פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: הפרשות לפנסיה ודיני עבודה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: הפרשות לפנסיה ודיני עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
28/10/2015 16:50
שלום הדס

המעסיק לשעבר חייב להפריש את הכספים לפנסיה, ואם היתה לך קרן פנסיה פעילה בעת תחילת עבודתך אצלו, ההפרשות צריכות להיות רטרואקטיביות ממועד תחילת העסקתך. פני אל המעסיק במכתב דרישה בהתאם.

בהצלחה
28/10/2015 13:16
שלום,
אני מקווה שזה המקום לשאול שאלה זו, אם כן אשמח להתייחסותכם.

התחלתי לעבוד בחודש 01/2015 והתחילו להפריש לי פנסיה רק בחודש 07/2015. הגעתי לחשבת שכר בחודש 05/2015 עם מסמכים שמעידים שיש לי פנסיה קודמת ושהם צריכים להפריש לי פנסיה רטרואקטיבית.

היא קבעה לי פגישה עם היועץ הפנסיוני שלהם שהתקיים רק בתחילת חודש 09/2015 שזהו החודש האחרון בו עבדתי אצלם. בתלוש האחרון של חודש 09/2015 לא הופרשה לי הפנסיה על ששת החודשים רטרואקטיבית.

אינני עובדת כבר בעבודה זו, והיום כשהגעתי לחשבת השכר עם התלוש והראתי לה כי לא הופרשו הסכומים היא אמרה שבשביל שהיא תוכל להפריש את הסכומים אני צריכה לתת עוד שעות עבודה שמהם היא תיקח את החלק שלי בפנסיה.

השאלה שלי האם זו הדרך היחידה לעשות את זה?

היה לי חודש פנוי בו הייתי יכולה לתת את השעות הללו, אבל החל משבוע הבא הלו"ז שלי הופך לאינטנסיבי ואני לא יודעת אם אוכל לתת את השעות שהם מבקשים. מה דעתכם?
28/10/2015 16:50
שלום הדס

המעסיק לשעבר חייב להפריש את הכספים לפנסיה, ואם היתה לך קרן פנסיה פעילה בעת תחילת עבודתך אצלו, ההפרשות צריכות להיות רטרואקטיביות ממועד תחילת העסקתך. פני אל המעסיק במכתב דרישה בהתאם.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: הפרשות לפנסיה ודיני עבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ