פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא אני זכאית לחופשה ודמי לידה? - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
אני זכאית לחופשה ודמי לידה? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
27/12/2015 21:31
ערב טוב

אני אמורה ללדת בעוד חודש פלוס מינוס ובעקבות ההיריון עזבתי מרצוני את העבודה שלי... אני לא עובדת רשמית (קיבלתי מכתב פיטורין) קרוב לחודשיים. לפני כן פשוט הייתי בבית אך עדיין נקראתי עובדת. שאלתי היא האם אני זכאית לדמי חופשת לידה? יש לי תלושים שמורים שנתיים אחורה.

תודה מראש.
28/12/2015 16:23
שלום לך

על מנת לקבל דמי לידה מלאים או חלקיים עליך לעמוד בתנאים הבאים:

דמי הלידה מלאים עבור 14 שבועות - ישולמו ליולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח עבור 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.

אם העובדת לא עבדה אצל המעסיק האחרון 10 חודשים מתוך 14 או 15 חודשים מתוך 22, אך יש לה תקופות עבודה ממעסיקים קודמים, באפשרותה לצרף לתביעה תלושי שכר ממעסיקים אלה, כדי לבדוק את זכאותה לדמי לידה.

דמי הלידה חלקיים עבור 7 שבועות - ישולמו ליולדת, ששולמו בעדה דמי ביטוח עבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

שימי לב כי המידע הנ"ל נלקח מתוך כתבה בנושא חופשת לידה המופיעה כאן באתר ומומלץ בהחלט לקרוא אותה על מנת להכיר את מלוא הזכויות שלך לפני היציאה לחופשת לידה ובמהלך החופשה.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: אני זכאית לחופשה ודמי לידה? - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ