פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: חדירה לפרטיות בעבודה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: חדירה לפרטיות בעבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
02/07/2018 07:15
שלום שימרית

אין למעסיק כל זכות לכפות עליך לעשות שימוש בתוכנה כפי שאת מתארת מעל גבי המחשב הפרטי שלך. אם הוא מחייב עובדים לעבוד עם התוכנה הזאת, עליו לספק לך מחשב על חשבונו, שגם אז איני משוכנע לחלוטין שהתוכנה המתאורת לגיטימית לשימוש.

בכל מקרה, על המחשב האישי שלך הוא לבטח אינו יכול להכריח אותך להתקין תוכנה כאמור.

בהצלחה
01/07/2018 21:32
היי יש לי שאלה לגבי מעסיק
אני עובדת מהבית עם מחשב פרטי שלי ולא של החברה.

המעסיק שלח לי תוכנה להורדה כדי שיעקוב אחרי השעות עבודה שלי,
עד עכשיו עבדנו עם אקסל, אני מכניסה את השעות ובסיכום החודשי אני שולחת לו את כל המידע והוא שולח לי את התלוש.

התוכנה הזאת של השעות עוקבת אחרי המחשב הפרטי שלי, היכן שאני עובדת, ומצלמת צילום מסך כל 5 דקות כדי שהמעסיק יוכל לעקוב אחרי כל מה שאני עושה, אפילו הדברים הקטנים שאני מתפנה אליהם בין לבין, שיחות וואצאפ, הודעות, אם אני צריכה להיכנס סתם דוגמא להזמין תור בקופת חולים וכו'...

אני עובדת אצלו כבר שנה באותה צורה שעבדנו עד עכשיו עם האקסל, הוא מציב עובדה ואומר לי שאני חייבת לעבוד בצורה הזאת.
יש לציין שאני בהריון והוא יודע, אמרתי לו שאני לא מוכנה לעבוד בצורה כזאת. הוא לא מוכן לזוז מההחלטה שלו, מה אני יכולה לעשות?

האם זה חוקי או שזאת חדירה לפרטיות?
02/07/2018 07:15
שלום שימרית

אין למעסיק כל זכות לכפות עליך לעשות שימוש בתוכנה כפי שאת מתארת מעל גבי המחשב הפרטי שלך. אם הוא מחייב עובדים לעבוד עם התוכנה הזאת, עליו לספק לך מחשב על חשבונו, שגם אז איני משוכנע לחלוטין שהתוכנה המתאורת לגיטימית לשימוש.

בכל מקרה, על המחשב האישי שלך הוא לבטח אינו יכול להכריח אותך להתקין תוכנה כאמור.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: חדירה לפרטיות בעבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ