פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא משך חופשת לידה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
משך חופשת לידה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
06/10/2015 16:25
שלום
1. יש לי וותק של שנה וחודש במקום עבודה.
2. ילדתי ביום 23.2.15 ועד היום אני בחופשת לידה.
3. הבנתי כי חופשת לידה הינה על פני 14 שבועות בתשלום + 1/4 מתקופת הוותק בעבודה שעבורי הם 3 חודשים.
4. חישוב פשוט יוצא כי חופשת הלידה שלי לרבות החל"ת הסתיימו ביום 1.9.15.
5. האם עצם העובדה שטרם הודעתי למעסיק על כוונתי לשוב לעבודה (המעסיק ביקש הודה של 30 ימים מראש בטרם חזרה לעבודה מחופשת הלידה) וכי הסתיימה לה חופשת הלידה כאמור לפי החישוב לעיל פוגע בזכותי לשוב ולעבוד אצל אותו מעסיק ?
לתשובה עניינית אודה
06/10/2015 19:01
שלום הודיה

אי חזרה למקום העובדה לאחר חופשת הלידה עלול להתפרש על ידי המעסיק כזניחה של מקום העבודה, מה שיפגע (מאד) בזכויות שלך! אם אינך רוצה לחזור לעבודה את יכולה לתהפטר בדין מפוטר - ולקבל את מלוא הזכויות של עובדת שפוטרה וזאת בטרם ימלאו לילדך הפעוט 9 חודשים.

מהרי לתקן את המצב.

בהצלחה
07/10/2015 23:26
ראשית תודה על תשובתכם....יצרתי קשר עם המעסיק לשוב לעבודה אולם השיב כי כל התקנים בעסק מלאים ולא יוכל לקבלני לעבודה.....ושאמתין אולי בהמשך יוכל לקבלני...והרי שאם אמתין אפסיד את זכותי להתפטר בדין מפוטר... מה הכי נכון משפטית לעשות במצב דברים זה ?
08/10/2015 07:56
שלום הודיה

המעסיק חייב להחזיר אותך לעבודה לפי החוק, בדיוק באותה מסגרת העסקה בה עבדת לפני היציאה לחופשת לידה. אל תחכי אפילו יום. חזרי לעבודה. אם לא יקבלו אותך - פני מיד לעורך דין שיפעל למיצוי הזכויות שלך.

בהצלחה
08/10/2015 08:01
לטענת המעסיק מיכיוון שלא חזרתי מייד לאחר תום חופשת הלידה והחל"ת ולא נתתי לו הודעה 30 ימים מראש על כוונתי לשוב לעבודה כי אז אין לו כרגע מקום פנוי בעבודה בשבילי.....האם מותר לו לעשות כן ?
08/10/2015 10:51
שלום הודיה

יש בעיה בהתנהלות שלך - אין ספק. למרות זאת אני סובר כי המעסיק חייב לקלוט אותך בעבודה. יתכן ואין ברירה אלא לפנות לעורך דין לצורך קבלת ייעוץ משפטי פרטני במקרה שלך.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: משך חופשת לידה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ