פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא מקווה לעצה טובה בפורום - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
מקווה לעצה טובה בפורום - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
27/01/2016 15:56
חברי הפורום שלום,

אשמח לעזרתכם ולעצתכם. פרסמתי את הפוסט הנ"ל בפורומים אחרים והמליצו לי לפרסם גם פה כדאי לקבל תשובה מקצועית מהמומחים לדיני עבודה שלכם.

המנהל שלי שהוא גם המנכ"ל של החברה שבה אני עובדת יומיים לאחר שחזרתי מחופש מחלה, הודיע לי שהוא מזמן אותי לשימוע לפני פיטורין. לא מספיק שהוא רוצה לפטר אותי או לאיים בפיטורין הוא גם רוצה שאני אגיע לירושלים בשביל זה (חי בסרט).

חברה שלי וגם חברה אחרת שלי שהיא עורכת דין המתמחה בדיני עבודה הציעו לי להוציא שמירת היריון.

אני כבר בחודש שמיני אז הבנתי שיש לי אפשרות להוציא שמירת היריון (אותה חברת עורכת הדין אומרת גם שעל כל פיטורין של אישה בהיריון צריך אישור של משרד התמ"ת ושקשה להאמין שמשרד התמ"ת יאשר פיטורי עובדת הרה בחודש שמיני כל שכן כשיש לי אישורי מחלה לשבוע שלא הייתי שבוע שעבר).

חשוב לי לציין שאני עובדת טובה, הלקוחות והצוות שאני אחראית עליו (אני מנהלת מחלקת תרגום ותמלול בחברת כוח אדם קטנה שממש לא מגיע לה שאני אפרסם אותה פה עכשיו) אוהבים אותי ונותנים לי פידבקים חיובים ונדיר שקיבלתי פידבק או תגובה שלילית מלקוח לכל אורך זמן העבודה שלי. גם אציין שעברה חצי שנה מאז שהתחלתי לעבוד פה ,אני עובדת מחודש אפריל פה אז אין לו ממש אישור לפטר אותי גם בהקשר הזה.

כמו כן, אני רק אגיד שאני לא רוצה לעקוץ את ביטוח לאומי ולא הייתי חושבת על שמירת היריון אלמלא הבוס שלי שגם בימים רגילים ממרר לי את החיים (הוא דורשני, לוחץ, ובכללי לא יודע להתייחס לעובדים כבני אדם) החליט למנוע ממני את הזכויות שלי ולסיים את החודש האחרון שלי בעבודה כמו בן אדם.

אני באמת תוהה איזה בן אדם יכול לזמן אישה לפיטורים ולגרום לה לנסוע בתחבורה ציבורית מפתח תקווה לירושלים במזג האוויר הנוכחי (הוא זימן אותי לשימוע ביום ד' ) ולחשוב על לפטר אותה כאשר היא בשבוע 32 והמשוער שלה שאותו הוא יודע הוא ב-19 למרץ כאשר אנו בסוף חודש ינואר...

אז סוף סוף הגעתי לשאלה שלי- אלה מכן שהוציאו שמירת היריון מה אמרתן לרופא? אני חושבת להגיד לו את האמת שהיא נכונה - שהעבודה שלי מלחיצה אותי מאוד ושהבוס שלי גורם לי לכאבים בבטן וקשה לי לתפקד ושאני מגיעה הביתה אפוסת כוחות. וכן, יש לי לפעמים כאבי בטן מרוב עצבים ולחץ בעבודה ומאז שהבוס שלי הודיע לי על השימוע לפני כשעה וחצי כואב לי בחזה ובבטן ואני מנסה להרגע ודי קשה לי.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושאים שהעלתי.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: מקווה לעצה טובה בפורום - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ