פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: RE: RE: חופשת לידה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: RE: RE: חופשת לידה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
13/07/2013 20:39
לגיטימי שמעסיק ירצה תשובה באשר להמשך עבודה או סיום. באם מדובר בעבודה רגילה ללא קשר יכול שהדרישה לא תהיה לגיטימית.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
12/07/2013 01:08
החלפתי את אשתי לאחר 7 שבועות שהיא הייתה בחופשת לידה. במהלך חופשת הלידה זומנתי ע"י מנהל בכיר למקום העבודה על מנת לברר האם בתום החופשה אני ממשיך בארגון או לא (לפני היציאה לחופשת לידה ציינתי כי אני בהתלבטות קשה אם להישאר לאור שינוי במקום עבודתי) לא ציינתי בשום מקום כי אתן את התשובה במהלך החופשה! במהלך החופשה קיבלתי מספר התקשרויות ממקום העבודה אודות התשובה להישארותי או עזיבתי את מקום עבודתי. שאלתי האם זה חוקי לפנות לעובד בחופשת לידה בשאלות הקשורות לעבודה? והאם הזימון שלי למקום העבודה ע"י מנהל בכיר (חששתי ממנו ועל כן הגעתי) הינו חוקי?
12/07/2013 01:16
הבקשה לקבל תשובה בחופשת הלידה הינה סבירה ומתאימה למקובל שהרי חובת העובד לתת הודעה מוקדמת למעסיק וככל שאינך רוצה לחזור יש להודיעה מספיק זמן מראש.

עו"ד אריק שלו
12/07/2013 09:28
בסדר גמור ותודה על התגובה המהירה. תהיתי אם זה בסדר לזמן אותי למקום העבודה לטובת שיחה עם מנהל בכיר בזמן שאני בחופשת לידה. אני מבין שהתקשרויות ממשאבי אנוש וממנהלים זה סביר (לאור התשובה שניתנה) אך האם זה ליגטימי/חוקי לזמן עובד למשרד על מנת לנהל איתו שיחה פורמאלית בענייני העבודה במהלך חופשת הלידה?
13/07/2013 20:39
לגיטימי שמעסיק ירצה תשובה באשר להמשך עבודה או סיום. באם מדובר בעבודה רגילה ללא קשר יכול שהדרישה לא תהיה לגיטימית.

עו"ד אריק שלו
03-5610934; 02-5944000
14/07/2013 08:50
שלום ושוב תודה,
במידה ואני מתפטר, עם הודעה מוקדמת (חודש) על מנת לחפש עבודה נוחה יותר שתאפשר לי לגדל את ילדיי, האם המעסיק רשאי להטיל עליי קנס עזיבה (חתמתי בחוזה כי אם אני מתפטר אשלם למקום העבודה קנס של כמה אלפי שקלים). לפי מה שידוע לי אם אני מתפטר על מסיבה של גידול הילדים זה נחשב פיטורין לכל דבר ועניין.
12/07/2013 09:54
כמו כן חתמתי על חוזה חדש בחודש אוק' 2012, תנאי העבודה שלי השתנו ומעובד במשרד סטודנט עברתי לעבוד כעובד מן המניין רק מאוקטובר 12. לאור זאת אני מועסק במשרד תחת החוזה החדש בתנאים החדשים כ 10 חודשים, מה שאומר שאני חייב להודיע למעסיק על התפטרות על פי חוק כ 10 ימים מראש לא? שאילתי האם הלחץ שמופעל עליי להודיע על התפטרות או לא הינו חוקי

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: RE: RE: חופשת לידה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ