אני נהג אוטובוס בחברה לתחבורה ציבורית גדולה. ימי שישי אינם נימנים בימי העבודה ולכן כשהתבקשתיביום חמישי בבוקר ע"י בעל תפקיד בחברה להגיע ביום שישי, נעניתי אף שאני יודע שאיני חייב, מאחר שישנה מערכת יחסים הדדית ביני לבין מקום העבודה. סוכם כי אעבוד בין השעות 9:00-15:00. ביום חמישי בצהריים גיליתי ששובצתי מעבר לשעות שעליהן סוכם. שוחחתי מיידית עם בעל התפקיד הנ"ל והובטח לי שאגיע למחרת כפי שסוכם והשעות שעליהן לא סוכם, יורדו. למחרת בבוקר יום שישי גיליתי כי לא נעשה דבר. שוחחתי עם בעל תפקיד אחר שתפקידו בין השאר לדאוג לשיבוץ בטווח המיידי ואף הוא הבטיח לי שלאחר שאצא לעבודה הוא יוריד לי את השעות המיותרות. לתדהמתי הדבר לא בוצע עד להגעת השעה שבה הייתי אמור לפי הסיכום לסיים לעבוד. הנסיון להשיג את בעל התפקיד הראשון שביקש ממני להגיע ביום שישי ועימו סוכמו השעות, לא צלח. בהגיע השעה היעודה מבחינתי, נסעתי עם האוטובוס למגרש האוטובוסים. בדרך התקבלה שיחת טלפון מהסדרן ובו הוא מודיע לי כי בעל התפקיד (הראשון) אינו מאשר לי לסיים את העבודה. הגעתי למגרש האוטובוסים ונסעתי הבייתה. בעל התפקיד (הראשון, שעימו סוכם שאגיע ביום שישי ושעות העבודה) הגיש כנגדי תלונה משמעתית שעליה אני עלול לשלם בשעות עבודה.
אני מבקש התייחסות למקרה שלי וכיצד למנוע ממקום העבודה לקנוס אותי או להעניש אותי.