שלום וברכה,
אני תלמיד ישיבת הסדר שלפני 4 חודשים השתחררתי מהצבא משירות אינטנסיבי בגולני (השתתפתי בצוק איתם) וחזרתי כעת להשלמת שנתיים נוספות בישיבה, בהגדרה הצהלית אני נחשב חייל עדיין עד שאסיים את פרק הזמן שנותר לי בישיבה.
שאלתי היא כזאת, אני עובד כעת ביינות ביתן סניף החאן באשקלון, לאחרונה אני ״זוכה״ ליחס מפלה ולא הולם מצד המנהל, וזאת משום שהוא יודע שאני תלוי בו מאחר ואין מקום עבודה שיוכל לקבל אותי לתנאים שלי (בגלל שאני תלמיד ישיבת הסדר אני יכול לעבוד רק ארבע פעמים בשבוע שפעם אחת חייבת להיות יום שישי, זה האישור שניתן לי מצד הצבא ומצד הישיבה), היחס מתבטא בזה שאני בתור תפקידי כמחסנאי נאלץ לעשות את העבודה שלי וגם עבודות של אחרים, עד פה זה סבבה באתי לעבוד לא לשחק, אבל ברגע שאני לא מרגיש טוב ואני זוכה לשלל ״ברכות״ מצד המנהל על זה שאני לא יכול להיות חולה כי גם ככה אני לא נמצא יומיים בשבוע זה כבר מוגזם! ולא רק זה, ישנם
עובדים שהמנהל לא פונה אליהם בכלל וכל אחד עושה מה שבתפקידו ואני אני צריך לעשות הכל בלי שאלות כי אם אשאל שאלות אני יאויים בפיטורים.
אם כל זה לא מספיק, בתלוש
משכורת האחרון הורידו 300 שקלים, ואת זה אני יודע משום שאני רושם את כל שעות העבודה בכל יום, הסתכלתי בתלוש משכורת וחסרות שם 12 שעות, שזה קריטי עבורי, אני עוזר בכלכלת הבית וגם ככה לא יוצאת לי משכורת בשמיים.
חשוב לציין שבאתי לעבוד ציינתי בפני המנהל שלי את כל התנאים לעבודה, שאני יעדר יומיים בשבוע והוא מבחירה חופשית שלו לקח אותי לעבוד אצלו למרות הכל.
שאלותיי הם:
האם מותר למנהל להפלות בין עובדים/ לאיים בפיטורים ובכך ״לנצל אותי״ כי יודע הוא את התלות שלי בעבודה?
האם מותר להם ״לחתוך לי שעות״ ולהוריד לי כסף שעמלתי עליו? ברור שלא רק השאלה מה אפשר לעשות נגד זה? אציין שיש באפשרותם לשנות במחשב שעות העבודה את השעות של כל עובד ככה שבתדפיס שעות הם יכולים להציג מה שרשום בתלוש משכורת.
תודה רבה