פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: בקשת המעסיק לקבל חזרה את כספי רכיב הפיצויים - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: בקשת המעסיק לקבל חזרה את כספי רכיב הפיצויים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
31/12/2015 17:17
בגדול, גם אני הבנתי ככה,
אך לאחר שבדקתי עניין זה באתר "כל זכות",
ישנם מקרים בהם מוקנית הזכות למעסיק לקבל חזרה את כספי הפיצויים.

מצ"ב ציטוט מאתר "כל זכות":

" במקרים שעליהם לא חל צו הרחבה (למשל: כאשר המעסיק הפריש את פיצויי הפיטורים במסגרת סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים או במסגרת הסדר מיטיב), קובע סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים, כי:
אם העובד הפסיק את עבודתו בנסיבות שמזכות אותו בפיצויי פיטורים - כספי פיצויים שהופרשו לקופת גמל אינם ניתנים להחזרה למעסיק בכל מקרה (ולכן במקרים כאלה העובד תמיד זכאי למשוך אותם).
במקרים שהעובד הפסיק לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויים (למשל התפטר ביוזמתו שלא בנסיבות שמזכות אותו בפיצויים) - המעסיק רשאי, ככלל, לקבל בחזרה את הכספים שהפקיד לרכיב הפיצויים, אולם אם הסכום מיועד גם לביטוח קצבה (למשל הוא מצטרף לחיסכון הפנסיוני שאמור להיות משולם לעובד כקצבה חודשית בעת פרישתו מעבודה או בעת נכות או מוות - ולא כסכום חד פעמי), ולא נקבע בהסכם קיבוצי או בהסכם אחר שהמעסיק יוכל לקבל את הכספים בחזרה, אז המעסיק אינו רשאי לקבל את הסכומים בחזרה."

חשוב לציין שכשהתפטרתי לא החתימו אותי על שום
טופס 161/161א',
ולא משכתי כספים מכספי הפיצויים.

עדיין זו עבירה על החוק מה שהמעסיק דורש?
31/12/2015 11:03
שלום רב,
לפני כחמישה חודשים התפטרתי ביוזמתי מעבודתי אצל מעסיק פרטי. כמובן שלא קיבלתי פיצויים מאחר ולא הייתי זכאי להם.
בזמן עבודתי אצלו הופרשו לי כדין כספי הפנסיה ורכיב כספי הפיצויים (8.33%),
כעת קיבלתי מחברת הביטוח מכתב האומר לי שהמעסיק הורה להם לקחת ממני בחזרה את רכיב הפיצויים אליו.
האם זה חוקי? מותר לו לעשות כך? ואם כן באילו מקרים במדוייק?
תודה רבה...
31/12/2015 12:52
שלום עידו

כספי הפיצויים שמופרשים מדי חודש על ידי המעסיק שייכים לך ולא למעסיק ולכן פנייתו כאמור של המעסיק לחברת הביטוח אינה חוקית.

בהצלחה
31/12/2015 17:17
בגדול, גם אני הבנתי ככה,
אך לאחר שבדקתי עניין זה באתר "כל זכות",
ישנם מקרים בהם מוקנית הזכות למעסיק לקבל חזרה את כספי הפיצויים.

מצ"ב ציטוט מאתר "כל זכות":

" במקרים שעליהם לא חל צו הרחבה (למשל: כאשר המעסיק הפריש את פיצויי הפיטורים במסגרת סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים או במסגרת הסדר מיטיב), קובע סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים, כי:
אם העובד הפסיק את עבודתו בנסיבות שמזכות אותו בפיצויי פיטורים - כספי פיצויים שהופרשו לקופת גמל אינם ניתנים להחזרה למעסיק בכל מקרה (ולכן במקרים כאלה העובד תמיד זכאי למשוך אותם).
במקרים שהעובד הפסיק לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויים (למשל התפטר ביוזמתו שלא בנסיבות שמזכות אותו בפיצויים) - המעסיק רשאי, ככלל, לקבל בחזרה את הכספים שהפקיד לרכיב הפיצויים, אולם אם הסכום מיועד גם לביטוח קצבה (למשל הוא מצטרף לחיסכון הפנסיוני שאמור להיות משולם לעובד כקצבה חודשית בעת פרישתו מעבודה או בעת נכות או מוות - ולא כסכום חד פעמי), ולא נקבע בהסכם קיבוצי או בהסכם אחר שהמעסיק יוכל לקבל את הכספים בחזרה, אז המעסיק אינו רשאי לקבל את הסכומים בחזרה."

חשוב לציין שכשהתפטרתי לא החתימו אותי על שום
טופס 161/161א',
ולא משכתי כספים מכספי הפיצויים.

עדיין זו עבירה על החוק מה שהמעסיק דורש?

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: בקשת המעסיק לקבל חזרה את כספי רכיב הפיצויים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ