פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא תשלום פיצויים - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
תשלום פיצויים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
03/01/2016 21:10
שלום,
אני כרגע מתפטרת לצורך גידול ילדי לאחר חופשת לידה בתשלום+ חופשה של חודשיים ללא תשלום. רציתי לדעת על פי איזה משכורת מחשבים לי את הפיצויים? אני במכירות כך שזה שכר שעתי + עמלות. האם התלושים שהוצירו לי במהלך החופשה ללא תשלום ייפגעו בממוצע לצורך חישוב המשכורת?

שאלה נוספת, הוציאו לי תלושי שכר במהלך כל החופשת לידה. הפרישו לי לקופת גמל קרן השתלמות ואני כרגע צריכה להחזיר למעסיק סכום שקרוב ל2000 שח. האם זה חוקי?

שאלה אחרונה היא, עבדתי במרחק 25 קמ מהבית והייתי אמורה לסיים לעבוד ב16:00 כך שלא היה באפשרותי להכניס את בני למעון ולהמשיך לעבוד רחוק כל כך מהבית (זה לא משרה מלאה כך שלא מגיע לי שעת הנקה). האם על פי נתון זה אוכל לחתום בלשכה ללא צורך בהמתנה של 90 יום?
04/01/2016 09:02
בוקר טוב דניאלה

דמי הלידה יחושבו לפי 3 המשכורות האחרונות שלך. אם היו לך תלושי שכר חלקיים, תוכלי להציג בביטוח הלאומי את התלושים המלאים האחרונים ולהסביר מדוע היו לאחריהם תלושים חלקיים - לרוב זוכים להתחשבות.

האם החוב של ה-2000 ש"ח הוא חלקך בהפרשות לקרן הפנסיה? אם כן - עליך לשלם את הסכום.

אם את אכן מתפטרת לצורך טיפול בילד תוכלי לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בכתב ולהסביר את הסיבות שהניעו וחייבו אותך להתפטר, ובין השאר את נושא המרחק והשעות, וסביר מאד שתזכי להתחשבות ולקיצור / ביטול תקופת ההמתנה לדמי אבטלה.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: תשלום פיצויים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ