אישי מול החברה - ממש כמוני. לאחר עיון בחוק רציתי לברר האם אפליה בשכר אסורה רק כאשר מדובר בבני מין שונים או שהאפליה אסורה אף במקרה של ששני העובדים הינם בני אותו המין ועובדים באותו תפקיד בדיוק. אשמח לקבל את תגובתכם לגבי המצב.
עו"ד אריק שלו
05/11/2013 07:58
לפי חוק אפליה צריכה להיות על בסיס הפרמטרים המפורטים בחוק אולם יכולים להיות פרמטרים אחרים לביסוס אפליה אסורה מבוססי פסיקה.
ברכה
04/11/2013 19:02
שלום אני עובדת במעון פרטי 6 ימים בשבוע מקבלת משכורת גלובלית -חודשית קבועה יצאתי לחופשת מחלה מיום חמישי עד יום שלישי (כולל) כמה ימים יחשבו לי בפועל ?
האם אני יקבל 100% מהיום הראשון בגלל שהמשכורת שלי גלובלית ? האם שבת גם יחשב לי יום בגלל המשכורת?
עו"ד אריק שלו
05/11/2013 07:56
אין תשלום ימי מחלה לפי חוק בגין היום הראשון. ימי עבודה בלבד משולמים. ימי סוף שבוע נספרים כימי מחלה באופןששלושת הימים ישולמו מאה אחוז ויום שישי חמישים אחוז.
שירה
04/11/2013 21:20
שלום רב,
הנני עובדת סוציאלית בחברה פרטית. לאחרונה החלו קשיים מול המעסיק. זו משרתי הראשונה ועד כה קיבלתי שכר 38 לשעה ומזה כמה ח' העלו ל39, ביקשתי לעבור לשכר גלובלי אך לא אישרו לי. וכיום המעסיקה גרמה לי לעזוב את העבודה כאילו מרצוני. בדצמבר אהיה שנה בעבודה, יש להוסיף כי המשרה התחילה מחצי משרה וגדלה עד כדי 3/4 משרה. האם לדרוש ממנה תפטר אותי? זה יהיה שווה? אקבל פיצויים על כך? אני אשמח לשמוע ממכם בעיקר כי זו עבודתי הראשונה ואני לא כ"כ מבינה את החוק בעניין.
שאלה נוספת: האם לאחר וותק של שנה אני יכולה לדרוש משכורת גלובלית?
תודה רבה!
עו"ד אריק שלו
05/11/2013 08:36
שלום,

פיצויי פיטורים מקבלים לאחר שנה בעבודה.
המעסיק אינו מחויב להעביר אותך למשכורת גלובאלית.
יוסי
04/11/2013 17:41
הי

אני פוטרתי מעבודתי עקב צימצומים בחברה אחרי קצת יותר מ-13 שנים בעבודה. יש לי סכום מכובד של פיצויים והטבות שונות שאקבל עד סוף חודש זה. רציתי להבין, האם פיצויי פיטורין כרוכים בתשלום מיסים? האם שאר ההטבות גם כן עומדות לפני מיסוי? האם יש דרך לבטל / להקטין תשלומי מיסים במידה והתשובה חיובית...? אודה לעצתכם...
עורך דין ארז כהן
04/11/2013 18:09
פיצויי פיטורים פטורים מתשלום מס עד גובה של כ11 אלף ₪ לשנה. זכויות נוספות מחויבות במס.
ניתן לפנות לרו"ח/יועץ מס לצורך בחינת אפשרויותייך.
דני
04/11/2013 17:30
שלום,

עובד שלי נפטר. אני יודע שעל פי הדין, דינו כמי שפוטר.

שאלתי היא: למי עלי להעביר את שכרו בגין החודש האחרון ויתר זכויותיו, כגון פיצויי פיטורין, דמי חופשה וכיו"ב.

האם להפקיד את הסכומים בחשבון הבנק לשם הועברה משכורתו עד כה? להעביר את הכספים לידי אשתו? או שיש צורך להמתין לצו ירושה או צו קיום צוואה וכיו"ב?

תודה
עורך דין ארז כהן
04/11/2013 18:07
גמר חשבון הולך לעיזבון שזה בהתאם לצוואה/יורשים חוקיים.
פיצויי פיטורים הולכים לשארים שזה בת זוג וילדים תלויים.
ספיר
04/11/2013 15:33
מתי יש להפריש תנאים סוציאליים על תוספת מקצועית? האם זה כתוב בחוק.
אשמח לעזרה...
עו"ד אריק שלו
04/11/2013 17:27
תוספת מקצועית היא בהתאם להסכם קיבוצי או צו הרחבה שחל באותו ענף.
ספיר
04/11/2013 16:45
אני מועסקת במשק בית 10 חודשים עבודה מאד אינטנסיבים שכוללת גיהוץ ובישול לפני שבוע כאב לי מאד המרפק הרופא אמר דלקת בטניס אלבו וביקש לנוח ולקנות רטיה ליד כאשר בישרתי לבוסית שלי היא לא נתנה לי את חופשת המחלה ודרשה שאגיע לעבודה אני פניתי לרופא תעסוקה והוא נתן לי מכתב מה עלי לעשות?
עו"ד אריק שלו
04/11/2013 17:25
אין המעסיק יכול לחייב אותך לעבוד בזמן חופשת מחלה.
שיפוי
שירן
04/11/2013 14:44
קראתי את מה ש ״אורן״ ו ״נתנאל״ כתבו,שניהם שאלו לפי מה נקבע גובה הפיצוי ושניהם לא קיבלו תשובה. שניהם הפסידו שעות עבודה ושניהם שילמו לעמלות וקנסות. הפיצוי הולך לפי אובדן יום עבודה והוכחת עמלות שחזרו,או........?
RE: שיפוי
עו"ד אריק שלו
04/11/2013 14:52
אכן ניתן לדרוש שיפוי בגין הנזק שנגרם בפועל עקב טעות/רשלנות של המעסיק.
שירן
04/11/2013 15:33
ואני חשבתי שכשאני אשאל ״לפי מה נמדד גובה הפיצוי?״ אני אקבל תשובה עם המילים ״לפי.....״ או ״זה תלוי ב.....״. אני לא שיערתי שאקבל את התשובה הבאה : ״אכן ניתן לדרוש שיפוי בגין הנזק שנגרם בפועל עקב טעות/רשלנות של המעסיק״ שעונה על השאלה : ״ האם ניתן לתבוע פיצוי ממעסיק שטעה בשכר?״ וזו לא השאלה ששאלתי. אז בבקשה בבקשה,עם סוכר מלמעלה, אני יכולה לקבל תשובה לשאלה ששאלתי? תודה.
עו"ד אריק שלו
04/11/2013 16:22
כעיקרון הפיצוי יהיה בגובה הנזק שנגרם בפועל.
שירן
04/11/2013 17:17
תודה
טל
04/11/2013 14:28
שלום שמי טל אני בן 18 עובד בבית מלון בתור קונדיטור ביקשתי לא לעבוד ימי שישי בערב בגלל שבבית שלנו נוהגים לעשות קידוש והתשובה שנתנו לי אם אתה לא דתי אז תעבוד אין חוק כזה שחל על בתי מלון ענו לי במשאבי אנוש שאני לא יעבוד בערב שבת מה עושים
עו"ד אריק שלו
04/11/2013 14:48
במידה ואינך נוהג לעבוד בשבת ובערבי שישי מטעמי הדת המעסיק אנו רשאי לחייב אותך לעבוד.
מור גפן
04/11/2013 14:01
שלום רב,
אני נמצא במינוס 10 ימי חופפש,
המעביד מחייב אותנו לצאת לחופש בתקופות החגים
וכך נצבר לי המינוס,
שאלה: המעביד יכול לקחת לי כסף עבור ימי החופש _ (-10)
מתשלום השכר עבור תקופת ההודעה המוקדמת?
עו"ד אריק שלו
04/11/2013 14:29
אסור למעביד להוציא עובד לחופש שנתי על חשבון ימי חופשה עתידיים ללא הסכמתו.
אסור לקזז לך את ימי חופשה מתשלום דמי הודעה מוקדמת.
שולמית
04/11/2013 14:04
שלום,

יש ברשותי 2 קופות פנסיה כאשר קופה אחת פחות כדאית. ברצוני כי המעסיק שקופתו פחות כדאית יעביר את כספי הפנסיה באופן שוטף לקופתי היותר כדאית. יחד עם זאת, כאשר הגשתי בקשה לקופה הכדאית נתקלתי בסירוב מצידה באופן הבא: "לא ניתן להעביר באופן שוטף את כספי הפנסיה לקופתנו מאחר ולכל מעסיק יש את הקופה שלו".
רציתי לשאול אם אין זאת הזכות שלי לקבוע את הקופה בה אני רוצה כי כספי הפנסיה שלי יהיו מופקדים. האם למעסיק את הזכות לקבוע עבורי? מה עושים במצב של סירוב הקופה להפקיד את כספי הפנסיה מהמעסיק הנוסף שלי?

אודה לכם מאד על תשובתם בנושא.

תודה והמשך יום טוב,

שולמית.
השואל
04/11/2013 13:36
אני עובד כ-5 חודשים במקום העבודה הנוכחי.

בתאריך 07.10.2013 הודעתי (כמעט 3 שבועות התראה) על ניצול יום הבחירה 31.10.2013 - חג הסיגד , ושאלתי את אשת משאבי אנוש מהו הנוהל אצלם.

לדבריה כל עוד דיווחתי לממונה, זה בסדר מצידה. שלחתי אימייל לממונה ואף שאלתי באם זה יהווה בעיה ונענתי שזה בסדר.

כעת לאחר שיצאתי וניצלתי את יום הבחירה בעבודה מודיעים לי שיום הבחירה בא על חשבון יום חופשה שלי ולא על חשבון המעביד. האם זה נכון?

בעבר יצאתי וניצלתי את "ימי הבחירה" ובשום מקום עבודה לא הייתה בעיה, מלבד מקום העבודה הנוכחי - אשמח לתגובתך המהירה . בתודה מראש ,
השואל
עורך דין ארז כהן
04/11/2013 14:01
ניצול יום בחירה הינו אכן מתוך ימי החופשה הצבורים לעובד.
מורן
04/11/2013 13:33
צהרים טובים

פוטרתי ממקום עבודתי בתום חופשת לידה של 6 חודשים יומיים לפני חזרתי לעבודה בטענה שאין צורך בכח אדם נוסף במשרד וזאת לאחר 6 שנות עבודה.

המעסיק אינו מעוניין בחזרתי למשרד גם ל- 60 ימים שבהם זכותי לחזור לעבודה והוא מעוניין לשלם לי בעבור חודש בלבד שנחשב לחודש התראה מראש.

יש לציין שלפני כחודש הוא חתם לי על מסמך בו הוא מאשר את חזרתי לעבודה בנובמבר. (המסמך ממוען לבנק בו נלקחה משכנתא). יש לציין שנערכתי לחזרה לעבודה הן מבחינת מסגרת לתינוק והן מבחינת מטפלת להשלמת שעות)

מהם זכויותיי במקרה כזה?

אני ביקשתי לחזור לעבודה ל-60 ימים כפי שמגיע לי בחוק ושבתום 60 יום יחליט אם הוא עדיין מעוניין לפטר אותי.
אשמח אם תאירו את עיניי..
יום נעים
עורך דין ארז כהן
04/11/2013 13:59
המקרה חמור מאוד ומנוגד לחוק.
ניתן ליצור קשר עם משרדנו לטיפול בנושא.
עו"ד אריק שלו
04/11/2013 13:45
חל איסור לפטר אישה במשך 60 יום מחזרתה מחופשת לידה.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ וסיוע בעניין.
אבי
04/11/2013 13:52
שלום האם ימי חופשה ודמי הבראה זה אותו סעיף??
עו"ד אריק שלו
04/11/2013 13:56
אבי שלום,

מדובר בשני רכיבים שונים, שכל אחד מהם אמור להופיע בנפרד בתלוש השכר.
ילנה
04/11/2013 13:25
נפצעתי בעבודה ולא יכולתי לעמוד או להמשיך לעבוד. המנהל אמר שעלי לחכות עד סיום העבודה - כ 10 שעות לאחר התאונה ורק אז ללכת לבית חולים.

בכיתי מכאבים וכ 4 שעות לאחר התאונה נאלצתי מרוב כאבים ללכת לבית חולים. המנהל צעק ואמר שאם אני עוזבת, אני מפוטרת. ואכן פיטרו אותי. מבית החולים קיבלתי 17 ימי מחלה בגלל תאונת עבודה לפי המכתב של הרופא.

מה הזכויות שלי? מה אני עושה עכשיו בלי עבודה? חייבת עזרה והסברים למצב שלי!!
עורך דין ארז כהן
04/11/2013 13:30
מדובר בפיטורים שלא כדין.
ניתן להגיש תביעה כנגד המעסיק בנסיבות העניין וכן תביעה לדמי פגיעה מאת המוסד לביטוח לאומי.
משרדנו עומד לרשותך בפרטים המופיעים מטה.
עו"ד אריק שלו
04/11/2013 13:29
ילנה שלום,

ניתן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
נתנאל
04/11/2013 12:39
המעביד שלי עשה טעות דומה כמו במקרה של אורן,רק שאצלי ביטוח לאומי לקחו ״רק״ 2,000 ₪ (מתוכם 400 ₪ זה לא טעות) עניתם לאורו שהוא זכאי לפיצוי. אשמח לשמוע מה גובה הפיצוי שניתן לדרוש והאם הוא תלוי בגובה הטעות. בתודה מראש, נתנאל.
עורך דין ארז כהן
04/11/2013 12:56
הפיצוי יהיה בדרך כלל בגובה הנזק.
פיצוי נוסף בגין עוגמת נפש נפסק במקרים חריגים.
נתנאל
04/11/2013 13:26
גובה הנזק......הכוונה היא רק לעמלות ולקנסות ששילמתי בגלל שחזרו לי הוראות קבע או גם העמלות וגם ליום חופש שלקחתי כדי ללכת לביטוח לאומי?
איהאב
04/11/2013 13:19
פיטרתי עובדת ונתתי לה הודעה מוקדמת על פי חוק אבל היא החליטה שהיא לא רוצה לעבוד עת תום התקופה של ההודעה המוקדמת.
האם במצב זה אני צריך לשלם לה את ימי ההודעה המוקדמת למרות שהיא בחרה לא לעבוד אותם?
תודה
עורך דין ארז כהן
04/11/2013 13:21
עפ"י חוק אינך חייב לשלם לה.
דניאל
04/11/2013 12:11
אני עובד בבית חולים וולפסון כמאבטח כעובד קבלן בחברת ISS ויש כמה דברים שרציתי לדעת לגיבם שנראו לי לא מתאימים לתנאי עבודה נורמלים אני מדבר בשם רוב הגדול של המאבטחים שם ישנם כמה עמדות שמירה לדוגמא הקניון שאנחנו עומדים שם בין שעתיים שזה המינימום עד ל4 שעות ולפעמיים יותר עושים לנו תחלופה לעמדות כל שעתיים עד ארבע שעות לפעמיים טיפה יותר כמו שרשמתי האם אנחנו יכולים לדרוש שבעמדה יהיה כיסא ? והאם לפי החוק הם מחויבים להביא לנו אחד ?

הדבר השני הוא שאנחנו עובדים בכניסה לבית חולים בבדיקת רכבים גם אותו דבר בין שעתיים לארבע שעות לפעמיים יותר ואין לנו גם שם כיסא. ובנוסף הדרכי הגנה שלנו נגד השמש שאנחנו עובדים שם רוב הזמן הזמן הממוצא שאנחנו ניהיה ללא רכבים הוא 2 דקות לכל איזה רבע שעה ולגשם יש לנו רק ח"לפס (חליפת סהרה) ומגפיים ומטריות רציתי לדעת האם זה תקין או שנוכל לדרוש שנקבל סחהחה נגד השמש והגשם. הדבר השלישי והחמור ביותר הוא הכניסה לעבודים כניסה מרוחקת מכל העובדים זמן הליכה לשם הוא 5-8 דקות המקום מזוהם גם אותו דבר כמו העמדה לבדיקת רכבים הדרכי הגנה נגד השמש הם כובע וגשם זה חלפ"ס למקום אין שירותים וברז לשימוש. יש שם נחש וחולדה שידעו להנהלה. ואין דרך לחימום בחורף ישנו רק בקייץ מאוורר המקום ניראה מזוהם ומטונף. אין אחריות מטעם הבית חולים לנקות אותו מכיוון שאנחנו עובדי קבלן. אני מרגיש שבצורה כל שהיא מקום עבודה זה עובר על החוק בעוד הרבה מצבים כמו שקרה לי אישית בהתחלה שניסו לחייב אותי לעבוד בשבת. ולאחר ויכוח ארוך עם איום על כך שיפטרו אותי הגנו לכך שאני לא יעבוד בשבת כמו שסוכם בראיון העבודה שנכנסתי לעבודה
עורך דין ארז כהן
04/11/2013 12:16
לא ניתן לחייב אותך להמשיך לעבוד בנסיבות המתוארות.
ניתן לפנות למשרדנו לייעוץ פרטני.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ