פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא תוספת שכר - שתי שאלות - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
תוספת שכר - שתי שאלות - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
08/08/2016 23:06
אני עובד בחברה גדולה מזה 16 שנה ומקבל 10% תוספת למשכורת בשל תואר אוניברסיטאי. החברה מציגה זאת כ״טובה״ ולא כמשהו שהיא חייבת לתת. עד כאן מקובל. לאחרונה גיליתי, כי מזה שנים ארוכות, עמיתים שלי בעבודה, חלקם צעירים ממני, חלקם ותיקים, מקבלים תוספת של 15%, ולא 10%, גם אם מדובר בתואר שאיננו רלוונטי כלל לעבודה.

כשהתחלתי לברר אמרו לי שזה ״משהו שהוחלט עליו כבר לפני שנים״, וכך מקבלים כל בעלי התארים (החוזים, אגב אחידים לכולם). משום מה (אולי בטעות) אף אחד לא טרח לעדכן אותי לפני שנים או לתקן לי את הנתון הזה במשכורת. כעת פניתי אל ההנהלה לברר מדוע זה כך, ובנוסף - העליתי דרישה לקבל את הסכומים שלא קיבלתי במשך שנים (מעריך שמדובר באלפי שקלים), כפי שקיבלו שאר העובדים.

העניין עדיין בבירור (במשך יותר מחודשיים) וכל הזמן אני מקבל ״רמיזות״, שאם יתקנו את העוול (אם!) אז שאגיד תודה שתיקנו ואסתפק בכך, ושלא אחלום לקבל את הסכומים רטרואקטיבית. הכל, שוב, תחת הטענה ש״החברה מלכתחילה לא חייבת בכלל לתת את התוספת הזאת״.

שתי שאלות:

1) האם החברה רשאית להחליט שהיא לא נותנת לעובד את התוספת, למרות ששאר העובדים מקבלים, בלי הסבר הגיוני? לא מדובר בהפלייה?

2) במידה ואכן מדובר בטעות, האומנם אני צריך ״להסתפק״ בתיקון הטעות ולשכוח מהדרישה לשלם את כל הסכומים שהפסדתי כל השנים, בעוד שאר האנשים הרוויחו אותם? האם זה חוקי? האומנם אני צריך ״להגיד תודה״ ולהסתפק בכך?

אשמח לשמוע דעתכם. תודה
09/08/2016 10:16
שלום לך

לאור נסיבות המקרה שאת מתארת אני ממליץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין יבחן את חוזה העבודה שלך ותנאי העסקתך.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: תוספת שכר - שתי שאלות - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ