פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא החוק לצידי נכון? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
החוק לצידי נכון? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
28/02/2016 10:37
ילדתי בתחילת נובמבר, לאחר 9 חודשי עבודה בארגון כמנהלת אדמינסטרטיבית, לפני יציאתי לחופש לידה בכל שיחה עם המנהל שלי דובר על חזרה לעבודה באפריל (כלומר 5 חודשי חופשת לידה), כך גם סוכם עם מחליפתי לחל"ד.
בשבוע שעבר, יזמתי פגישה עם המנהל שלי (מנכ"ל הארגון) בעניין חזרתי לעבודה. להפתעתי הוא אמר לי כי אני יכולה לחזור להיקף של 55% משרה בלבד, עקב מצבו הכלכלי הקשה של הארגון. אם לא מתאים לי אני מוזמנת לעזוב.
לטענתי כי הדבר מנוגד לחוק הוא ענה כי החוק לא מעניין ובנוסף החוק אינו לצידי מאחר ואני עובדת פחות מ12 חודשים בארגון ולכן היה עלי לחזור לעבודה מיד בתום 14 שבועות חופשת הלידה.
לאחר שבדקתי את החוק, ראיתי שאמנם אני לא זכאית להאריך את חופשת הלידה ללא תשלום ל26 שבועות, אבל אני יכולה לקחת חופשה ללא תשלום בהיקף רבע מהוותק שלי.
חשוב לי לציין מספר דברים, היקף משרתי לפני היציאה לחל"ד היה 80% משרה, בתפקידי עבדתי בצמוד למנכ"ל וכחלק ממנהלת הארגון, מצבו הפיננסי הרעוע של הארגון ידוע לי.

שאלתי היא, איך ממשיכים מכאן? האם החוק לצידי?
29/02/2016 07:56
שלום ליאת

בהחלט - החוק לצידך. המעסיק מחוייב לקלוט אותך לעבודה לאחר חופשת לידה באותה מסגרת העסקה כמו זאת שבה עבדת לפני הלידה ואסור לפגוע בהיקף המשרה שלך ו/או בשכרך מבלי לקבל על כך אישור מפורש ומבעוד מועד מאת הממונה על עבודת נשים במשרד הכלכלה.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: החוק לצידי נכון? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ