פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: יש עילה? נגד מי בדיוק? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: יש עילה? נגד מי בדיוק? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
02/08/2016 09:45
שלום מינה

סביר, לעניות דעתי, כי הגשת תביעה על לילה אחד אינה משתלמת כלכלית והגם שככל הנראה יש עילה להגשתה. כמובן שהעניין נתון לשיקול דעתך.

בהצלחה
31/07/2016 23:52
לילה טוב, אשמח לעזרתכם/ן!

ביוני האחרון עבדתי באחת השבתות (שישי+שבת) כמלצרית בבית מלון דרך חברת קבלן. מכיוון שזו הייתה הפעם הראשונה שלי במלון, לא הכרתי את נהלי הקליטה והרישום. רבי המלצרים רשמו את שעות ההגעה והיציאה שלי ושל חברה נוספת (שלה, יש לציין, זו לא הייתה הפעם הראשונה במקום עבודה זה) ובזה הסתכם הרישום.

מספר ימים לאחר מכן התקשרו אליי מחברת הקבלן, ביקשו אישורי עבודה (אני חיילת בעלת היתר עבודה) וטפסים רלוונטיים ובסיום השליחה קיבלתי את הרושם שהסתיים התהליך.

בהגיע העשירי ליולי לא קיבלתי את המשכורת והתקשרתי למספר של נציגת חברת כח האדם, שם התברר שהחליף אותה אדם אחר. הוא אמר שהייתה תקלה במשכורות והיא תועבר לי בהמשך היום. לאחר שזה לא קרה, הוא מרח אותי כמה ימים ואז אמר שהמלון בכלל לא העביר שעות עבודה שלי לחברת הקבלן. הוא שאל מי ראה אותי שם ומתי בדיוק עבדתי ואמר שיברר. כך זה נמשך עד היום, מדי שבוע אני יוצרת איתו קשר והוא טוען שיבדוק.

יש לציין שבניתי על המשכורת ככיסוי למינוס שהיה לי, בסכום שעם משכורת צבאית ומסגרת חשבון קטנה הינו משמעותי.

האם יש עילה לתביעה על הלנת שכר? באם כן, את מי ניתן לתבוע? את המלון? את חברת הקבלן? את שניהם? כיצד מתבצע התהליך והאם הפיצויים שווים את "כאב הראש" הנלווה, בייחוד כשאני חיילת וזה ידרוש אישורי יציאה רבים?

אשמח לתשובתכן/ם, תודה רבה!
02/08/2016 09:45
שלום מינה

סביר, לעניות דעתי, כי הגשת תביעה על לילה אחד אינה משתלמת כלכלית והגם שככל הנראה יש עילה להגשתה. כמובן שהעניין נתון לשיקול דעתך.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: יש עילה? נגד מי בדיוק? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ