שלום.
אימא שלי ולנטינה עבדה בחברת סיעוד במשך חודש נובמבר.
כשהיא התקבלה לעבודה לא ביקשו ממנה לחתום טופס 101 או כל טופס אחר, הדבר היחיד שביקשו ממנה זה את תעודת הזהות שלה.
אחרי שהיא שלחה את התעודה החברה התחילה לשלוח אותה למשמרות אצל חולים במשך החודש.
היה הסכם מילולי/טלפוני בין אימא שלי למנהלת החברה שהיא תקבל את המשכורת בסוף חודש נובמבר עם
תלוש משכורת במקום ב10 לחודש דצמבר.
עכשיו ה16 לדצמבר ואימא שלי עדיין לא קיבלה את המשכורת שלה, התקשרנו לבעלה שמופיעה באתר של החברה כאחד מהעובדים וניסינו לקבל את המשכורת אבל התשובה היחידה שקיבלנו ממנו זה שאשתו (מנהלת החברה) מחוץ לארץ בלי פלאפון ושאנחנו נתקשר יום ראשון (עכשיו יום שישי) כדי לברר את העניינים. (הוא דיבר בחוצפה ובזלזול אל אימא שלי אישה מבוגרת)
אנחנו הודענו לו בפלאפון שבגלל אי תשלום המשכורת והתשובה הלא ברורה של מתי נקבל ואם בכלל נקבל אנחנו נדרשים לתבוע את החברה בגלל אי תשלום משכורת.
השאלות שלי אליכם הם:
1.אם אימא שלי לא מלאה טפסים והדבר היחיד שהחברה ביקשה היא תעודת זהות האם זה הופך את העבודה שאימא שלי עשתה לשחורה ולא חוקית ? (לאימא שלי לא הייתה בעיה למלא טפסים אבל החברה לא ביקשה).
2.אם הוסכם בן המנהלת והעובדת שתשלום המשכורת יקרה בסוף החודש במקום ב10 האם זה הופך את סוף החודש למועד החוקי ומהמועד הזה כבר נחשב להלנת
שכר?
3.אם בעלה של בעלת החברה כתוב באתר כעובד בחברה והוא היחיד שעונה לפלאפונים האם זה מספיק ליידע אותו שאנחנו מגישים תביעה או שאנחנו מחויבים לפי החוק לידע את בעלת החברה מילולית או בכתב לפני התביעה?